Πώς να ανοίξετε και να παίξετε όλους τους τύπους αρχείων στο Android

0
63
AndroidPIT φάκελος ντουλαπιών αρχείων android
© NextPit

Αν και το Android είναι ένα σε μεγάλο βαθμό ανοιχτό σύστημα, δεν μπορείτε πάντα να διαβάσετε ή να παίξετε κάθε μορφή αρχείου από προεπιλογή. Θέλετε να εξαγάγετε ή να αποσυμπιέσετε τα αρχεία zip ή το αρχείο rar στο Android; Χάρη στο ευρύ φάσμα των διαθέσιμων εφαρμογών, η βοήθεια δεν είναι ποτέ μακριά. Συνήθως είναι μια απλή εργασία να βρείτε την κατάλληλη εφαρμογή για τη δουλειά. Θα σας δείξουμε πώς μπορεί να ανοίξει και να παίξει σχεδόν κάθε τύπο αρχείου στο Android.

Τι τύπο αρχείου θέλετε να ανοίξετε;

Άνοιγμα, αποσυμπίεση, αποσυσκευασία, εξαγωγή αρχείων zip, αρχείων rar, άλλων αρχείων αρχειοθέτησης

Θέλετε ένα πρόγραμμα εξαγωγής αρχείων zip για Android για αποσυμπίεση ή άνοιγμα αρχείων zip ή rar ή άλλου είδους αρχεία αρχειοθέτησης; Αυτοί οι τύποι αρχείων αρχειοθέτησης είναι βολικοί στη λήψη και αρκετά συνηθισμένοι σε επιτραπέζιους υπολογιστές, αλλά τα τηλέφωνα Android δεν μπορούν να αποσυμπιεστούν με τις προεπιλεγμένες εφαρμογές. Υπάρχουν όμως εύκολοι τρόποι αποσυμπίεσης στο Android.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναρωτηθείτε είναι αν θα ήσασταν καλύτερα με μια εφαρμογή διαχείρισης αρχείων, πολλές από τις οποίες μπορούν να εξαγάγουν αρχεία zip ή rar μια χαρά και να συνοδεύονται από μια σειρά από άλλες πρακτικές λειτουργίες για το άνοιγμα όλων των ειδών αρχείων. Ρίξτε μια ματιά στη λίστα με τους καλύτερους διαχειριστές αρχείων για Android για να δείτε αν σας αρέσει!

Δοκιμάστε μία από τις ακόλουθες εφαρμογές εάν θέλετε ένα εργαλείο που ανοίγει/αποσυμπιέζει/ εξάγει μόνο τις ακόλουθες μορφές αρχείων: 7z, apk, a, ar, arj, bz2, bzip2, cab, deb, gz, gzip, jar, iso , lha, lzh, lzma, mtz, rpm, tar, tar.bz2, tbz, tbz2, tar.gz, tgz, tpz, taz, tar.lzma, tar.xz, tar.Z, xap, xar, xz, Z , zipx.

Το ZArchiver είναι εντελώς δωρεάν, όπως και στην πραγματικότητα δωρεάν χωρίς καν διαφημίσεις. Έχει ένα καθαρό περιβάλλον εργασίας χωρίς διακοσμητικά στοιχεία και υποστηρίζει πολλούς τύπους αρχείων αρχειοθέτησης. Διαθέτει επίσης επιλογές για κρυπτογράφηση και προστασία με κωδικό πρόσβασης.

Υπάρχουν επίσης δωρεάν (αν και υποστηρίζονται από διαφημίσεις) εκδόσεις WinZip και WinRAR για Android, αν και φυσικά μπορείτε να πληρώσετε για μια premium εμπειρία χωρίς διαφημίσεις.

Συνεργαστείτε με αρχεία γραφείου

Το Play Store προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών για ανάγνωση και επεξεργασία εγγράφων του Office. Οι εφαρμογές Google Drive και Microsoft Office είναι τεχνικά απλώς εφαρμογές ανάγνωσης εγγράφων ή εφαρμογές προβολής εγγράφων – που σημαίνει ότι μπορείτε να προβάλετε και να διαβάσετε το έγγραφο, αλλά όχι να επεξεργαστείτε.

Εάν θέλετε να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε, να αποθηκεύσετε ή ακόμα και να μετατρέψετε ένα αρχείο DOCX, XLSX, PPT, PDF στο Android, τότε είναι καλύτερο να κάνετε λήψη μιας από τις εξειδικευμένες εφαρμογές.

Σε αυτήν την περίπτωση, αυτά θα είναι Έγγραφα (Google), Φύλλα (Google), Παρουσιάσεις (Google), Word, Excel και PowerPoint. Όλα μπορούν να εξάγουν αρχεία PDF, τα οποία τα περισσότερα smartphone Android μπορούν να ανοίξουν χάρη στο γεγονός ότι το Google Drive έχει προεγκατεστημένο ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα προβολής PDF.

Συμβατότητα τύπου αρχείου

PDF DOCX XLSX PPTX ODT RTF ODS κείμενο
Google Drive Ναί Ναί Ναί Ναί Ναί Ναί Ναί Ναί
Γραφείο WPS Ναί Ναί Ναί Ναί Ναί Ναί Ναί Ναί
Εφαρμογές της Microsoft Οχι Ναί Ναί Ναί Οχι Οχι Οχι Οχι
  • Δείτε τη λίστα με τις καλύτερες εφαρμογές γραφείου για Android

Αρκετοί κατασκευαστές smartphone προεγκαθιστούν επίσης το WPS Office. Αυτή η εφαρμογή περιέχει διαφημίσεις και αν θέλετε να ξεκλειδώσετε νέες γραμματοσειρές και να μετατρέψετε έγγραφα/αρχεία στο Android, θα πρέπει να πληρώσετε. Ωστόσο, πολλοί χρήστες εκτιμούν την απρόσκοπτη συνδεσιμότητα dropbox και τις καλές δυνατότητες συγχρονισμού μεταξύ smartphone/tablet και υπολογιστή.

Μια άλλη αξιόλογη εφαρμογή για χρήση για όσους αναζητούν μια εντελώς δωρεάν εναλλακτική λύση του Microsoft Office για Android είναι το SmartOffice. Αυτή η εφαρμογή εξακολουθεί να έχει μερικές παραμορφώσεις ανάλογα με τη συσκευή σας, αλλά είναι χωρίς διαφημίσεις, ελαφριά και ενημερώνεται τακτικά.

Τιμές μορφών γραφείου wps

Συνεργαστείτε με το WPS Office / © NextPit

Ενημερωθείτε για την ανάγνωση με αρχεία ePub και ebook

Για να ανοίξετε και να διαβάσετε αρχεία ePub και άλλα ebook, θα χρειαστείτε ένα ειδικό πρόγραμμα ανάγνωσης ebook. Συνιστούμε το Moon+ Reader, καθώς είναι ικανό να ανοίγει αρχεία EPUB, PDF, MOBI, CHM, CBR, CBZ, UMD, FB2, TXT, HTML, RAR, ZIP και OPDS.

Μια εξαιρετική δωρεάν εναλλακτική λύση για το Moon+ μπορεί να βρεθεί με τη μορφή ReadEra. Το ReadEra υποστηρίζει μορφές EPUB, PDF, DOC, RTF, TXT, DJVU, FB2, MOBI και CHM και δεν έχει διαφημίσεις ή IAP.

Ανοίξτε, επεξεργαστείτε και ταξινομήστε τις φωτογραφίες και τις εικόνες σας

Πολλά τηλέφωνα διαθέτουν ήδη προεγκατεστημένη την εφαρμογή Google Photos, η οποία σε αυτό το σημείο μπορεί να χειριστεί ακόμη και αρχεία RAW. Αλλά αν θέλετε πραγματικά το smartphone ή το tablet σας να μπορεί να χειρίζεται κάθε αρχείο εικόνας εκεί έξω, μπορούμε να προτείνουμε το RawDroid Pro. Για 5 $ | 5,40 € στο Google Play store, το Android σας θα μπορεί να διαβάζει τις ακόλουθες μορφές εικόνας:

.3fr (Hasselblad), .arw .srf .sr2 (Sony), .bay (Casio), .crw, .cr2 (Canon), .cap, .iiq, .eip (Phase_One), .dcs, .dcr, . drf, .k25, .kdc (Kodak), .dng (Adobe), .erf (Epson), .fff (Imacon), .mef (Mamiya), .mos (Leaf), .mrw (Minolta), .nef, .nrw (Nikon), .orf (Olympus), .pef, .ptx (Pentax), .raf (Fuji), .raw, .rw2 (Panasonic), .raw, .rwl, .dng (Leica), .srw (Samsung) και .x3f (Sigma).

  • Θέλετε να δείτε τη λίστα εφαρμογών μας για τις καλύτερες εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών

Το RawDroid εξακολουθεί να είναι μια σταθερή εφαρμογή, αν και παλαιότερη που μπορεί να έχει ορισμένα προβλήματα συμβατότητας. Οι αφοσιωμένοι φωτογράφοι θα πρέπει να εξετάσουν το Adobe Photoshop Express και το Lightroom CC για πιο προηγμένες λειτουργίες και τακτικές ενημερώσεις.

Από την άλλη πλευρά, όσοι θέλουν απλώς να μπορούν να ανοίγουν και να προβάλλουν μεγάλο αριθμό τύπων αρχείων RAW θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι με το File Viewer του Sharpened, το οποίο προσφέρει εξαιρετική και εκτεταμένη υποστήριξη για αρχεία εικόνας καθώς και άλλους τύπους.

Ποια είναι η καλύτερη εφαρμογή για την αναπαραγωγή αρχείων βίντεο στο Android;

Το αποκορύφωμα των προγραμμάτων αναπαραγωγής πολυμέσων για επιτραπέζιους υπολογιστές play-tweeting είναι το VLC. Η έκδοση Android μπορεί να αναπαράγει σχεδόν όλα τα αρχεία ήχου και βίντεο (καθώς και με ροή) και να χειρίζεται πολλά κομμάτια ήχου, υπότιτλους, αυτόματη περιστροφή της οθόνης και διορθώσεις στην αναλογία διαστάσεων.

Η ένταση και η φωτεινότητα μπορούν να ελεγχθούν με χειρονομίες, ενώ υπάρχουν επίσης διαθέσιμα γραφικά στοιχεία. Έχουμε ένα ωραίο άρθρο που δίνει λίγο περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σφάλματα κωδικοποιητή και τα μη υποστηριζόμενα αρχεία ήχου.

  • Δείτε τη λίστα με τα καλύτερα προγράμματα αναπαραγωγής βίντεο για Android
Το καλύτερο πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο ANDROIDPIT

Η αναπαραγωγή βίντεο στο Android είναι εξαιρετικά εύκολη / © ANDROIDPIT

Δύο άλλα καλά σχεδιασμένα προγράμματα αναπαραγωγής βίντεο είναι τα MoboPlayer και MX Playerτα οποία υποστηρίζουν επίσης υπότιτλους, πολλαπλούς ήχους, ροές και λίστες αναπαραγωγής και μπορούν επίσης να αναπαράγουν μορφές που δεν υποστηρίζονται από το προεπιλεγμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο.

Η λειτουργία σελιδοδεικτών είναι επίσης πολύ βολική: όταν αφήνετε μια ταινία στα μισά του δρόμου, την επόμενη φορά που θα ανοίξετε την εφαρμογή θα συνεχιστεί από εκεί που σταματήσατε.

Ποια είναι η μαρμελάδα σου; Παίξτε οποιαδήποτε μορφή ήχου στο Android

Το προεπιλεγμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων Android δεν έχει προβλήματα με MP3 και μπορεί να αναπαράγει εγγενώς αρχεία ήχου MP4, 3GP, M4A, OTA, MKV και TS – αλλά υπάρχουν ορισμένες μορφές ήχου που μπορεί να είναι λίγο ενοχλητικές.

Κάθε χρήστης Android που καταναλώνεται από μουσική και ηχητικά βιβλία στο smartphone ή το tablet του, αργά ή γρήγορα θα ξεκινήσει την αναζήτηση ενός προγράμματος αναπαραγωγής ήχου που μπορεί να υποστηρίξει τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του.

Οι προσφορές εκεί έξω είναι τόσο διαφορετικές όσο και τα μεμονωμένα γούστα – για μια επισκόπηση, δείτε τη λίστα με τα κορυφαία 5 προγράμματα αναπαραγωγής μουσικής για Android. Ωστόσο, όσον αφορά την απόλυτη ευελιξία των υποστηριζόμενων μορφών αρχείων, εδώ είναι δύο υποψήφιοι που αξίζει να λάβετε υπόψη σας.

AndroidPIT spotify 1 2

Οι καλύτερες εφαρμογές για να ακούτε μουσική εν κινήσει. / © ANDROIDPIT

PowerAmp

Εκτός από τα MP3, το πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής PowerAmp υποστηρίζει τις ακόλουθες μορφές: MP4; M4A; ALAC; OGG; WMA; FLAC; WAV; ΠΙΘΗΚΟΣ; WV; και TTA. Οι εκτεταμένες λειτουργίες, η διαισθητική διεπαφή χρήστη και η πλήρης προσαρμοστικότητα καθιστούν αυτήν την εφαρμογή μία από τις πιο δημοφιλείς συσκευές αναπαραγωγής ήχου εκεί έξω. Υπάρχει μια δωρεάν δοκιμαστική έκδοση, διαφορετικά η εφαρμογή κοστίζει λίγα δολάρια.

MortPlayer Music

Μια σταθερή δωρεάν εναλλακτική είναι το MortPlayer Music, το οποίο μπορεί να χειριστεί όλες τις ίδιες μορφές που αναφέρονται παραπάνω. και η ομάδα συμβαδίζει με τις μορφές που αναφέρονται παραπάνω, αν και η αναπαραγωγή των αρχείων FLAC και WMA εξαρτάται από τη συσκευή.

Έχετε κάποια αγαπημένα για δύσκολους τύπους αρχείων που δεν έχουμε συμπεριλάβει; Αφήστε τις προτάσεις σας στα σχόλια!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here