Πώς να ελέγξετε τι είδους επεξεργαστή διαθέτει η συσκευή σας Android

0
95

Ελέγξτε τον τύπο CPU του τηλεφώνου Android!

Πώς να ελέγξετε τι είδους επεξεργαστή διαθέτει το Android σας
Πώς να ελέγξετε τι είδους επεξεργαστή διαθέτει το Android σας

Ο επεξεργαστής είναι πράγματι απαραίτητο μέρος ενός smartphone. Η απόδοση του smartphone σας, ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται παιχνίδια/εφαρμογές κ.λπ., όλα εξαρτώνται από την ταχύτητα ρολογιού του επεξεργαστή. Επίσης, η απόδοση της κάμερας εξαρτάται από τον επεξεργαστή.

Εάν είστε τεχνολόγος, ίσως γνωρίζετε ήδη για τον επεξεργαστή του τηλεφώνου σας. Ωστόσο, πολλοί χρήστες δεν γνωρίζουν τι είδους επεξεργαστή διαθέτει το Android smartphone τους.

Αν και μπορείτε να ελέγξετε τον ιστότοπο του κατασκευαστή του τηλεφώνου σας για να γνωρίζετε κάθε λεπτομέρεια του επεξεργαστή, πρέπει να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές τρίτων εάν θέλετε λεπτομερείς πληροφορίες. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές τρίτων που είναι διαθέσιμες εκεί έξω που σας ενημερώνουν για το υλικό του smartphone σας.

Ελέγξτε τι είδους επεξεργαστή διαθέτει η συσκευή σας Android

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από αυτά για να ελέγξετε τι είδους επεξεργαστή διαθέτει η συσκευή σας Android. Αυτές οι εφαρμογές τρίτων θα σας ενημερώσουν για τους πυρήνες του επεξεργαστή, την ταχύτητα ρολογιού, την Αρχιτεκτονική και πολλές περισσότερες λεπτομέρειες.

Έτσι, σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε τις λίγες καλύτερες μεθόδους για να ελέγξετε τι είδους επεξεργαστή διαθέτει η συσκευή σας Android. Ας τσεκάρουμε.

Βήμα 1. Πρώτα απ ‘όλα, κατεβάστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή με το όνομα Πληροφορίες υλικού Droid από το Google Play Store.

Βήμα 2. Ανοίξτε την πρόσφατα εγκατεστημένη εφαρμογή και μέσα στην εφαρμογή, επιλέξτε την καρτέλα Σύστημα και θα δείτε εκεί τα δύο πεδία με το όνομα CPU Architecture and Instruction Sets. Απλώς περάστε από αυτά, θα λάβετε πληροφορίες σχετικά με τον επεξεργαστή.,

Ελέγξτε τι είδους επεξεργαστή διαθέτει η συσκευή σας Android

Βήμα 3. Ουσιαστικά το ARM: ARMv7 ή armeabi, ARM64: AArch64 ή arm64 και το x86: x86 ή x86abi είναι οι αποκωδικοποιημένες πληροφορίες για την αρχιτεκτονική του επεξεργαστή σας που ίσως αναζητάτε. Μερικές από τις άλλες πληροφορίες παρατίθενται υπερβολικά στην εφαρμογή, την οποία θα μπορούσατε εύκολα να χρησιμοποιήσετε για να αφηγηθείτε τις πλήρεις πληροφορίες υλικού του επεξεργαστή της συσκευής σας!

Ελέγξτε τι είδους επεξεργαστή διαθέτει η συσκευή σας Android

Χρήση CPU-Z

Συνήθως, όταν αγοράζουμε ένα νέο smartphone Android, μαθαίνουμε για τις προδιαγραφές του smartphone από το ίδιο το κουτί. Αυτό συμβαίνει επειδή το κουτί του τηλεφώνου ανάβει τις προδιαγραφές που φέρει η συσκευή. Ωστόσο, εάν έχετε χάσει το κουτί, μπορείτε να δοκιμάσετε την CPU-Z για Android για να μάθετε τι είδους διαδικασία έχει η συσκευή σας.

Βήμα 1. Πρώτα απ ‘όλα, επισκεφτείτε το google play store και στη συνέχεια αναζητήστε το CPU-Z και εγκαταστήστε το. Μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη της εφαρμογής από αυτό Σύνδεσμος.

Βήμα 2. Μετά τη λήψη, ανοίξτε την εφαρμογή και εκχωρήστε κάθε άδεια που ζητά η εφαρμογή.

Βήμα 3. Αφού παραχωρήσετε τα δικαιώματα, θα δείτε την κύρια διεπαφή της εφαρμογής. Εάν θέλετε να έχετε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον επεξεργαστή, πατήστε στην καρτέλα “SoC”.

Ελέγξτε τι είδους επεξεργαστή διαθέτει η συσκευή σας Android

Βήμα 4. Ομοίως, εάν θέλετε να μάθετε για το σύστημα, πρέπει να επιλέξετε «Σύστημα».

Βήμα 5. Το καλύτερο πράγμα για το CPU-Z είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να λάβετε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την μπαταρία και τους αισθητήρες.

Ελέγξτε τι είδους επεξεργαστή διαθέτει η συσκευή σας Android

Έτσι, μπορείτε να κάνετε λήψη και εγκατάσταση του CPU-Z στο Android smartphone σας. Εάν χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια σχετικά με τα βήματα εγκατάστασης, συζητήστε τα μαζί μας στα σχόλια.

Εναλλακτικές:

Όπως και οι παραπάνω εφαρμογές, υπάρχουν πολλές άλλες εφαρμογές Android διαθέσιμες στο Google Play Store που επιτρέπουν στους χρήστες να ελέγχουν τι είδους επεξεργαστή διαθέτει το smartphone τους. Παρακάτω, θα απαριθμήσουμε τις τρεις καλύτερες εφαρμογές Android για να γνωρίζετε τις λεπτομέρειες της CPU.

3DMark

3DMark

Το 3DMark είναι μια από τις καλύτερες και κορυφαίες εφαρμογές συγκριτικής αξιολόγησης που διατίθενται στο Google Play Store. Εκτός από το να δείχνει απλώς τι είδους επεξεργαστή διαθέτει η συσκευή σας, μετράει επίσης την απόδοση GPU και CPU της συσκευής σας.

Geekbench 4

Geekbench 4

Το Geekbench 4 είναι μια άλλη καλύτερη εφαρμογή Android στη λίστα, η οποία δείχνει πώς η συσκευή σας αντέχει σε άλλες στην αγορά. Εμφανίζει τις πληροφορίες της GPU και της CPU. Εκτός από αυτό, εκτελεί ορισμένες πραγματικές εργασίες και εφαρμογές για τη μέτρηση της απόδοσης του τηλεφώνου σας.

CPU X: Πληροφορίες συσκευής και συστήματος

CPU X

Όπως λέει και το όνομα της εφαρμογής, το CPU X: Device & System info έχει σχεδιαστεί για να σας παρέχει πλήρεις πληροφορίες σχετικά με στοιχεία των συσκευών σας όπως επεξεργαστή, πυρήνες, ταχύτητα, μοντέλο, ram, κάμερα, αισθητήρες κ.λπ.

Η εφαρμογή είναι σχεδόν παρόμοια με την CPU-Z, αλλά διαθέτει μερικές επιπλέον δυνατότητες. Με το CPU X: Πληροφορίες συσκευής και συστήματος, μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε την ταχύτητα του διαδικτύου σε πραγματικό χρόνο.

Επομένως, αυτές είναι οι καλύτερες μέθοδοι και εφαρμογές για να ελέγξετε τι είδους επεξεργαστή διαθέτει το Android σας. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με αυτό, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here