Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο .Xlsx σε ένα iPhone

0
50

Τα αρχεία που δημιουργούνται με το Microsoft Excel έχουν την επέκταση .xlsx, την οποία πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι δεν είναι συμβατή με το iOS επειδή είναι προϊόν της Microsoft. Ωστόσο, θα χαρείτε να μάθετε ότι τα αρχεία του Microsoft Office είναι συμβατά με πολλές εφαρμογές iPhone. Αυτό το άρθρο θα σας δείξει πώς να ανοίγετε αρχεία .xlsx χρησιμοποιώντας το iPhone σας και τις διάφορες εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ολοκληρώσετε την εργασία.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο .Xlsx σε ένα iPhone

Ανοίξτε τα αρχεία .Xlsx χρησιμοποιώντας το Microsoft Excel

Για να ανοίξετε ένα αρχείο Excel στο iPhone σας, θα πρέπει πρώτα να κατεβάσετε την εφαρμογή που σας επιτρέπει να την ανοίξετε και να την επεξεργαστείτε εάν χρειάζεται. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να κάνετε λήψη του Microsoft Excel στο iPhone σας:

  1. μεταβείτε στο App Store και «Αναζήτηση».
  2. Πληκτρολογήστε “Microsoft Excel” στη γραμμή αναζήτησης.
  3. Πατήστε στο εικονίδιο “Λήψη” δίπλα στην εφαρμογή.
  4. Επιβεβαιώστε τη λήψη εισάγοντας τον κωδικό πρόσβασης Apple ID.

Αφού κατεβάσετε την εφαρμογή Microsoft Excel, πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό ή να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας το λογαριασμό σας στο Microsoft 365. Μόλις ρυθμιστεί η εφαρμογή, θα μπορείτε να ανοίξετε τα αρχεία σας .xlsx ακολουθώντας τα εξής βήματα:

  1. Εντοπίστε το αρχείο .xlsx που θέλετε να ανοίξετε.
  2. Πατήστε στο αρχείο και θα λάβετε μια προεπισκόπηση.
  3. Στην επάνω δεξιά γωνία, πατήστε στο τετράγωνο με ένα εικονίδιο βέλους.
  4. Στο μενού, θα έχετε μια λίστα με τις εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Πατήστε στο Microsoft Excel. Εάν δεν μπορείτε να το βρείτε, κάντε κύλιση προς τα δεξιά μέχρι να δείτε το εικονίδιο με τις τρεις τελείες που ονομάζεται “Περισσότερα”. Το Microsoft Excel θα εμφανιστεί στο αναδυόμενο μενού.
  5. Πατώντας στο εικονίδιο της εφαρμογής θα ανοίξει αυτόματα η εφαρμογή και θα γίνει εισαγωγή του αρχείου σας.

Ανοίξτε τα αρχεία .Xlsx με χρήση αριθμών

Για όσους δεν έχουν λογαριασμό Windows Office 365, η εφαρμογή Numbers είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για το άνοιγμα αρχείων .xlsx. Ενώ ορισμένα μοντέλα iPhone το έχουν προεγκατεστημένο, άλλα πρέπει να το κατεβάσουν. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να κάνετε λήψη της εφαρμογής και να ανοίξετε το αρχείο .xlsx.

  1. Ανοιξε το App Store εφαρμογή στο iPhone σας.
  2. Χρησιμοποιήστε τη δυνατότητα αναζήτησης και πληκτρολογήστε “Αριθμοί”.
  3. Πατήστε στο εικονίδιο λήψης δίπλα στην εφαρμογή.
  4. Επιβεβαιώστε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID για λήψη.

Για να ανοίξετε ένα αρχείο .xlsx, πρέπει πρώτα να το αποθηκεύσετε στο iCloud Drive ή στο OneDrive. Αυτές είναι οι δύο υπηρεσίες αποθήκευσης που υποστηρίζει η εφαρμογή. Ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να αποθηκεύσετε τα αρχεία στο iCloud:

  1. Εντοπίστε το αρχείο που θέλετε να ανοίξετε. Πατήστε στο βέλος δίπλα στο όνομα του αρχείου στο επάνω μέρος της οθόνης.
  2. Από το μενού, επιλέξτε “Λήψη”.
  3. Θα βρείτε όλους τους φακέλους iCloud σας στο νέο παράθυρο. Επιλέξτε πού θέλετε να αποθηκεύσετε το αρχείο και πατήστε “Αποθήκευση”.

Αφού ανεβάσετε το αρχείο, μπορείτε να το ανοίξετε χρησιμοποιώντας το Numbers. Απλώς ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Ανοίξτε το Numbers στο iPhone σας.
  2. Πατήστε «Τοποθεσίες» στην επάνω αριστερή γωνία και επιλέξτε iCloud ή OneDrive, ανάλογα με την υπηρεσία αποθήκευσης.
  3. Επιλέξτε το αρχείο και πατήστε για λήψη και ανοίξτε το.

Όταν ολοκληρωθεί η λήψη του αρχείου, θα λάβετε ένα μήνυμα ότι το αρχείο θα αντιγραφεί σε μορφή Numbers. Μόλις ολοκληρώσετε την εργασία στο αρχείο, μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε μορφή .xlsx.

Ανοίξτε τα αρχεία .Xlsx χρησιμοποιώντας τα Φύλλα Google

Τα Υπολογιστικά φύλλα Google είναι μια άλλη εφαρμογή συμβατή με το iPhone για το άνοιγμα αρχείων .xlsx. Θα πρέπει πρώτα να το κατεβάσετε καθώς δεν είναι εγκατεστημένο στο τηλέφωνο. Δείτε πώς να το κάνετε:

  1. Ανοιξε το App Store και αναζητήστε τα “Φύλλα Google” χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα αναζήτησης.
  2. Πατήστε στη λήψη και περιμένετε να εγκατασταθεί η εφαρμογή.
  3. Ανοίξτε την εφαρμογή στο τηλέφωνό σας και συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας Google.

Για να ανοίξετε ένα αρχείο .xlsx χρησιμοποιώντας τα Φύλλα Google, πρέπει πρώτα να το ανεβάσετε στο Google Drive. Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι για να ανεβάσετε ένα αρχείο.

Μέθοδος 1 – Μη αυτόματη αποστολή

  1. Εντοπίστε το αρχείο που θέλετε να ανοίξετε και πατήστε στο βέλος δίπλα στο όνομα του αρχείου.
  2. Από το μενού, επιλέξτε “Αποθήκευση σε αρχείο”.
  3. Επιλέξτε Google Drive και πατήστε «Μεταφόρτωση».

Μόλις το αρχείο βρίσκεται στο Google Drive, μπορείτε να ανοίξετε τα Φύλλα Google και να αναζητήσετε το αρχείο.

Μέθοδος 2 – Αυτόματη μεταφόρτωση

Εάν προσπαθήσετε να ανοίξετε το αρχείο χρησιμοποιώντας τα Φύλλα Google χωρίς να ανεβάσετε το αρχείο στο Drive, θα λάβετε μια αναδυόμενη ειδοποίηση που θα σας ενημερώνει ότι πρέπει πρώτα να ανεβάσετε το έγγραφο. Εάν συμφωνείτε, το αρχείο θα μεταφορτωθεί αυτόματα στο Drive και θα ανοίξει στην εφαρμογή.

Λάβετε υπόψη ότι τα Φύλλα Google θα μετατρέψουν το αρχείο .xlsx σε συμβατή μορφή. Μπορείτε να προβάλετε ή να επεξεργαστείτε το αρχείο και στη συνέχεια να το μετατρέψετε σε .xlsx όταν τελειώσετε.

Πρόσθετες συχνές ερωτήσεις

Ποιες εφαρμογές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επεξεργαστείτε ένα αρχείο .xlsx στο iPhone;

Οι εφαρμογές iPhone που σας επιτρέπουν να ανοίγετε και να επεξεργάζεστε .xlsx περιλαμβάνουν τα Φύλλα Google, τους Αριθμούς και το Microsoft Excel.

Σε ποια μορφή μπορείτε να αποθηκεύσετε ένα αρχείο χρησιμοποιώντας Αριθμούς ή Φύλλα Google για επεξεργασία;

Όταν ανοίγετε ένα αρχείο .xlsx χρησιμοποιώντας το Number ή τα Φύλλα Google, μετατρέπεται αυτόματα σε μορφή συμβατή με την εφαρμογή. Ωστόσο, όταν ολοκληρώσετε την επεξεργασία, μπορείτε να την αποθηκεύσετε ξανά σε μορφή .xlsx.

Είναι δωρεάν το Microsoft Excel για iPhone;

Όχι. Όταν ανοίγετε την εφαρμογή Microsoft Excel στο iPhone σας, θα πρέπει να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας στο Microsoft 365, μια υπηρεσία επί πληρωμή. Εάν έχετε ήδη το Microsoft 365 στον υπολογιστή σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και δεν θα υπάρχει επιπλέον κόστος. Πρέπει να αποκτήσετε μια συνδρομή επί πληρωμή εάν πρέπει να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό.

Μπορώ να στείλω αρχεία .xlsx στο iPhone μου χρησιμοποιώντας το AirDrop;

Ναι μπορείς. Εάν πρέπει να στείλετε ένα αρχείο .xlsx από το ένα iPhone στο άλλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία AirDrop.

Είναι δωρεάν το Numbers για iPhone;

Με το iPhone 6 και νεότερη έκδοση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Numbers δωρεάν. Τα iPhone 5 και χαμηλότερες απαιτούν συνδρομή επί πληρωμή.

Το άνοιγμα των υπολογιστικών φύλλων σας δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο

Έχουμε κάνει πολύ δρόμο από την ασυμβατότητα της Microsoft με τα προϊόντα της Apple. Τώρα, μπορείτε να εργάζεστε αποτελεσματικά χρησιμοποιώντας και τα δύο συστήματα με τις κατάλληλες εφαρμογές όπως Numbers, Φύλλα Google, ακόμη και την έκδοση του Microsoft 365 για φορητές συσκευές.

Χρησιμοποιείτε το iPhone σας για να προβάλλετε αρχεία ή να κάνετε επεξεργασίες της τελευταίας στιγμής; Ενημερώστε μας στην ενότητα σχολίων ποιες εφαρμογές θεωρείτε τις καλύτερες για εργασία σε αρχεία .xlsx.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here