Πώς να βρείτε τις χαμένες ή κλεμμένες συσκευές σας Windows 10/11

0
82

Βρείτε χαμένες συσκευές Windows 10!

Πώς να βρείτε τις χαμένες ή κλεμμένες συσκευές σας Windows 10/11
Πώς να βρείτε τις χαμένες ή κλεμμένες συσκευές σας Windows 10

Έχετε φανταστεί ποτέ να τοποθετείτε λάθος τον φορητό υπολογιστή ή το smartphone σας; Αν και για συσκευές Android, η Google παρέχει μια ενσωματωμένη λειτουργία γνωστή ως «Βρείτε τη συσκευή μου», η οποία βοηθά στον εντοπισμό λανθασμένων ή χαμένων smartphone. Ωστόσο, η ίδια δυνατότητα έλειπε στα Windows 10 μέχρι την ενημέρωση του Νοεμβρίου 2018.

Με την ενημέρωση Νοεμβρίου 2018, τα Windows 10 εισήγαγαν μια νέα δυνατότητα γνωστή ως «Find My Device». Είναι μια δυνατότητα που βοηθά τους χρήστες να εντοπίσουν τη συσκευή Windows σε περίπτωση που χαθεί. Το καλύτερο πράγμα για τα Windows 10 Find My Device είναι ότι είναι απολύτως ασφαλές για χρήση και συμπεριλαμβάνεται αυτόματα στα Windows 10.

Η δυνατότητα υπάρχει ήδη στο λειτουργικό σύστημα Windows 10, αλλά διατηρείται κρυφή κάτω από τις ρυθμίσεις. Ως αποτέλεσμα, οι τακτικοί χρήστες των Windows 10 δεν μπορούν να εντοπίσουν εύκολα τις ρυθμίσεις. Έτσι, σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε έναν λεπτομερή οδηγό για την εύρεση χαμένων ή κλεμμένων συσκευών Windows 10.

Βήματα για να βρείτε τις χαμένες ή κλεμμένες συσκευές σας Windows 10 ή 11

Η ανάκτηση χαμένων ή κλεμμένων συσκευών Windows 10 είναι εύκολη εάν χρησιμοποιείτε ήδη την εν λόγω δυνατότητα. Επομένως, εάν έχετε ήδη ενεργοποιήσει τη δυνατότητα, πρέπει να ακολουθήσετε τα βήματα που δίνονται παρακάτω. Λοιπόν, ας τσεκάρουμε.

Βήμα 1. Για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, θα πρέπει να έχετε τον Λογαριασμό Microsoft και τα πλήρως ενημερωμένα Windows 10 που εκτελούνται στη συσκευή σας.

Βήμα 2. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις από τη συσκευή σας Windows 10. Στην περιοχή Ρυθμίσεις, βρείτε και κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις απορρήτου και ασφάλειας. Στη συνέχεια, στο αριστερό παράθυρο, βρείτε την επιλογή «Βρείτε τη συσκευή μου».

  Βρείτε τις χαμένες ή κλεμμένες συσκευές σας Windows 10

Βήμα 3. Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, πρέπει να ενεργοποιήσετε την Επιλογή Find My Device. Απλώς κάντε κλικ στο κουμπί «Αλλαγή» και στο επόμενο αναδυόμενο παράθυρο, κάντε κλικ στο κουμπί εναλλαγής για ενεργοποίηση.

  Βρείτε τις χαμένες ή κλεμμένες συσκευές σας Windows 10

Βήμα 4. Για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα, κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή στην ενότητα Εύρεση της συσκευής μου και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε την επιλογή “Αποθήκευση της τοποθεσίας της συσκευής μου περιοδικά”.

Βήμα 5. Για να εντοπίσετε τη χαμένη ή κλεμμένη συσκευή σας, ανοίξτε το “accounts.microsoft.com/devices” και συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Microsoft που χρησιμοποιείται στη χαμένη συσκευή σας Windows 10. Θα δείτε μια λίστα με όλες τις συσκευές σας εκεί.

Βήμα 6. Στο επάνω μέρος, κάντε κλικ στην επιλογή «Εύρεση της συσκευής μου».

Αυτή η επόμενη σελίδα θα σας δείξει την τελευταία διαθέσιμη τοποθεσία της συσκευής σας. Θα σας έδειχνε επίσης την ακριβή τοποθεσία στον χάρτη και την ώρα που παρακολουθήθηκε τελευταία φορά.

Εάν η τοποθεσία δεν είναι διαθέσιμη για τη συσκευή, τότε είναι βέβαιο ότι το άτομο που είχε κλέψει τη συσκευή έχει επαναφέρει τη συσκευή σας και έχει απενεργοποιήσει τη λειτουργία Εύρεση της συσκευής μου.

Έτσι, αυτός ο οδηγός έχει να κάνει με τον τρόπο παρακολούθησης μιας χαμένης συσκευής Windows 10. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με αυτό, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here