Πώς να διαγράψετε το ιστορικό των Χαρτών Google σε iPhone, iPad και Mac

0
52
Πώς να διαγράψετε το Ιστορικό Χαρτών Google σε iPhone, iPad και Mac

Οι Χάρτες Google είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές πλοήγησης σε iOS και macOS. Προσφέρει στους χρήστες διάφορες δυνατότητες, όπως οδηγίες, ενημερώσεις κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, ακόμη και δορυφορικές εικόνες. Δυστυχώς, όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να έχουν κόστος. Όπως όλες οι διαδικτυακές υπηρεσίες, αποθηκεύει τις πληροφορίες και τις δραστηριότητες περιήγησής σας. Εάν θέλετε να διατηρήσετε ιδιωτικό το ιστορικό των Χαρτών Google, θα πρέπει να το διαγράψετε. Δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε το ιστορικό των Χαρτών Google σε iPhone, iPad και Mac.

Γιατί πρέπει να διαγράφετε τακτικά το ιστορικό των Χαρτών Google;

Μπορείτε να περιηγηθείτε στον κόσμο χρησιμοποιώντας τους Χάρτες Google, αλλά το ιστορικό των αναζητήσεών σας μπορεί να δημιουργηθεί με την πάροδο του χρόνου. Και εδώ είναι μερικά πράγματα που θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας:

  • Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τους Χάρτες Google, συλλέγει δεδομένα σχετικά με την τοποθεσία και τις αναζητήσεις σας, τα οποία θα μπορούσαν να πουληθούν σε τρίτους ή να χρησιμοποιηθούν για τη στόχευση σας με διαφημίσεις. Η διαγραφή του ιστορικού των Χαρτών Google διασφαλίζει ότι τα προσωπικά σας δεδομένα παραμένουν ιδιωτικά.
  • Οι παλιές οδηγίες πλοήγησης και μέρη μπορεί να καταλαμβάνουν πολύ χώρο στη μνήμη της συσκευής σας, οδηγώντας σε πιο αργές αναζητήσεις. Διαγράψτε το ιστορικό σας και οι αναζητήσεις θα είναι πιο γρήγορες και ακριβείς.
  • Οι πολλαπλές αναζητήσεις μπορούν να οδηγήσουν σε ένα ακατάστατο περιβάλλον. Διαγράφοντας όλα τα παλιά δεδομένα, δεν θα χρειαστεί να αφιερώσετε χρόνο κάνοντας κύλιση σε παλιές αναζητήσεις ή πλοήγηση σε άγνωστες περιοχές.

Η διαγραφή του ιστορικού των Χαρτών Google είναι μια απλή αλλά σημαντική εργασία που μπορεί να προστατεύσει τα προσωπικά σας δεδομένα και να κάνει τις αναζητήσεις σας πιο ακριβείς και αποτελεσματικές.

Πώς να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης των Χαρτών Google σε iPhone και iPad

  1. Εκκινήστε την εφαρμογή Χάρτες Google.
  2. Πατήστε την εικόνα του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία.
  3. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις → κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Ιστορικό Χαρτών.

    Επιλέξτε Ιστορικό Χαρτών από τους Χάρτες Google στο iPhone

  4. Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να εμφανιστεί η δραστηριότητα Χαρτών.
    Εάν σας ζητηθεί να επαληθεύσετε τον εαυτό σας ως χρήστη, πατήστε Επαλήθευση και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας.
  5. Τώρα, πατήστε Διαγραφή στο κάτω μέρος → επιλέξτε ένα χρονικό πλαίσιο σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

    Εκκαθάριση ιστορικού στους Χάρτες Google σε iPhone και iPad

  6. Μπορείτε να επιλέξετε μία από αυτές τις τέσσερις επιλογές:
    • Διαγραφή σήμερα: Αυτή η επιλογή θα διαγράψει το ιστορικό των Χαρτών Google της αντίστοιχης ημέρας. Πατήστε OK όταν σας ζητηθεί η ειδοποίηση που απεικονίζει την Διαγραφή ολοκληρωμένη.

    • Διαγραφή προσαρμοσμένου εύρους: Αυτή η επιλογή σάς επιτρέπει να διαγράψετε το ιστορικό των Χαρτών σας μιας συγκεκριμένης περιόδου. Επιλέξτε τις ημερομηνίες από τις οποίες θέλετε να διαγράψετε το ιστορικό και πατήστε Επόμενο→ Διαγραφή. Μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση του αποθηκευμένου ιστορικού πριν διαγράψετε το ιστορικό σας για επιβεβαίωση. Πατήστε OK μόλις ολοκληρωθεί η ειδοποίηση Η διαγραφή.

    • Διαγραφή όλων των εποχών: Αυτή η επιλογή θα διαγράψει ολόκληρο το ιστορικό των Χαρτών Google με ένα κλικ. Απλώς πατήστε Διαγραφή→ ΟΚ όταν σας ζητηθεί.

    • Αυτόματη διαγραφή: Το καλύτερο από όλα, μπορείτε να επιλέξετε μια επιλογή αυτόματης διαγραφής και να ορίσετε ένα αντίστοιχο χρονικό πλαίσιο. Πατήστε Επόμενο→ ΟΚ για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία. Αυτή η λειτουργία θα διαγράψει αυτόματα ολόκληρο το ιστορικό των Χαρτών Google με βάση τη διάρκεια που προτιμάτε από 3, 18 ή 36 μήνες.

Πώς να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης των Χαρτών Google σε Mac

  1. Επισκεφθείτε τον επίσημο Η δραστηριότητά μου στο Google σελίδα. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google αν δεν το έχετε κάνει ήδη.
  2. Επιλέξτε Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών.

    Μεταβείτε στη Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών από τον επίσημο ιστότοπο της Google στο Mac

  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Χαρτών Google από τον Έλεγχο δραστηριότητας.

    Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Χαρτών Google από το Activity Control στο Mac

  4. Τώρα, επιλέξτε την επιλογή Διαγραφή και επιλέξτε τη μέθοδο που προτιμάτε ανάλογα.

    Εκκαθάριση ιστορικού από τους Χάρτες Google σε Mac

Οι διαθέσιμες επιλογές σχετικά με την επιλογή διαγραφής είναι οι ίδιες με αυτές που αναφέρθηκαν παραπάνω για iPhone και iPad. Έχετε μια σαφή κατανόηση αυτών πριν κάνετε μια κίνηση για καλύτερο έλεγχο των πράξεών σας.

Συχνές ερωτήσεις

Η διαγραφή του ιστορικού των Χαρτών Google θα επηρεάσει την απόδοση της εφαρμογής;

Όχι, η διαγραφή του ιστορικού των Χαρτών Google δεν θα επηρεάσει την απόδοση της εφαρμογής. Ωστόσο, μπορεί να επηρεάσει την ακρίβεια ορισμένων λειτουργιών, όπως συστάσεις που βασίζονται σε προηγούμενες αναζητήσεις σας.

Μπορώ να σταματήσω εξαρχής τους Χάρτες Google να αποθηκεύουν το ιστορικό μου;

Ναι, μπορείτε να σταματήσετε την αποθήκευση του ιστορικού σας στους Χάρτες Google απενεργοποιώντας τη ρύθμιση “Ιστορικό τοποθεσίας” στον λογαριασμό σας Google. Για να το κάνετε αυτό, εκκινήστε τους Χάρτες Google και πατήστε το προφίλ σας. Επιλέξτε τα δεδομένα σας στους Χάρτες → Ιστορικό τοποθεσίας → Απενεργοποίηση. Τώρα, επιλέξτε την επιλογή Παύση για να αποτρέψετε την καταγραφή της τοποθεσίας σας.

Η αλλαγή των ρυθμίσεων των Χαρτών Google θα επηρεαστεί και σε άλλες συσκευές;

Εάν καταλήξετε να κάνετε αλλαγές στους Χάρτες Google από έναν λογαριασμό, όλες οι συσκευές που λειτουργούν με τον αντίστοιχο λογαριασμό θα ακολουθούν τις ίδιες ρυθμίσεις.

Ελέγξτε καλύτερα την παρουσία σας!

Συμπερασματικά, οι Χάρτες Google είναι μια απίστευτη εφαρμογή και σας επιτρέπει ακόμη και να προγραμματίσετε ένα ολόκληρο ταξίδι. Ωστόσο, συλλέγει πολλά δεδομένα, τα οποία ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο το απόρρητο. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να καθαρίζετε το ιστορικό των Χαρτών Google τακτικά. Σε αυτό το άρθρο, συζητήσαμε πώς να διαγράψετε το ιστορικό των Χαρτών Google σε iPhone, iPad και Mac.

Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα που περιγράφονται παραπάνω, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι η τοποθεσία και τα δεδομένα αναζήτησης δεν είναι προσβάσιμα σε οποιονδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση στη συσκευή σας.

Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε και μη διστάσετε να σχολιάσετε τις ανησυχίες σας παρακάτω, εάν υπάρχουν.

Διαβάστε περισσότερα:

  • Οι Χάρτες Google δεν λειτουργούν στο iPhone σας;
  • Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στους Χάρτες Google στο iPhone
  • Πώς να αλλάξετε τη γλώσσα Φωνητικής αναζήτησης των Χαρτών Google σε iPhone και iPad

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here