Πώς να διορθώσετε “Αυτός ο ιστότοπος δεν μπορεί να παρέχει ασφαλή σύνδεση”

0
54

Η εμφάνιση ενός μηνύματος “Αυτός ο ιστότοπος δεν μπορεί να παρέχει ασφαλή σύνδεση” κατά την περιήγησή σας στον ιστό είναι μια απογοητευτική εμπειρία. Το σφάλμα σας εμποδίζει να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστότοπο, γεγονός που μπορεί να επιβραδύνει την εργασία σας και να σας αναγκάσει να αναζητήσετε εναλλακτική λύση.

Πώς να διορθώσετε

Αυτό το σφάλμα παρουσιάζεται όταν υπάρχει πρόβλημα με τη σύνδεση Secure Sockets Layer (SSL) μεταξύ της συσκευής σας και του ιστότοπου στον οποίο προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση. Συνήθως, σημαίνει ότι ο ιστότοπος δεν μπορεί να παρέχει πιστοποιητικό Ασφαλούς Πρωτοκόλλου Μεταφοράς Υπερκειμένου (HTTPS) ή έχει μη έγκυρο πιστοποιητικό. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το πρόγραμμα περιήγησής σας αρνείται να φορτώσει τον ιστότοπο, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτόν.

Ωστόσο, το σφάλμα “Αυτός ο ιστότοπος δεν μπορεί να παρέχει ασφαλή σύνδεση” μπορεί επίσης να προκύψει λόγω προβλημάτων με τη συσκευή ή το πρόγραμμα περιήγησής σας. Η επίλυση αυτών των προβλημάτων μπορεί να σας δώσει πρόσβαση στον ιστότοπο που προσπαθείτε να προβάλετε.

Αυτός ο ιστότοπος δεν μπορεί να παρέχει ασφαλή σύνδεση σε Android

Όταν χρησιμοποιείτε μια συσκευή Android, συνήθως θα σας ενημερώνει ότι η σύνδεσή σας δεν είναι ιδιωτική εάν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο με ένα παρωχημένο ή ανύπαρκτο πιστοποιητικό HTTPS. Οι παρακάτω μέθοδοι μπορεί να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστότοπο κάνοντας κάποιες μικρές αλλαγές στη συσκευή σας Android.

Μέθοδος Νο. 1 – Αλλάξτε τις ρυθμίσεις ώρας και ημερομηνίας της συσκευής

Η συσκευή σας μπορεί να έχει ρυθμίσεις ώρας και ημερομηνίας που δεν ταιριάζουν με αυτές του ιστότοπου, με αποτέλεσμα να προκληθεί σφάλμα σύνδεσης. Αυτό συμβαίνει συχνά εάν έχετε ορίσει την ώρα και την ημερομηνία με μη αυτόματο τρόπο ή εάν υπάρχει πρόβλημα με την αυτόματη ενημέρωση αυτών των ρυθμίσεων που παρέχει το δίκτυό σας.

Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ώρας και ημερομηνίας για να τις κάνετε ακριβείς χρησιμοποιώντας αυτά τα βήματα:

  1. Πατήστε «Ρυθμίσεις» και επιλέξτε «Γενική διαχείριση».
  2. Επιλέξτε «Ημερομηνία και ώρα».
  3. Ενεργοποιήστε το “Automatic” για να ρυθμίσετε το τηλέφωνό σας στην τρέχουσα ημερομηνία και ώρα σας. Εάν προτιμάτε να το κάνετε χειροκίνητα, ελέγξτε ότι οι ρυθμίσεις Ημερομηνία, Ώρα και Ζώνη ώρας είναι όλες σωστές.

Μέθοδος Νο. 2 – Ενημερώστε το πρόγραμμα περιήγησής σας

Είναι πιθανό να χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση ενός προγράμματος περιήγησης στη συσκευή σας Android. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν δεν δώσετε στο πρόγραμμα περιήγησης άδεια να ενημερώνεται αυτόματα.

Δοκιμάστε να κάνετε λήψη της πιο ενημερωμένης έκδοσης του προγράμματος περιήγησης για να δείτε αν διορθώνει το πρόβλημα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μέσω του καταστήματος Google Play ή δίνοντας την άδεια στο πρόγραμμα περιήγησης να εκτελέσει μια ενημέρωση.

Μέθοδος Νο. 3 – Απενεργοποιήστε την εφαρμογή προστασίας από ιούς

Μια υπερβολική εφαρμογή προστασίας από ιούς μπορεί να εμποδίσει την πρόσβαση σε νόμιμους ιστότοπους. Η απενεργοποίηση της εφαρμογής μπορεί να σας δώσει πρόσβαση στον ιστότοπο στον οποίο προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση. Ωστόσο, χάνετε την προστασία που παρέχει η εφαρμογή προστασίας από ιούς όταν είναι απενεργοποιημένη.

Πάντα να ενεργοποιείτε ξανά την εφαρμογή αφού ολοκληρώσετε την περιήγηση στον ιστότοπο στον οποίο δεν μπορούσατε να έχετε πρόσβαση στο παρελθόν. Επιπλέον, ερευνήστε τον ιστότοπο πριν αποκτήσετε πρόσβαση μέσω αυτής της μεθόδου για να προσδιορίσετε το πρόβλημα που προκαλεί την επισήμανση του προγράμματος προστασίας από ιούς.

Μέθοδος Νο. 4 – Διαγράψτε τα δεδομένα περιήγησης του Google Chrome

Εάν χρησιμοποιείτε το Google Chrome για να περιηγηθείτε στον ιστό σε μια συσκευή Android, ενδέχεται να μπορείτε να επιλύσετε προβλήματα σύνδεσης εκκαθαρίζοντας την προσωρινή μνήμη του Chrome. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να διαγράψετε τα δεδομένα περιήγησής σας:

  1. Ανοίξτε το Google Chrome και μεταβείτε στο μενού. Αντιπροσωπεύεται από ένα εικονίδιο με τρεις κουκκίδες τοποθετημένες κάθετα.
  2. Πατήστε «Ρυθμίσεις» και στη συνέχεια «Απόρρητο».
  3. Επιλέξτε «Διαγραφή δεδομένων περιήγησης».
  4. Επιλέξτε όλα τα πλαίσια και επιλέξτε “Διαγραφή δεδομένων”.

Λάβετε υπόψη ότι με το σκούπισμα της προσωρινής μνήμης του προγράμματος περιήγησής σας απαλλαγείτε επίσης από τα cookie και τα δεδομένα ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης που είναι αποθηκευμένα στο πρόγραμμα περιήγησης. Πιθανότατα θα χρειαστεί να συνδεθείτε ξανά σε ιστότοπους που χρησιμοποιήσατε στο παρελθόν, εάν χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο.

Μέθοδος Νο. 5 – Επισκεφθείτε τον ιστότοπο σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης

Η κατάσταση ανώνυμης περιήγησης σάς επιτρέπει να περιηγείστε στον ιστό χωρίς να αποθηκεύετε δεδομένα δραστηριότητας στη συσκευή σας Android. Επίσης, δεν τραβάει δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στην κρυφή μνήμη σας, που σημαίνει ότι δεν θα συνδεθείτε σε κανέναν από τους λογαριασμούς σας.

Η χρήση της λειτουργίας ανώνυμης περιήγησης είναι μια προσωρινή λύση σε ζητήματα σύνδεσης ιστότοπου:

  1. Ανοίξτε το Google Chrome και κάντε κλικ στο εικονίδιο που δείχνει τρεις κάθετες κουκκίδες.
  2. Πατήστε «Νέα καρτέλα ανώνυμης περιήγησης».

Αυτό ανοίγει μια νέα καρτέλα στην έκδοση Android του Google Chrome. Εισαγάγετε τη διεύθυνση URL του ιστότοπου σε αυτήν την καρτέλα για να δείτε εάν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν.

Μέθοδος Νο. 6 – Επαναφέρετε τη συσκευή σας

Η επαναφορά της συσκευής σας είναι η τελευταία σας λύση, διότι κάτι τέτοιο σημαίνει ότι χάνετε όλα όσα έχετε αποθηκεύσει. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας για όλα όσα θέλετε να διατηρήσετε πριν ακολουθήσετε αυτήν τη μέθοδο:

  1. Μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις” και πατήστε “Γενική διαχείριση”.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή “Επαναφορά” και επιλέξτε το.
  3. Πατήστε «Επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων».
  4. Επιλέξτε “Επαναφορά”.

Η συσκευή σας θα επανέλθει στις εργοστασιακές της ρυθμίσεις. Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να συνδεθείτε στον ιστότοπο αφού το κάνετε αυτό, το σφάλμα σύνδεσης είναι πιθανόν πρόβλημα στο τέλος του κατόχου του ιστότοπου.

Αυτός ο ιστότοπος δεν μπορεί να παρέχει ασφαλή σύνδεση σε iPhone

Εάν χρησιμοποιείτε iPhone για να περιηγηθείτε στον Ιστό, οι πιθανότητες είναι υψηλές να χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari. Εάν εμφανιστεί το μήνυμα “Το Safari δεν μπορεί να δημιουργήσει ασφαλή σύνδεση με τον διακομιστή”, δοκιμάστε οποιαδήποτε από τις παρακάτω μεθόδους που μπορεί να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε πρόσβαση στον εν λόγω ιστότοπο.

Μέθοδος Νο. 1 – Διαγραφή δεδομένων προγράμματος περιήγησης του Safari

Η κρυφή μνήμη του Safari περιέχει το ιστορικό περιήγησής σας και όλα τα cookies που έχετε λάβει στη συσκευή σας από τους ιστότοπους που επισκέπτεστε. Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης μπορεί να απαλλαγεί από ένα ενοχλητικό αρχείο που σας εμποδίζει να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστότοπο που θέλετε:

  1. Ξεκινήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε “Safari”.
  2. Επιλέξτε «Εκκαθάριση ιστορικού και δεδομένων ιστότοπου».
  3. Πατήστε το μήνυμα “Εκκαθάριση ιστορικού και δεδομένων” όταν το iPhone σας το παραδώσει.

Μέθοδος Νο. 2 – Εναλλαγή λειτουργίας αεροπλάνου

Η ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της λειτουργίας πτήσης του iPhone σας μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση δευτερευόντων προβλημάτων σύνδεσης. Δοκιμάστε αυτήν τη μέθοδο εάν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστότοπο από άλλες συσκευές αλλά όχι από το iPhone σας:

  1. Τοποθετήστε το δάχτυλό σας στην κάτω γωνία της οθόνης του τηλεφώνου σας και σύρετε προς τα επάνω για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Κέντρο Ελέγχου.
  2. Πατήστε το εικονίδιο “Αεροπλάνο” για να ενεργοποιήσετε τη Λειτουργία πτήσης.
  3. Περιμένετε μερικά λεπτά και πατήστε ξανά το εικονίδιο για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης.
  4. Εισαγάγετε τη διεύθυνση URL του ιστότοπου που θέλετε να επισκεφτείτε στο πρόγραμμα περιήγησής σας για να δείτε αν εξακολουθείτε να λαμβάνετε το σφάλμα σύνδεσης.

Μέθοδος Νο. 3 – Διορθώστε τις ρυθμίσεις ημερομηνίας και ώρας του iPhone

Μια εσφαλμένη ημερομηνία και ώρα μπορεί να προκαλέσει σφάλματα σύνδεσης εάν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari στο iPhone σας. Η ρύθμιση του iPhone σας στην ημερομηνία και ώρα που παρέχεται από το δίκτυο μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα σύνδεσης:

  1. Εκκινήστε τις “Ρυθμίσεις” και μεταβείτε στην επιλογή “Γενικά”.
  2. Επιλέξτε «Ημερομηνία και ώρα» και ενεργοποιήστε την επιλογή «Αυτόματη ρύθμιση».

Μέθοδος Νο. 4 – Απενεργοποίηση επεκτάσεων Safari

Όταν η Apple κυκλοφόρησε το iOS 15, έφερε επίσημη υποστήριξη για επεκτάσεις στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari για πρώτη φορά. Εάν έχετε κατεβάσει επεκτάσεις και δυσκολεύεστε να συνδεθείτε σε έναν ιστότοπο χρησιμοποιώντας το Safari, η απενεργοποίηση των επεκτάσεων μπορεί να σας βοηθήσει:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις” και πατήστε “Safari”.
  2. Επιλέξτε “Επεκτάσεις”.
  3. Απενεργοποιήστε τυχόν επεκτάσεις που βλέπετε στη λίστα.

Δοκιμάστε ξανά τον ιστότοπο όταν όλες οι επεκτάσεις είναι ανενεργές. Εάν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστότοπο, οι πιθανότητες είναι ότι μία από τις επεκτάσεις σας εμπόδισε μια σύνδεση στο παρελθόν. Αφού εδραιωθεί αυτό, ενεργοποιήστε τις επεκτάσεις μία προς μία, ελέγχοντας ξανά τον ιστότοπο μετά από κάθε ενεργοποίηση, για να βρείτε αυτή που προκαλεί το πρόβλημα.

Μέθοδος Νο. 5 – Εγκατάσταση ενημερώσεων iOS σε εκκρεμότητα

Αυτή η μέθοδος μπορεί να βοηθήσει εάν αντιμετωπίζετε σφάλματα σύνδεσης σε πολλές εφαρμογές. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι αυτό συμβαίνει εάν χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση του iOS. Η ενημέρωση του iPhone σας μπορεί να αποκαταστήσει τη σύνδεσή σας με τον ιστότοπο στον οποίο θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση:

  1. Εκκινήστε τις “Ρυθμίσεις” και επιλέξτε “Γενικά”.
  2. Μεταβείτε στις “Ενημερώσεις λογισμικού” και εγκαταστήστε τις εκκρεμείς ενημερώσεις.

Αυτός ο ιστότοπος δεν μπορεί να παρέχει ασφαλή σύνδεση Chrome Bypass

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Chrome για να περιηγηθείτε στον ιστό σε Windows, Android και iPhone. Εάν το Chrome αποτύχει να δημιουργήσει μια σύνδεση με έναν ιστότοπο, θα εμφανίσει το μήνυμα “Ο ιστότοπος δεν μπορεί να παρέχει ασφαλή σύνδεση”. Αυτές οι μέθοδοι μπορεί να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια σύνδεση.

Μέθοδος Νο. 1 – Ελέγξτε τη διεύθυνση URL

Σε πολλές περιπτώσεις, η αποτυχία σύνδεσης σε έναν ιστότοπο προέρχεται από σφάλμα χρήστη.

Ελέγξτε τη διεύθυνση URL που καταχωρίσατε για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν τυπογραφικά λάθη ή λάθη. Τα συνηθισμένα σφάλματα περιλαμβάνουν τη χρήση λανθασμένου ονόματος τομέα – όπως η χρήση του .com για έναν ιστότοπο .co.uk – ή την ορθογραφία του ονόματος του ιστότοπου στη διεύθυνση URL.

Μέθοδος Νο. 2 – Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησής σας

Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του προγράμματος περιήγησής σας θα απαλλαγεί από τυχόν cookie ή άλλα αρχεία που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα σύνδεσης. Είναι μια γρήγορη διαδικασία, αν και αυτό σημαίνει ότι έχετε αποσυνδεθεί από τυχόν ιστότοπους στους οποίους είστε συνδεδεμένοι αυτήν τη στιγμή:

  1. Ανοίξτε το Chrome και κάντε κλικ στο εικονίδιο “Μενού”. Αυτό είναι το εικονίδιο με τρεις κάθετες κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης.
  2. Επιλέξτε «Περισσότερα εργαλεία» και κάντε κλικ στο «Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης».
  3. Επιλέξτε ένα χρονικό εύρος ή επιλέξτε “All time” για να διαγράψετε τα πάντα στην κρυφή μνήμη.
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή “Εκκαθάριση δεδομένων”.

Μέθοδος Νο. 3 – Ελέγξτε τις επεκτάσεις Chrome

Ορισμένες επεκτάσεις του Chrome ενδέχεται να παρεμβαίνουν σε άλλους ιστότοπους, ιδιαίτερα σε προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων. Η απενεργοποίηση αυτών των τύπων επεκτάσεων μπορεί να σας δώσει πρόσβαση στον ιστότοπο:

  1. Ανοίξτε το Chrome και πληκτρολογήστε “chrome://extensions” στη γραμμή URL.
  2. Μόλις φτάσετε στη σελίδα Επεκτάσεις, χρησιμοποιήστε τις εναλλαγές που είναι συνδεδεμένες σε κάθε επέκταση για να τις ενεργοποιήσετε ή να τις απενεργοποιήσετε.

Δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε μια επέκταση και να δοκιμάσετε ξανά τη διεύθυνση URL που πληκτρολογήσατε. Μεταβείτε στην επόμενη επέκταση εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε πρόβλημα σύνδεσης. Επαναλάβετε μέχρι να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστότοπο. Η τελευταία επέκταση που απενεργοποιήσατε είναι αυτή που προκάλεσε τα προβλήματα συνδεσιμότητας.

Μέθοδος Νο. 4 – Ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο

Οι αργές ή αποσπασματικές συνδέσεις στο διαδίκτυο μπορεί να προκαλέσουν το Chrome να εμφανίσει ένα σφάλμα σύνδεσης.

Δοκιμάστε να ανοίξετε έναν ιστότοπο που επισκέπτεστε τακτικά στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστότοπο, εκτελέστε μια δοκιμή ταχύτητας στη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα από την πλευρά του παρόχου υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) που χρειάζεται επιδιόρθωση. Ή το μόντεμ σας μπορεί να έχει τεχνικά προβλήματα που επιβραδύνουν τη σύνδεσή σας.

Υποθέτοντας ότι η σύνδεσή σας είναι καλή, δοκιμάστε να συνδέσετε τη συσκευή σας σε διαφορετικό μόντεμ ή σημείο πρόσβασης Wi-Fi. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να συνδέσετε τη συσκευή σας στο κινητό Διαδίκτυο. Εάν βλέπετε τα ίδια προβλήματα σύνδεσης σε όλες τις συσκευές, μπορείτε με ασφάλεια να υποθέσετε ότι η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο δεν είναι το πρόβλημα. Αλλά αν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστότοπο χρησιμοποιώντας διαφορετική σύνδεση στο Διαδίκτυο, μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτήν που είχατε προηγουμένως.

Εάν υποψιάζεστε ότι φταίει κάποιο πρόβλημα με το μόντεμ σας, επανεκκινήστε το και προσπαθήστε να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση στον ιστότοπο.

Διορθώστε τα προβλήματα σύνδεσής σας

Η προειδοποίηση “Αυτός ο ιστότοπος δεν μπορεί να παρέχει ασφαλή σύνδεση” είναι πάντα τρομακτική επειδή υποδηλώνει πρόβλημα με τις ρυθμίσεις ασφαλείας του ιστότοπου. Ωστόσο, είναι επίσης πιθανό να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή ή το πρόγραμμα περιήγησής σας που εμποδίζει την πρόσβαση. Με τις μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων σε αυτό το άρθρο, μπορείτε να ελέγξετε εάν το πρόβλημα είναι με το μέρος σας ή εάν υπάρχει πρόβλημα με τον ιστότοπο.

Τώρα, θέλουμε να μάθουμε τι πιστεύετε. Θα πρέπει τα προγράμματα περιήγησης και οι συσκευές να σας εμποδίζουν να αποκτήσετε πρόσβαση σε ιστότοπους που θεωρούν ανασφαλείς; Έχετε άλλες ιδέες για την επίλυση αυτού του τύπου προβλημάτων σύνδεσης; Πείτε μας τη γνώμη σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here