Πώς να εγκαταστήσετε το Android 13 Developer Preview στο Google Pixel

0
186
Πώς να εγκαταστήσετε το Android 13 Developer Preview στο Google Pixel

Εάν διαβάζετε τακτικά ειδήσεις τεχνολογίας, ίσως γνωρίζετε ότι η Google μόλις κυκλοφόρησε την πρώτη προεπισκόπηση προγραμματιστή του Android 13. Ναι, αυτό είναι σωστό. η προεπισκόπηση προγραμματιστή Android 13 είναι ανοιχτή για δοκιμή, ανάπτυξη και σχόλια.

Επομένως, εάν είστε προγραμματιστής ή δοκιμαστής, μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη και εγκατάσταση της προεπισκόπησης προγραμματιστή Android 13 σε υποστηριζόμενα smartphone/tablet. Η προεπισκόπηση προγραμματιστή Android 13 είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους τους κατόχους smartphone Google Pixel, ανεξάρτητα από το αν είναι προγραμματιστές.

Ωστόσο, η «Προεπισκόπηση προγραμματιστή Android 13» δεν είναι κοντά στο να ολοκληρωθεί. Αυτό σημαίνει απλώς ότι θα υπάρχουν σφάλματα και προβλήματα και προορίζεται μόνο για τους προγραμματιστές να το χρησιμοποιήσουν για δοκιμή.

Με άλλα λόγια, εάν δεν γνωρίζετε πώς λειτουργεί το Android, είναι καλύτερο να παραλείψετε τις εκδόσεις Developer Preview του Android. Ωστόσο, εάν είστε προγραμματιστής, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτά τα τρία πράγματα:

  • Δοκιμάστε τις νέες δυνατότητες και τα API
  • Δοκιμάστε την τρέχουσα εφαρμογή σας για συμβατότητα
  • Δοκιμάστε την εφαρμογή σας με αλλαγές συμμετοχής

Λίστα συσκευών που είναι συμβατές με Android 13

Πριν εγκαταστήσετε την προεπισκόπηση Android 13, βεβαιωθείτε ότι έχετε συμβατά smartphone. Εδώ είναι τα smartphone που μπορούν να δοκιμάσουν το Android 13.

  • Pixel 4/XL
  • Google Pixel 4a
  • Pixel 4a 5G
  • Pixel 5
  • Google Pixel 5a
  • Pixel 6
  • Pixel 6 Pro

Πώς να εγκαταστήσετε το Android 13 στο Google Pixel Smartphone;

Η εγκατάσταση του Android 13 Preview είναι αρκετά εύκολη, ειδικά σε συσκευές Pixel. Αρχικά, πρέπει να ακολουθήσετε μερικά από τα απλά βήματα που κοινοποιούνται παρακάτω.

1) Ενεργοποιήστε τις Επιλογές προγραμματιστή

Το πρώτο βήμα περιλαμβάνει την ενεργοποίηση της Επιλογής προγραμματιστή στη συσκευή σας Google Pixel. Για αυτό, πρέπει να ανοίξετε το συρτάρι εφαρμογών και να κάνετε κλικ στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, πραγματοποιήστε κύλιση για λήψη και πατήστε την επιλογή Σχετικά με το τηλέφωνο. Στη συνέχεια, στο Σχετικά με το τηλέφωνο, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε τον Αριθμό κατασκευής. Πρέπει να πατήσετε στον Αριθμό Δόμησης επτά έως οκτώ φορές.

Καθώς αρχίζετε να πατάτε στον Αριθμό κατασκευής, θα δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα σας ενημερώνει ότι πρόκειται να γίνετε Προγραμματιστής. Μόλις ολοκληρωθεί, θα δείτε ένα μήνυμα επιτυχίας “Συγχαρητήρια, είστε προγραμματιστής!”

2) Ενεργοποιήστε το USB Debugging & OEM Unlocking

Αφού ενεργοποιήσετε την επιλογή προγραμματιστή, πρέπει να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις και να βρείτε τις Επιλογές προγραμματιστή. Πατήστε στις επιλογές προγραμματιστή και ενεργοποιήστε το USB Debugging μαζί με το ξεκλείδωμα OEM.

Ενεργοποίηση εντοπισμού σφαλμάτων USB και ξεκλειδώματος OEM

Αυτό θα ενεργοποιήσει την επιλογή USB Debugging στο smartphone Pixel. Τώρα το τηλέφωνό σας είναι έτοιμο να εγκαταστήσει την ενημέρωση προεπισκόπησης Android 13.

3) Ανοίξτε το Android Flash Tool

Το Android Flash Tool μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση εκδόσεων Android στις συσκευές σας. Αφού ενεργοποιήσετε το USB Debugging, πρέπει να ανοίξετε το πρόγραμμα περιήγησης web του υπολογιστή σας και να κατευθυνθείτε στο flash.android.com δικτυακός τόπος.

Σημαντικό: Παρόλο που έχουμε παραθέσει τα βήματα, είναι καλύτερο να ακολουθήσετε τις οδηγίες στην οθόνη που εμφανίζονται στον ιστότοπο του Android Flash Tool για να αποφύγετε τυχόν λάθη. Η διαδικασία, αν δεν εξελιχθεί ομαλά, μπορεί να πληγώσει τη συσκευή σας. Επομένως, προχωρήστε με δική σας ευθύνη.

Αυτό θα ανοίξει τον ιστότοπο του Android Flash Tool. Στη συνέχεια, συνδέστε το τηλέφωνό σας στον υπολογιστή σας μέσω καλωδίου USB και φορτώστε ξανά τον ιστότοπο. Τώρα κάντε κλικ στο κουμπί «Προσθήκη νέας συσκευής» και θα εμφανιστεί η συνδεδεμένη συσκευή σας.

Android Flash Tool

Επιλέξτε τη συσκευή σας και θα δείτε ένα μήνυμα USB Debugging να εμφανίζεται στην οθόνη του smartphone σας. Πρέπει να επιτρέψετε την προτροπή. Στην επόμενη οθόνη, επιλέξτε Android 13 Preview 1 και μετά κάντε κλικ στο Install build.

Μόλις εμφανιστεί το προειδοποιητικό μήνυμα επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων, πατήστε το κουμπί επιβεβαίωσης για να ξεκινήσει η διαδικασία. Αυτό το βήμα θα ξεκλειδώσει επίσης το bootloader σας εάν δεν είναι ξεκλειδωμένο. Απλώς χρησιμοποιήστε το κουμπί έντασης και λειτουργίας για να ξεκλειδώσετε το bootloader όταν σας ζητηθεί.

Μετά από αυτή τη διαδικασία, το εργαλείο Flash θα κατεβάσει αυτόματα το Android 13 Preview στον υπολογιστή σας και θα το εγκαταστήσει στο smartphone σας. Η διαδικασία είναι αυτόματη, απλώς αποφύγετε την αλληλεπίδραση με το τηλέφωνό σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Μετά από λίγα λεπτά, ο ιστότοπος Android Flash Tool θα σας ζητήσει να κλειδώσετε το bootloader. Απλώς επιλέξτε «Έναρξη» και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το πλήκτρο έντασης και λειτουργίας του τηλεφώνου σας για να κλειδώσετε τον φορτωτή εκκίνησης.

Αυτό θα εγκαταστήσει το Android 13 Preview στη συσκευή σας. Ο ιστότοπος θα σας εμφανίσει το μήνυμα Ολοκλήρωσης εγκατάστασης κατά την εγκατάσταση. Στη συνέχεια, απλώς αποσυνδέστε το τηλέφωνό σας από τον υπολογιστή σας και θα χρησιμοποιείτε το Android 13 Preview.

Αυτό είναι! Τελείωσες. Έτσι μπορείτε να εγκαταστήσετε το Android 13 Developer Preview σε συσκευές Pixel. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με αυτό, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here