Πώς να αφαιρέσετε το φόντο στο CapCut

0
36

Μερικές φορές, χρειάζεστε εργαλεία γρήγορης επεξεργασίας για να κάνετε αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο βίντεό σας. Enter CapCut – μια εφαρμογή που μπορεί να αφαιρέσει το φόντο από όλα τα έργα σας. Αυτό το καθιστά μια βολική λύση για την προσαρμογή των έργων σας για διάφορες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Ωστόσο, ενδέχεται να έχετε πρόβλημα με τον εντοπισμό αυτής της επιλογής και άλλων λειτουργιών.

Πώς να αφαιρέσετε το φόντο στο CapCut

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να αφαιρέσετε το φόντο με το CapCut.

Χάστε το φόντο του βίντεο με το Capcut

Το CapCut διαθέτει εκτεταμένες δυνατότητες επεξεργασίας βίντεο στον επιτραπέζιο υπολογιστή ή το smartphone σας. Για να αφαιρέσετε το φόντο, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Εκκινήστε την εφαρμογή και πατήστε στην επιλογή “Νέο έργο”. Το CapCut θα σας κατευθύνει στη γκαλερί σας.
  2. Επιλέξτε μια νέα εικόνα ή βίντεο. Αυτό δεν πρέπει να είναι το βίντεο που σκοπεύετε να επεξεργαστείτε αλλά το μοναδικό φόντο.
  3. Από το κάτω μέρος της διεπαφής, επιλέξτε “Επικάλυψη” και, στη συνέχεια, πατήστε “Προσθήκη επικάλυψης”.
  4. Μόλις μεταφορτωθεί το βίντεο, επιλέξτε “Κατάργηση φόντου” στο κάτω μέρος της διεπαφής.
  5. Αποθηκεύστε το βίντεό σας και εξάγετε το για μελλοντική χρήση.

Το CapCut έχει πλέον δημιουργήσει ένα νέο υπόβαθρο για το βίντεο. Μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα κενό φόντο ή ένα απλό μαύρο ή άσπρο φόντο. Αυτή είναι επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία να προσθέσετε επιπλέον προσωπικότητα στα βίντεό σας παίζοντας με διαφορετικές επιλογές φόντου και εικόνες.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το CapCut για μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το CapCut μπορεί να μην είναι η πιο προηγμένη εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο που κυκλοφορεί. Ωστόσο, σίγουρα είναι βολικό για τη δημοσίευση βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γι’ αυτό έχει πολλές έτοιμες επιλογές για μείωση του χρόνου επεξεργασίας. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε για βέλτιστα αποτελέσματα:

  • Χρησιμοποιήστε τη σωστή αναλογία διαστάσεων για τα βίντεό σας. Η μορφοποίηση βίντεο αποτελεί προϋπόθεση για βίντεο υψηλής ποιότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένα βίντεο με λάθος λόγο διαστάσεων μπορεί να επεκτείνει το περιεχόμενο και να χάσει την ορατότητά του. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την αναλογία διαστάσεων που προτείνουν οι πλατφόρμες. Για παράδειγμα, το Instagram συνιστά το Reels να είναι σε διαστάσεις 9:16 ή τυπική λειτουργία κατακόρυφου προσανατολισμού. Το CapCut υποστηρίζει πολλαπλές αλλαγές αναλογιών διαστάσεων σε όλη την πλακέτα.
  • Προσαρμόστε τα βασικά. Ένα ξεπλυμένο, κοκκώδες και σκοτεινό βίντεο μπορεί να μειώσει την προσέγγιση χρηστών και την αφοσίωση. Παίξτε με τα ενσωματωμένα χειριστήρια φωτεινότητας, κορεσμού και αντίθεσης στην εφαρμογή CapCut για να κάνετε τα βίντεό σας πιο ελκυστικά σε ένα ευρύτερο κοινό.
  • Κάντε τα βίντεό σας καλύτερης ποιότητας. Το CapCut σάς επιτρέπει να κάνετε κύλιση σε ένα αποτελεσματικό ρυθμιστικό ανάλυσης βίντεο για να προσαρμόσετε την ποιότητα του βίντεό σας. Η δυνατότητα είναι χρήσιμη, καθώς οι περισσότερες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνιστούν μόνο τη μεταφόρτωση βίντεο σε ανάλυση 1080p.
  • Κάντε το επιπλέον μίλι στα έργα σας. Επιπλέον, το CapCut θα σας επιτρέψει να προσθέσετε μουσική στα βίντεό σας μαζί με αυτοκόλλητα, λεζάντες και κείμενο και ακόμη και να αλλάξετε την ώρα του βίντεο. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε όλες τις διαθέσιμες επιλογές, αλλά σκεφτείτε πώς αυτές οι λειτουργίες θα βελτιώσουν την ποιότητα του βίντεό σας.

Πώς να μοιραστείτε το έργο CapCut σας με τον κόσμο

Μόλις ολοκληρώσετε την αφαίρεση του φόντου και τις αλλαγές στο βίντεό σας, ήρθε η ώρα να το μοιραστείτε στην επιθυμητή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, μπορείτε να αποθηκεύσετε μόνιμα το έργο σας και να το κάνετε χειροκίνητα. Αλλά το CapCut έχει έναν τρόπο που εξοικονομεί χρόνο για να το κάνει.

Δείτε πώς γίνεται σε συσκευή Android ή iOS:

  1. Αφού επεξεργαστείτε το έργο σας, πατήστε το κουμπί εξαγωγής στη δεξιά γωνία της οθόνης. Το εικονίδιο είναι ένα βέλος που δείχνει προς τα πάνω.
  2. Ένα μικρό μενού θα εμφανιστεί στη διεπαφή. Μπορείτε να επιλέξετε από μια σειρά από πλατφόρμες κοινωνικών μέσων για κοινή χρήση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατεβάσει την εφαρμογή στη συσκευή σας για να δείτε το αποτέλεσμα αργότερα.

Η διαδικασία είναι ελαφρώς διαφορετική για την έκδοση για υπολογιστές:

  1. Αφού επεξεργαστείτε τα έργα σας, μετακινήστε τον κέρσορα στην επιλογή που λέει “εξαγωγή”, δίπλα στο εικονίδιο παραθύρου ελαχιστοποίησης στην οθόνη σας.
  2. Θα εμφανιστεί ένα μενού. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εισάγει τυχόν απαραίτητες αλλαγές ή προδιαγραφές. Επιλέξτε ξανά «Εξαγωγή».
  3. Το νέο μενού θα σας δώσει μια σειρά επιλογών για να διαλέξετε. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε άλλους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων εάν η προτίμησή σας δεν είναι στη λίστα.

Τι να κάνετε εάν το βίντεο CapCut δεν εξάγεται

Το CapCut ενδέχεται να αρνηθεί την εξαγωγή ή ακόμα και την αποθήκευση του βίντεό σας σε ορισμένες περιπτώσεις. Αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό εάν έχετε αφιερώσει λίγο χρόνο στην επεξεργασία του μόνο για να λάβετε ένα μήνυμα σφάλματος. Ευτυχώς, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να λύσετε αυτό το πρόβλημα και να αρχίσετε να δημοσιεύετε τα έργα σας.

Τις περισσότερες φορές, αυτός ο τύπος σφάλματος είναι πιθανό να οφείλεται σε ανεπαρκή μνήμη στη συσκευή σας. Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να το αντιμετωπίσετε:

  • Απενεργοποιήστε όλες τις εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο της συσκευής σας. Εάν η μνήμη σας είναι σχεδόν γεμάτη, ο τερματισμός της λειτουργίας των πρόσθετων εφαρμογών θα επιτρέψει στο CapCut να εξάγει το βίντεό σας.
  • Διαγράψτε τα περιττά ανεπιθύμητα αρχεία από τη συλλογή σας και απεγκαταστήστε άχρηστες εφαρμογές. Πολλές εφαρμογές και ασήμαντα αρχεία μπορούν να καταβροχθίσουν την πολύτιμη μνήμη που χρειάζεστε για το έργο σας. Δεν χρειάζεται να βγείτε από την εφαρμογή. ελαχιστοποιήστε το ενώ αφαιρείτε τα άλλα αρχεία.

Σε άλλες περιπτώσεις, το πρόβλημα με το CapCut μπορεί να είναι τόσο απλό όσο μια ελαττωματική σύνδεση στο Διαδίκτυο. Χωρίς ισχυρή σύνδεση, η εφαρμογή ενδέχεται να έχει προβλήματα με τη μεταφόρτωση σε άλλες πλατφόρμες. Δοκιμάστε να αποθηκεύσετε το βίντεό σας στη συλλογή σας και να το δημοσιεύσετε με μη αυτόματο τρόπο μόλις επαναφέρετε σωστά τη σύνδεση της συσκευής σας.

Συχνές ερωτήσεις

Μπορώ να επεξεργαστώ και τις φωτογραφίες μου με το CapCut;

Το CapCut σας επιτρέπει να επεξεργάζεστε εικόνες. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες για να μετατρέψετε τις εικόνες σε βίντεο.

Πρέπει να πληρώσω για τη δυνατότητα αφαίρεσης φόντου στο Capcut;

Όχι, η εφαρμογή CapCut είναι δωρεάν για λήψη και χρήση. Δεν θα βρείτε κρυφές χρεώσεις χρησιμοποιώντας την επικάλυψη ή αφαιρώντας το εργαλείο φόντου.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το CapCut για να επεξεργαστώ επαγγελματικά τα βίντεό μου;

Το κύριο πλεονέκτημα του CapCut είναι η άνεσή του. Σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε πολλά βολικά εργαλεία για τη δημοσίευση των έργων σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, δεν είναι η καλύτερη επιλογή για επαγγελματική επεξεργασία βίντεο, καθώς αυτό απαιτεί πιο προηγμένη τεχνολογία.

Αποκοπή του φόντου

Το Capcut προσφέρει πολλές βολικές λειτουργίες για την απλοποίηση της επεξεργασίας βίντεο. Κατά την αφαίρεση του φόντου, θα χρειαστείτε μια κενή εικόνα ή ένα βίντεο έτοιμο στη συλλογή σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα επικάλυψης για να επεξεργαστείτε το φόντο του έργου σας. Αυτό είναι μόνο ένα εργαλείο που προσφέρει το Capcut. Άλλα περιλαμβάνουν την προσθήκη μουσικής, την προσαρμογή της φωτεινότητας, τη σύνταξη υπότιτλων και την αλλαγή της ώρας του βίντεο.

Βρήκατε εύκολο να αφαιρέσετε φόντο χρησιμοποιώντας το CapCut; Τι θα λέγατε για εξαγωγή σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here