Πώς να διορθώσετε τη μη λήψη του εργαστηρίου Steam

0
69

Δυσκολεύεστε να κατεβάσετε mods από το Steam; Δεν είσαι ο μόνος. Αρκετοί χρήστες έχουν αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Ορισμένοι δεν μπορούν να κατεβάσουν ή να αποκτήσουν πρόσβαση σε mods, ενώ άλλοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ενημέρωση τους.

Πώς να διορθώσετε τη μη λήψη του εργαστηρίου Steam

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα εξετάσουμε μερικές από τις πιο κοινές αιτίες σφαλμάτων λήψης του Steam Workshop και θα προσφέρουμε μερικούς εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης που θα σας βοηθήσουν να επαναφέρετε τις λήψεις σας.

Δεν γίνεται λήψη του εργαστηρίου Steam

Το Steam Workshop είναι μια λειτουργία της πλατφόρμας Steam που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να μοιράζονται περιεχόμενο για βιντεοπαιχνίδια που έχουν αναπτυχθεί από τη Valve ή που εκτελούνται στην πλατφόρμα Steam.

Το Workshop παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2011 για να επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται τροποποιήσεις για το παιχνίδι Team Fortress 2. Από τότε, έχει επεκταθεί για να περιλαμβάνει χιλιάδες παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων των Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive και Sid Meier’s Civilization V. The Το Workshop επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν περιεχόμενο εργαστηρίου Steam, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει τα πάντα, από τρισδιάστατα μοντέλα και υφές μέχρι ολόκληρα mods και χάρτες.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να περιηγηθούν στο περιεχόμενο του εργαστηρίου που δημιουργήθηκε από άλλους χρήστες, να το βαθμολογήσουν και να το σχολιάσουν και να εγγραφούν σε περιεχόμενο που θέλουν να ενημερώνεται αυτόματα. Επιπλέον, το Workshop παρέχει έναν τρόπο στους προγραμματιστές να ενσωματώνουν απευθείας περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες στα παιχνίδια τους.

Δυστυχώς, ωστόσο, η λειτουργία του Εργαστηρίου δεν ήταν ομαλή τελευταία. Έχουν υπάρξει πολλές αναφορές για λήψεις που τερματίστηκαν απότομα στη μέση της ολοκλήρωσης ή δεν ξεκίνησαν καθόλου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο με μερικά mods, αλλά ορισμένοι χρήστες έχουν επίσης αναφέρει ότι δεν μπορούν να κατεβάσουν τίποτα.

Αυτό που περιπλέκει ακόμη περισσότερο είναι ότι αυτό το πρόβλημα δεν απομονώνεται σε ένα ή δύο λειτουργικά συστήματα. Είτε εκτελείτε σε Windows 7, 10 ή 11, οι λήψεις σας μπορούν να παγώσουν χωρίς προειδοποίηση.

Αν και ο προσδιορισμός της ακριβούς αιτίας του προβλήματος δεν είναι απλός, γενικά πιστεύεται ότι είναι ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα:

  • Η γραμμή κατάστασης Mods εμφανίζεται μόνο στο BPM (Big Picture Mode): Τον τελευταίο καιρό, το Steam φαίνεται να έχει τροποποιήσει τη σελίδα λήψης όπου μερικές φορές τα mods κατεβαίνουν αθόρυβα στο παρασκήνιο. Εάν συμβεί αυτό και μια ενημέρωση mod κατεβάσει σιωπηλά στο παρασκήνιο, το BPM θα πρέπει να το επιβεβαιώσει.

  • Ο φάκελος Workshop έχει ορισμένα κατεστραμμένα αρχεία: Υπάρχει πιθανότητα τα αρχεία mod που επιχειρήσατε να κατεβάσετε είναι κατεστραμμένα. Ένα κατεστραμμένο αρχείο λήψης είναι αυτό που έχει καταστραφεί ή τροποποιηθεί κατά τη διαδικασία λήψης. Αυτό μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως προβλήματα δικτύου, κακόβουλο λογισμικό ή σφάλμα χρήστη.

  • Κατεστραμμένα αρχεία στην προσωρινή μνήμη λήψης: Εάν η ουρά λήψης είναι πολύ μεγάλη, τα Windows δεν θα μπορούν να επεξεργαστούν σωστά όλες τις λήψεις. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σφάλματα και αύξηση του χρόνου λήψης.

  • Διαφορετικές περιοχές λήψης: Τα αρχεία σας ενδέχεται να μην πραγματοποιήσουν λήψη με επιτυχία εάν η περιοχή λήψης στο αρχείο δεν ταιριάζει ή είναι πολύ μακριά από την πραγματική φυσική σας τοποθεσία.

  • Ο Λογαριασμός είναι εγγεγραμμένος στο Steam Beta: Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν υποδηλώνουν υψηλή συσχέτιση μεταξύ των σφαλμάτων λήψης του Workshop και της χρήσης προγραμμάτων Steam Beta.

  • Κατεστραμμένη εγκατάσταση Steam: Ενδέχεται να παρουσιάστηκαν προβλήματα κατά τη λήψη και εγκατάσταση του Steam στη συσκευή σας.

Εάν αυτή τη στιγμή δυσκολεύεστε με τις λήψεις του Steam Workshop, μην ανησυχείτε. Παρακάτω παραθέτουμε πολλά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων που έλυσαν με επιτυχία το πρόβλημα μεταξύ των χρηστών του Steam.

Διαγραφή κατεστραμμένων mods

Εάν ορισμένες λήψεις πραγματοποιούνται χωρίς προβλήματα ενώ άλλες έχουν κολλήσει στην ουρά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κάποια από τα mods που έχετε κατεβάσει προηγουμένως να έχουν καταστραφεί. Η άρνηση του Steam να ολοκληρώσει ορισμένες λήψεις είναι ο τρόπος του να σας ζητήσει να απαλλαγείτε από τα κατεστραμμένα αρχεία προτού συνεχίσουν οι λήψεις χωρίς προβλήματα.

Ακολουθούν τα βήματα για τη διαγραφή κατεστραμμένων mods:

  1. Κλείστε εντελώς τον λογαριασμό πελάτη Steam. Εάν δεν το κάνετε αυτό, ενδέχεται να μην μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ορισμένους φακέλους.
  2. Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων και κάντε κλικ στο κουμπί “Προβολή”.
  3. Επιλέξτε την επιλογή «Προβολή κρυφών αρχείων και φακέλων».
  4. Μεταβείτε στην ακόλουθη τοποθεσία χρησιμοποιώντας την Εξερεύνηση αρχείων:
    C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common*Όνομα παιχνιδιού*!Workshop
    Λάβετε υπόψη ότι στον παραπάνω κατάλογο, το “Όνομα παιχνιδιού” είναι απλώς ένα σύμβολο κράτησης θέσης. Θα πρέπει να το αντικαταστήσετε με τον τίτλο του παιχνιδιού με τον οποίο αντιμετωπίζετε προβλήματα.
  5. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να δείτε μια λίστα με όλα τα mods που έχετε κατεβάσει για το επιλεγμένο παιχνίδι. Για να ξεχωρίσετε τα κατεστραμμένα mod, κάντε διπλό κλικ σε καθένα και εντοπίστε αυτά που εμφανίζουν σφάλμα “Η τοποθεσία δεν είναι διαθέσιμη”. Θα πρέπει να τα διαγράψετε αμέσως.
  6. Τώρα πρέπει να επαληθεύσετε την ακεραιότητα όλων των υγιών αρχείων που δεν έχετε διαγράψει. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το Steam, μεταβείτε στην ενότητα της βιβλιοθήκης και επιλέξτε το παιχνίδι του οποίου τα mods μόλις διαγράψατε.
  7. Κάντε δεξί κλικ στο παιχνίδι και επιλέξτε “Ιδιότητες”.
  8. Κάντε κλικ στο κουμπί “Τοπικά αρχεία” και επιλέξτε “Επαλήθευση ακεραιότητας αρχείων παιχνιδιών”.

Μόλις επιβεβαιώσετε ότι όλα τα mods που διατηρούνται λειτουργούν, μπορείτε τώρα να επιστρέψετε στο Steam Workshop και να κατεβάσετε ξανά ένα νέο mod. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το mod κατεβάζει χωρίς προβλήματα.

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία μεγάλης εικόνας

Μερικές φορές οι λήψεις σας μπορεί να ολοκληρωθούν επιτυχώς, αλλά μπορείτε να δείτε την πρόοδο μόνο στη λειτουργία μεγάλης εικόνας (BPM).

Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε το BPM:

  1. Ανοίξτε τον πελάτη Steam.
  2. Κάντε κλικ στο “Big Picture Mode” στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας.

Εκκαθάριση κατεστραμμένης προσωρινής μνήμης λήψης

Όταν κατεβάζετε κάτι από το Διαδίκτυο, ο υπολογιστής σας αποθηκεύει ένα αντίγραφο των δεδομένων σε μια προσωρινή τοποθεσία που ονομάζεται “cache”. Την επόμενη φορά που θα προσπαθήσετε να αποκτήσετε πρόσβαση στα ίδια δεδομένα, ο υπολογιστής σας μπορεί να τα φορτώσει πολύ πιο γρήγορα από την προσωρινή μνήμη αντί να χρειάζεται να τα ανακτήσει ξανά από την αρχική πηγή.

Ωστόσο, μερικές φορές τα δεδομένα στην κρυφή μνήμη μπορεί να “καταστραφούν”, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι πλέον ακριβή ή ενημερωμένα. Αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους, όπως διακοπή σύνδεσης στο Διαδίκτυο ή σφάλμα κατά την εγγραφή δεδομένων στη μνήμη cache. Τα κατεστραμμένα δεδομένα μπορεί να εμποδίσουν μελλοντικές λειτουργίες λήψης και να οδηγήσουν σε σφάλματα.

Δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη λήψης Steam:

  1. Ανοίξτε το πρόγραμμα-πελάτη Steam και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.
  2. Επιλέξτε την καρτέλα «Λήψη» από το μενού Ρυθμίσεις.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί “Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης λήψης” στο κάτω μέρος της οθόνης.
  4. Κάντε κλικ στο “OK” για να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας.

Μετά από αυτό, μπορείτε να συνδεθείτε στο Steam και να δοκιμάσετε να κατεβάσετε ξανά το mod.

Ενημερώστε την περιοχή λήψης

Αυτή η μέθοδος αντιμετώπισης προβλημάτων στοχεύει να διασφαλίσει ότι η περιοχή λήψης που έχει επιλεγεί στο Steam ταιριάζει με τη φυσική σας τοποθεσία όσο το δυνατόν περισσότερο.

Δείτε πώς μπορείτε να ενημερώσετε την περιοχή λήψης στο Steam:

  1. Μεταβείτε στον λογαριασμό πελάτη Steam και ανοίξτε τις “Ρυθμίσεις”.
  2. Επιλέξτε «Λήψεις» από το αναπτυσσόμενο μενού.
  3. Επιλέξτε τη χώρα από την οποία παίζετε στο δεξί παράθυρο.
  4. Κάντε κλικ στο “OK”.

Απόσυρση από τα προγράμματα Steam Beta

Παρόλο που τα προγράμματα που εκκινούνται με το Steam Beta λειτουργούν σχεδόν πάντα χωρίς προβλήματα, ορισμένα προγράμματα ενδέχεται να έχουν σφάλματα που μπορεί να προκαλέσουν πολλά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων προβλημάτων λήψης.

Δείτε πώς μπορείτε να εξαιρεθείτε από το Steam Beta:

  1. Ανοίξτε το πρόγραμμα-πελάτη Steam και μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις”.
  2. Επιλέξτε “Λογαριασμός” από το αναπτυσσόμενο μενού.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί “Αλλαγή” στην ενότητα “Συμμετοχή Beta”.
  4. Επιλέξτε «ΚΑΝΕΝΑ – Εξαίρεση από όλα τα προγράμματα beta» από το αναπτυσσόμενο μενού.
  5. Κάντε κλικ στο “OK”.

Επανεγκαταστήστε το Steam

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, η απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση του Steam στη συσκευή σας μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα.

Επίσης σημαντικό είναι να διαγράψετε όλα τα “AppData” του Steam και να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κανένα ίχνος του λογισμικού Steam στη συσκευή σας.

Δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε τα AppData του Steam:

  1. Εκκινήστε το πλαίσιο διαλόγου “Εκτέλεση” πατώντας το πλήκτρο Windows + R.
  2. Εισαγάγετε “%appdata%” στο πεδίο που παρέχεται και πατήστε Enter.
  3. Μεταβείτε στο φάκελο Steam και κάντε κλικ στο “Διαγραφή”.

Δεν γίνεται λήψη του Gmod Workshop

Ορισμένοι χρήστες του Steam προτιμούν το Εργαστήριο Gmod από το Εργαστήριο Steam επειδή το πρώτο δεν περιορίζει τον αριθμό των αρχείων που μπορείτε να κατεβάσετε εντός ενός δεδομένου χρονικού πλαισίου. Δυστυχώς, ωστόσο, το Εργαστήριο Gmod δεν είναι απρόσβλητο από προβλήματα λήψης. Τα ληφθέντα mods ενδέχεται να μην εμφανίζονται στο παιχνίδι και μερικά δεν μπορούν να βρεθούν καν στη σελίδα λήψεων.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων, οποιαδήποτε από τις οποίες μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα και να κάνει το κουμπί λήψης να λειτουργεί ξανά τέλεια:

  1. Αφαιρέστε κατεστραμμένα αρχεία από τον υπολογιστή σας.
  2. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη λήψης 1 Steam και ξεκινήστε από την αρχή με μια καθαρή σελίδα.
  3. Καταργήστε την εγγραφή σας από όλα τα προγράμματα Beta.
  4. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία μεγάλης εικόνας.
  5. Ενημερώστε την περιοχή λήψης στο Steam.
  6. Απεγκαταστήστε και επανεγκαταστήστε το πρόγραμμα-πελάτη Steam στη συσκευή σας.

Κάντε τις λήψεις σας να κινηθούν ξανά

Το Steam Workshop είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βρείτε και να εγκαταστήσετε mods για τα αγαπημένα σας παιχνίδια. Τα Mods μπορούν να προσθέσουν νέο περιεχόμενο, να αλλάξουν το παιχνίδι ή να διορθώσουν σφάλματα στο παιχνίδι. Δυστυχώς, τα αρχεία δεν κατεβαίνουν πάντα με επιτυχία, μια κατάσταση που μπορεί να είναι αρκετά απογοητευτική. Ίσως το χειρότερο είναι ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη μια ενιαία λύση στο πρόβλημα.

Ευτυχώς, πολλές μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε τι προκαλεί το πρόβλημα και να επαναφέρετε τις λήψεις σας.

Είχατε προβλήματα με το κουμπί λήψης του Εργαστηρίου Steam; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here