Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Telegram (επίσης εξ αποστάσεως)

0
228
τηλεγράφημα πώς να διαγράψετε λογαριασμό hero 1
© Sergey Khaustov / Shutterstock.com ; Μοντάζ: NextPit

Πώς διαγράφετε τον λογαριασμό σας στο Telegram; Σε αυτό το σεμινάριο, το NextPit σάς δείχνει πώς να αφαιρέσετε οριστικά τον λογαριασμό σας στο Telegram. Είναι ακόμη δυνατό να προγραμματίσετε μια αυτοκαταστροφή – ή να διαγράψετε τον λογαριασμό εξ αποστάσεως σε περίπτωση κλοπής.

Το Telegram δεν σας έπεισε ως εναλλακτική λύση στο WhatsApp και θέλετε να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας; Ή μήπως το smartphone σας κλάπηκε και θέλετε να διαγράψετε εξ αποστάσεως τον λογαριασμό σας στο Telegram ή τουλάχιστον να κλειδώσετε τους κλέφτες; Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές – είτε χρησιμοποιείτε Android είτε iPhone.

  • Διαβάστε περισσότερα: Συμβουλές και κόλπα για το Telegram – ο πλήρης οδηγός χρήσης

Περιεχόμενο αυτού του άρθρου:

Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Telegram

Εάν θέλετε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Telegram, ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε είναι να μεταβείτε στο την κατάλληλη σελίδα Telegram. Εκεί θα πρέπει να εισαγάγετε τον αριθμό τηλεφώνου σας και τον κωδικό επαλήθευσης, τον οποίο θα λάβετε μέσω μηνύματος.

Σημαντικό: Η διαγραφή του λογαριασμού σας στο Telegram πρέπει να επιβεβαιωθεί μέσω του λογαριασμού σας και δεν είναι αναστρέψιμη. Το Telegram συνιστά να μην το κάνετε αυτό μέσω του προγράμματος περιήγησης smartphone. Παρεμπιπτόντως, θα λάβετε τον κωδικό για να διαγράψετε τον λογαριασμό μέσω Telegram και όχι μέσω μηνύματος κειμένου.

Προειδοποίηση: Θα πρέπει ούτως ή άλλως να είναι σαφές – αλλά εάν διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Telegram, όλα τα μηνύματα και οι επαφές διαγράφονται επίσης οριστικά. Οι ομάδες και τα κανάλια που δημιουργήσατε θα παραμείνουν χωρίς κατόχους, οι διαχειριστές θα διατηρήσουν ωστόσο τα δικαιώματά τους και οι πρώην επαφές σας θα εξακολουθούν να μπορούν να συνομιλούν εκεί. Επίσης, τα μηνύματά σας θα παραμείνουν ορατά (εκτός αν είναι αυτοδιαγραφόμενα μηνύματα).

τηλεγράφημα πώς να διαγράψετε λογαριασμό 2

Προσοχή: Δεν είναι δυνατή η ανάκτηση ενός διαγραμμένου λογαριασμού Telegram. / © Telegram

Όπως εξηγήθηκε παραπάνω: η διαγραφή ενός λογαριασμού Telegram είναι μη αναστρέψιμη. Όταν εγγραφείτε ξανά, θα εμφανιστείτε ως νέος χρήστης. Δεν θα λάβετε πίσω το ιστορικό μηνυμάτων, τις επαφές ή τις ομάδες σας.

Οι χρήστες που έχουν τον αριθμό τηλεφώνου σας στη λίστα επαφών τους θα λάβουν μια ειδοποίηση για τον νέο σας λογαριασμό. Αυτός ο νέος χρήστης θα εμφανιστεί στη συνέχεια ως ξεχωριστή συνομιλία στη λίστα μηνυμάτων, το ιστορικό συνομιλιών λογικά θα είναι κενό.

Πώς να ρυθμίσετε τον λογαριασμό σας στο Telegram ώστε να αυτοκαταστρέφεται

Ένας άλλος τρόπος για να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Telegram είναι να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα αυτοκαταστροφής. Ο λογαριασμός Telegram μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να αυτοκαταστρέφεται μετά από μια περίοδο αδράνειας.

Στην πράξη, αυτός είναι ένας τρόπος για την Telegram να εξοικονομεί χώρο αποθήκευσης στους διακομιστές της διαγράφοντας αυτόματα τους ανενεργούς λογαριασμούς. Αλλά είναι επίσης ένας τρόπος για να καταστρέψετε τον λογαριασμό σας, για παράδειγμα σε περίπτωση κλοπής του τηλεφώνου σας ή εάν σας συμβεί κάτι.

Δείτε πώς σκοπεύετε να αυτοκαταστρέψετε τον λογαριασμό σας στο Telegram στο Android:

  1. Εκκινήστε το Telegram, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ενότητα Απόρρητο και ασφάλεια.
  2. Εδώ, στην περιοχή Διαγραφή του λογαριασμού μου, επιλέξτε Αν είναι μακριά για.
  3. Αποφασίστε είτε για 1 μήνα / 3 μήνες / 6 μήνες / 1 έτος
τηλεγράφημα πώς να διαγράψετε αυτόματα τον λογαριασμό android 1

Δεν μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Telegram απευθείας στην εφαρμογή, αλλά μπορείτε να προγραμματίσετε να αυτοκαταστραφεί. / © NextPit

Δείτε πώς να προγραμματίσετε την αυτοκαταστροφή του λογαριασμού σας στο Telegram στο iOS:

  1. Επίσης στο Telegram, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και βρείτε Απόρρητο και ασφάλεια.
  2. Στην περιοχή Διαγραφή του λογαριασμού μου, επιλέξτε την επιλογή Εάν είναι μακριά για στο κάτω μέρος.
  3. Επιλέξτε επίσης μεταξύ 1 μήνα / 3 μηνών / 6 μηνών / 1 έτους
τηλεγράφημα πώς να διαγράψετε αυτόματα το λογαριασμό ios

Η διαδικασία στο iOS είναι σχεδόν πανομοιότυπη με αυτή στο Android / © NextPit

Με τον όρο αδράνεια, το Telegram σημαίνει ξεκάθαρα “δεν έχω συνδεθεί στον λογαριασμό” κατά την καθορισμένη περίοδο. Έτσι, ακόμα κι αν δεν στείλετε μηνύματα, ο λογαριασμός σας δεν θα διαγραφεί αυτόματα μετά τη λήξη του χρονικού ορίου. Το μόνο που έχει σημασία είναι αν είσαι συνδεδεμένος ή όχι.

Ωστόσο, εάν σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το Telegram και δεν συνδεθείτε κατά τη διάρκεια του χρονικού ορίου, ο λογαριασμός θα διαγραφεί από το cloud του Telegram μαζί με όλα τα μηνύματα, τα μέσα, τις επαφές και οποιαδήποτε άλλα δεδομένα.

Πώς να διαγράψετε εξ αποστάσεως έναν λογαριασμό Telegram σε περίπτωση κλοπής

Σας έχουν κλέψει το smartphone; Για να κλειδώσετε τους κλέφτες από τον λογαριασμό σας στο Telegram ή να διαγράψετε εντελώς τον λογαριασμό, απαιτούνται πολλά βήματα – και το κλειδί είναι αν έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας από άλλη συσκευή.

Το Telegram απαιτεί πάντα πρόσβαση στον αριθμό τηλεφώνου σας για τη διαγραφή/απενεργοποίηση του λογαριασμού. Ναι, αυτό είναι κάτι σαν WhatsApp-2015ish. Αλλά «δεν συλλέγουμε επιπλέον πληροφορίες για εσάς, επομένως όποιος έχει τον αριθμό κατέχει τον λογαριασμό», δικαιολογείται η Telegram στις Συχνές Ερωτήσεις του. Δίκαιο.

Επομένως, θα χρειαστείτε μια ενεργή συνεδρία Telegram σε μια συσκευή διαφορετική από το κλεμμένο smartphone σας.

Εάν έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό Telegram σε άλλη συσκευή:

  1. Με τον λογαριασμό σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, απόρρητο και ασφάλεια.
  2. Στην ενότητα Ασφάλεια, ενεργοποιήστε την επαλήθευση σε δύο βήματα και ορίστε έναν κωδικό πρόσβασης.
τηλεγράφημα πώς να επαληθεύσετε δύο βήματα

Στο iOS, η διαδικασία για την ενεργοποίηση του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων είναι η ίδια όπως στο Android. / © NextPit

Έτσι, οι κλέφτες δεν μπορούν πλέον να συνδεθούν μόνο με τον αριθμό τηλεφώνου σας, χρειάζονται κωδικό πρόσβασης. Τώρα είναι ακόμα θέμα να διώξετε τους άτακτους από τον λογαριασμό σας:

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και μετά στο Απόρρητο και την ασφάλεια
  2. Πατήστε Ενεργές περίοδοι σύνδεσης
  3. Στη συνέχεια, μπορείτε είτε να τερματίσετε όλες τις άλλες συνεδρίες είτε να επιλέξετε την περίοδο λειτουργίας της επιλογής σας και να την κλείσετε μεμονωμένα
τηλεγράφημα πώς να τερματίσετε τις ενεργές συνεδρίες

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε όλες τις παλιές συνεδρίες ταυτόχρονα. / © NextPit

Στο iOS, μπορείτε να βρείτε τη λίστα των συνδεδεμένων συσκευών απευθείας στις Ρυθμίσεις στην περιοχή Συσκευές. Εδώ μπορείτε στη συνέχεια να αφαιρέσετε το κλεμμένο smartphone.

Εάν δεν έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Telegram από άλλη συσκευή:

Εάν δεν έχετε άλλη συσκευή με πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Telegram, δεν χάνονται όλα. Ζητήστε γρήγορα από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας να απενεργοποιήσει την κάρτα SIM και να σας στείλει μια νέα με τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου.

Μόλις λάβετε τη νέα κάρτα SIM:

  1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Telegram με τον αριθμό και τον κωδικό πρόσβασής σας.
  2. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και μετά στο Απόρρητο και την ασφάλεια
  3. Στην ενότητα Ενεργές περίοδοι σύνδεσης, επιλέξτε το κλεμμένο τηλέφωνο και τερματίστε τη συνεδρία

Στη συνέχεια, ο λογαριασμός σας θα αποσυνδεθεί στο κλεμμένο smartphone και οι κλέφτες δεν θα μπορούν να συνδεθούν ξανά σε αυτό. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να διαγράψετε πλήρως τον λογαριασμό χρησιμοποιώντας τα παραπάνω βήματα. Σε κάθε περίπτωση, εάν απενεργοποιήσετε γρήγορα την κλεμμένη SIM και αποκτήσετε μια νέα, θα πρέπει να είστε ασφαλείς από προβλήματα.

Σημειώστε ότι το Telegram απαιτεί η νέα συνεδρία να είναι ενεργή για τουλάχιστον 24 ώρες σε μια νέα συσκευή, προκειμένου να απενεργοποιηθούν οι παλιές συνεδρίες. Επομένως, θα χρειαστεί να περιμένετε τουλάχιστον 24 ώρες μετά τη σύνδεση στη νέα σας SIM.

Αυτό είναι για αυτό το σεμινάριο, το βρήκατε χρήσιμο; Πρέπει το Telegram να διευκολύνει τη διαγραφή λογαριασμών; Περιμένουμε τα σχόλιά σας στα σχόλια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here