Πώς να απενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στο Instagram

0
59

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων είναι μια δημοφιλής μέθοδος επιβεβαίωσης ταυτότητας για μια ποικιλία ιστοσελίδων και διαδικτυακών εφαρμογών. Είναι ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας που προστατεύει εσάς και τον λογαριασμό σας από απατεώνες. Το Instagram πρόσθεσε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων το 2018. Με τόσους πολλούς χρήστες σε όλο τον κόσμο, η πλατφόρμα πρέπει να δώσει προσοχή στην ασφάλεια του λογαριασμού. Φυσικά, μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν ενεργοποιήσει τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων μόνο για να αλλάξουν γνώμη – προσθέτει μερικά ακόμη βήματα.

Πώς να απενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στο Instagram

Τι είναι ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA);

Πιθανότατα είστε εξοικειωμένοι με τον έλεγχο ταυτότητας ενός παράγοντα (SFA), ο οποίος απαιτεί από τους χρήστες να περάσουν από ένα βήμα ασφαλείας για να συνδεθούν, συνήθως έναν κωδικό πρόσβασης.

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων προσθέτει ένα άλλο επίπεδο ασφάλειας, το οποίο μπορεί να έχει διάφορες μορφές. Αυτό ενισχύει σημαντικά την ασφάλεια του λογαριασμού σας καθιστώντας πιο δύσκολη την πρόσβαση σε αυτόν για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν ένας χάκερ έχει καταλάβει τον κωδικό πρόσβασης κάποιου, θα πρέπει να περάσει από ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας, κατά προτίμηση με τη μορφή πληροφοριών που δεν μπορούν να πάρουν το χέρι τους.

απενεργοποιήστε δύο παράγοντες

Ο Δεύτερος Παράγοντας

Ενώ το πρώτο βήμα ασφαλείας είναι σχεδόν πάντα ένας κωδικός πρόσβασης, ο δεύτερος παράγοντας μπορεί να είναι πολλά πράγματα. Ένα όμως είναι σίγουρο. Θα πρέπει να είναι κάτι στο οποίο ένας χάκερ δεν μπορεί να έχει πρόσβαση. Όπως ίσως γνωρίζετε, το κοινό 2FA για τραπεζικούς και άλλους χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς είναι η αποστολή κωδικού ασφαλείας στο τηλέφωνό σας. Η υπόθεση είναι ότι έχετε το τηλέφωνο στην κατοχή σας και έτσι ο χάκερ δεν θα μπορεί να ανακτήσει αυτό το κείμενο (τουλάχιστον όχι τόσο εύκολα).

Ακολουθούν όλοι οι πιθανοί παράγοντες ελέγχου ταυτότητας (με τη σειρά της κοινής υιοθέτησης):

  • Παράγοντας γνώσης – Με βάση τις γνώσεις του χρήστη (όπως κωδικός πρόσβασης, PIN ή προσωπικές πληροφορίες), το SFA βασίζεται συνήθως στον παράγοντα γνώσης.
  • Συντελεστής κατοχής – Όπως περιγράφεται, αυτή είναι η πιο κοινή μορφή 2FA. Εκτός από έναν κωδικό πρόσβασης, ο χρήστης χρειάζεται πρόσβαση σε κάτι που έχει στην κατοχή του, όπως ένα μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο, ένα διακριτικό ασφαλείας, μια ταυτότητα κ.λπ.
  • Εγγενής παράγοντας – Αυτή είναι μια πιο σύνθετη μορφή 2FA. Συνήθως αναφέρεται ως ο βιομετρικός παράγοντας, όπως σε κάτι φυσικά συγκεκριμένο για τον χρήστη. Αυτό περιλαμβάνει το δακτυλικό αποτύπωμα, τον αμφιβληστροειδή, το πρόσωπο και τη φωνητική ταυτότητα και μέχρι τη δυναμική του πληκτρολογίου, τα βιομετρικά στοιχεία συμπεριφοράς και τα μοτίβα βάδισης/ομιλίας.
  • Συντελεστής τοποθεσίας – Η τοποθεσία της προσπάθειας σύνδεσης χρησιμοποιείται ως παράγοντας επιβεβαίωσης.
  • Συντελεστής χρόνου – Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα συγκεκριμένο επιτρεπόμενο χρονικό παράθυρο.

Το 2FA του Instagram

Το 2FA του Instagram είναι ένα μήνυμα κειμένου που αποστέλλεται στο τηλέφωνό σας, μέσα στο οποίο υπάρχει ένας κωδικός που θα πρέπει να εισαγάγετε για να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Instagram. Αυτό είναι, φυσικά, ένας παράγοντας κατοχής, όπου θα πρέπει να έχετε το τηλέφωνό σας μαζί σας. Εάν δεν θέλετε πλέον να χρησιμοποιείτε το 2FA για το Instagram ή εάν πρέπει να του εκχωρήσετε άλλον αριθμό τηλεφώνου, δείτε τι πρέπει να κάνετε:

  1. Μεταβείτε στο προφίλ σας πατώντας την εικόνα του προφίλ σας στην κάτω δεξιά γωνία της εφαρμογής Instagram.
  2. Στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις οριζόντιες γραμμές στην επάνω δεξιά γωνία.
  3. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.
  4. Από εκεί, μεταβείτε στην Ασφάλεια.
  5. Πατήστε Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων.
  6. Τώρα, απενεργοποιήστε και τις δύο επιλογές που έχετε ενεργοποιήσει, πιθανότατα την επιλογή Μήνυμα κειμένου.

Ιστότοπος επιφάνειας εργασίας

Μπορείτε να το κάνετε αυτό και στον ιστότοπο Instagram.

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

  2. Κάντε κλικ στο Προφίλ στο αναπτυσσόμενο μενού.
  3. Κάντε κλικ στο Απόρρητο και ασφάλεια στο μενού στα αριστερά.

  4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη σελίδα στην ενότητα Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων και αποεπιλέξτε το σημάδι επιλογής δίπλα στον αριθμό τηλεφώνου σας.
  5. Εάν η επιλογή της εφαρμογής Έλεγχος ταυτότητας έχει ένα σημάδι επιλογής, αφαιρέστε και αυτό.

Χρήση εφαρμογών ελέγχου ταυτότητας

Οι εφαρμογές ελέγχου ταυτότητας είναι συχνά πιο ασφαλείς από τη χρήση του ενσωματωμένου μηνύματος κειμένου 2FA του Instagram. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μηνύματα κειμένου είναι πολύ πιο εύκολο να παραβιαστούν από μια εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας που έχει κατασκευαστεί με γνώμονα πιο εξελιγμένη ασφάλεια και ασφάλεια. Εάν ο λογαριασμός σας στο Instagram έχει πολλούς οπαδούς και εξαιρετική αναλογία ακολούθων/ακολούθων, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε τις επιλογές μηνυμάτων κειμένου και εφαρμογής ελέγχου ταυτότητας στις Ρυθμίσεις ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων.

Συχνές Ερωτήσεις

Αυτή η ενότητα περιλαμβάνει τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις σας!

Πώς μπορώ να μπω στον λογαριασμό μου στο Instagram εάν δεν μπορώ να λάβω τους κωδικούς 2FA;

Μερικές φορές δεν έχουμε πρόσβαση στον αριθμό τηλεφώνου ή στην εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας που χρησιμοποιείται για τη λήψη κωδικών. Όταν συμβαίνει αυτό, είναι δύσκολο να επιστρέψετε στον λογαριασμό σας. Ευτυχώς, οι προγραμματιστές του Instagram προσφέρουν έναν τρόπο για να σας βοηθήσουν να επιστρέψετε στον λογαριασμό σας.

Όταν ζητάτε κωδικό, κάντε κλικ στην επιλογή Δεν μπορώ να έχω πρόσβαση σε αυτόν τον αριθμό τηλεφώνου. Το Instagram θα ζητήσει μια διεύθυνση email στην οποία μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση. Στη συνέχεια, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την εταιρεία εντός 24 ωρών.

Το Instagram μπορεί να ζητήσει ταυτότητα με φωτογραφία ή βίντεο που να αποδεικνύει την ταυτότητά σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Instagram για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης και να διορθώσετε τις παραμέτρους 2FA.

Χρειάζομαι 2FA;

Οι λογαριασμοί Instagram απευθύνονται στους χάκερ επειδή οι παρεμβαίνοντες μπορούν να κάνουν απάτες και να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς των φίλων σας. Οπότε ναι. Είναι καλύτερα να διατηρείτε το 2FA ενεργοποιημένο.

Ωστόσο, το 2FA μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σύνδεσης για ειλικρινείς χρήστες. Εάν δεν έχετε ενεργοποιημένο το 2FA, είναι καλύτερο να αποφύγετε να κάνετε κλικ σε συνδέσμους μέσα στην εφαρμογή, ενώ παράλληλα ορίζετε έναν πολύ ασφαλή κωδικό πρόσβασης.

Παραμένοντας ασφαλής στο Instagram

Η συνεχής χρήση του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων του Instagram μπορεί να είναι λίγο ενοχλητικό, αλλά κάποιοι μπορεί να πουν ότι είναι καλύτερο να είσαι ασφαλής παρά να λυπάσαι. Επιπλέον, δεν θα χρειαστεί να συνδέεστε στο Instagram σας πολλές φορές, καθώς η εφαρμογή ξέρει πώς να σας κρατά συνδεδεμένους.

Χρησιμοποιείτε το 2FA στο Instagram; Αξίζει τον κόπο; Συζητήστε τη γνώμη σας για τη χρήση του 2FA στο Instagram στα παρακάτω σχόλια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here