Πώς να εγκαταστήσετε το Linux στο Chromebook

0
84
Εγκαταστήστε το Linux σε Chromebook
Εγκαταστήστε το Linux σε Chromebook

Ακολουθεί ο πλήρης οδηγός για την εγκατάσταση του Linux στο Chromebook, καθώς πολλοί από τους χρήστες του Chromebook θέλουν να δοκιμάσουν αυτό το λειτουργικό σύστημα και η διαδικασία εγκατάστασης δεν είναι τόσο δύσκολη και απλά πρέπει να ακολουθήσετε τον απλό οδηγό παρακάτω.

Το λειτουργικό σύστημα Linux γίνεται πολύ δημοφιλές μεταξύ των χρηστών λόγω της απίστευτης απόδοσής του καθώς και των πολλών δυνατοτήτων που είναι συσκευασμένες σε μικροσκοπικό πακέτο και εκτός από οτιδήποτε άλλο αυτό το λειτουργικό σύστημα είναι δωρεάν. Τώρα οι άνθρωποι είναι απλώς μπερδεμένοι σχετικά με το πώς θα μπορούσε να εγκατασταθεί το Linux στον φορητό υπολογιστή, τον επιτραπέζιο υπολογιστή, τον φορητό υπολογιστή ή το Chromebook σας. Σε φορητό υπολογιστή ή επιτραπέζιο υπολογιστή είναι εύκολο να κατανοήσετε πώς να εγκαταστήσετε τις διάφορες διανομές Linux, αλλά σε περίπτωση που θέλετε να εγκαταστήσετε το Linux στο Chromebook σας, τότε τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Το Chromebook δεν είναι μόνο το πρόγραμμα περιήγησης, και θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση του Linux! Για να σας βοηθήσουμε να εγκαταστήσετε το Linux στη συσκευή Chromebook, έχουμε γράψει αυτό το άρθρο στο οποίο έχουν περιγραφεί όλα τα βήματα και οι διαδικασίες για το σκοπό αυτό. Εάν θέλετε επίσης να εγκαταστήσετε το Linux στο Chromebook σας, διαβάστε τη μέθοδο από αυτό το άρθρο που δίνεται παρακάτω!

Πώς να εγκαταστήσετε το Linux στο Chromebook

Υπάρχουν δύο μορφές εκδόσεων συστήματος του Ubuntu για διάφορα Chromebook και έχουμε παραθέσει αυτές τις δύο εκδόσεις παρακάτω:

# ChrUbuntun: Αυτό είναι το Ubuntu που κατασκευάστηκε και θα μπορούσε να εγκατασταθεί στο Chromebook και, ως εκ τούτου, να χρησιμοποιηθεί ως παραδοσιακή μορφή εκτός του Ubuntu, το οποίο θα μπορούσε εύκολα να προσπελαστεί μέσω του μενού εκκίνησης κατά την εκκίνηση.

# Crouton: Αυτή η κατασκευή του Ubuntu δεν είναι σαν την παραπάνω κατασκευή, η οποία θα μπορούσε να εκκινηθεί δύο φορές στη συσκευή, αλλά χρησιμοποιεί το περιβάλλον chroot απευθείας μέσα στο Chromebook στο οποίο θα μπορούσε να γίνει εικονική πρόσβαση στο Ubuntu. Το καλύτερο πράγμα σχετικά με αυτό είναι ότι η εναλλαγή μεταξύ των διαφορετικών λειτουργικών συστημάτων θα μπορούσε κανονικά να γίνει μόνο μέσα στο λειτουργικό σύστημα που εκτελείται.

Βήματα για την εγκατάσταση του Linux στο Chromebook:

1. Πρώτα απ ‘όλα, ενεργοποιήστε τη Λειτουργία προγραμματιστή στο Chromebook σας. Για να το κάνετε αυτό, κρατήστε πατημένα τα πλήκτρα Esc και Refresh και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί λειτουργίας για να εισέλθετε στη λειτουργία ανάκτησης. Για τις παλαιότερες εκδόσεις, θα μπορούσαν να υπάρχουν ορισμένα φυσικά κουμπιά για είσοδο στη λειτουργία προγραμματιστή.

Εγκαταστήστε το Linux σε Chromebook
Εγκαταστήστε το Linux σε Chromebook

2. Τώρα, στη λειτουργία ανάκτησης συστήματος, πατήστε τα «Ctrl + D» και, στη συνέχεια, συμφωνήστε σχετικά με την προτροπή που εμφανίζεται. Αυτό θα εκκινήσει τη συσκευή σας στη λειτουργία προγραμματιστή. Κατά την είσοδο στη λειτουργία προγραμματιστή, τα τοπικά δεδομένα του Chromebook σας θα διαγραφούν. Θα χρειαστούν περίπου 15 λεπτά για να διαγραφούν όλα τα δεδομένα του συστήματός σας, επομένως πρέπει να περιμένετε.

Εγκαταστήστε το Linux σε Chromebook
Εγκαταστήστε το Linux σε Chromebook

3. Από εδώ και στο εξής, κάθε φορά που θα εκκινούσατε στο Chromebook, θα υπάρχει μια προειδοποιητική οθόνη εδώ που πρέπει να πατήσετε Ctrl+D ή απλώς να περιμένετε άλλα 30 δευτερόλεπτα για να συνεχίσετε την εκκίνηση. Αυτό συμβαίνει μόνο για να σας υπενθυμίσει ότι χρησιμοποιείτε το Chromebook σε λειτουργία προγραμματιστή.

4. Τώρα κατεβάστε και εγκαταστήστε το Crouton με το οποίο θα εργαζόμασταν, αλλά μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την έκδοση ChrUbuntu. Μετά τη λήψη του Crouton, πατήστε Ctrl + Alt + T στο Chrome OS για να ανοίξετε το τερματικό Cross. Τώρα πληκτρολογήστε την εντολή ‘shell’ στο τερματικό και μετά πατήστε το πλήκτρο Enter. Αυτό θα σας οδηγήσει στη λειτουργία Linux Shell, αλλά εάν η εντολή δεν λειτουργεί, τότε πιθανότατα δεν είστε ακόμα στη λειτουργία προγραμματιστή, οπότε προσπαθήστε να μεταβείτε στη λειτουργία προγραμματιστών και μετά δοκιμάστε ξανά την εντολή.

5. Για να εισέλθετε στη συνεδρία Crouton μετά από ολόκληρη τη διαδικασία εγκατάστασης, εκτελέστε τις ακόλουθες εντολές:
“sudo enter-chroot startxfce4” και μετά “sudo startxfce4”

Εγκαταστήστε το Linux σε Chromebook
Εγκαταστήστε το Linux σε Chromebook

6. Για εναλλαγή μεταξύ των περιβαλλόντων ή του διαφορετικού λειτουργικού συστήματος, πατήστε τα πλήκτρα Ctrl+Alt+Shift+Back και Ctrl+Alt+Shift+Forward. Στην περίπτωση των πλήκτρων προώθησης και επιστροφής, χρησιμοποιούνται τα πλήκτρα πλοήγησης του προγράμματος περιήγησης και όχι τα πλήκτρα βέλους του πληκτρολογίου σας. Αυτό ήταν για το ARM Chromebook ενώ για το Intel x86/AMD64 Chromebook πατήστε Ctrl+Alt+Back και Ctrl+Alt+Forward συν Ctrl+Alt+Refresh.

Εγκαταστήστε το Linux σε Chromebook
Εγκαταστήστε το Linux σε Chromebook

7. Για έξοδο από το chroot χρησιμοποιήστε την εντολή Shut Down αλλά αν θέλετε να ξαναμπείτε στο chroot εκτελέστε την εντολή ‘sudo startxfce4’. Για να επαναφέρετε το Chromebook σας, απλώς απενεργοποιήστε τη Λειτουργία προγραμματιστών και επανεκκινήστε τη συσκευή σας!

Εδώ, λοιπόν, σε αυτό το άρθρο, έχετε ξεκινήσει όλη τη διαδικασία εγκατάστασης και εκτέλεσης του λειτουργικού συστήματος Linux στο Chromebook. Αυτή η μέθοδος προορίζεται να λειτουργεί για τις περισσότερες συσκευές Chromebook και χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο, θα μπορείτε να εκτελέσετε τόσο το Chromebook OS όσο και το λειτουργικό σύστημα Linux που θα μπορούσαν να αλλάξουν εύκολα με ένα μόνο κλικ ανά πάσα στιγμή. Ελπίζουμε ότι θα σας άρεσε αυτή η μέθοδος, σε περίπτωση προβλημάτων που θα μπορούσατε να σχολιάσετε παρακάτω και θα θέλαμε να σας βοηθήσουμε!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here