Πώς να διορθώσετε ένα χειριστήριο Nintendo Switch με το Drift

0
56

Ακολουθεί ένα σενάριο που κανένας παίκτης δεν θέλει να αντιμετωπίσει: Περνάτε από μια αποστολή που δαγκώνει τα νύχια όταν ξαφνικά, ο χαρακτήρας σας αρχίζει να γλιστράει στο πλάι. Αυτό το φαινόμενο είναι η «μετακίνηση ελεγκτή». Πολλοί παίκτες του Nintendo Switch έχουν αντιμετωπίσει αυτήν την ανεπιθύμητη έκπληξη.

Πώς να διορθώσετε ένα χειριστήριο Nintendo Switch με το Drift

Αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσει για το πώς να κερδίσετε την πραγματική μάχη του αφεντικού με το χειριστήριό σας και να το εμποδίσετε να ενεργήσει ξανά.

Τι είναι το Controller Drift;

Η μετατόπιση του ελεγκτή, ή η μετατόπιση μοχλού, είναι μια δυσλειτουργία κατά την οποία το αναλογικό μοχλό ενός ελεγκτή καταγράφει κίνηση όταν δεν υπάρχει είσοδος από τη συσκευή αναπαραγωγής. Δεν είναι αποκλειστικό για το Switch και μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε πλατφόρμα. Ωστόσο, το ζήτημα που επηρεάζει τα Joy-Con και Pro Controllers του Nintendo Switch έχει αποσπάσει καυτή κριτική από τους θαυμαστές. Ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό δεδομένου ότι η Nintendo έχει μακροπρόθεσμη φήμη ανθεκτικότητας και αξιοπιστίας.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ. Αυτό δεν αντικατοπτρίζει την ποιότητα της Nintendo. Ακόμη και το Xbox One Elite Controller δεν έχει ανοσία. Και παρόλο που μπορεί να φαίνεται σαν ένα πρόβλημα με τη σύγχρονη κονσόλα, οι ελεγκτές για παλαιότερα συστήματα είχαν επίσης αυτό το πρόβλημα κατά καιρούς.

Προτού γράψετε ένα θερμό γράμμα στη Nintendo, ας εμβαθύνουμε σε πιθανές σπιτικές θεραπείες.

Βαθμονόμηση του ελεγκτή του διακόπτη σας

Η βαθμονόμηση είναι η πρώτη γραμμή άμυνας έναντι της μετατόπισης του ελεγκτή. Η βαθμονόμηση ενός μοχλού ελέγχου σημαίνει συντονισμό της φυσικής αναλογικής κίνησης στα ψηφιακά σήματα που λαμβάνει η κονσόλα από το gamepad έτσι ώστε να είναι ευθυγραμμισμένα. Βοηθά το Switch σας να ερμηνεύει με ακρίβεια τις ενέργειες του αναλογικού στικ.

Ακολουθεί μια γρήγορη περιγραφή του τρόπου βαθμονόμησης του joystick:

  1. Ανοίξτε το μενού “Αρχική σελίδα” του διακόπτη.
  2. Μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις συστήματος”.
  3. Σε αυτό το μενού, βρείτε “Ελεγκτές και αισθητήρες”.
  4. Επιλέξτε “Βαθμονόμηση ραβδιών ελέγχου”.
  5. Πατήστε X για να ξεκινήσει η βαθμονόμηση.
  6. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη.

Τώρα, θα πρέπει να δοκιμάσετε το ραβδί σας. Δοκιμάστε να το περιστρέψετε ή να το χτυπήσετε ενώ βρίσκεστε σε ένα (κατά προτίμηση 3D) παιχνίδι για να δείτε πώς συμπεριφέρεται. Εάν το στικ επανέλθει στο κανονικό – μπράβο. Μπορείτε να χαλαρώσετε και να συνεχίσετε να παίζετε. Εάν παρατηρήσετε ότι το σταυρόνημα κινείται μόνο του ή το ραβδί αντιστέκεται στο άγγιγμά σας, η μετατόπιση μπορεί να έχει φυσική πηγή.

Γίνεστε πιο σωματικοί

Εάν η βαθμονόμηση δεν λύσει το drift, ήρθε η ώρα να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας πιο κυριολεκτικά αυτή τη φορά.

Ο ελεγκτής σας θα μπορούσε να επωφεληθεί από κάποιο τρίψιμο. Προετοιμάστε ένα μικρό κατσαβίδι Phillips, λίγο πεπιεσμένο αέρα και καθαριστικό επαφής για να καθαρίσετε το άρρωστο Pro Controller σας.

  1. Αποσυναρμολογήστε προσεκτικά το Pro Controller.
  2. Χρησιμοποιήστε τον πεπιεσμένο αέρα για να απομακρύνετε τη σκόνη, τα υπολείμματα ή τις τρίχες που θα μπορούσαν να τον φράξουν.
  3. Ψεκάστε μια αξιοπρεπή ποσότητα του καθαριστικού επαφής κάτω από το πλαστικό καπάκι, αλλά μην το παρακάνετε.
  4. Κουνήστε απαλά το ραβδί ώστε το καθαριστικό να μπει στις σχισμές.
  5. Αφήστε το χειριστήριό σας να στεγνώσει για περίπου δέκα λεπτά. Συναρμολογήστε ξανά τον ελεγκτή.

Η διαδικασία για τα Joy-Cons θα ήταν παρόμοια, αλλά να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί μαζί τους, λαμβάνοντας υπόψη το μικρότερο μέγεθός τους.

Το χειριστήριο θα πρέπει να είναι καθαρό τώρα. Εκκινήστε λοιπόν ένα παιχνίδι που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως πεδίο δοκιμών ή επισκεφτείτε ξανά την οθόνη Βαθμονόμησης Stick για να δοκιμάσετε το καθαρό χειριστήριό σας. Εάν εξακολουθεί να λειτουργεί περίεργα, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να το επαναβαθμονομήσετε για να δείτε αν έχει κάποια διαφορά.

Περισσότερα Αντιμετώπιση προβλημάτων

Ενώ η επαναβαθμονόμηση και ο καλός καθαρισμός είναι οι βασικές λύσεις για την μετατόπιση του ελεγκτή, άλλες προσεγγίσεις μπορεί να λειτουργήσουν καλύτερα εάν οι δύο πρώτες σας απέτυχαν.

Επαναφορά αντιστοίχισης οποιουδήποτε κουμπιού

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα αντιστοίχισης κουμπιών και όχι πρόβλημα με τον ίδιο τον ελεγκτή. Ελέγξτε τη χαρτογράφηση σας για να βεβαιωθείτε.

  1. Μεταβείτε στην ενότητα “Ελεγκτές και αισθητήρες” στις “Ρυθμίσεις συστήματος”.
  2. Βρείτε την επιλογή “Αλλαγή αντιστοίχισης κουμπιού”.
  3. Επιλέξτε «Επαναφορά» για κάθε χειριστήριο Joy-Con ή Pro για να τα επαναφέρετε στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις τους.

Ελέγξτε εάν οι ελεγκτές έχουν συνδεθεί σωστά

Ένας απλός έλεγχος για να βεβαιωθείτε ότι όλοι οι ελεγκτές έχουν αντιστοιχιστεί σωστά μπορεί μερικές φορές να λύσει το πρόβλημα αμέσως. Δεδομένου ότι τα σύγχρονα χειριστήρια, ειδικά στο Switch, είναι κυρίως ασύρματα, τα προβλήματα σύνδεσης μπορεί να τους προκαλέσουν κακή συμπεριφορά ακόμα και όταν δεν υπάρχει τίποτα σωματικά λάθος με αυτά.

  1. Στην αρχική οθόνη, επιλέξτε “Controllers”.
  2. Εάν ένα χειριστήριο δεν εμφανίζεται ή φαίνεται να έχει πρόβλημα, επιλέξτε “Αλλαγή λαβής/παραγγελίας”.
  3. Κρατήστε πατημένο το “Sync” στο gamepad μέχρι να δείτε το “Paired”.

Ενημερώστε το υλικολογισμικό του διακόπτη και του Joy-Con

Σφάλματα λογισμικού ενδέχεται να προκαλέσουν μετατόπιση του ελεγκτή. Μια ενημέρωση υλικολογισμικού θα μπορούσε να βοηθήσει και σίγουρα δεν θα βλάψει (εκτός αν έχετε τροποποιήσει τον διακόπτη σας).

  1. Συνδέστε το διακόπτη σε Wi-Fi και μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις συστήματος”.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο “Σύστημα”.
  3. Επιλέξτε «Ενημέρωση συστήματος».
  4. Μετά την ενημέρωση του συστήματος, επιστρέψτε στο “Αρχική σελίδα” και στις “Ρυθμίσεις συστήματος”.
  5. Βρείτε “Controllers and Sensors” και μετά επιλέξτε “Update Controllers”.

Ελέγξτε για ενημερώσεις παιχνιδιού

Δεν είναι πιθανό ότι ένα ξεπερασμένο παιχνίδι θα προκαλούσε μετατόπιση του χειριστηρίου, αλλά δεν είναι αδύνατο. Η ενημέρωση του παιχνιδιού σας μπορεί να αξίζει μια προσπάθεια για να παραμείνετε στην ασφαλή πλευρά.

  1. Επισημάνετε το παιχνίδι στην αρχική οθόνη του Switch.
  2. Πατήστε «+».
  3. Επιλέξτε «Ενημέρωση λογισμικού» και επιλέξτε να το κάνετε «Μέσω Διαδικτύου».

Αφαιρέστε τα δέρματα ή τα καλύμματα

Τα δέρματα, τα αυτοκόλλητα ή τα καλύμματα ενδέχεται να επηρεάσουν τη βασική λειτουργικότητα του Joy-Con εάν έχουν φθαρεί ή δεν εφαρμόζουν σωστά. Δοκιμάστε να αφαιρέσετε αυτά τα αξεσουάρ για να δείτε αν βρίσκονται πίσω από το πρόβλημα.

Επικοινωνήστε με τη Nintendo (ως τελευταία λύση)

Εάν, παρά τις προσπάθειές σας, το drift εξακολουθεί να υπάρχει και προτιμάτε να μην αγοράσετε ένα εντελώς νέο χειριστήριο, ίσως σκεφτείτε να επικοινωνήσετε με την ίδια τη Nintendo. Είναι τεχνικά δυνατή η αντικατάσταση των αναλογικών στικ σε ένα Pro Controller. Απαιτεί συγκόλληση, κάτι που δεν μπορεί να κάνει ο καθένας, εκτός κι αν έχετε δεξιότητες με ένα κολλητήρι και να εργάζεστε σε μικρά ηλεκτρονικά.

Αν δεν είστε πολύ του τύπου DIY, απευθυνθείτε στην εξυπηρέτηση πελατών της Nintendo. Προετοιμαστείτε για πιθανά κόστη επισκευής ανάλογα με την εγγύησή σας και πόσο βαθύ είναι το πρόβλημα.

Γιατί συμβαίνει το Controller Drift;

Η μετατόπιση του ελεγκτή είναι συχνά το αποτέλεσμα φυσικής φθοράς των εξαρτημάτων του ελεγκτή, ειδικά των ποτενσιόμετρων του χειριστηρίου. Αυτά τα στοιχεία ερμηνεύουν τη θέση του και τη μεταφράζουν σε κίνηση. Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να φθαρούν ή να μην ευθυγραμμιστούν. Όταν συμβεί αυτό, ο ελεγκτής καταγράφει κίνηση όταν το joystick είναι ακίνητο. Η σκόνη και η βρωμιά μπορούν επίσης να ανακατέψουν αυτά τα εξαρτήματα και να προκαλέσουν ολίσθηση.

Πρόληψη μελλοντικών παρασυρόμενων

Μέχρι στιγμής, έχετε διαβάσει για πιθανές λύσεις για τη μετατόπιση του ελεγκτή, αλλά απομένει μόνο ένα ακόμη (κρίσιμο) βήμα που πρέπει να κάνετε – η πρόληψη. Ας δούμε τρόπους για να αποτρέψουμε το drift να καταστρέψει το μελλοντικό σας παιχνίδι.

  • Αναζητήστε μια θήκη ελεγκτή υψηλής ποιότητας για να τη διατηρείτε καθαρή και αποκτήστε τη συνήθεια να την καθαρίζετε με πεπιεσμένο αέρα.
  • Χαλαρώστε με το χειριστήριό σας. Σίγουρα, το έντονο gaming μπορεί να απαιτεί κάποια βαριά δράση, αλλά η υπερβολική έντονη χρήση μπορεί να το φθείρει γρήγορα.
  • Η τακτική ενημέρωση του υλικολογισμικού μπορεί να διατηρήσει τη συσκευή σε άριστη κατάσταση και θα μπορούσε ακόμη και να αποτρέψει τη μετατόπιση. Λάβετε αυτές τις ενημερώσεις όποτε τις βλέπετε και ίσως αποφύγετε μερικές αρκετά ενοχλητικές στιγμές.

Μην απομακρυνθείτε

Για πολλούς παίκτες, η ακρίβεια και η ανταπόκριση είναι το ψωμί και το βούτυρο του στυλ παιχνιδιού τους. Όταν ο συγχρονισμός είναι το παν, ένα μη συνεργάσιμο joystick μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ νίκης και ήττας. Αλλά ακόμα και να αντιμετωπίσουμε το επίφοβο drift, μια λύση είναι εκεί έξω.

Το χειριστήριο drift έχει κλέψει τη διασκέδαση στο παιχνίδι σας στο παρελθόν; Βρήκατε άλλη επιδιόρθωση που λειτούργησε για εσάς; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here