Πώς να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας μπορεί να εκτελεί Windows 10

0
90
Πώς να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας μπορεί να εκτελεί Windows 10
Πώς να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας μπορεί να εκτελεί Windows 10

Λοιπόν, αν κοιτάξουμε γύρω μας, θα διαπιστώσουμε ότι το λειτουργικό σύστημα Windows της Microsoft έχει μεταμορφωθεί πολύ. Από τα Windows XP έως τα Windows 10, η Microsoft είναι απασχολημένη με τις ενημερώσεις και τις αναβαθμίσεις όλες αυτές τις μέρες. Ενώ ορισμένοι χρήστες χρησιμοποιούν Windows XP, Windows 7 ή Windows 8, αλλά το πιο πρόσφατο είναι τα Windows 10.

Κατά την αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows, δηλαδή τα Windows 10, οι χρήστες έχουν συχνά ερωτήσεις όπως «χρειάζεται να αναβαθμίσω το υλικό μου για να τρέξω τα Windows 10», «είναι ο υπολογιστής μου αρκετά ισχυρός για να χειριστεί τα Windows 10» κ.λπ.

Λοιπόν, εάν χρησιμοποιείτε Windows 7 ή Windows 8, τότε υπάρχουν καλές πιθανότητες ο υπολογιστής σας να μπορεί να εκτελεί τα Windows 10 άνετα. Ωστόσο, εάν έχετε αμφιβολίες, τότε θα πρέπει να ανατρέξετε στον οδηγό μας για το πώς να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας μπορεί να εκτελεί Windows 10.

Πώς να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας μπορεί να εκτελεί Windows 10

Τώρα όλοι μπορεί να σκέφτεστε, δεν είναι πολύ αργά για να καλυφθεί αυτό το θέμα; Λοιπόν, τα γεγονότα λένε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2019, τα Windows 10 εκτελούνται σε υπολογιστή κατά 70,7%, ενώ τα Windows 7 εκτελούνται σε υπολογιστή κατά 29,3%. Έτσι, υπάρχουν πολλοί χρήστες που δεν έχουν εγκαταστήσει ακόμη την πιο πρόσφατη αναβάθμιση. Έτσι, αυτό το άρθρο είναι για όσους είχαν σύγχυση σχετικά με το αν ο υπολογιστής τους θα εκτελεί Windows 10 ή όχι.

Αυτό το άρθρο θα απαντήσει σε κάθε σας ερώτηση σχετικά με το εάν χρειάζεται να κάνετε αναβάθμιση σε Windows 10 ή όχι, εάν πρέπει να αναβαθμίσετε το υλικό του υπολογιστή σας κ.λπ. Ας δούμε λοιπόν πώς να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας μπορεί να εκτελεί Windows 10 ή όχι.

1. Γνωρίστε το τρέχον υλικό σας

Λοιπόν, πριν εγκαταστήσετε τα Windows 10, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε καλά το τρέχον υλικό του υπολογιστή σας. Για να ελέγξετε τις τρέχουσες πληροφορίες συστήματος, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε «Sys». Ανοίξτε την επιλογή System Information από εκεί. Αυτό θα σας δώσει μια λεπτομερή περίληψη του συστήματός σας.

Ανοίξτε το μενού
Ανοίξτε το μενού “Έναρξη” και αναζητήστε “Sys”

Μπορείτε επίσης να γνωρίζετε τις πληροφορίες του συστήματός σας μέσω των Ιδιοτήτων συστήματος. Κάντε δεξί κλικ στο My Computer και επιλέξτε “Properties”. Αυτό θα σας ενημερώσει επίσης για τη μνήμη RAM και τον επεξεργαστή.

2. Απαιτήσεις συστήματος – Windows 10

Παρακάτω, θα μοιραστούμε τις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος για την εκτέλεση των Windows 10. Εάν το υλικό του υπολογιστή σας ταιριάζει με τις παρακάτω απαιτήσεις, τότε μπορείτε να προχωρήσετε και να εγκαταστήσετε τα Windows 10 χωρίς καμία σύγχυση

  • Επεξεργαστής: 1 gigahertz (GHz) ή ταχύτερος επεξεργαστής ή SoC
  • RAM: 1 gigabyte (GB) για 32 bit ή 2 GB για 64 bit
  • Χώρος σκληρού δίσκου: 16 GB για λειτουργικό σύστημα 32 bit 20 GB για λειτουργικό σύστημα 64 bit
  • Κάρτα γραφικών: DirectX 9 ή νεότερη έκδοση με πρόγραμμα οδήγησης WDDM 1.0
  • Οθόνη: 800×600

3. Χρήση εικονικής μηχανής

Μια άλλη καλύτερη μέθοδος για να ελέγξετε εάν ο υπολογιστής σας θα εκτελεί Windows 10 ή όχι είναι να εκτελέσετε το μεταγενέστερο λειτουργικό σύστημα σε μια εικονική μηχανή. Κοιτάξτε, ξέρουμε ότι είναι μια περίπλοκη διαδικασία, αλλά είναι δωρεάν. Έχουμε μοιραστεί έναν λεπτομερή οδηγό σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης των Windows 10 σε Virtual Machine.

Χρήση εικονικής μηχανής
Χρήση εικονικής μηχανής

Εάν τα Windows 10 τρέχουν σε εικονική μηχανή, τότε πιθανότατα ο υπολογιστής σας θα εκτελεί το λειτουργικό σύστημα Windows 10.

4. Ελέγξτε εάν ο υπολογιστής σας μπορεί να εκτελεί Windows 10 64-Bit

Λοιπόν, εάν ο υπολογιστής σας είναι πολύ παλιός, τότε είναι απίθανο να μπορεί να τρέξει οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα 64-bit. Ορισμένοι υπολογιστές πριν από το 2007 διαθέτουν υλικό 64 bit, αλλά δεν μπορούν να εκτελέσουν λειτουργικό σύστημα 64 bit. Έτσι, σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να επιλέξετε μια έκδοση 32-bit των Windows 10.

Αρχιτεκτονική των Windows 10
Αρχιτεκτονική των Windows 10

Ωστόσο, ο υπολογιστής σας είναι 64-bit, τότε μπορεί να τρέξει ομαλά το λειτουργικό σύστημα Windows 10 64-bit. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι το σύστημά σας πληροί την απαίτηση που δίνεται παραπάνω.

5. Δεν μπορώ να εκτελέσω τα Windows 10, τι να κάνω;

Λοιπόν, εάν ο υπολογιστής σας δεν πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε ένα διαφορετικό λειτουργικό σύστημα. Έχουμε μοιραστεί πολλά άρθρα σχετικά με ένα λειτουργικό σύστημα που εκτελείται σε έναν παλιό υπολογιστή.

Linux Distro για χρήστες Windows
Linux Distro για χρήστες Windows

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τις διανομές Linux, οι οποίες απαιτούν λιγότερους πόρους από το λειτουργικό σύστημα Windows. Για τη λίστα με τις καλύτερες ελαφριές διανομές Linux, ανατρέξτε στο άρθρο μας – 15 καλύτερες διανομές Linux για χρήστες Windows

Λοιπόν, όλα αυτά αφορούν το πώς να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας μπορεί να εκτελεί Windows 10. Εάν έχετε άλλες αμφιβολίες σχετικά με αυτό, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here