Πώς να ελέγξετε την έκδοση DirectX στα Windows 11 (3 Μέθοδοι)

0
119
Ελέγξτε την έκδοση DirectX στα Windows 11

Οι χρήστες των Windows θα ήταν πολύ εξοικειωμένοι με το διαγνωστικό εργαλείο Direct X. Το DirectX είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για την επίλυση προβλημάτων γραφικών ή ήχου στο λειτουργικό σύστημα. Ενώ το εργαλείο έχει σχεδιαστεί για προγραμματιστές, οι τακτικοί χρήστες μπορούν επίσης να το χρησιμοποιήσουν για να ελέγξουν τις πληροφορίες του συστήματος.

Εργαλείο διάγνωσης DirectX

Το εργαλείο DirectX Diagnostic στα Windows 11 εμφανίζει πολλές πληροφορίες σχετικά με το λογισμικό και το υλικό του υπολογιστή σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε το λειτουργικό σύστημα, το μοντέλο συστήματος, την έκδοση BIOS, τον επεξεργαστή, τη μνήμη, τα στοιχεία της κάρτας γραφικών και πολλά άλλα.

Αν αφήσουμε πίσω το διαγνωστικό εργαλείο DirectX, το ίδιο το DirectX είναι μια σειρά διεπαφών προγραμματισμού εφαρμογών (API) που επιτρέπει στα παιχνίδια σας να μιλάνε με τις κάρτες βίντεο. Είναι ένα βασικό στοιχείο που βελτιστοποιεί την απόδοση του παιχνιδιού και των πολυμέσων σας.

Έτσι, εάν είστε χρήστης των Windows 11, καθίσταται υποχρεωτικό να ελέγξετε και να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του DirectX. Η τελευταία έκδοση του DirectX θα εξαλείψει διάφορα προβλήματα κατά την εκτέλεση εφαρμογών και παιχνιδιών με ένταση γραφικών. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε την εγκατεστημένη έκδοση πριν από την ενημέρωση του DirectX.

3 καλύτεροι τρόποι για να ελέγξετε την έκδοση DirectX στα Windows 11

Ως εκ τούτου, αυτός ο οδηγός θα μοιραστεί μερικούς καλύτερους τρόπους για να ελέγξετε την έκδοση DirectX στα Windows 11. Δεν υπάρχει σύνδεση με ενημέρωση ή εγκατάσταση της έκδοσης DirectX. οι μέθοδοι θα σας βοηθήσουν μόνο να βρείτε την εγκατεστημένη έκδοση του DirectX στον υπολογιστή σας με Windows 11. Ας αρχίσουμε.

1) Ελέγξτε την έκδοση DirectX στα Windows 11 μέσω RUN

Αυτή η μέθοδος θα χρησιμοποιήσει το πλαίσιο διαλόγου RUN για να ελέγξει την έκδοση του DirectX. Ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε RUN. Στη συνέχεια, ανοίξτε το πλαίσιο διαλόγου RUN από τη λίστα επιλογών.

ΤΡΕΞΙΜΟ

2. Στο πλαίσιο διαλόγου RUN, πληκτρολογήστε dxdiag και πατήστε το κουμπί Enter.

dxdiag

3. Αυτό θα ανοίξει το Εργαλείο διάγνωσης DirectX στα Windows 11. Μεταβείτε στην καρτέλα Σύστημα και θα βρείτε την έκδοση DirectX στο κάτω μέρος του παραθύρου.

Έκδοση DirectX

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να ελέγξετε την έκδοση DirectX στα Windows 11.

2) Ελέγξτε την έκδοση DirectX μέσω της Αναζήτησης των Windows 11

Εάν θέλετε μια ευκολότερη και πιο άμεση μέθοδο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την αναζήτηση των Windows 11. Για να ελέγξετε την έκδοση του DirectX μέσω αναζήτησης των Windows 11, κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση στη γραμμή εργασιών.

Dxdiag (εντολή εκτέλεσης)

Στη συνέχεια, στην αναζήτηση των Windows, πληκτρολογήστε dxdiag. Τώρα ανοίξτε το Dxdiag (εντολή Εκτέλεση) από τη λίστα. Αυτό θα ανοίξει το εργαλείο διάγνωσης DirectX στον υπολογιστή σας με Windows 11.

Έκδοση DirectX

Τώρα πρέπει να μεταβείτε στην καρτέλα Σύστημα και να ελέγξετε την έκδοση DirectX στο κάτω μέρος. Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ελέγξετε την έκδοση DirectX μέσω αναζήτησης των Windows 11.

3) Ελέγξτε την έκδοση DirectX μέσω CMD/Powershell

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή εντολών και το βοηθητικό πρόγραμμα Powershell για να ελέγξετε την έκδοση του DirectX. Πρέπει να ακολουθήσετε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Command Prompt ή Powershell. Στη συνέχεια, ανοίξτε το βοηθητικό πρόγραμμα που ταιριάζει από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Γραμμή εντολών

2. Στο CMD/Powershell, πληκτρολογήστε dxdiag και πατήστε το κουμπί Enter.

dxdiag

3. Αυτό θα ανοίξει το διαγνωστικό εργαλείο DirectX. Μεταβείτε στην καρτέλα Σύστημα και ελέγξτε την έκδοση DirectX στο κάτω μέρος.

Αυτό είναι! Έτσι μπορείτε να ελέγξετε την έκδοση DirectX στα Windows 11 μέσω Command Prompt ή PowerShell.

Αφού βρείτε την έκδοση DirectX, ίσως θελήσετε να ενημερώσετε ή να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του DirectX στο σύστημά σας. Για να ενημερώσετε την έκδοση DirectX, ανατρέξτε στον οδηγό μας – Λήψη και εγκατάσταση της πιο πρόσφατης έκδοσης του DirectX στα Windows 11.

Έτσι, αυτοί είναι μερικοί από τους καλύτερους και εύκολους τρόπους για να ελέγξετε την έκδοση DirectX στα Windows 11. Κάθε μέθοδος βασίζεται στο διαγνωστικό εργαλείο DirectX για τον έλεγχο της έκδοσης DirectX. Εάν γνωρίζετε κάποιον άλλο τρόπο να ελέγξετε το ίδιο, ενημερώστε μας στα σχόλια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here