Πώς να διορθώσετε τα μηνύματα TikTok που δεν λειτουργούν

0
49

Το TikTok ενθαρρύνει τους χρήστες του να μοιράζονται δημιουργικά κλιπ και να διασκεδάζουν το κοινό τους. Ο πρωταρχικός σκοπός της πλατφόρμας δεν είναι η ανταλλαγή μηνυμάτων, αλλά η δυνατότητα εξακολουθεί να υπάρχει, ώστε οι χρήστες να μπορούν να συνομιλούν μεταξύ τους. Μερικές φορές, τα μηνύματα δεν λειτουργούν, εμποδίζοντάς σας να στείλετε ή να λάβετε αλληλογραφία. Εάν συμβαίνει αυτό, θα θελήσετε να φτάσετε στο βάθος του ζητήματος και να το λύσετε.

Πώς να διορθώσετε τα μηνύματα TikTok που δεν λειτουργούν

Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να το κάνετε. Θα παραθέσουμε τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους τα μηνύματα TikTok δεν λειτουργούν και θα παρέχουμε πιθανές λύσεις.

Διόρθωση μηνυμάτων TikTok

Εδώ είναι μερικοί πιθανοί ένοχοι για δυσλειτουργία μηνυμάτων TikTok.

Σφάλματα ή δυσλειτουργίες

Ο πιο συνηθισμένος λόγος που τα μηνύματά σας στο TikTok δεν λειτουργούν είναι ένα σφάλμα ή σφάλμα στην πλατφόρμα. Ευτυχώς, αυτό είναι ένα προσωρινό πρόβλημα που μπορείτε να διορθώσετε γρήγορα με απλά βήματα αποκατάστασης.

  1. Ανοιξε το δικό σου Τικ Τοκ.
  2. Πατήστε το κουμπί “Προφίλ” στο κάτω δεξιό τμήμα της οθόνης.
  3. Πατήστε το σύμβολο μενού στην επάνω δεξιά γωνία που μοιάζει με τρεις γραμμές.
  4. Επιλέξτε Ρυθμίσεις & Απόρρητο.
  5. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε το κουμπί Απελευθέρωση χώρου.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί Εκκαθάριση δίπλα στο Cache.
  7. Επιλέξτε Διαγραφή από το παράθυρο επιβεβαίωσης.
  8. Επανεκκινήστε την εφαρμογή και δείτε εάν η ανταλλαγή μηνυμάτων είναι εφεδρική και εκτελείται.

Ρυθμίσεις απορρήτου

Εάν η αντιμετώπιση προβλημάτων για σφάλματα ή δυσλειτουργίες δεν κάνει το κόλπο, ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας. Αυτά μπορούν να προσαρμοστούν, ώστε να μπορείτε να προσδιορίσετε ποιος μπορεί να σας στείλει DM. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ Φίλοι, Όλοι ή Κανένας. Εάν έχετε επιλέξει την τελική επιλογή, οι άλλοι χρήστες δεν θα μπορούν να σας στείλουν μήνυμα.

Η πιο εύκολη λύση είναι να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σε Friends ή Everyone.

  1. Εκκινήστε την εφαρμογή και κάντε κλικ στο σύμβολο Me στην κάτω γραμμή μενού.
  2. Κάντε κλικ στις τρεις κάθετες γραμμές στην επάνω δεξιά ενότητα.
  3. Επιλέξτε «Ρυθμίσεις και Απόρρητο».
  4. Επιλέξτε Απόρρητο, ακολουθούμενο από Άμεσα μηνύματα.
  5. Επιλέξτε Όλοι ή Φίλοι.

Σφάλμα Διακομιστή

Εκτός από δυσλειτουργίες, σφάλματα και περιοριστικές ρυθμίσεις, τα μηνύματά σας στο TikTok ενδέχεται επίσης να δυσλειτουργούν λόγω σφαλμάτων διακομιστή. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει πιθανώς να δείτε την ειδοποίηση “Δεν είναι δυνατή η αποστολή” όταν προσπαθείτε να στείλετε τα μηνύματά σας.

Εάν ο διακομιστής είναι ο ένοχος, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να το επιλύσει η ομάδα υποστήριξης. Θα πρέπει να το επαληθεύσετε ελέγχοντας την κατάσταση του διακομιστή χρησιμοποιώντας το Downdetector ιστοσελίδα. Αυτός ο ιστότοπος σας ενημερώνει για την τρέχουσα κατάσταση του TikTok συλλέγοντας αναφορές από άλλους χρήστες. Εάν ο αριθμός των αναφορών είναι μεγαλύτερος από το συνηθισμένο, ο διακομιστής είναι πιθανώς εκτός λειτουργίας ή υπό συντήρηση.

Είσαι κάτω των 16

Ένα άλλο πρόβλημα που σας εμποδίζει να στέλνετε μηνύματα στο TikTok είναι ότι είστε κάτω των 16 ετών. Δεν υπήρχαν περιορισμοί ηλικίας όταν κυκλοφόρησε αρχικά η πλατφόρμα. Ωστόσο, αυτό άλλαξε όταν οι προγραμματιστές αφαίρεσαν την επιλογή DM για χρήστες κάτω των 16 ετών για να βελτιώσουν την ασφάλεια. Η μόνη λύση είναι να στείλετε μηνύματα στους χρήστες στο Instagram ή σε άλλες πλατφόρμες από το bios τους.

Στέλνετε μηνύματα σε TikTokers που δεν είναι φίλοι σας

Μία από τις βασικές απαιτήσεις για την αποστολή μηνυμάτων σε κάποιον στο TikTok είναι ότι πρέπει να ακολουθείτε ο ένας τον άλλον. Διαφορετικά, δεν θα μπορείτε να στέλνετε ή να λαμβάνετε μηνύματα.

Δείτε πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι εσείς και ο παραλήπτης σας ακολουθείτε ο ένας τον άλλον.

  1. Ξεκινήστε την εφαρμογή.
  2. Επισκεφτείτε τη σελίδα προφίλ του παραλήπτη.
  3. Αναζητήστε την επιλογή Παρακολούθηση. Εάν υπάρχει, πατήστε το για να ενεργοποιήσετε την ανταλλαγή μηνυμάτων. Αν δείτε Unfollow στη σελίδα τους, δοκιμάστε μία από τις παραπάνω λύσεις.

Τα μηνύματα TikTok δεν αποστέλλονται

Μπορεί να μπορείτε να λαμβάνετε μηνύματα TikTok, αλλά για κάποιο λόγο, δεν μπορείτε να τα στείλετε. Μερικά ζητήματα θα μπορούσαν να παίζουν.

Κακή σύνδεση στο Διαδίκτυο

Μια ασταθής ή αργή σύνδεση στο διαδίκτυο είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος που οι χρήστες δεν μπορούν να στείλουν μηνύματα TikTok. Όσο πιο γρήγορο το δίκτυό σας, τόσο πιο ομαλή είναι η εμπειρία που θα έχετε στην εφαρμογή. Όσο πιο αργό είναι το δίκτυο, τόσο πιο πιθανό είναι να αντιμετωπίσετε προβλήματα.

Για να διαγνώσετε εάν η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο είναι ο ένοχος, χρησιμοποιήστε το Γρήγορη ιστοσελίδα για να μετρήσετε την τρέχουσα ταχύτητα του δικτύου σας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα εάν τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι το δίκτυό σας είναι φτωχό.

  1. Κάντε επανεκκίνηση του μόντεμ ή του δρομολογητή για να αποκαταστήσετε τη σύνδεση στο Διαδίκτυο με τον πάροχο σας.
  2. Αποσυνδέστε το δρομολογητή.
  3. Αφήστε το να καθίσει για 10-15 δευτερόλεπτα και συνδέστε ξανά τη συσκευή.
  4. Ελέγξτε το Fast.com για να βεβαιωθείτε ότι το διαδίκτυο λειτουργεί καλύτερα. Εάν όχι, επικοινωνήστε με τον πάροχο σας και ζητήστε του να διορθώσει τη σύνδεση.

Μη επαληθευμένος αριθμός τηλεφώνου

Μια άλλη προϋπόθεση για την αποστολή μηνυμάτων σε αυτήν την πλατφόρμα είναι να μπορείτε να επαληθεύσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας. Εάν είστε νέος χρήστης και δεν μπορείτε να στείλετε μηνύματα σε άλλα άτομα, θα πρέπει να ελέγξετε την κατάσταση επαλήθευσης.

  1. Μεταβείτε στην ενότητα Προφίλ και από το μενού επιλέξτε Ρυθμίσεις και απόρρητο
  2. Πρόσβαση στη Διαχείριση λογαριασμού.
  3. Πατήστε το κουμπί Αριθμός τηλεφώνου και επιλέξτε την περιοχή ή τη χώρα σας.
  4. Πληκτρολόγησε τον αριθμό του τηλεφώνου σου.
  5. Το TikTok θα πρέπει τώρα να σας στείλει έναν κωδικό. Πληκτρολογήστε το για να ολοκληρώσετε την επαλήθευση.
  6. Αφού επαληθεύσετε τον αριθμό σας, επιστρέψτε στα DM σας και προσπαθήστε να στείλετε ένα μήνυμα.

Ακατάλληλες προτιμήσεις παραληπτών

Εάν το TikTok δεν σας επιτρέπει να στέλνετε μηνύματα σε συγκεκριμένους χρήστες, δοκιμάστε να στείλετε μηνύματα σε διαφορετικό χρήστη. Μπορεί να προσπαθείτε να επικοινωνήσετε με έναν χρήστη που έχει απενεργοποιήσει τη δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων. Εναλλακτικά, μπορεί να μην είσαι φίλος τους.

Τα μηνύματα TikTok δεν εμφανίζονται

Εκτός από το να μην μπορείτε να στείλετε ή να λάβετε μηνύματα, μπορεί επίσης να έχετε πρόβλημα να δείτε τα DM σας στα εισερχόμενα. Αν ναι, οποιοδήποτε από αυτά τα σενάρια μπορεί να είναι το πρόβλημα.

  • Ανήλικοι – Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το TikTok αρχικά επέτρεπε σε όλους να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα. Ωστόσο, μετά από πολλές περιπτώσεις όπου ανήλικοι χρήστες παρενοχλήθηκαν μέσω DM, αυτή η δυνατότητα περιορίστηκε. Μπορείτε πλέον να έχετε πρόσβαση μόνο εάν είστε 18 ετών και άνω. Αν κατά λάθος ρυθμίσατε λάθος το έτος γέννησής σας, ο μόνος τρόπος για να λύσετε το πρόβλημα είναι να επικοινωνήσετε Η ομάδα υποστήριξης του TikTok. Θα σας ζητήσουν να αποδείξετε το έτος γέννησής σας προτού αλλάξετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας.
  • Μη επαληθευμένος αριθμός τηλεφώνου – Ο αριθμός τηλεφώνου σας πρέπει να επαληθευτεί εάν θέλετε να στέλνετε, να λαμβάνετε και να βλέπετε τα μηνύματά σας. Εάν έχετε εγγραφεί στην πλατφόρμα με τη διεύθυνση email σας, επισκεφτείτε τα στοιχεία του λογαριασμού σας και επαληθεύστε τον αριθμό για να μπορείτε να ελέγξετε τα DM.
  • Αυστηρές ρυθμίσεις απορρήτου – Το TikTok σάς επιτρέπει να ορίσετε εάν οι ακόλουθοι, όλοι ή φίλοι μπορούν να σας στέλνουν DM. Η χρήση της πιο αυστηρής ρύθμισης εμποδίζει άλλους χρήστες να σας στέλνουν μηνύματα. Επομένως, δεν υπάρχει τίποτα να δείτε στην αρχή.
  • Κακό δίκτυο – Τα DM σας ενδέχεται να μην εμφανίζονται λόγω της αργής σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο. Κάντε επανεκκίνηση του δρομολογητή και του μόντεμ πριν ανανεώσετε τη σελίδα για να δείτε εάν αυτό είναι το πρόβλημα.
  • Σφάλματα – Οι δυσλειτουργίες και τα σφάλματα μπορούν να εμποδίσουν την εμφάνιση μηνυμάτων στα εισερχόμενά σας. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη για να τα αντιμετωπίσετε.
  • Σφάλμα διακομιστή – Χρήση Downdetector για να ελέγξετε την κατάσταση του διακομιστή TikTok. Εάν είναι πεσμένο, περιμένετε να επανέλθει.

Εάν τίποτα από αυτά δεν κάνει το κόλπο, ίσως χρειαστεί να ενημερώσετε την εφαρμογή. Οι προηγούμενες εκδόσεις ενδέχεται να έχουν ορισμένα σφάλματα που δεν μπορούν να εξαλειφθούν με την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης. Οι ενημερώσεις διασφαλίζουν ότι η δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων είναι χωρίς σφάλματα και ότι όλα τα DM εμφανίζονται στα εισερχόμενά σας. Επιπλέον, οι νεότερες εκδόσεις αντιμετωπίζουν άλλα ζητήματα, όπως λογαριασμούς που προωθούν ψεύτικους ακολούθους και likes μέσω μηνυμάτων.

Αυτό πρέπει να κάνετε για να ελέγξετε για ενημερώσεις.

  1. Αρχή Play Store ή App Storeανάλογα με τη συσκευή σας.
  2. Πληκτρολογήστε TikTok στο πλαίσιο αναζήτησης.
  3. Πρόσβαση στη σελίδα TikTok.
  4. Ελέγξτε για διαθέσιμες ενημερώσεις. Επιλέξτε Ενημέρωση εάν είναι διαθέσιμη και περιμένετε να εγκαταστήσει η πλατφόρμα τη νέα έκδοση.
  5. Επιστρέψτε στα εισερχόμενά σας για να ελέγξετε εάν τα μηνύματά σας είναι ορατά.

Επιστρέψτε στην πορεία σας με την αντιμετώπιση προβλημάτων

Μερικές φορές, τα προβλήματα ανταλλαγής μηνυμάτων TikTok επιλύονται από μόνα τους. Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα διακομιστή ή εάν η εφαρμογή βρίσκεται υπό συντήρηση. Αν όμως έχετε να κάνετε με κάτι που μπορείτε να λύσετε μόνοι σας, λάβετε άμεσα μέτρα. Μπορεί να χρειαστεί να κάνετε λίγο σκάψιμο, αλλά αξίζει τον κόπο αν επαναφέρει τη λειτουργικότητα του DM σας.

Πόσο συχνά αντιμετωπίζετε προβλήματα με τα μηνύματα TikTok; Πώς τα λύνεις; Επικοινωνήσατε ποτέ με την ομάδα υποστήριξης; Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here