Πώς να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις του Chrome

0
60

Οι ειδοποιήσεις του Google Chrome δημιουργήθηκαν αρχικά για να ωφελήσουν τους χρήστες, αλλά για πολλούς, είναι περισσότερο ενοχλητικές. Εάν είστε ο τύπος που προτιμά να μην λαμβάνετε αυτές τις ειδοποιήσεις, θα χαρείτε να διαπιστώσετε ότι μπορούν να απενεργοποιηθούν. Ανεξάρτητα από τη συσκευή, υπάρχει ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος να τα σταματήσετε.

Πώς να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις του Chrome

Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε τον τρόπο διακοπής των ειδοποιήσεων Chrome σε διάφορες συσκευές.

Διακοπή των Ειδοποιήσεων Chrome στο Android

Εάν είστε ένας από τους πολλούς που χρησιμοποιούν το πρόγραμμα περιήγησης Chrome σε Android και θεωρούν ότι οι ειδοποιήσεις του είναι ενοχλητικές, μπορείτε εύκολα να τις απενεργοποιήσετε. Με λίγες μόνο αλλαγές στις ρυθμίσεις σας στο Chrome, δεν θα τις λαμβάνετε πλέον. Δείτε πώς να το κάνετε:

  1. Εκκινήστε το Chrome στο Android σας και πατήστε το εικονίδιο “Τρεις κουκκίδες” στην επάνω δεξιά γωνία.
  2. Από το αναπτυσσόμενο μενού, πατήστε “Ρυθμίσεις”.
  3. Εντοπίστε και πατήστε “Ειδοποιήσεις”.
  4. Για να σταματήσετε όλες τις ειδοποιήσεις, αλλάξτε το διακόπτη “Εμφάνιση ειδοποιήσεων” στη θέση απενεργοποίησης.
  5. Για να διαχειριστείτε ποιες ειδοποιήσεις θα λαμβάνετε, αλλάξτε το διακόπτη στη θέση ενεργοποίησης.
  6. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και θα δείτε μια λίστα με ιστοσελίδες. Μπορείτε να κάνετε εναλλαγή του διακόπτη ενεργοποίησης/απενεργοποίησης για να διαχειριστείτε τους ιστότοπους από τους οποίους θέλετε να συνεχίσετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις.

Διακοπή των Ειδοποιήσεων Chrome σε ένα iPhone

Όσοι χρησιμοποιούν το πρόγραμμα περιήγησης Chrome σε iPhone δεν θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις ιστότοπου. Ωστόσο, εάν για κάποιο λόγο εμφανίζεται το περιστασιακό αναδυόμενο παράθυρο, ενδέχεται να έχετε ενεργοποιήσει τα αναδυόμενα παράθυρα. Ευτυχώς, υπάρχει μια γρήγορη λύση. Για να τα απενεργοποιήσετε, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

  1. Εκκινήστε το Chrome στο iPhone σας.
  2. Πατήστε το εικονίδιο “Γρανάζι” για να ανοίξετε τις “Ρυθμίσεις”.
  3. Πατήστε «Ρυθμίσεις περιεχομένου» και μετά «Αποκλεισμός αναδυόμενων παραθύρων».
  4. Βεβαιωθείτε ότι το “Αποκλεισμός αναδυόμενων παραθύρων” είναι ενεργοποιημένο.

Διακοπή των Ειδοποιήσεων Chrome στα Windows 11

Οι χρήστες των Windows 11 που θεωρούν ότι οι ειδοποιήσεις του Chrome αποσπούν υπερβολικά την προσοχή, έχουν τη δυνατότητα να τις απενεργοποιήσουν. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε μερικές προσαρμογές στις ρυθμίσεις του Chrome. Ούτε χρονοβόρα ούτε δύσκολη, μπορείτε να κάνετε το Chrome να λειτουργεί όπως θέλετε. Εδώ είναι όλα όσα χρειάζεται να κάνετε:

  1. Εκκινήστε το Chrome και πατήστε το εικονίδιο “Τρεις κουκκίδες” στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
  2. Χρησιμοποιώντας το αναπτυσσόμενο παράθυρο, κάντε κλικ στις “Ρυθμίσεις”.
  3. Πατήστε «Απόρρητο και ασφάλεια» που βρίσκεται στο αριστερό μενού.
  4. Επιλέξτε “Ρυθμίσεις ιστότοπου” και, στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή “Δικαιώματα”.
  5. Κάντε κλικ στο «Ειδοποιήσεις».
  6. Για να διακόψετε τις ειδοποιήσεις του Chrome, αλλάξτε το διακόπτη στη θέση ενεργοποίησης δίπλα στην επιλογή “Να μην επιτρέπεται στους ιστότοπους να στέλνουν ειδοποιήσεις”.
  7. Θα έχετε την επιλογή να επιλέξετε «Χρήση πιο αθόρυβων ειδοποιήσεων». Εάν κάνετε αυτήν την επιλογή, μπορείτε να κάνετε κύλιση προς τα κάτω και να διαχειριστείτε ποιοι ιστότοποι μπορούν ακόμα να στέλνουν ειδοποιήσεις.

Διακοπή των Ειδοποιήσεων Chrome στα Windows 10

Εάν προτιμάτε να μην λαμβάνετε πλέον ειδοποιήσεις Chrome στα Windows 10, υπάρχει τρόπος να τις σταματήσετε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε κάποιες προσαρμογές στις ρυθμίσεις του Chrome. Η διαδικασία είναι απλή και δεν απαιτεί καθόλου χρόνο. Για να μάθετε πώς να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Ανοίξτε το Chrome στον υπολογιστή σας και πατήστε το εικονίδιο “Τρεις κουκκίδες” στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
  2. Χρησιμοποιώντας το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε “Ρυθμίσεις”.
  3. Από το μενού του αριστερού παραθύρου, κάντε κλικ στο “Απόρρητο και ασφάλεια”.
  4. Πατήστε “Ρυθμίσεις ιστότοπου” και κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή “Δικαιώματα”.
  5. Πατήστε «Ειδοποιήσεις».
  6. Για να διακόψετε όλες τις ειδοποιήσεις, αλλάξτε το διακόπτη δίπλα στην επιλογή “Οι ιστότοποι μπορούν να ζητούν αποστολή ειδοποιήσεων” στη θέση απενεργοποίησης.
  7. Εάν κάνετε κύλιση προς τα κάτω, θα δείτε μια λίστα με τοποθεσίες που προηγουμένως είτε είχατε αποκλείσει είτε είχατε επιτρέψει να στέλνουν ειδοποιήσεις.
  8. Μπορείτε να τα διαχειριστείτε μεμονωμένα, αλλάζοντας τις ρυθμίσεις για καθεμία, εναλλάσσοντας το διακόπτη στη θέση ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης.

Διακοπή των Ειδοποιήσεων Chrome σε Mac

Σε ορισμένους χρήστες Mac δεν αρέσει η απόσπαση της προσοχής των ειδοποιήσεων του Chrome. Αν και προορίζονται να είναι χρήσιμα, μπορεί να είναι ενοχλητικά. Ευτυχώς, υπάρχει μια λύση και αυτές οι ειδοποιήσεις μπορούν να απενεργοποιηθούν με μια γρήγορη αλλαγή στις ρυθμίσεις σας στο Chrome. Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις:

  1. Ανοίξτε το Chrome στο Mac σας και κάντε κλικ στο εικονίδιο “Τρεις κουκκίδες” στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
  2. Χρησιμοποιώντας το αναπτυσσόμενο μενού, πατήστε “Ρυθμίσεις”.
  3. Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Από το μενού στο αριστερό παράθυρο, επιλέξτε “Απόρρητο και ασφάλεια”.
  4. Επιλέξτε “Ρυθμίσεις ιστότοπου” και κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή “Δικαιώματα”.
  5. Πατήστε «Ειδοποιήσεις». Για να διακόψετε όλες τις ειδοποιήσεις του Chrome, πατήστε το κουμπί δίπλα στην επιλογή “Να μην επιτρέπεται στους ιστότοπους να στέλνουν ειδοποιήσεις”.
  6. Κάτω από τις “Ειδοποιήσεις”, θα δείτε μια λίστα ιστότοπων με τις τρέχουσες ρυθμίσεις ειδοποιήσεων.
  7. Στα δεξιά του καθενός, θα έχετε την επιλογή να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις για καθεμία.

Συχνές ερωτήσεις

Έχω απενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις του Chrome, αλλά εξακολουθώ να έχω κάποια αναδυόμενα παράθυρα. Εκανα κάτι λάθος?

Η απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων του Chrome δεν είναι δύσκολη διαδικασία. Εφόσον έχετε μεταβεί στις ρυθμίσεις του Chrome και έχετε απενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις, δεν θα πρέπει να τις λαμβάνετε. Αυτό που πιθανώς συμβαίνει είναι ότι κατεβάσατε κατά λάθος μια κακόβουλη επέκταση και αυτός είναι ο ένοχος. Ευτυχώς, μπορείτε εύκολα να ελέγξετε για να δείτε ποιες επεκτάσεις εκτελούνται στο Chrome και μπορείτε εξίσου εύκολα να τις απενεργοποιήσετε ή να τις διαγράψετε. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε:

1. Εκκινήστε το Chrome και πατήστε το εικονίδιο “Τρεις κουκκίδες” στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

2. Επιλέξτε «Περισσότερα εργαλεία» από το αναπτυσσόμενο μενού.

3. Κάντε κλικ στην επιλογή “Επεκτάσεις”.

4. Εδώ θα δείτε μια λίστα με όλες τις επεκτάσεις σας Chrome.

5. Εάν δείτε κάποια που δεν αναγνωρίζετε, θα έχετε δύο επιλογές.

· Επιλέξτε «Διαγραφή» για να το αφαιρέσετε οριστικά

· Εναλλαγή του διακόπτη “Απενεργοποίηση” για να τον απενεργοποιήσετε

Είναι χρήσιμες οι ειδοποιήσεις του Chrome;

Αυτές οι αναδυόμενες ειδοποιήσεις μπορεί να είναι χρήσιμες σε ορισμένους, αν και πολλοί χρήστες του Chrome τις βλέπουν ως σημαντικό απόσπαση της προσοχής. Ένα καλό παράδειγμα του ότι είναι ωφέλιμα είναι εάν έχετε ενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις για τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χωρίς να ανοίξετε την εφαρμογή, λαμβάνετε ένα γρήγορο αναδυόμενο μήνυμα που σας ειδοποιεί για τυχόν likes ή σχόλια που έχετε λάβει. Στη συνέχεια, μπορείτε να αποφασίσετε να απαντήσετε γρήγορα σε αυτά ή απλά να τα αγνοήσετε. Ή ίσως έχετε ενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις για το αγαπημένο σας ιστολόγιο. Κάθε φορά που υπάρχει μια νέα ανάρτηση, θα λαμβάνετε μια ειδοποίηση.

Μερικές από τις ειδοποιήσεις που λαμβάνω φαίνονται περίεργες. Πρέπει να ανησυχώ;

Ναι και ΟΧΙ. Οι ειδοποιήσεις είναι αβλαβείς. Ωστόσο, εάν λάβετε ένα που φαίνεται σαν clickbait, μην κάνετε κλικ σε αυτό. Η συσκευή σας μπορεί να έχει μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό που σας κάνει να λαμβάνετε ειδοποιήσεις που σας δολώνουν να τις ανοίξετε. Εάν κάνετε κλικ σε ένα από αυτά, υπάρχει πιθανότητα να κατευθυνθείτε σε έναν αμφισβητούμενο ιστότοπο. Ωστόσο, αν δεν κάνετε κλικ σε αυτά, η συσκευή σας δεν θα παραβιαστεί. Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να έχετε κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή σας, είναι καλύτερο να εκτελέσετε την εφαρμογή εντοπισμού ιών ή κακόβουλου λογισμικού.

Σταματήστε τις ενοχλητικές ειδοποιήσεις Chrome

Αυτό που προοριζόταν να είναι όφελος για τους χρήστες του Chrome μπορεί να αποσπάσει την προσοχή ορισμένων. Ευτυχώς, ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιείτε, αυτές οι ενοχλητικές ειδοποιήσεις μπορούν εύκολα να απενεργοποιηθούν. Κάνοντας μια γρήγορη προσαρμογή στις ρυθμίσεις του Chrome, μπορείτε να τις σταματήσετε εντελώς. Εάν υπάρχουν κάποιες ειδοποιήσεις που θα θέλατε να λαμβάνετε, υπάρχει επίσης ένας τρόπος να τις διαχειριστείτε μεμονωμένα. Η διαδικασία για να γίνει αυτό είναι απλή και διαρκεί μόνο μερικά κλικ.

Θέλατε να σταματήσετε τις ειδοποιήσεις του Chrome; Το κάνατε με τις μεθόδους που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here