Πώς να βρείτε το προφίλ ή τη διεύθυνση URL ενός λογαριασμού Instagram

0
83

Ενώ η επιφάνεια εργασίας του Instagram είναι ελαφρώς διαφορετική από τις εκδόσεις για κινητά, η λειτουργικότητα είναι κατά κύριο λόγο η ίδια. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις, όπως μενού πλοήγησης και επιλογές. Ανεξάρτητα από αυτό, μπορείτε ακόμα να βρείτε μια διεύθυνση URL Instagram χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή, εάν θέλετε. Τόσο οι επιλογές για κινητά όσο και για υπολογιστή σάς επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση στις διευθύνσεις URL λογαριασμού Instagram όποτε θέλετε και μπορείτε να τις μοιραστείτε όπου θέλετε.

Πώς να βρείτε το προφίλ ή τη διεύθυνση URL ενός λογαριασμού Instagram

Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε, να στείλετε και να διαχειριστείτε διευθύνσεις URL για λογαριασμούς προφίλ και αναρτήσεις στο Instagram.

Εύρεση της διεύθυνσης URL του προφίλ σας στο Instagram χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης

Είτε θέλετε να χρησιμοποιήσετε Chrome, Firefox, Opera, Safari ή οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης σε υπολογιστή, φορητό υπολογιστή ή φορητή συσκευή, η εύρεση των διευθύνσεων URL του Instagram είναι αρκετά απλή. Δείτε πώς να το κάνετε.

  1. Κάντε κλικ ή πατήστε στο “εικονίδιο προφίλ” στην επάνω δεξιά περιοχή της οθόνης.
  2. Επιλέξτε “Προφίλ” από τη λίστα μενού.
  3. Μεταβείτε στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης, επισημάνετε τη διεύθυνση URL και, στη συνέχεια, αντιγράψτε την. Τώρα, μπορείτε να επικολλήσετε τη διεύθυνση URL όπου χρειάζεται.

Έτσι, θα μπορούσατε πιθανώς να πείτε ότι η εύρεση της διεύθυνσης URL του προφίλ σας είναι σχετικά εύκολη χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης στον υπολογιστή, τον φορητό υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας. Δυστυχώς, η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων σπάνια χρησιμοποιούν το Instagram στους υπολογιστές τους επειδή είναι συχνά εν κινήσει και έχουν smartphone.

Εάν κάποιος προτιμά να ελέγχει τη ροή IG από μια μονάδα επιτραπέζιου υπολογιστή, πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει μια εφαρμογή για υπολογιστές. Είναι σχεδόν πανομοιότυπο με την εφαρμογή για κινητά και διαθέτει τις περισσότερες λειτουργίες της εφαρμογής για κινητά.

Ανεξάρτητα από αυτό, δεν μπορείτε να βρείτε τη διεύθυνση URL του προφίλ σας στο Instagram απευθείας όταν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή Instagram. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη διεύθυνση URL του προφίλ σας πληκτρολογώντας τη με μη αυτόματο τρόπο. Το μοτίβο διεύθυνσης URL για τα προφίλ Instagram είναι τόσο απλό όσο και αν είναι. Κάθε προφίλ διαθέτει τη διεύθυνση URL του Instagram και το όνομα χρήστη μαζί. Έτσι, η διεύθυνση URL του προφίλ σας στο Instagram θα είναι “https://www.instagram.com/username_here”. Σε μια περίπτωση που θέλετε να στείλετε τη διεύθυνση URL του προφίλ σας σε κάποιον ή να την επικολλήσετε σε ένα πεδίο σε έναν ιστότοπο, ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε την έκδοση ιστότοπου του Instagram. Ωστόσο, μπορείτε να το πληκτρολογήσετε μη αυτόματα χρησιμοποιώντας την προεπιλεγμένη δομή διεύθυνσης URL παραπάνω.

Ίνσταγκραμ

Πώς να αποκτήσετε τη διεύθυνση URL μιας ανάρτησης στο Instagram και να τη μοιραστείτε

Το Instagram έχει κάνει την κοινή χρήση φωτογραφιών και βίντεο πολύ απλή. Κάτω από κάθε ανάρτηση, υπάρχει ένα εικονίδιο κοινής χρήσης, που υποδεικνύει τη δυνατότητα κοινής χρήσης. Αυτή η επιλογή σάς επιτρέπει να στείλετε τη δημοσίευση σε όποιες επαφές Instagram ή Facebook επιλέξετε. Ναι, και οι λίστες Instagram και Facebook εμφανίζονται όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή για κινητά. Ωστόσο, η κοινή χρήση της διεύθυνσης URL μιας ανάρτησης Instagram σε εξωτερικές πηγές (Twitter, email, μήνυμα κειμένου, ιστολόγια, σχόλια φόρουμ κ.λπ.) απαιτεί διαφορετική μέθοδο. Δείτε πώς μπορείτε να λάβετε τη διεύθυνση URL οποιασδήποτε ανάρτησης στο Instagram.

Πάρτε και μοιραστείτε τη διεύθυνση URL μιας ανάρτησης Instagram χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Android/iOS/iPhone

  1. Βρείτε την ανάρτηση από την οποία θέλετε να πάρετε τη διεύθυνση URL και, στη συνέχεια, πατήστε ή κάντε κλικ στην «κάθετη έλλειψη» (κάθετο εικονίδιο με τρεις κουκκίδες) για να ανοίξετε τις επιλογές ανάρτησης.
  2. Πατήστε στην επιλογή «Κοινή χρήση».
  3. Τώρα, μπορείτε να πατήσετε «Αντιγραφή» ή να περιηγηθείτε και να επιλέξετε από τις επιλογές κοινής χρήσης, όπως «SMS, Twitter, Facebook, Messenger, Skype, Gmail, κ.λπ.».
  4. Επιλέξτε τη μέθοδο δημοσίευσης ή αποστολής και τον παραλήπτη. Ανάλογα με την εφαρμογή και την επιλογή που έχετε επιλέξει παραπάνω, ίσως χρειαστεί να επικολλήσετε τον σύνδεσμο.
  5. Όταν στέλνετε σε κάποιον απευθείας μέσω Messenger, SMS κ.λπ., το μήνυμα πιθανότατα θα περιλαμβάνει μια εικόνα ή μια μικρογραφία ανάλογα με την πηγή.

Αποκτήστε και κοινοποιήστε τη διεύθυνση URL μιας ανάρτησης Instagram χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης (Windows, Mac ή Linux)

Εάν χρησιμοποιείτε πρόγραμμα περιήγησης σε Windows, Mac ή Linux για πρόσβαση στο Instagram, η εύρεση και η αντιγραφή της διεύθυνσης URL μιας ανάρτησης μοιάζει πολύ με τη διαδικασία Android/iPhone. Ωστόσο, υπάρχουν περισσότερες διαθέσιμες επιλογές όταν χρησιμοποιείτε την επιλογή μενού “ελλειψία”.

Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε το “εικονίδιο κοινής χρήσης” για αποστολή στις επαφές του Instagram, αλλά οι φίλοι του Facebook δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα περιήγησης—είναι μια επιλογή όταν χρησιμοποιείτε το “εικονίδιο έλλειψης”. Για να εξηγήσετε καλύτερα τους τρόπους κοινής χρήσης μιας διεύθυνσης URL ανάρτησης Instagram, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

  1. Αναζητήστε την ανάρτηση στο Instagram από την οποία θέλετε να αντιγράψετε τη διεύθυνση URL και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην «οριζόντια έλλειψη» (τρεις οριζόντιες κουκκίδες).
  2. Για να αντιγράψετε τη διεύθυνση URL της εικόνας ή του βίντεο, επιλέξτε “Αντιγραφή συνδέσμου” και τελειώσατε.
  3. Για να αντιγράψετε τη διεύθυνση URL/σύνδεσμο για άλλες ενέργειες, επιλέξτε “Κοινή χρήση σε…” και επιλέξτε την επιλογή σας παρακάτω.
    =
  4. Για κοινή χρήση σε προφίλ Instagram, επιλέξτε «Κοινή χρήση σε απευθείας».
  5. Για κοινή χρήση στη ροή ή την ιστορία σας στο Facebook, επιλέξτε «Κοινή χρήση στο Facebook».
  6. Για να συμπεριλάβετε τη διεύθυνση URL σε ένα μήνυμα Facebook, επιλέξτε “Κοινή χρήση στο Messenger”.
  7. Για να δημοσιεύσετε τη διεύθυνση URL στο Twitter, επιλέξτε “Κοινή χρήση στο Twitter”.
  8. Για να στείλετε τη διεύθυνση URL της ανάρτησης σε ένα email, επιλέξτε “Κοινή χρήση μέσω email”.
  9. Για να προσθέσετε τη διεύθυνση URL της ανάρτησης σε ένα σχόλιο φόρουμ, ιστολόγιο ή οποιαδήποτε άλλη επιλογή που απαιτεί διεύθυνση URL, επιλέξτε “Αντιγραφή συνδέσμου” εάν δεν χρησιμοποιήσατε την επιλογή αντιγραφής στο (Βήμα 2).

Η αντιγραφή διευθύνσεων URL αναρτήσεων στο Instagram είναι τόσο εύκολη όσο γίνεται. Απλώς κάντε κλικ στην εν λόγω φωτογραφία, αποκτήστε πρόσβαση στις επιλογές και επιλέξτε τη μέθοδο αντιγραφής/επικόλλησης/κοινής χρήσης/αποστολής.

Πώς να αποκτήσετε τη διεύθυνση URL του προφίλ κάποιου άλλου στο Instagram

Μπορεί να θέλετε να αντιγράψετε τη διεύθυνση URL του προφίλ κάποιου στο Instagram για αναφορά ή ίσως να θέλετε να στείλετε τη διεύθυνση URL σε κάποιον άλλο. Ανεξάρτητα από το σκοπό, μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης σε Windows, Mac ή Linux. Μπορείτε επίσης να το κάνετε χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για κινητά Android ή iPhone. Δείτε πώς μπορείτε να αντιγράψετε μια διεύθυνση URL προφίλ Instagram.

Αντιγράψτε τη διεύθυνση URL του προφίλ Instagram κάποιου χρήστη χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης Windows, Mac ή Linux

  1. Μεταβείτε στο “Προφίλ Instagram” από το οποίο θέλετε να αντιγράψετε τη διεύθυνση URL.
  2. Στη «Γραμμή διευθύνσεων», επισημάνετε το «URL» και αντιγράψτε το κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντας «Αντιγραφή».
  3. Χρησιμοποιήστε το “Επικόλληση” κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντάς το οπουδήποτε θέλετε να στείλετε τη διεύθυνση URL.

Αντιγράψτε τη διεύθυνση URL του προφίλ Instagram κάποιου χρήστη χρησιμοποιώντας Android ή iOS/iPhone

  • Μεταβείτε στο “Προφίλ Instagram” από το οποίο θέλετε να πάρετε τη διεύθυνση URL και, στη συνέχεια, πατήστε την “κάθετη έλλειψη” (τρεις κάθετες κουκκίδες) στην επάνω δεξιά ενότητα για να ανοίξετε το μενού.
  • Επιλέξτε «Αντιγραφή διεύθυνσης URL προφίλ».
  • Στην οθόνη εμφανίζεται η ένδειξη “Ο σύνδεσμος αντιγράφηκε” στη σελίδα προφίλ.
  • Επικολλήστε τη “URL του προφίλ” όπου τη χρειάζεστε, είτε πρόκειται για email, ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μηνύματα, ιστολόγιο, φόρουμ κ.λπ.

Η αντιγραφή διευθύνσεων URL προφίλ Instagram είναι εύκολη και μπορείτε να τα επικολλήσετε όπου θέλετε, όποτε θέλετε.


Όπως μπορείτε να δείτε, το Instagram είναι λίγο περίεργο σχετικά με τις διευθύνσεις URL γενικά. Ορισμένες διευθύνσεις URL είναι εύκολο να τις κοινοποιήσετε και να τις αντιγράψετε, ενώ άλλες (όπως το δικό σας URL προφίλ) δεν διαθέτουν μια απλή επιλογή «αντιγραφής». Η αντιγραφή της διεύθυνσης URL του προφίλ σας είναι δυνατή μόνο χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης, ενώ άλλες διευθύνσεις URL προφίλ μπορούν εύκολα να αντιγραφούν χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για κινητά και σε πρόγραμμα περιήγησης ιστού σε υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή. Οι αναρτήσεις, είτε περιλαμβάνουν εικόνες είτε βίντεο, μπορούν εύκολα να αντιγραφούν στην εφαρμογή ή σε ένα πρόγραμμα περιήγησης. Απλά πρέπει να ξέρετε πώς να το κάνετε. Εάν πιστεύετε ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να αντιγράψετε URL στο Instagram, θα έρθει η στιγμή που θα χρειαστείτε ένα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here