Πώς να ελευθερώσετε χώρο στο Google Photos

0
79

Ενώ το Google Drive προσφέρει γενναιόδωρα 15 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου, οι μακροχρόνιοι χρήστες μπορούν να φορτώσουν αυτήν τη μνήμη στα αρχεία τους. Μόλις φτάσετε το όριο, μπορεί να μην λάβετε καν νέα αλληλογραφία, κάτι που μπορεί να είναι μια πραγματική ταλαιπωρία για επίλυση. Δεδομένου ότι οτιδήποτε ανεβάζετε στις Φωτογραφίες Google θα συμμετάσχει στην πλήρωση του χώρου σας στο Google Drive, αυτά τα μεγάλα αρχεία θα μπορούσαν να είναι τα πρώτα που θα εξοικονομήσουν χώρο.

Πώς να ελευθερώσετε χώρο στο Google Photos

Σε αυτό το άρθρο, θα παρέχουμε λεπτομέρειες σχετικά με την κατάργηση περιττών αρχείων από το Google Photos σε διάφορες συσκευές. Θα παρουσιάσουμε επίσης μερικές συμβουλές για τον εξορθολογισμό της χρήσης της μνήμης σας στο Google Drive και για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το πρόγραμμα δωρεάν αποθήκευσης.

Πώς να ελευθερώσετε χώρο στις Φωτογραφίες Google από έναν υπολογιστή

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αφαιρέσετε οποιαδήποτε εικόνα θέλετε από τις Φωτογραφίες Google στον υπολογιστή σας:

  1. μεταβείτε στο επίσημη σελίδα Google Photos.
  2. Επιλέξτε τις εικόνες που θέλετε να αφαιρέσετε. Μπορείτε να τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού στην επάνω αριστερή γωνία μιας εικόνας για να εμφανίσετε ένα σημάδι επιλογής. Ο έλεγχος του θα επιτρέψει την επιλογή πολλών εικόνων, αλλά πρέπει να ελέγχετε μία εικόνα κάθε φορά.
  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων (“Διαγραφή”) στην επάνω δεξιά γωνία.
  4. Επιλέξτε “Μετακίνηση στον κάδο απορριμμάτων” για να επιβεβαιώσετε και να διαγράψετε τις εικόνες.

Αυτή είναι ίσως η πιο εύκολη επιλογή μαζικής διαγραφής. Ο υπολογιστής επιτρέπει την καλύτερη επισκόπηση εικόνας των στοιχείων που σκέφτεστε να διαγράψετε.

Πώς να ελευθερώσετε χώρο στις Φωτογραφίες Google από μια συσκευή Android

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αποκλειστική εφαρμογή Google Photos για να αφαιρέσετε εικόνες που δεν θέλετε να διατηρήσετε και να εξοικονομήσετε πολύτιμο χώρο. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Google Photos και συνδεθείτε στον Λογαριασμό σας Google.
  2. Επιλέξτε τη φωτογραφία προφίλ του λογαριασμού σας στην επάνω δεξιά γωνία.
  3. Πατήστε «Ρυθμίσεις φωτογραφίας».
  4. Μεταβείτε στην επιλογή “Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμός”.
  5. Με τον συγχρονισμό ενεργοποιημένο, επιλέξτε το κουμπί “Διαχείριση αποθηκευτικού χώρου”.
  6. Αφού ανοίξετε μια επιλογή για έλεγχο και διαγραφή των δεδομένων, θα δείτε ένα σωρό διαφορετικές κατηγορίες. Επιλέξτε τα στοιχεία που θέλετε να μετακινήσετε στον κάδο απορριμμάτων σας.
  7. Το τελευταίο βήμα είναι να πατήσετε το κουμπί “Μετακίνηση στοιχείων στον κάδο” και να πατήσετε “OK” τα δεδομένα που επιλέξατε προηγουμένως θα εξαφανιστούν.

Πώς να ελευθερώσετε χώρο στις Φωτογραφίες Google από ένα iPhone

Το Google Photos λειτουργεί στο iPhone μέσω της εφαρμογής ή της ενσωματωμένης εφαρμογής Φωτογραφίες, ανάλογα με την έκδοση του συστήματός σας. Δοκιμάστε αυτές τις οδηγίες:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Google Photos στο iPhone σας και συνδεθείτε στον Λογαριασμό σας Google.
  2. Επιλέξτε το προφίλ που θέλετε να διαχειριστείτε.
  3. Στη λίστα φωτογραφιών, επιλέξτε τα αντικείμενα που δεν χρειάζεστε.
  4. Θα πρέπει να εμφανιστεί το κουμπί «Διαγραφή». Πατήστε το.
  5. Ανοίξτε τη βιβλιοθήκη σας, πατήστε το κουμπί “Κάδος απορριμμάτων” και απαλλαγείτε από τα δεδομένα που δεν χρειάζεστε πια.

Υπάρχει επίσης μια συνδρομητική υπηρεσία που ονομάζεται Google One, η οποία ενσωματώνει τον λογαριασμό σας στο Google Drive, το Gmail και τις Φωτογραφίες Google για ευκολότερη διαχείριση. Ας δούμε πώς μπορείτε να ελευθερώσετε χώρο εδώ:

  1. Εκκινήστε την εφαρμογή Google One στο iPhone σας.
  2. Επιλέξτε την επιλογή “Αποθήκευση” στο κάτω μέρος.
  3. Βρείτε την επιλογή “Εκκαθάριση χώρου αποθήκευσης λογαριασμού” και, στη συνέχεια, ελευθερώστε λίγο χώρο αποθήκευσης στον λογαριασμό σας.
  4. Θα μπορείτε να δείτε διαφορετικές κατηγορίες. Το Google One συνιστά πρώτα μεγαλύτερες φωτογραφίες και άλλες εικόνες (“Μεγάλες εικόνες”) για να εξοικονομήσετε όσο περισσότερο χώρο ενώ αφαιρείτε λιγότερες εικόνες.
  5. Επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να διαγράψετε.
  6. Αφού ελεγχθεί τουλάχιστον ένα στοιχείο, το κουμπί “Διαγραφή” θα πρέπει να εμφανίζεται στην κορυφή. Πατήστε το.
  7. Πατήστε «Οριστική διαγραφή» για επιβεβαίωση.

Πώς να ελευθερώσετε χώρο στις Φωτογραφίες Google από ένα iPad

Όσον αφορά τα iPad, η διαδικασία αφαίρεσης ανεπιθύμητων εικόνων και βίντεο είναι η ίδια με τα iPhone. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

  1. Μεταβείτε στην εφαρμογή Φωτογραφίες Google.
  2. Επιλέξτε τα στοιχεία που θέλετε να αφαιρέσετε. Αφού επιλέξετε την πρώτη φωτογραφία, θα πρέπει να μπορείτε να επιλέγετε περισσότερα στοιχεία για πιο γρήγορη επιλογή.
  3. Θα πρέπει να εμφανιστεί το κουμπί “Διαγραφή”. Πατήστε το.
  4. Στη Βιβλιοθήκη, επιλέξτε την καρτέλα “Κάδος απορριμμάτων”. Μπορείτε να αφαιρέσετε στοιχεία από εκεί για να τα διαγράψετε οριστικά από τον αποθηκευτικό χώρο στο cloud του Google Photos.

Η παρόμοια αρχή ισχύει για το Google One και μπορείτε να ελευθερώσετε χώρο εδώ:

  1. Εκκινήστε το Google One.
  2. Επιλέξτε «Αποθήκευση» στο κάτω μέρος.
  3. Περιηγηθείτε στις διαθέσιμες επιλογές εξοικονόμησης χώρου. Το Google One δημοσιεύει μια λίστα με προτάσεις, όπως μεγάλες εικόνες και βίντεο, που θα μπορούσαν να αφαιρεθούν πρώτα.
  4. Επιλέξτε τα στοιχεία που θέλετε να διαγράψετε.
  5. Αφού επιλέξετε τουλάχιστον ένα στοιχείο, το κουμπί “Διαγραφή” θα πρέπει να εμφανιστεί στην κορυφή. Μπορείτε να συνεχίσετε να προσθέτετε στοιχεία.
  6. Πατήστε “Διαγραφή” στο επάνω μέρος όταν ολοκληρώσετε την επιλογή.
  7. Επιλέξτε “Οριστική διαγραφή” για να επιβεβαιώσετε και να αφαιρέσετε αυτά τα στοιχεία από τον χώρο αποθήκευσης στο cloud.
  8. Επαναλάβετε τα βήματα 4-7 όπως χρειάζεται.

Μερικές ακόμα συμβουλές

Αν και μπορεί να είναι χρονοβόρο, η μετάβαση εικόνα προς εικόνα είναι ο καλύτερος τρόπος για να ελευθερώσετε χώρο, ειδικά αν δεν είστε σίγουροι πότε θα το χρειαστείτε. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές στρατηγικές για τον εξορθολογισμό του τρόπου επιλογής των στοιχείων που θα αφαιρεθούν. Μπορούν να σας φανούν χρήσιμοι, ειδικά αν είστε αναποφάσιστοι σχετικά με το είδος των δεδομένων που μπορείτε να απορρίψετε. Ακολουθούν ορισμένες πρόχειρες οδηγίες σχετικά με τον τρόπο προτεραιότητας κατά την αφαίρεση εικόνων:

  • Στιγμιότυπα οθόνης: Τραβήξατε στιγμιότυπα οθόνης από έναν ατελείωτο αριθμό διαφημίσεων αυτοκινήτου πέρυσι που θέλατε να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο; Πληκτρολογώντας απλώς τη λέξη «στιγμιότυπο οθόνης» στη γραμμή αναζήτησης στην εφαρμογή Google Photos, θα μπορείτε να επιλέξετε αυτά που δεν χρειάζεστε πια.
  • Αφαιρέστε τον κάδο απορριμμάτων: Η διαγραφή εικόνων στο Google Photos τις στέλνει στον φάκελο απορριμμάτων για 60 ημέρες. Εάν χρειάζεστε λίγο χώρο αμέσως, αδειάστε τον κάδο και ελευθερώστε τον αποθηκευτικό σας χώρο.
  • Κατάργηση μη υποστηριζόμενων βίντεο: Το Google Photos μπορεί να αποθηκεύσει μη υποστηριζόμενες μορφές βίντεο, αλλά δεν θα μπορείτε να τις ανοίξετε ή να τις μοιραστείτε. Διαγράψτε αυτά τα βίντεο και αφήστε λίγο περισσότερο χώρο.
  • Βίντεο υψηλής ανάλυσης: Ίσως θέλετε να διαγράψετε μερικά βίντεο όπως αυτό, καθώς μπορεί να είναι ο κύριος λόγος για την έλλειψη αποθηκευτικού χώρου. Μπορείτε να αναζητήσετε “βίντεο” στη γραμμή αναζήτησης στις Φωτογραφίες Google και να απαλλαγείτε από αυτά.
  • Απενεργοποίηση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας φωτογραφιών: Το Google Photos μπορεί να δημιουργήσει αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας βίντεο και εικόνων από το WhatsApp και άλλες εφαρμογές στη συσκευή σας και, επομένως, να επιβαρύνει τον αποθηκευτικό σας χώρο.

Ακολουθεί μια σύντομη επισκόπηση του πώς να το κάνετε αυτό σε μια συσκευή Android:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Google Photos.
  2. Πατήστε στη φωτογραφία του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε «Ρυθμίσεις φωτογραφίας».
  3. Χρησιμοποιήστε την επιλογή για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμό.
  4. Απενεργοποιήστε όλους τους φακέλους για τους οποίους δεν θέλετε να δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας των πολυμέσων σας.

Όταν πρόκειται για iOS (iPhone και iPad), πρέπει να ανοίξετε την εφαρμογή για την οποία δεν θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των εικόνων, όπως το WhatsApp και το Instagram, και να απενεργοποιήσετε την αυτόματη αποθήκευση πολυμέσων.

Δημιουργήστε περισσότερο χώρο για αναμνήσεις

Εάν αισθάνεστε ότι εξακολουθείτε να μην έχετε αρκετό χώρο στις Φωτογραφίες Google σας, ακόμη και αφού χρησιμοποιήσετε τις συμβουλές και τα κόλπα μας, υπάρχει πάντα η επιλογή να αγοράσετε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο στο Google Drive ή να τον αναβαθμίσετε στο Google One.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που αφαιρείτε για να ελευθερώσετε χώρο στις Φωτογραφίες Google; Αξίζει τον κόπο να χρησιμοποιήσετε μια συνδρομή για αποθήκευση φωτογραφιών στο διαδίκτυο; Ενημερώστε μας στην ενότητα σχολίων παρακάτω!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here