Πώς να ελέγξετε την ισχύ του σήματος Wi-Fi σε iPhone ή Android

0
66

Εάν παρατηρήσετε ότι η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο γίνεται αργή, ο ένοχος είναι πιθανότατα ένα αδύναμο σήμα Wi-Fi. Η ισχύς της σύνδεσής σας Wi-Fi εξαρτάται κυρίως από την απόσταση μεταξύ εσάς και του δρομολογητή ή της συσκευής hotspot. Όσο πιο μακριά βρίσκεστε από το δρομολογητή, τόσο πιο αδύναμο είναι το σήμα Wi-Fi και το αντίστροφο. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να ελέγχετε την ακριβή ισχύ του σήματος Wi-Fi για να προσδιορίσετε εάν αυτός είναι ο ένοχος πίσω από τις πιο αργές συνδέσεις στο Διαδίκτυο.

Πώς να ελέγξετε την ισχύ του σήματος Wi-Fi σε iPhone ή Android

Πώς να ελέγξετε την ισχύ του σήματος Wi-Fi σε ένα iPhone

Ένας πιο απλός τρόπος για να ελέγξετε τη σύνδεσή σας Wi-Fi είναι κοιτάζοντας τον αριθμό των γραμμών που έχουν συμπληρωθεί στο σύμβολο Wi-Fi. Στις περισσότερες συσκευές, μπορείτε να βρείτε αυτό το σύμβολο στην επάνω ή κάτω δεξιά γωνία της οθόνης. Όσο περισσότερες γραμμές είναι γεμάτες, τόσο ισχυρότερο είναι το σήμα Wi-Fi σας. Εάν ορισμένες γραμμές είναι γκριζαρισμένες, τότε το σήμα Wi-Fi σας είναι αδύναμο.

Πώς να ελέγξετε την ισχύ του σήματος Wi-Fi σε ένα iPhone σε dBm

Τα ντεσιμπέλ ανά milliwatt, επίσης γνωστά ως dBm, είναι μια τυπική μονάδα για τη μέτρηση της ισχύος σήματος ενός σήματος Wi-Fi. Η κλίμακα dBm κυμαίνεται από -30 dBm έως -90 bBm. Η ιδανική ισχύς σήματος θα πρέπει να είναι -30 dBm, αλλά μην ανησυχείτε εάν το σήμα Wi-Fi σας δεν είναι τόσο ισχυρό. Οτιδήποτε μεταξύ -67 dBm και -30 dBm πρέπει να σας εξυπηρετεί αρκετά.

Ακολουθεί μια ανάλυση των περιοχών κλίμακας dBm και τι σημαίνουν για την ισχύ του σήματος Wi-Fi.

  • -90 dBm – Αυτή είναι η πιο αδύναμη ισχύς σήματος Wi-Fi. Με αυτήν την τιμή, δεν θα μπορείτε καν να συνδεθείτε στο δίκτυο Wi-Fi.
  • -80 dBm – Αυτή η ισχύς σήματος είναι εξαιρετικά αναξιόπιστη. Μπορεί να μπορείτε να συνδεθείτε στο δίκτυο, αλλά δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε καμία υπηρεσία Διαδικτύου.
  • -70 dBm – Αυτή η ισχύς σήματος υποστηρίζει μόνο δραστηριότητες πολύ χαμηλής σύνδεσης στο διαδίκτυο, όπως το άνοιγμα μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  • -67 dBm – Αυτό είναι ένα αξιόπιστο σήμα. Μπορείτε να εκτελέσετε όλες τις δραστηριότητες που απαιτούν σύνδεση στο Διαδίκτυο.
  • -50 dBm – Αυτό είναι ένα ισχυρότερο σήμα και θα έχετε μεγαλύτερες ταχύτητες Διαδικτύου. Είναι απίθανο να αντιμετωπίσετε προσωρινή αποθήκευση και καθυστερήσεις και οι ταχύτητες λήψης και μεταφόρτωσης θα πρέπει να είναι αρκετά γρήγορες.
  • -30 dBm – Αυτό είναι το ισχυρότερο σήμα Wi-Fi. Εάν το σήμα Wi-Fi σας είναι τόσο ισχυρό, πιθανότατα είστε πολύ κοντά στο σημείο πρόσβασης.

Τώρα που καταλαβαίνετε την κλίμακα dBm, θα πρέπει να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή για να σας βοηθήσει να ελέγξετε την ισχύ του σήματος Wi-Fi. Για χρήστες iPhone, συνιστούμε ανεπιφύλακτα το Εφαρμογή AirPort Utility. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να προσδιορίσετε την ισχύ του σήματος του Wi-Fi σας.

  1. Μεταβείτε στο App Store και κατεβάστε και εγκαταστήστε το Εφαρμογή AirPort Utility.
  2. Ανοίξτε το “Settings” και αναπτύξτε το αναπτυσσόμενο μενού “AirPort Utility”.
  3. Ενεργοποιήστε τον διακόπτη εναλλαγής “Wi-Fi Scanner”.
  4. Εκκινήστε την εφαρμογή AirPort Utility και πατήστε «Σάρωση Wi-Fi» στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
  5. Πατήστε «Σάρωση» και επιλέξτε το δίκτυο Wi-Fi που θέλετε να προβάλετε.
  6. Σημειώστε την τιμή dBm που αναφέρεται στην τιμή “RSSI”. Αυτή είναι η ισχύς του σήματος Wi-Fi.
  7. Πατήστε «Τέλος» για έξοδο από την εφαρμογή.

Πώς να ελέγξετε την ισχύ του σήματος Wi-Fi σε ένα Android

Για να μετρήσετε με ακρίβεια την ισχύ του σήματος Wi-Fi σε μια συσκευή Android, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή που ονομάζεται Αναλυτής Wi-Fi. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να μετρήσετε την ισχύ του σήματος του Wi-Fi σας.

  1. Μεταβείτε στο Play Store και πραγματοποιήστε λήψη και εγκατάσταση Αναλυτής Wi-Fi.
  2. Ελέγξτε ξανά ότι είστε συνδεδεμένοι στο Wi-Fi του οποίου η ισχύς σήματος θέλετε να ελέγξετε και να εκκινήσετε την εφαρμογή.
  3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο όνομα του Wi-Fi στο οποίο είστε συνδεδεμένοι και σημειώστε την τιμή dBm.
  4. Ανατρέξτε στο εύρος της κλίμακας dBm που συζητήσαμε παραπάνω για να προσδιορίσετε την ισχύ του σήματος Wi-Fi σας.
  5. Εάν θέλετε ένα οπτικό γράφημα, κάντε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και επιλέξτε “Γράφημα καναλιού”.
  6. Σημειώστε την τιμή dBm του δικτύου Wi-Fi σας.

FAQ

Πώς μπορώ να αυξήσω την ισχύ του σήματος του Wi-Fi μου;

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να αυξήσετε την ισχύ του σήματος του Wi-Fi σας. Εδώ είναι μερικά από αυτά.

• Μετακινηθείτε πιο κοντά στο σημείο πρόσβασης ή στην περιοχή πρόσβασης

• Χρησιμοποιήστε επέκταση ή επαναλήπτη Wi-Fi

• Μειώστε τον αριθμό των συσκευών που είναι συνδεδεμένες σε ένα μόνο δίκτυο Wi-Fi

• Επιλέξτε δρομολογητές που υποστηρίζουν ταχύτητα Wi-Fi 5 GHz

• Ελέγξτε ξανά ότι άλλα αντικείμενα δεν εμποδίζουν το δρομολογητή σας

• Απομακρύνετε το δρομολογητή από συσκευές που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα, όπως ο φούρνος μικροκυμάτων, επειδή μπορεί να προκαλέσουν παρεμβολές στο σήμα του

Πώς ελέγχετε την ισχύ του σήματος Wi-Fi σε Mac;

Εκτός από τις τυπικές γραμμές Wi-Fi, το Mac υποδεικνύει την ισχύ του σήματος Wi-Fi σε dBm. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε την ισχύ του σήματος Wi-Fi εάν χρησιμοποιείτε Mac.

1. Ανοίξτε τον υπολογιστή σας και βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

2. Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί επιλογής και κάντε κλικ στο εικονίδιο Wi-Fi.

3. Θα πρέπει να δείτε την τιμή dBm που αναφέρεται στο πεδίο RSSI.

Πώς μπορώ να ελέγξω την ισχύ του σήματος Wi-Fi σε έναν υπολογιστή με Windows;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ελέγξετε το σήμα ισχύος Wi-Fi σε έναν υπολογιστή με Windows. Μια πιο ακριβής μέθοδος είναι η γραμμή εντολών. Δείτε πώς να προχωρήσετε στη διαδικασία.

Ανοίξτε τον υπολογιστή σας με Windows και αναζητήστε τη γραμμή εντολών.

1. Από τις επιλογές, κάντε κλικ στο “Άνοιγμα”.

2. Πατήστε το κουμπί «Ναι» για να επιτρέψετε στην εφαρμογή να κάνει αλλαγές στον υπολογιστή σας.

3. Μόλις ανοίξει το τερματικό, πληκτρολογήστε “netsh wlan show interfaces» και πατήστε το πλήκτρο «Enter».

4. Το ποσοστό που υποδεικνύεται για το “σήμα” είναι η ισχύς του σήματος Wi-Fi σας. Εάν η τιμή είναι πάνω από 80%, τότε το σήμα ισχύος Wi-Fi σας είναι εξαιρετικό.

Εάν θέλετε απλώς μια γενική ιδέα για το πόσο ισχυρό είναι το σήμα Wi-Fi σας, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

1. Ανοίξτε τον υπολογιστή σας με Windows και κάντε κλικ στο μικρό βέλος που βλέπει προς τα πάνω.

2. Σημειώστε τον αριθμό των γραμμών που έχουν γεμίσει στο σύμβολο Wi-Fi.

Κατανοήστε πόσο ισχυρό είναι το Wi-Fi σας

Γνωρίζοντας την ισχύ του σήματος Wi-Fi σας θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν είναι ο ένοχος πίσω από τις αργές συνδέσεις στο Διαδίκτυο. Το να το κάνεις είναι αρκετά απλό. Απλώς κοιτάξτε το σύμβολο Wi-Fi και ελέγξτε εάν ορισμένες γραμμές είναι γκριζαρισμένες. Εάν είναι, σημαίνει ότι το σήμα Wi-Fi σας είναι αδύναμο.

Η παραπάνω μέθοδος μπορεί να σας πει μόνο τόσα πολλά. Μια πιο ακριβής μέθοδος είναι να βρείτε μια εφαρμογή που μετρά την ισχύ του σήματος σας σε dBm. Μια καλή επιλογή είναι η εφαρμογή AirPort Utility για χρήστες iPhone και το Wi-Fi Analyzer για συσκευές Android.

Ποιες εφαρμογές τρίτων έχετε χρησιμοποιήσει για να ελέγξετε την ισχύ του σήματος Wi-Fi; Πώς ήταν η εμπειρία χρήσης τους; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here