Πώς να αποσυνδεθείτε από όλες τις συσκευές στο Messenger

0
37

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν πολλές επιλογές συνδεσιμότητας αυτές τις μέρες. Αλλά η αποσύνδεση από μια εφαρμογή δεν σημαίνει ότι θα αποσυνδεθείτε αυτόματα και από άλλες εφαρμογές. Το Facebook και το Messenger είναι συνδεδεμένα και η εφαρμογή Messenger δεν διαθέτει κουμπί αποσύνδεσης. Παρόλο που δεν υπάρχει κουμπί διαγραφής αποσύνδεσης στο Messenger, εξακολουθούν να υπάρχουν τρόποι για να αποσυνδεθείτε από αυτό, χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.

Πώς να αποσυνδεθείτε από όλες τις συσκευές στο Messenger

Με τόσες πολλές εφαρμογές συνομιλίας, μπορεί να έχετε ανησυχίες σχετικά με τα προσωπικά σας στοιχεία στο διαδίκτυο. Για αυτόν τον λόγο, πολλοί χρήστες επιλέγουν να βγουν εκτός σύνδεσης και να αποσυνδεθούν από το Messenger και παρόμοιες εφαρμογές. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς να αποσυνδέεστε από όλες τις συσκευές.

Πώς να αποσυνδεθείτε από το Messenger στον υπολογιστή σας

Το Messenger μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συσκευές: iPhone, Android, iPad, PC κ.λπ. Εάν χρησιμοποιείτε τον προσωπικό σας υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή περισσότερο από το τηλέφωνό σας, μπορείτε να αποσυνδεθείτε από το Messenger από τον υπολογιστή σας με αυτόν τον τρόπο.

Το άνοιγμα του Messenger σε υπολογιστή κάνει την αποσύνδεση από αυτήν την εφαρμογή πολύ πιο εύκολη, δεδομένου ότι υπάρχει ένα κουμπί Αποσύνδεσης. Γι’ αυτό και αυτός ο τρόπος είναι ο πιο πρακτικός.

  1. Συνδεθείτε στο Messenger.
  2. Κάντε κλικ στην εικόνα του προφίλ σας στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης.
  3. Θα ανοίξει το μενού με τις επιλογές. Πατήστε το κουμπί «Αποσύνδεση».

Υπάρχει επίσης μια επιλογή αποσύνδεσης από το Messenger χρησιμοποιώντας το Facebook.

  1. Ανοίξτε το μενού με το εικονίδιο κάτω βέλους στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
  2. Στις επιλογές του μενού, κάντε κλικ στο κουμπί «Αποσύνδεση».

Πώς να αποσυνδεθείτε από το Messenger στο Android

Για τους χρήστες Android, η αποσύνδεση από το Messenger μπορεί να είναι λίγο περίπλοκη καθώς δεν υπάρχει προφανής επιλογή Αποσύνδεσης. Έτσι μπορεί να γίνει:

  1. Ανοίξτε το Messenger στο Android σας.
  2. Κάντε κλικ στην εικόνα του προφίλ σας στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης.
  3. Θα ανοίξει το μενού με τις επιλογές.
  4. Βρείτε τις “Ρυθμίσεις λογαριασμού”.
  5. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή «Ασφάλεια και σύνδεση».
    • Κάντε κλικ στην επιλογή “Δείτε περισσότερα” για να δείτε τη λίστα με τις συσκευές στις οποίες είστε συνδεδεμένοι.
  6. Εάν θέλετε να αποσυνδεθείτε από όλες τις συσκευές, απλώς κάντε κλικ στην επιλογή «Αποσύνδεση από όλες τις συνεδρίες».
  7. Εάν θέλετε να αποσυνδεθείτε από μια συγκεκριμένη συσκευή, κάντε κλικ στις τρεις τελείες κοντά σε αυτήν τη συσκευή.
  8. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή «Αποσύνδεση».

Εκτός από αυτήν τη μέθοδο, υπάρχει μια άλλη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποσυνδεθείτε από το Messenger. Η εκκαθάριση των δεδομένων του Messenger θα αποσυνδεθεί από αυτήν την εφαρμογή.

  1. Κλείστε τις εφαρμογές Facebook και Messenger στο τηλέφωνό σας.
  2. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου και βρείτε την επιλογή “Εφαρμογές”. Σε ορισμένες συσκευές, αυτή η επιλογή θα ονομάζεται “Διαχείριση εφαρμογών”.
  3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και βρείτε το Messenger.
  4. Κάντε κλικ στο «Αποθήκευση» ή «Αποθήκευση και προσωρινή μνήμη». Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Εκκαθάριση αποθήκευσης” ή “Εκκαθάριση δεδομένων”, ανάλογα με τη συσκευή.

Ναι, η εκκαθάριση δεδομένων είναι ένας από τους τρόπους αποσύνδεσης από το Messenger. Αλλά εκτός από αυτό, η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης μπορεί επίσης να σας αποσυνδέσει από τη συσκευή σας. Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης δεν θα επηρεάσει τα δεδομένα σας, απλώς θα διαγράψει τοπικά αρχεία στο Messenger. Όταν θέλετε να ανοίξετε ξανά την εφαρμογή Messenger, θα πρέπει να συνδεθείτε ξανά. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποσυνδεθείτε από τη συσκευή σας. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα με την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης είναι ότι ελευθερώνετε χώρο στο τηλέφωνό σας.

Πώς να αποσυνδεθείτε από το Messenger σε συσκευή iOS

Για χρήστες iPhone και iPad, υπάρχουν δύο τρόποι για να αποσυνδεθούν από το Messenger από τις εφαρμογές Facebook και Messenger. Ας ελπίσουμε ότι το Messenger θα έχει ένα προφανές κουμπί αποσύνδεσης στο μέλλον, καθιστώντας αυτή τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη.

Αποσύνδεση με την εφαρμογή Facebook

Οι ρυθμίσεις του Messenger μπορεί να προκαλούν σύγχυση, ενώ η εφαρμογή Facebook ήταν πάντα πιο εύκολη στη χρήση. Δείτε πώς μπορείτε να αποσυνδεθείτε από το Messenger μέσω της εφαρμογής Facebook:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Facebook και κάντε κλικ στις τρεις τελείες στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.
  2. Βρείτε την επιλογή “Ρυθμίσεις και Απόρρητο” στο Μενού.
  3. Κάντε κλικ στην «Ασφάλεια» και μετά στην «Ασφάλεια και Σύνδεση».
  4. Όλες οι συσκευές στις οποίες είστε συνδεδεμένοι στο Messenger θα εμφανίζονται κάτω από την επιλογή “Πού είστε συνδεδεμένοι”.
  5. Κάντε κλικ στις τρεις τελείες δίπλα στη συσκευή από την οποία θέλετε να αποσυνδεθείτε.
  6. Στο νέο παράθυρο, κάντε κλικ στην επιλογή «Αποσύνδεση».

Εάν θέλετε να αποσυνδεθείτε από το Messenger από περισσότερες από μία συσκευές, πρέπει να το κάνετε μία κάθε φορά (δείτε Βήμα 6). Κάθε συσκευή έχει τρεις τελείες δίπλα της, όπου μπορείτε να βρείτε το κουμπί «Αποσύνδεση».

Αποσύνδεση με την εφαρμογή Messenger

  1. Οι χρήστες συσκευών iOS μπορούν να αποσυνδεθούν από το Messenger χρησιμοποιώντας την ίδια την εφαρμογή. Ανοίξτε την εφαρμογή Messenger και κάντε κλικ στην εικόνα του προφίλ σας στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης.
  2. Θα ανοίξει η επιλογή “Ρυθμίσεις λογαριασμού”.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή “Ασφάλεια και σύνδεση”.
  4. Στην επόμενη σελίδα, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.
  5. Στις συσκευές, θα δείτε σε ποια συσκευή είστε συνδεδεμένοι με το Messenger.
  6. Κάντε κλικ στις τρεις τελείες δίπλα στη συσκευή από την οποία θέλετε να αποσυνδεθείτε. Κάντε κλικ στην επιλογή «Αποσύνδεση» που εμφανίζεται.
  7. Επαναλάβετε αυτό για κάθε συσκευή.

Το Facebook Messenger δεν είναι ιδιωτικό

Το Facebook έχει βιώσει παλαιότερες διαρροές δεδομένων που έθεταν σε κίνδυνο τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών του. Ακόμα κι αν απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Facebook, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Messenger και ενδέχεται να αφήσετε πίσω σας πληροφορίες. Η εφαρμογή Messenger παρακολουθεί τις ενέργειές σας και έχει πρόσβαση στο μικρόφωνο, την κάμερα και τις επαφές σας. Όλα αυτά μπορεί να πείσουν τους χρήστες να διαγράψουν αυτήν την εφαρμογή.

Απενεργοποίηση Facebook και Messenger

Παρόλο που το Facebook και το Messenger είναι συνδεδεμένα, δεν ισχύει για την απενεργοποίηση.

Εάν δεν νιώθετε αρκετά ασφαλείς με την απλή αποσύνδεση από το Facebook και το Messenger, μπορείτε πάντα να διαγράψετε ή να απενεργοποιήσετε τις εφαρμογές. Για να απαλλαγείτε εντελώς από το Messenger, πρέπει να απενεργοποιήσετε και τον λογαριασμό Facebook. Όταν απενεργοποιείτε τον λογαριασμό σας στο Facebook, δεν θα μπορείτε να έχετε μόνιμη πρόσβαση στο προφίλ σας. Μετά από 30 ημέρες, το Facebook και το Messenger δεν θα είναι προσβάσιμα.

Εάν αλλάξετε γνώμη και θέλετε να ενεργοποιήσετε ξανά το Messenger, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας. Αλλά αν έχουν περάσει οι 30 ημέρες, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα νέο προφίλ και να ξεκινήσετε από την αρχή.

Διαγραφή εφαρμογής Messenger

Η πλήρης διασφάλιση των πληροφοριών σας μπορεί να γίνει διαγράφοντας εντελώς την εφαρμογή Messenger. Εάν αποφασίσετε να διαγράψετε το Messenger, το Facebook θα διαγραφεί επίσης και θα χάσετε όλο το περιεχόμενό σας και στις δύο εφαρμογές. Σε αντίθεση με την απενεργοποίηση, όταν ξεκινήσει αυτή η διαδικασία, δεν θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό για να ανακτήσετε δεδομένα. Σημειώστε ότι συνιστάται να κάνετε λήψη φωτογραφιών ή σημαντικών δεδομένων εκ των προτέρων.

Ασφαλίστε το απόρρητό σας

Δυστυχώς, σημαντικές πληροφορίες μπορούν να ληφθούν στο Διαδίκτυο και να χρησιμοποιηθούν για λανθασμένους σκοπούς και κακή πρακτική. Εάν ανησυχείτε για τα προσωπικά σας δεδομένα στο Διαδίκτυο, μπορείτε πάντα να αναζητήσετε τρόπους να τα προστατέψετε στο διαδίκτυο. Η αλληλεπίδραση είναι μέρος του να είσαι άνθρωπος και το να είσαι ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μέρος της ζωής σε μια σύγχρονη κοινωνία.

Αισθάνεστε πιο ασφαλείς όταν αποσυνδέεστε από το Messenger και το Facebook; Έχετε χρησιμοποιήσει κάποια από τις συμβουλές και τα κόλπα που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο; Πείτε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here