Πώς να απενεργοποιήσετε τα γενέθλιά σας στο LinkedIn

0
73

Υπάρχουν πολλές πληροφορίες για εσάς στο προφίλ σας στο LinkedIn. Εκτός από τις βασικές πληροφορίες επικοινωνίας και την εργασιακή εμπειρία, το LinkedIn σάς επιτρέπει επίσης να προσθέσετε τα γενέθλιά σας στο προφίλ σας. Ωστόσο, εάν δεν θέλετε οι συνδέσεις σας ή το δίκτυό σας να βλέπουν τα γενέθλιά σας, υπάρχει τρόπος να τα κρύψετε από το προφίλ σας.

Πώς να απενεργοποιήσετε τα γενέθλιά σας στο LinkedIn

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για το πώς μπορείτε να κρύψετε τα γενέθλιά σας στο LinkedIn. Επιπλέον, θα προχωρήσουμε στη διαδικασία απενεργοποίησης των ειδοποιήσεων γενεθλίων στο προφίλ σας στο LinkedIn.

Πώς να αφαιρέσετε τα γενέθλιά σας από το LinkedIn

Το υπέροχο με το LinkedIn είναι ότι μπορείτε να διαχειριστείτε εκτενώς το προφίλ σας και τις πληροφορίες που προσθέτετε εκεί. Όσον αφορά τα στοιχεία επικοινωνίας, μπορείτε να προσθέσετε πολλά περισσότερα από το email σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση, τον ιστότοπο, την επιλογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων και τα γενέθλιά σας. Ωστόσο, πολλοί χρήστες του LinkedIn προτιμούν να μην αποκαλύπτουν αυτού του είδους τις πληροφορίες για να προστατεύσουν το απόρρητό τους.

Αν και το LinkedIn δεν σας δίνει την επιλογή να αφαιρέσετε εντελώς τα γενέθλιά σας από το προφίλ σας, μπορείτε να τα αποκρύψετε από το δίκτυό σας και τις συνδέσεις σας. Με αυτόν τον τρόπο, μόνο εσείς θα μπορείτε να το δείτε όταν μεταβείτε στο προφίλ σας. Έτσι, αυτή η μέθοδος είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα για να την εξαλείψετε εντελώς.

Για να απενεργοποιήσετε τα γενέθλιά σας στο LinkedIn, πρέπει να κάνετε τα εξής:

  1. Επίσκεψη LinkedIn στο πρόγραμμα περιήγησης που προτιμάτε.
  2. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο LinkedIn.
  3. Κάντε κλικ στην εικόνα του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία.
  4. Μεταβείτε στην “Προβολή προφίλ”.
  5. Στο προφίλ σας, μεταβείτε στα “Στοιχεία επικοινωνίας” κάτω από την εικόνα προφίλ σας.
  6. Επιλέξτε το εικονίδιο στυλό στο νέο παράθυρο.
  7. Στην ενότητα “Γενέθλια”, κάντε κλικ στην καρτέλα “Το δίκτυό σας”, η οποία έχει οριστεί από προεπιλογή.
  8. Κάντε κλικ στην επιλογή «Μόνο εσείς».
  9. Επιλέξτε “Αποθήκευση” στην κάτω δεξιά γωνία.

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό. Τώρα, μόνο εσείς θα μπορείτε να βλέπετε τα γενέθλιά σας στο προφίλ σας στο LinkedIn. Εκτός από την επιλογή «Μόνο εσείς», μπορείτε να επιλέξετε «Οι συνδέσεις σας», «Το δίκτυό σας» και «Όλα τα μέλη του LinkedIn». Εάν επιλέξετε “Οι συνδέσεις σας”, μόνο τα μέλη του LinkedIn που συνδέονται άμεσα με εσάς θα μπορούν να δουν τα γενέθλιά σας. Από την άλλη πλευρά, εάν επιλέξετε “Το δίκτυό σας”, τα γενέθλιά σας θα είναι ορατά στα μέλη του LinkedIn που είναι συνδεδεμένα σε απόσταση έως και τρεις μοίρες από εσάς.

Μπορείτε επίσης να αποκρύψετε τα γενέθλιά σας στην εφαρμογή LinkedIn για κινητά. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δείτε πώς γίνεται:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή LinkedIn στο κινητό σας τηλέφωνο.
  2. Πατήστε στην εικόνα του προφίλ σας στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης.
  3. Μεταβείτε στην “Προβολή προφίλ”.
  4. Πλοηγηθείτε στις τρεις τελείες δίπλα στην καρτέλα “Προσθήκη ενότητας”.
  5. Προχωρήστε στα «Στοιχεία επικοινωνίας».
  6. Πατήστε στο εικονίδιο με το στυλό στην επάνω δεξιά γωνία.
  7. Μεταβείτε στα «Γενέθλια» και επιλέξτε την καρτέλα «Το δίκτυό σας».
  8. Επιλέξτε «Μόνο εσείς».
  9. Πατήστε το κουμπί «Αποθήκευση» στο κάτω μέρος της οθόνης.

Πώς απενεργοποιείτε τις ειδοποιήσεις γενεθλίων στο LinkedIn

Στο LinkedIn, μπορείτε να λαμβάνετε τακτικά κάθε είδους ειδοποιήσεις. Θα ειδοποιείστε κάθε φορά που μια από τις συνδέσεις σας επεκτείνει το δίκτυό της. Ομοίως, όταν κάποιος αντιδρά σε μια ανάρτηση άλλης σύνδεσης, θα λάβετε επίσης μια ειδοποίηση. Το LinkedIn σας ενημερώνει επίσης σε πόσες αναζητήσεις έχετε εμφανιστεί κάθε εβδομάδα.

Μεταξύ άλλων, το LinkedIn σάς ενημερώνει κάθε φορά που έρχονται γενέθλια για μια από τις συνδέσεις σας. Αλλά αν έχετε μερικές εκατοντάδες συνδέσεις, μπορεί να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όπως αυτή κάθε μέρα. Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις γενεθλίων στο LinkedIn. Δείτε πώς γίνεται:

  1. Παω σε LinkedIn και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα “Ειδοποιήσεις” στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας.
  3. Μεταβείτε στην επιλογή “Προβολή ρυθμίσεων” στην αριστερή πλευρά.
  4. Στην ενότητα “Πώς λαμβάνετε τις ειδοποιήσεις σας”, επιλέξτε “Στο LinkedIn”.
  5. Προχωρήστε στην επιλογή «Δίκτυο».
  6. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή “Γενέθλια στο δίκτυό σας”.
  7. Ενεργοποιήστε το διακόπτη “On” στη δεξιά πλευρά, ώστε να γίνει γκρι.

Οι αλλαγές θα αποθηκευτούν αυτόματα. Δεν θα λαμβάνετε άλλες ειδοποιήσεις γενεθλίων στο LinkedIn. Μπορείτε επίσης να διαγράψετε, να καταργήσετε την παρακολούθηση και να κάνετε σίγαση διαφορετικών τύπων ειδοποιήσεων. Ωστόσο, δεν θα λάβετε και τις τέσσερις επιλογές για όλες τις ειδοποιήσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την επιλογή “σίγαση ειδοποιήσεων” για τη δραστηριότητα ροής.

Υπάρχει ένας ευκολότερος και πολύ πιο γρήγορος τρόπος για να το κάνετε αυτό, απευθείας από την καρτέλα Ειδοποιήσεις. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

  1. Παω σε LinkedIn.
  2. Επιλέξτε την καρτέλα “Ειδοποιήσεις” στο επάνω μέρος της οθόνης.
  3. Βρείτε μια ειδοποίηση γενεθλίων.
  4. Κάντε κλικ στις τρεις τελείες στη δεξιά πλευρά της ειδοποίησης.
  5. Επιλέξτε “Απενεργοποίηση” στο αναπτυσσόμενο μενού.

Με αυτόν τον τρόπο αποτρέπεται το LinkedIn από το να σας στέλνει ειδοποιήσεις γενεθλίων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο για οποιονδήποτε τύπο ειδοποίησης στο LinkedIn. Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε ξανά τις ειδοποιήσεις γενεθλίων, μπορείτε να το κάνετε από τη σελίδα ρυθμίσεων επικοινωνίας.

Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις γενεθλίων στην εφαρμογή για κινητά, ορίστε τι πρέπει να κάνετε:

  1. Εκκινήστε την εφαρμογή.
  2. Πατήστε στην καρτέλα “Ειδοποιήσεις” στην κάτω δεξιά γωνία.
  3. Βρείτε μια ειδοποίηση γενεθλίων και πατήστε τις τρεις τελείες στην άκρη δεξιά.
  4. Επιλέξτε την επιλογή “Απενεργοποίηση” για να σταματήσετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όπως αυτή.

Για να προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

  • Μεταβείτε στην “Προβολή ρυθμίσεων”.
  • Προχωρήστε στο “Δίκτυο”.
  • Εναλλάξτε το διακόπτη δίπλα στην επιλογή “Γενέθλια στο δίκτυό σας”.

Από εδώ, μπορείτε να διαχειριστείτε τις άλλες ρυθμίσεις δικτύου σας. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να σταματήσετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις σχετικά με επετείους σύνδεσης, δραστηριότητες από το δίκτυό σας ή βίντεο προφίλ που κοινοποιούνται από τις ειδοποιήσεις του δικτύου σας, μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε εδώ. Όλες οι αλλαγές θα αποθηκευτούν αυτόματα.

Κάντε τα γενέθλιά σας ιδιωτικά στο LinkedIn

Ενώ μπορείτε να προσθέσετε διάφορα στοιχεία επικοινωνίας στο προφίλ σας στο LinkedIn, αυτή η πλατφόρμα σάς επιτρέπει επίσης να προστατεύσετε το απόρρητό σας κρύβοντας τα γενέθλιά σας. Μόλις το κάνετε αυτό, μόνο εσείς θα μπορείτε να δείτε τις πληροφορίες γενεθλίων σας στο προφίλ σας στο LinkedIn. Το LinkedIn σάς επιτρέπει επίσης να διαχειρίζεστε τις ειδοποιήσεις του δικτύου σας απενεργοποιώντας τα γενέθλια και άλλες ειδοποιήσεις από τις συνδέσεις σας.

Προσπαθήσατε ποτέ να απενεργοποιήσετε τις πληροφορίες γενεθλίων σας στο LinkedIn; Τι γίνεται με τις ειδοποιήσεις γενεθλίων; Γνωρίζατε ήδη ότι μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις γενεθλίων στο LinkedIn; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here