Πώς να εκτελέσετε παλαιότερα προγράμματα στα Windows 10/11 (3 Μέθοδοι)

0
169

Εκτελέστε παλαιότερο λογισμικό στα Windows 10/11!

Πώς να εκτελέσετε παλαιότερα προγράμματα στα Windows 10/11
Πώς να εκτελέσετε παλαιότερα προγράμματα στα Windows 10/11 (3 Μέθοδοι)

Το πρόβλημα με τα νέα λειτουργικά συστήματα επιτραπέζιου υπολογιστή όπως τα Windows 10, τα Windows 11 είναι ότι δεν μπορούν να εκτελέσουν μια παλαιότερη έκδοση του λογισμικού. Γενικά, τα Windows υποστηρίζουν την παλαιότερη έκδοση δημοφιλούς λογισμικού, αλλά εμφανίζουν σφάλματα ασυμβατότητας σε πολλές περιπτώσεις.

Μερικές φορές, ο προγραμματιστής σταματά να συντηρεί το λογισμικό και δεν το κάνει συμβατό με το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα. Αν και αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια, εάν διαθέτετε παλαιότερο λογισμικό απαραίτητο για την επαγγελματική σας εργασία, μπορεί να θέλετε να το εκτελέσετε ούτως ή άλλως.

3 Μέθοδοι για την εκτέλεση παλαιότερων προγραμμάτων στα Windows 10/11

Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετοί τρόποι εκτέλεσης παλαιότερου λογισμικού σε Windows 10 και Windows 11. Ωστόσο, ανάλογα με το αρχείο λογισμικού που εκτελείτε, πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένα πρόσθετα βήματα πριν εγκαταστήσετε το πρόγραμμα.

Ως εκ τούτου, σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μερικές από τις καλύτερες μεθόδους για την εκτέλεση παλαιότερου λογισμικού σε Windows 10 και Windows 11. Ας το ελέγξουμε.

1. Εκτελέστε σε λειτουργία συμβατότητας

Και τα δύο λειτουργικά συστήματα Windows 10 και Windows 11 σάς επιτρέπουν να εκτελείτε προγράμματα στις διαφορετικές εκδόσεις των Windows. Ακολουθήστε, λοιπόν, μερικά από τα απλά βήματα που δίνονται παρακάτω.

Βήμα 1. Πρώτα απ ‘όλα, κάντε δεξί κλικ στο αρχείο .exe του παλαιότερου προγράμματος. Κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε “Ιδιότητες”.

Βήμα 2. Στο μενού Ιδιότητες, κάντε κλικ στην καρτέλα «Συμβατότητα».

Βήμα 3. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το πλαίσιο ελέγχου για “Εκτέλεση αυτού του προγράμματος σε λειτουργία συμβατότητας για”.

Βήμα 4. Στο αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την έκδοση των Windows για την οποία αναπτύχθηκε το πρόγραμμα. Στη συνέχεια, επιλέξτε την έκδοση των Windows και κάντε κλικ στο κουμπί «Εφαρμογή».

Βήμα 5. Τώρα κάντε διπλό κλικ στο αρχείο .exe και συνεχίστε με την εγκατάσταση. Δεν θα λάβετε σφάλματα ασυμβατότητας.

2. Απενεργοποιήστε το Driver Signature Enforcement

Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να εκτελέσετε την παλαιότερη έκδοση προγραμμάτων, πρέπει να απενεργοποιήσετε το Driver Signature Enforcement. Για αυτό, πρέπει να ακολουθήσετε μερικά από τα απλά βήματα που δίνονται παρακάτω.

Βήμα 1. Πρώτα απ ‘όλα, κάντε κλικ στο μενού έναρξης των Windows 10. Στη συνέχεια, πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο SHIFT και κάντε κλικ στο κουμπί «Επανεκκίνηση».

Βήμα 2. Αυτό θα επανεκκινήσει τον υπολογιστή σας και θα ανοίξει τις επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο μενού «Αντιμετώπιση προβλημάτων».

Βήμα 3. Στη σελίδα Αντιμετώπιση προβλημάτων, κάντε κλικ στις «Σύνθετες επιλογές».

Βήμα 4. Στην επόμενη σελίδα, κάντε κλικ στην επιλογή ‘Startup Settings’.

Βήμα 5. Στην επόμενη σελίδα, κάντε κλικ στο κουμπί ‘Επανεκκίνηση’.

Βήμα 6. Τώρα ο υπολογιστής σας θα επανεκκινήσει και θα ανοίξει τη σελίδα Ρυθμίσεις εκκίνησης. Για να απενεργοποιήσετε την επιβολή της υπογραφής προγράμματος οδήγησης, πρέπει να επιλέξετε No.7. Μπορείτε είτε να πατήσετε το 7 είτε το πλήκτρο F7 για να επιλέξετε την επιλογή.

Αυτό είναι! Τελείωσες. Τώρα ο υπολογιστής σας θα επανεκκινήσει ξανά. Μετά την επανεκκίνηση, εγκαταστήστε ξανά το πρόγραμμα.

3. Χρήση εικονικής μηχανής

Λοιπόν, υπάρχουν πολλά προγράμματα Virtual Machine διαθέσιμα για Windows 10 που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σήμερα. Με το Virtual Machine, μπορείτε να εκτελέσετε μια παλαιότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows, όπως Windows XP, Windows 7 κ.λπ.

Εάν η παλαιότερη έκδοση προγραμμάτων υποστηρίζει Windows XP, πρέπει να φορτώσετε τα Windows XP σε Virtual Machine και να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα στο Virtual Environment. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να εκτελέσετε οποιαδήποτε παλαιότερη έκδοση προγραμμάτων.

Έτσι, αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες μεθόδους για την εκτέλεση παλαιότερου λογισμικού σε λειτουργικά συστήματα Windows 10 ή Windows 11. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με αυτό, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here