Πώς να δημιουργήσετε έναν χάρτη στο Minecraft

0
74

Οι χάρτες κάνουν την εξερεύνηση νέου εδάφους λίγο πιο εύκολη. Μπορείτε να σημειώσετε πού έχετε πάει, πού πρέπει να επιστρέψετε και μερικές φορές να βρείτε το δρόμο για το σπίτι σας. Το Minecraft δεν διαφέρει από αυτή την άποψη – οι χάρτες του παιχνιδιού είναι απαραίτητοι για να παρακολουθείτε το περιβάλλον σας.

Πώς να δημιουργήσετε έναν χάρτη στο Minecraft

Ωστόσο, οι χάρτες του Minecraft λειτουργούν λίγο διαφορετικά από άλλα παιχνίδια. Αντί να δείχνει πού πρέπει να πάτε μέσω ενός GPS εντός παιχνιδιού ή ενός μίνι χάρτη, σας λέει πού έχετε ήδη πάει. Η σπάνια εξαίρεση είναι χάρτες που λεηλατήθηκαν από σεντούκια ή αποκτήθηκαν μέσω συναλλαγών.

Αν αυτό ακούγεται μπερδεμένο, δεν είστε μόνοι. Οι χάρτες στον κόσμο του Minecraft χρειάζονται λίγη εξοικείωση, αλλά μόλις το κάνετε, θα αναρωτιέστε πώς περάσατε χωρίς αυτούς.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε όλα όσα σχετίζονται με χάρτες στο Minecraft. Μάθετε τα πάντα, από αυτά που χρειάζεστε για να τα φτιάξετε και πώς να τα φτιάξετε πραγματικά μέχρι πώς να τα χρησιμοποιήσετε μόλις τα αποκτήσετε.

Δημιουργία χάρτη στο Minecraft

Το Minecraft χρησιμοποιεί έναν μοναδικό μηχανικό για τη λειτουργία χάρτη του. Αντί για έναν στατικό χάρτη που βρίσκεται κάπου στο μενού σας ή για έναν μίνι χάρτη GPS τοποθετημένο στη γωνία της οθόνης σας, το Minecraft θέλει να πας στο παλιό σχολείο.

Φανταστείτε εκείνους τους χαρτογράφους που τολμούσαν στην έρημο για να χαρτογραφήσουν νέες, ανεξερεύνητες περιοχές σε όλη την ιστορία. Στο Minecraft, είστε ο χαρτογράφος. Αντί να έχετε χάρτες άμεσα διαθέσιμους σε εσάς, πρέπει να τους φτιάξετε μόνοι σας και να εξερευνήσετε το έδαφος για να «ζωγραφίσετε» τον χάρτη μόνοι σας.

Απαιτούμενα υλικά για τη δημιουργία χάρτη στο Minecraft

Υπάρχουν δύο βασικά στοιχεία που απαιτούνται για τη δημιουργία χαρτών στο Minecraft. Χρειάζεσαι χαρτί και χρειάζεσαι πυξίδα.

Χαρτί (9 ζαχαροκάλαμο)

Ακόμα κι αν μόλις ξεκινήσατε να παίζετε το παιχνίδι, το πιθανότερο είναι ότι έχετε συναντήσει ζαχαροκάλαμο στις εξερευνήσεις σας. Τους αρέσει το νερό, επομένως θα τα βρείτε σε διαφορετικά βιομάζα κοντά σε λίμνες, ποτάμια κ.λπ.

Κατασκευάζετε χαρτί πολλαπλάσια των τριών με αναλογία ένα προς ένα: ένα ζαχαροκάλαμο κάνει ένα κομμάτι χαρτί. Αλλά όταν χρησιμοποιείτε το τραπέζι χειροτεχνίας, θα χρησιμοποιήσετε τρία ζαχαροκάλαμα για τρία κομμάτια χαρτιού.

  1. Τοποθετήστε 3 ζαχαροκάλαμο στη σειρά στο τραπέζι χειροτεχνίας σας.
  2. Σύρετε τα κομμάτια χαρτιού που προκύπτουν στο απόθεμά σας.

Κάντε αυτό τρεις φορές και θα καταλήξετε με εννέα κομμάτια χαρτιού. Χρειάζεστε μόνο οκτώ κομμάτια χαρτιού για να δημιουργήσετε έναν χάρτη, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το επιπλέον ένατο κομμάτι για ένα διαφορετικό έργο.

Πυξίδα (4 πλινθώματα σιδήρου + 1 σκόνη Redstone)

Θα χρειαστεί επίσης να φτιάξετε μια πυξίδα αν δεν την έχετε ήδη. Τόσο το Iron όσο και το Redstone Ore είναι άφθονα κοντά στον πυθμένα του κόσμου, οπότε ήρθε η ώρα να αρπάξετε μια αξίνα. Απλώς βεβαιωθείτε ότι η αξίνα είναι σιδερένια ή καλύτερη. Είναι ο μόνος τρόπος που θα μπορέσετε να εξορύξετε redstone για την πυξίδα.

Θα χρειαστείτε τουλάχιστον τέσσερα Iron Ore και ένα Redstone Dust. Το Redstone Ore σας δίνει συνήθως 4-5 κομμάτια Redstone Dust. Αφού έχετε όλα τα εξαρτήματα, έχετε μπροστά σας μια διαδικασία δύο βημάτων για να φτιάξετε μια πυξίδα:

Βήμα πρώτο – Κατασκευή πλινθωμάτων

Πρώτα, θα χρειαστεί να μυρίσετε τέσσερα τεμάχια σιδηρομεταλλεύματος σε πλινθώματα.

  1. Ανοίξτε το μενού του φούρνου.
  2. Προσθέστε μια πηγή καυσίμου στο κάτω κουτί.
  3. Προσθέστε το Iron Ore σας στο κουτί πάνω από την πηγή καυσίμου.
  4. Περιμένετε να μυρίσει ο φούρνος το σιδηρομετάλλευμά σας.
  5. Σύρετε τα νέα σας πλινθώματα σιδήρου στο απόθεμά σας.

Βήμα δεύτερο – Κατασκευάστε μια πυξίδα

Τώρα που έχετε όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε μια πυξίδα για τον χάρτη σας:

  1. Ανοίξτε το μενού του πίνακα χειροτεχνίας.
  2. Τοποθετήστε το Redstone Dust στο κέντρο του πλέγματος.
  3. Προσθέστε τα πλινθώματα σιδήρου στους χώρους που περιβάλλουν το Redstone (πάνω, κάτω, αριστερά και δεξιά).
  4. Σύρετε και αποθέστε τη νέα πυξίδα στο απόθεμά σας.

Δημιουργία χάρτη στο Minecraft

Έχετε συγκεντρώσει, εξορύξει, δημιουργήσει και λιώσει τους πόρους σας. Τώρα, είστε έτοιμοι να φτιάξετε έναν χάρτη. Κατευθυνθείτε στο τραπέζι χειροτεχνίας σας και ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Ανοίξτε το μενού χειροτεχνίας.
  2. Τοποθετήστε την πυξίδα στο κεντρικό κουτί στο πλέγμα χειροτεχνίας.
  3. Τοποθετήστε ένα κομμάτι χαρτί σε καθένα από τα άδεια κουτιά που περιβάλλουν την πυξίδα, συνολικά εννέα υποδοχές χαρτιού.
  4. Πάρτε τον άδειο χάρτη σας και βάλτε τον στο απόθεμά σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον χάρτη

Δημιουργήσατε έναν «άδειο χάρτη» και είστε έτοιμοι για την επόμενη περιπέτειά σας. Αλλά περιμένετε, ο χάρτης είναι κενός και αυτό δεν σας βοηθά καθόλου. Θυμάστε αυτόν τον μοναδικό μηχανικό Minecraft που σας επιτρέπει να δημιουργείτε τον χάρτη καθώς εξερευνάτε; Ήρθε η ώρα να συμπληρώσετε αυτόν τον χάρτη σας.

Για να χρησιμοποιήσετε τον χάρτη, εξοπλίστε τον από το απόθεμά σας. Μόλις το κάνετε, κάντε δεξί κλικ σαν να χρησιμοποιείτε πίνακα χειροτεχνίας. Θα παρατηρήσετε ότι εμφανίζονται γραμμές σε αυτό το προηγουμένως κενό κομμάτι κιτρινισμένου χαρτιού. Ο χάρτης σας συγκεντρώνεται ακριβώς μπροστά στα μάτια σας.

Περιπλανηθείτε και θα διαπιστώσετε ότι ο χάρτης σας συμπληρώνει τις λεπτομέρειες του περιβάλλοντός σας. Μπορείτε ακόμη και να δείτε τον εαυτό σας στον χάρτη. Απλώς αναζητήστε τον μικρό λευκό μαρκαδόρο.

Μόλις χρησιμοποιήσετε τον χάρτη, δεν θα ονομάζεται πλέον κενός χάρτης. Αντίθετα, το παιχνίδι του εκχωρεί έναν αριθμό, ώστε να μπορείτε να διαφοροποιήσετε τους γεμάτους και τους άδειους χάρτες.

Πώς να επεκτείνετε τον χάρτη

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να επεκτείνετε τον χάρτη σας έως και τέσσερις φορές; Κάθε φορά που επεκτείνετε έναν χάρτη, λαμβάνετε έναν μεγαλύτερο χάρτη με περισσότερες περιοχές να συμπληρώσετε καθώς εξερευνάτε το τοπίο.

Για να ξεκινήσετε από ένα “Επίπεδο 0” ή έναν πρόσφατα κατασκευασμένο και συμπληρωμένο χάρτη, ελέγξτε την παρακάτω διαδικασία:

  1. Μεταβείτε στο τραπέζι χειροτεχνίας και ανοίξτε το μενού.
  2. Τοποθετήστε τον τρέχοντα χάρτη σας στο μεσαίο πλαίσιο του πλέγματος χειροτεχνίας.
  3. Τοποθετήστε οκτώ κομμάτια χαρτιού στα άδεια κουτιά που περιβάλλουν τον χάρτη σας.
  4. Τοποθετήστε τον πρόσφατα αναπτυγμένο χάρτη “Επίπεδο 1” στο απόθεμά σας.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μπορείτε να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία έως και τέσσερις φορές. Κάθε φορά που επεκτείνετε έναν χάρτη, μπορεί να παρατηρήσετε κενές περιοχές όταν τον εξοπλίζετε. Μην ανησυχείς! Αυτές οι περιοχές γεμίζουν με τις γύρω λεπτομέρειες καθώς εξερευνάτε τον κόσμο.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν πίνακα χαρτογραφίας για να το κάνετε αυτό και τότε θα χρειαστείτε μόνο ένα κομμάτι χαρτί αντί οκτώ.

Πρόσθετες συχνές ερωτήσεις

Λειτουργούν οι Χάρτες στον Κάτω Χώρο;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χάρτες στον Κάτω Χώρο, αλλά θα έχετε μόνο ένα χάος από πορτοκαλί και γκρι γραμμές. Μπορείτε, ωστόσο, να χρησιμοποιήσετε χάρτες στο τέλος. Λειτουργούν ακριβώς όπως θα έκαναν αν ήσασταν στον υπερκόσμο.

Πώς επισημαίνω μέρη σε έναν χάρτη;

Η επισήμανση τοποθεσιών σε έναν χάρτη μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη εάν θέλετε να θυμάστε τη θέση της βάσης σας ή κάποια άλλη δομή. Ευτυχώς, η Mojang διευκόλυνε αρκετά τη σήμανση των χαρτών σας. Πάρτε ένα πανό και δώστε του ένα όνομα σε ένα αμόνι. Στη συνέχεια, αν κρατήσετε τον χάρτη σας και πατήσετε το κουμπί «χρήση» ενώ κοιτάτε το banner, το banner θα εμφανιστεί στον χάρτη σας με το όνομά του γραμμένο από κάτω.

Χαρτογραφήστε τον κόσμο σας

Οι χάρτες είναι ένα από τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά του Minecraft. Περιλαμβάνουν μια από τις πιο διασκεδαστικές πτυχές του παιχνιδιού, την εξερεύνηση. Εάν χρησιμοποιείτε τους χάρτες σας αποτελεσματικά, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν τεράστιο χάρτη με όλη τη γη που έχετε εξερευνήσει στον κόσμο του Minecraft.

Σε τι σας αρέσει να χρησιμοποιείτε τους χάρτες; Έχετε φτιάξει έναν χάρτη του κόσμου σας στο Minecraft; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here