Πώς να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό επισκέπτη στα Windows 10 & 11

0
93

Εύκολοι τρόποι για να δημιουργήσετε λογαριασμό Guest στα Windows 10!

Πώς να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό επισκέπτη στα Windows 10

Εάν χρησιμοποιείτε το λειτουργικό σύστημα Windows για λίγο, τότε ίσως γνωρίζετε τους λογαριασμούς Guest. Στο λειτουργικό σύστημα Windows, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό επισκέπτη και να δώσετε περιορισμένη πρόσβαση σε άλλους χρήστες Η/Υ.

Δεν υπάρχει περιορισμός στη δημιουργία λογαριασμών επισκεπτών. Πριν από τα Windows 10, η δημιουργία λογαριασμών επισκέπτη ήταν μια εύκολη διαδικασία, ωστόσο, τα πράγματα έχουν αλλάξει τώρα και τώρα η δημιουργία ενός λογαριασμού επισκέπτη στα Windows 10 μπορεί να προκαλέσει σύγχυση.

Έτσι, σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μερικές από τις καλύτερες μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό επισκέπτη σε έναν υπολογιστή με Windows 10. Λοιπόν, ας δούμε τις καλύτερες μεθόδους για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό επισκέπτη στο λειτουργικό σύστημα Windows 10.

Βήματα για τη δημιουργία λογαριασμού επισκέπτη στα Windows 10 & 11

Λόγω της αλλαγής της προεπιλεγμένης διεπαφής, οι χρήστες μπορεί να βρουν τη διαδικασία λίγο δύσκολη. Ωστόσο, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό επισκέπτη στα Windows 10 ακολουθώντας απλώς μερικά απλά βήματα που εξετάζουμε παρακάτω.

Χρήση της επιλογής λογαριασμών χρηστών

Η πιο εύκολη και απλή μέθοδος για τη δημιουργία λογαριασμού επισκέπτη είναι η χρήση του πίνακα λογαριασμών χρήστη. Ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που δίνονται παρακάτω για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό επισκέπτη σε έναν υπολογιστή με Windows 10.

Βήμα 1. Πρώτα από όλα κάντε κλικ στο κουμπί έναρξης και στη συνέχεια πληκτρολογήστε χρήστη και στη συνέχεια θα δείτε Λογαριασμοί χρηστών εκεί και απλά κάντε κλικ σε αυτό.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό επισκέπτη στα Windows 10

Βήμα 2. Τώρα κάντε κλικ στο Διαχείριση άλλου λογαριασμού εκεί στην ενότητα Πραγματοποίηση αλλαγών στον λογαριασμό χρήστη.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό επισκέπτη στα Windows 10

Βήμα 3. Τώρα πρέπει να επιλέξετε την επιλογή Προσθήκη νέου χρήστη στις Ρυθμίσεις υπολογιστή.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό επισκέπτη στα Windows 10

Βήμα 4. Τώρα πρέπει απλώς να κάνετε κλικ στην ενότητα «Οικογένεια και άλλοι χρήστες» εκεί και μπροστά από αυτήν να επιλέξετε «Προσθήκη κάποιου άλλου σε αυτόν τον υπολογιστή».

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό επισκέπτη στα Windows 10

Βήμα 5. Τώρα τα Windows θα σας ζητήσουν τη διεύθυνση email του ατόμου που θέλετε να προσθέσετε στον υπολογιστή σας και δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο, γι’ αυτό απλώς κάντε κλικ στο “Δεν έχω τα στοιχεία σύνδεσης αυτού του ατόμου”

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό επισκέπτη στα Windows 10

Βήμα 6. Τώρα στην επόμενη σελίδα, δεν χρειάζεται να συμπληρώσετε πολλά πεδία, απλώς κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη χρήστη χωρίς λογαριασμό Microsoft.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό επισκέπτη στα Windows 10

Βήμα 7. Τώρα πρέπει απλώς να εισαγάγετε το όνομα και μετά τον κωδικό πρόσβασης για αυτόν τον λογαριασμό επισκέπτη.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό επισκέπτη στα Windows 10

Αυτό είναι! Τελείωσες. Τώρα ο λογαριασμός επισκέπτη δημιουργήθηκε με επιτυχία. Τώρα μπορείτε να συνδεθείτε στον νέο λογαριασμό χρήστη.

Χρησιμοποιώντας το Lusrmgr.msc

Εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορείτε να δημιουργήσετε λογαριασμό επισκέπτη ακολουθώντας την παραπάνω μέθοδο, τότε ακολουθήστε αυτήν. Σε αυτήν τη μέθοδο, θα χρησιμοποιήσουμε το πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικών Τοπικών χρηστών και ομάδων. Λοιπόν, ας δούμε πώς να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα επεξεργασίας τοπικών χρηστών και ομάδων πολιτικής για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό επισκέπτη.

Βήμα 1. Πρώτα από όλα, κάντε κλικ στο start και μετά πληκτρολογήστε lusrmgr.msc και μετά πατήστε enter.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό επισκέπτη στα Windows 10

Βήμα 2. Τώρα κάντε κλικ στο Users και μετά κάντε κλικ στον επισκέπτη στη δεξιά πλευρά.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό επισκέπτη στα Windows 10

Βήμα 3. Τώρα πληκτρολογήστε το όνομα του λογαριασμού επισκέπτη και, στη συνέχεια, ξετσεκάρετε την επιλογή Ο λογαριασμός είναι απενεργοποιημένος και τελειώσατε, ένας λογαριασμός ενεργοποιήθηκε στα Windows 10 σας.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό επισκέπτη στα Windows 10

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα επεξεργασίας τοπικών χρηστών και ομάδων για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό επισκέπτη στα Windows 10.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό επισκέπτη χρησιμοποιώντας CMD

Λοιπόν, όλοι γνωρίζουμε ότι το “Επισκέπτης” είναι ένα δεσμευμένο όνομα στα Windows 10 και δεν μπορείτε να δημιουργήσετε πολλά ονόματα λογαριασμών με το Guest. Επομένως, σε αυτήν τη μέθοδο, χρησιμοποιούμε τον Επισκέπτη ως όνομα του λογαριασμού.

Βήμα 1. Πρώτα απ ‘όλα, κάντε κλικ στο μενού Έναρξη και αναζητήστε “Γραμμή εντολών” κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε “Εκτέλεση ως διαχειριστής”

Βήμα 2. Τώρα από εκεί, πρέπει να πληκτρολογήσετε την ακόλουθη εντολή. Εδώ πρέπει να εισαγάγετε net user Visitor /add /active:yes και πατήστε το κουμπί Enter.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό επισκέπτη χρησιμοποιώντας CMD

Βήμα 3. Τώρα πρέπει να πληκτρολογήσετε την ακόλουθη εντολή net user Visitor *. Εάν δεν χρειάζεστε τον κωδικό πρόσβασης, πατήστε δύο φορές το κουμπί Enter.

Βήμα 4. Στο επόμενο βήμα, πρέπει να καταργήσετε τον νέο λογαριασμό χρήστη από την προεπιλεγμένη ομάδα χρηστών και να προσθέσετε τον νέο λογαριασμό στην ομάδα χρηστών Guest. Για αυτό εισάγετε τις παρακάτω εντολές μία προς μία.

net localgroup users Visitor /delete

net localgroup users Visitor /add

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό επισκέπτη χρησιμοποιώντας CMD

Αυτό ήταν, τελειώσατε! Τώρα μπορείτε να αποσυνδεθείτε από τον τρέχοντα λογαριασμό σας και στην οθόνη σύνδεσης, επιλέξτε τον λογαριασμό επισκέπτη.

Έτσι, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Guest στα Windows 10. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με αυτό, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here