Πώς να δοκιμάσετε το υλικό στο Android το 2022

0
139
Πώς να δοκιμάσετε το υλικό στο Android

Το Android είναι το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα αυτή τη στιγμή, και αυτό οφείλεται στο τεράστιο οικοσύστημα εφαρμογών. Στο Google Play Store, θα βρείτε εφαρμογές για κάθε διαφορετικό σκοπό, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών για να ελέγξετε εάν όλα λειτουργούν σωστά στο smartphone σας.

Αυτό το άρθρο θα μιλήσει για τις καλύτερες εφαρμογές για δοκιμή υλικού στο Android σας. Με αυτές τις εφαρμογές, μπορείτε να δοκιμάσετε γρήγορα την απόδοση της συσκευής σας, να ελέγξετε τις πληροφορίες υλικού κ.λπ. Οι περισσότερες από τις εφαρμογές που θα παραθέσουμε παρακάτω είναι δωρεάν και διαθέσιμες στο Play Store.

15 καλύτερες εφαρμογές για δοκιμή υλικού στο Android

Λοιπόν, ας δούμε τις καλύτερες εφαρμογές Android για να δοκιμάσουμε τη διαμόρφωση υλικού της συσκευής σας Android.

1. Κουτί αισθητήρα

Κουτί αισθητήρα

Αν ψάχνετε για μια εφαρμογή Android για να ελέγξετε όλους τους διαθέσιμους αισθητήρες στο τηλέφωνο, θα πρέπει να δοκιμάσετε το Sensor Box.

Αυτή η εφαρμογή ελέγχει την απόδοση αισθητήρων όπως επιταχυνσιόμετρο, φως, προσανατολισμό, εγγύτητα, θερμοκρασία, γυροσκόπιο, ήχο, μαγνητικό αισθητήρα κ.λπ. Μετά τη σάρωση, η εφαρμογή παρέχει μια ευνόητη αναφορά.

2. Τηλέφωνο Doctor Plus

Τηλέφωνο Doctor Plus

Αυτή η εφαρμογή είναι λίγο διαφορετική σε σύγκριση με όλες τις άλλες που αναφέρονται στο άρθρο. Εκτελεί 25 διαφορετικές δοκιμές για να ελέγξει τις δυνατότητες υλικού του τηλεφώνου σας.

Ελέγχει για τους αισθητήρες, την μπαταρία, την οθόνη, το μικρόφωνο, το φλας, την κάμερα και τη μνήμη της συσκευής σας. Ωστόσο, η εφαρμογή χρειάζεται πολύ χρόνο για να ολοκληρώσει τη σάρωση.

3. AIDA64

AIDA64

Αν ψάχνετε για μια εφαρμογή που θα μπορούσε να σας παρέχει πληροφορίες υλικού και λογισμικού, τότε μην ψάχνετε άλλο από το AIDA64.

Ανιχνεύει αυτόματα τη CPU και σας δείχνει την ταχύτητα του βασικού ρολογιού σε πραγματικό χρόνο, πληροφορίες που σχετίζονται με την οθόνη, το επίπεδο μπαταρίας, το δίκτυο και άλλα.

4. CPU-Z

CPU-Z

Το CPU-Z είναι μια εξαιρετική εφαρμογή Android για την αναγνώριση των CPU. Με αυτήν την εφαρμογή, μπορείτε εύκολα να προσδιορίσετε το όνομα SoC, την αρχιτεκτονική, την ταχύτητα ρολογιού και άλλα πράγματα.

Εκτός από αυτό, το CPU-Z σας δείχνει επίσης πληροφορίες συστήματος, πληροφορίες μπαταρίας και πληροφορίες αισθητήρων.

5. Πληροφορίες υλικού Droid

Πληροφορίες υλικού Droid

Αν ψάχνετε για μια ελαφριά εφαρμογή Android για να ελέγξετε τις προδιαγραφές υλικού του smartphone σας, τότε πρέπει να δοκιμάσετε τις πληροφορίες υλικού Droid.

Παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το smartphone σας, συμπεριλαμβανομένων του τύπου συσκευής, του συστήματος, της μνήμης, της κάμερας, της μπαταρίας και των στοιχείων του αισθητήρα.

6. GFXBench GL Benchmark

GFXBench GL Benchmark

Το GFXBench GL Benchmark είναι μια δωρεάν εφαρμογή συγκριτικής αξιολόγησης γραφικών 3D, πολλαπλών πλατφορμών και cross-API για Android. Αυτό μετρά την απόδοση γραφικών, τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα απόδοσης, την ποιότητα απόδοσης και την κατανάλωση ενέργειας της συσκευής σας.

Επιπλέον, το GFXBench 4.0 επιτρέπει τη μέτρηση της απόδοσης σε φορητές συσκευές και επιτραπέζιους υπολογιστές με προηγμένα εφέ γραφικών και αυξημένο φόρτο εργασίας.

7. CPU X: Πληροφορίες συστήματος και υλικού

CPU X: Πληροφορίες συστήματος και υλικού

Αυτή η εφαρμογή εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με μια συσκευή όπως επεξεργαστή, πυρήνες, ταχύτητα, μοντέλο, ram, κάμερα, αισθητήρες κ.λπ. Επιπλέον, μπορείτε να παρακολουθείτε την ταχύτητα του διαδικτύου (σε ειδοποιήσεις και τη γραμμή κατάστασης) και τη χρήση δεδομένων (ημερήσια και μηνιαία).

Μπορείτε ακόμη να δείτε την τρέχουσα ταχύτητα λήψης και μεταφόρτωσης στις ειδοποιήσεις και τη συνδυασμένη ταχύτητα στη γραμμή κατάστασης.

8. Η συσκευή μου

Η συσκευή μου

Είναι μια ισχυρή αλλά απλή εφαρμογή που σας επιτρέπει να γνωρίζετε όλες τις βασικές λεπτομέρειες για το τηλέφωνό σας. Είτε πρόκειται για πληροφορίες σχετικά με το Σύστημά σας στο Chip (SoC), τη μνήμη της συσκευής σας ή τις τεχνικές προδιαγραφές σχετικά με την μπαταρία σας, εμφανίζει όλες τις σχετικές πληροφορίες για τη συσκευή σας.

9. Δοκιμάστε το Android σας

Δοκιμάστε το Android σας

Αν ψάχνετε για μια εφαρμογή Android που διαθέτει διεπαφή χρήστη Material Design, θα πρέπει να μεταβείτε στο Test Your Android app. Μπορείτε να δοκιμάσετε τις λειτουργίες της συσκευής σας και να λάβετε όλες τις πληροφορίες συστήματος Android σε μία εφαρμογή με αυτήν την εφαρμογή.

Εκτός από αυτό, η εφαρμογή παρέχει επίσης πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την CPU, τη χρήση δικτύου και τη μνήμη.

10. Έλεγχος προγραμματιστή

Έλεγχος προγραμματιστή

Παρακολουθήστε το υλικό σας σε πραγματικό χρόνο και λάβετε πλήρεις πληροφορίες σχετικά με το μοντέλο της συσκευής σας, τη CPU, την GPU, τη μνήμη, την μπαταρία, την κάμερα, το δίσκο, το δίκτυο και το λειτουργικό σας σύστημα.

Το DevCheck σάς παρέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για το υλικό και το λειτουργικό σας σύστημα με σαφή, ακριβή και οργανωμένο τρόπο.

11. Πλήρεις πληροφορίες συστήματος

Πλήρεις πληροφορίες συστήματος

Αυτή η εφαρμογή είναι κάτι το εξαιρετικό. Πλήρεις πληροφορίες συστήματος Η εφαρμογή Android σάς παρέχει βασικές πληροφορίες σχετικά με το Android σας και σας ενημερώνει εάν η συσκευή σας είναι ριζωμένη ή όχι. Με αυτήν την εφαρμογή, μπορείτε επίσης να δείτε ενδιαφέρουσες παραμέτρους σε πραγματικό χρόνο του συστήματός σας.

Με αυτήν την εφαρμογή, μπορείτε να συγκεντρώσετε γρήγορα πληροφορίες για τη CPU, τη GPU, το λογισμικό και τον αισθητήρα της συσκευής σας Android.

12. Πληροφορίες τηλεφώνου

Πληροφορίες τηλεφώνου

Αυτή είναι μια άλλη δωρεάν εφαρμογή που μπορείτε να εγκαταστήσετε για να λαμβάνετε αναφορές σχετικά με το λειτουργικό σας σύστημα Android. Οι πληροφορίες τηλεφώνου λένε για τον επεξεργαστή, την ανάλυση οθόνης, τη μνήμη RAM, τον χώρο αποθήκευσης και πολλά άλλα. Μπορείτε επίσης να λάβετε πληροφορίες μπαταρίας, όπως κατάσταση, θερμοκρασία και χωρητικότητα.

Εκτός από αυτό, θα λάβετε επίσης πληροφορίες συστήματος, πληροφορίες SoC, μπαταρία και πληροφορίες αισθητήρα.

13. TestM

TestM

Με τη βοήθεια του TestM, μπορείτε να λάβετε μια ακριβή, αντικειμενική αναφορά που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πώληση, την αγορά ή την επισκευή του τηλεφώνου σας. Η εφαρμογή φιλοξενεί σχεδόν τα πάντα για δοκιμαστικούς σκοπούς, όπως ηχεία, οθόνες αφής, αισθητήρες, συνδεσιμότητα, κίνηση, κάμερα και πολλά άλλα.

14. 3DMark

3DMark

Η εφαρμογή αξιολογεί την απόδοση GPU και CPU της συσκευής σας. Στο τέλος του τεστ, λαμβάνετε μια βαθμολογία, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συγκρίνετε μοντέλα. Αλλά το 3DMark σας δίνει επίσης πολλά περισσότερα. Η εφαρμογή έχει μοναδικά γραφήματα, λίστες και ταξινομήσεις.

15. Δοκιμή της συσκευής μου

Δοκιμή της συσκευής μου

Αν και δεν είναι διάσημο, το Test My Device είναι μια αξιόπιστη εφαρμογή διάγνωσης για κινητά που μπορείτε να έχετε στο Android σας. Η εφαρμογή Android εκτελεί δοκιμές υλικού στη συσκευή σας και εντοπίζει το πρόβλημα.

Μπορεί να δοκιμάσει υλικό όπως Bluetooth, Wi-Fi, GPS, μπροστινή κάμερα, μικρόφωνο, κουμπί έντασης ήχου, ευαισθησία οθόνης αφής και άλλα.

Εάν πιστεύετε ότι το τηλέφωνό σας έχει κάποιο πρόβλημα που σχετίζεται με το υλικό, θα πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτές τις εφαρμογές. Εάν γνωρίζετε άλλες τέτοιες εφαρμογές, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here