Πώς να βρείτε τους τίτλους που παρακολουθήσατε πρόσφατα στο Netflix

0
61

Το μόνο πράγμα που μας έδωσε το Netflix είναι η δυνατότητα να παρακολουθούμε τις πιο τυχαίες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές. Το ένα λεπτό θα μπορούσατε να παρακολουθείτε το Chef’s Table και το επόμενο, παλιά επεισόδια του Friends. Τη μια μέρα παρακολουθείτε το Stranger Things και την άλλη, το Sons of Anarchy. Ως επί το πλείστον, αυτό είναι υπέροχο, αλλά μπορεί να κάνει την παρακολούθηση των εκπομπών που παρακολουθήσατε πιο δύσκολη από ό,τι θα μπορούσε να είναι. Αυτό μέχρι να ανακαλύψετε Πρόσφατα Παρακολούθησαν.

Το Netflix έχει ελάχιστη παρακολούθηση, αλλά ένα πράγμα που παρακολουθεί είναι τι παρακολουθείτε και πότε. Μέρος αυτού είναι να αξιολογήσετε εάν το περιεχόμενο που παρέχει είναι δημοφιλές ή όχι και το άλλο είναι να σας βοηθήσει να βρείτε την τυχαία ξενόγλωσση ταινία που σας άρεσε την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν μπορείτε να θυμηθείτε το όνομα της. Είναι αυτή η δυνατότητα που ονομάζεται Πρόσφατα Παρακολούθηση για την οποία μιλάμε εδώ.

Παρακολούθησε πρόσφατα στο Netflix

Ανάλογα με τον τρόπο χρήσης του Netflix, θα πρέπει να έχετε μια ενότητα Παρακολούθηση ξανά στην πρώτη σελίδα του Netflix, η οποία θα σας δείχνει τι έχετε δει πρόσφατα. Δεν θα καλύψει τα πάντα, αλλά αν προσπαθείτε να βρείτε την ταινία που παρακολουθήσατε πριν από λίγο, είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να δείτε το περιεχόμενο που παρακολουθήσατε πρόσφατα είναι να μετακινηθείτε προς τα κάτω στην αρχική σελίδα του Netflix μέχρι να δείτε την ενότητα Παρακολουθήστε το ξανά. Αλλά αυτό δεν θα σας δείξει ένα πλήρες ιστορικό περιεχομένου.

Διαφορετικά, υπάρχει πλήρης καταγραφή των πραγμάτων που έχετε παρακολουθήσει στα παρασκήνια.

  1. Μεταβείτε στο Netflix και συνδεθείτε.
  2. Επιλέξτε το εικονίδιο του προφίλ σας επάνω δεξιά και επιλέξτε Λογαριασμός.
  3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε στο προφίλ που σας ενδιαφέρει.
  4. Επιλέξτε Προβολή δραστηριότητας από το προφίλ μου στο κάτω μέρος της σελίδας.

Εδώ θα πρέπει να βλέπετε για πάντα κάθε τηλεοπτική εκπομπή και ταινία που έχετε παρακολουθήσει σε αυτόν τον λογαριασμό. Αν ποτέ θέλετε να δείτε πόσο χρησιμοποιείτε το Netflix ή αν κερδίζετε τα χρήματά σας, εδώ είναι που το κάνετε! Υποθέτοντας ότι θέλετε να παρακολουθήσετε ξανά το περιεχόμενο, απλώς κάντε κλικ στον τίτλο της εκπομπής ή της ταινίας και πατήστε αναπαραγωγή.

Καθαρίστε την πρόσφατη παρακολούθηση στο Netflix

Εάν δεν θέλετε οι συγκάτοικοί σας ή άλλοι σημαντικοί άλλοι να βλέπουν πόσα Netflix παρακολουθείτε ή κάποιες ύποπτες εκπομπές που προτιμάτε να κρατάτε μυστικό, μπορείτε να τους διαγράψετε από τη λίστα Πρόσφατα Παρακολούθησαν. Αυτό όχι μόνο θα τα διαγράψει από εδώ αλλά και από την ενότητα Παρακολούθηση ξανά στην κύρια σελίδα.

  1. Μεταβείτε στη σελίδα Η δραστηριότητά μου όπως παραπάνω.
  2. Επιλέξτε το εικονίδιο μη καταχώρισης στα δεξιά ενός τίτλου που θέλετε να διαγράψετε.
  3. Επαναλάβετε για όλους τους τίτλους που θέλετε να αποκρύψετε.

Μόλις πατήσετε αυτό το εικονίδιο, θα δείτε ένα μήνυμα που λέει κάτι σαν, Εντός 24 ωρών, το TITLE δεν θα εμφανίζεται πλέον στην υπηρεσία Netflix ως τίτλος που έχετε παρακολουθήσει και δεν θα χρησιμοποιείται πλέον για να σας κάνει προτάσεις εκτός και αν το παρακολουθήσετε πάλι.

Μπορείτε να κάνετε το ίδιο στην εφαρμογή για κινητά επιλέγοντας Το προφίλ μου και Δραστηριότητα προβολής. Επιλέξτε το X στα δεξιά οποιουδήποτε τίτλου για να τον αφαιρέσετε από τη λίστα.

Αυτό θα διαγράψει τις ενότητες Πρόσφατα, Παρακολούθηση ξανά και Συνέχιση παρακολούθησης στην κύρια σελίδα του Netflix.

Η διαγραφή τίτλων από τη λίστα που παρακολουθήσατε πρόσφατα επηρεάζει επίσης τον τρόπο με τον οποίο το Netflix σάς εμφανίζει νέους τίτλους για παρακολούθηση. Δημιουργεί ένα προφίλ με τα πράγματα που σας αρέσει να παρακολουθείτε και θα βελτιώσει τις εκπομπές που προβάλλει σε εκείνες που πιστεύει ότι θα σας αρέσουν περισσότερο.

Επαναφέρετε το προφίλ σας στο Netflix

Εάν οι προτάσεις προβολής που σας παρουσιάζει το Netflix είναι πολύ παρόμοιες, αυτό συμβαίνει επειδή έχετε περάσει τις τελευταίες εβδομάδες παρακολουθώντας το ίδιο είδος περιεχομένου. Αν θέλετε να αλλάξετε, πρέπει να επαναφέρετε τις προτιμήσεις προβολής σας, ώστε το Netflix να μην σας κάνει πλέον προφίλ και να σας εμφανίζει τίτλους που συνδέονται με τα προηγούμενα γούστα σας.

Αυτό είναι επίσης ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει ένα ζευγάρι μετά από ένα χωρισμό. Αν δεν θέλετε να σας υπενθυμίζεται ο προηγούμενος συνεργάτης σας κάθε φορά που ανοίγετε το Netflix, η επαναφορά του προφίλ σας είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνετε.

Για να επαναφέρετε το προφίλ σας, μπορείτε να διαγράψετε μεμονωμένες καταχωρίσεις από τη δραστηριότητά μου όπως παραπάνω ή να επαναφέρετε τα πάντα. Για να επαναφέρετε το προφίλ σας, κάντε κύλιση στο κάτω μέρος της σελίδας Η δραστηριότητά μου και επιλέξτε Απόκρυψη όλων. Θα πρέπει να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας, αλλά μόλις το κάνετε, το Netflix θα σβήσει σταδιακά όλο το ιστορικό σας. Χρειάζονται περίπου 24 ώρες για να το κάνετε, αλλά μόλις ολοκληρωθούν, οι επιλογές σας στο Netflix θα είναι πλέον εντελώς βανίλιες και μπορείτε να αρχίσετε να δημιουργείτε ξανά το προφίλ παρακολούθησης.

Η εκκαθάριση των τίτλων που παρακολουθήσατε πρόσφατα στο Netflix είναι σαν να ξεκινάτε από την αρχή. Είναι μια επαναφορά που εμποδίζει την υπηρεσία να σας δείχνει όλα τα πράγματα που πιστεύει ότι θέλετε να παρακολουθήσετε και αντ’ αυτού παρέχει ένα πολύ ευρύτερο φάσμα τίτλων. Μερικές φορές είναι αναζωογονητικό να κάνεις και προκαλεί έκπληξη το πόσα σου λείπουν όταν το Netflix πιστεύει ότι ξέρει καλύτερα!

Συχνές Ερωτήσεις

Το Netflix προσφέρει μεγάλη διασκέδαση. Εάν εξακολουθείτε να έχετε ερωτήσεις, συνεχίστε να διαβάζετε!

Υπάρχουν εκπομπές στο ιστορικό ρολογιών μου που δεν παρακολούθησα. Τι συμβαίνει?

Δυστυχώς, το Netflix είναι ασφαλές μόνο ως ο ισχυρότερος κωδικός πρόσβασής σας. Αν δείτε δραστηριότητα που δεν ταιριάζει με το περιεχόμενο που παρακολουθήσατε, είναι πιθανό κάποιος άλλος να χρησιμοποιεί επίσης τον λογαριασμό σας. Η δραστηριότητα που δεν σας ανήκει είναι η πρώτη ένδειξη ότι κάποιος έχει συνδεθεί στον λογαριασμό σας. Τα καλά νέα είναι (στις περισσότερες περιπτώσεις) υπάρχει μια εύκολη λύση για αυτό.

Αρχικά, θα θελήσετε να μεταβείτε στη σελίδα του λογαριασμού σας όπως φαίνεται παραπάνω και να πατήσετε την επιλογή για να δείτε συσκευές ροής. Αυτό θα σας δώσει την ημερομηνία, την ώρα και την κατά προσέγγιση τοποθεσία όλων των συνδέσεων. Εάν δείτε κάτι που δεν ταιριάζει με το δικό σας, επιλέξτε “Αποσύνδεση από όλες τις συσκευές”.

Στη συνέχεια, αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας και βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση email σας είναι σωστή. Αυτό θα διασφαλίσει ότι το άτομο που υποτίθεται ότι δεν χρησιμοποιεί τον λογαριασμό σας στο Netflix δεν θα μπορεί να συνδεθεί ξανά.

Τέλος, διαγράψτε το ιστορικό προβολής τους όπως φαίνεται παραπάνω. Παρόλο που το ιστορικό προβολής δεν είναι από μόνο του θέμα ασφαλείας, μπορεί να μπλέξει με τις συστάσεις και τους αλγόριθμους του Netflix. Με την κατάργηση αυτού του περιεχομένου, μπορείτε να συνεχίσετε να λαμβάνετε προτεινόμενες εκπομπές που ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντά σας.

Μπορώ να διαγράψω όλη τη δραστηριότητα προβολής ταυτόχρονα;

Απολύτως! Εάν θέλετε να απαλλαγείτε από ολόκληρο το ιστορικό σας, κάντε κύλιση στο κάτω μέρος της σελίδας Δραστηριότητα για κάθε προφίλ και πατήστε στην επιλογή “Απόκρυψη όλων”. Το ιστορικό προβολής σας θα εξαφανιστεί αμέσως.

Υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε πότε παρακολουθήθηκε το περιεχόμενο;

Το Netflix θα σας δώσει την ημερομηνία πρόσβασης στο περιεχόμενο, αλλά δεν θα σας δώσει χρονική σήμανση. Δυστυχώς, αν ανησυχείτε ότι το παιδί σας παρακολουθεί Netflix αργά το βράδυ ή κατά τις σχολικές ώρες, δεν υπάρχει τρόπος να το μάθετε με βεβαιότητα. Το καλύτερο στοίχημά σας για να παρακολουθείτε τη δραστηριότητα κάποιου στο Netflix είναι να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή στην οποία θα έκανε ροή. Εάν πρόκειται για συσκευή iOS ή Android, μπορείτε να ορίσετε όρια εφαρμογών.

Οι γονικοί έλεγχοι του Netflix σάς επιτρέπουν να ελέγχετε μόνο την αξιολόγηση ωριμότητας αλλά όχι τους χρόνους πρόσβασης σε αυτήν.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here