Πώς να αλλάξετε χαρακτήρες στο GTA 5

0
83

Παρόλο που κυκλοφόρησε πριν από περισσότερα από επτά χρόνια, το GTA 5 κατάφερε να διατηρήσει τη δημοτικότητά του μέχρι σήμερα. Εν μέρει, η Rockstar έχει το GTA Online για να ευχαριστήσει γι’ αυτό – έχει εξελιχθεί σε μια τεράστια κοινότητα που είναι πιθανό να παραμείνει δημοφιλής μέχρι να κυκλοφορήσει το GTA 6 (δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας). Ωστόσο, οι άνθρωποι συνεχίζουν να απολαμβάνουν τις καμπάνιες GTA 5 για έναν παίκτη.

Πώς να αλλάξετε χαρακτήρες στο GTA 5

Ένας καινοτόμος μηχανικός που ξεχωρίζει την πέμπτη δόση από προηγούμενες εκδόσεις GTA είναι η ιστορία τριών χαρακτήρων. Παίζετε ως Μάικλ, ένας μεσήλικας γκάνγκστερ που περνάει μια κρίση μέσης ηλικίας, ο Φράνκλιν, ένας άντρας που σχετίζεται με τη συμμορία του δρόμου που θέλει να ανέβει στη ζωή και ο Τρέβορ, ο οποίος… καλά… πρέπει να παίξετε το παιχνίδι.

Η εναλλαγή μεταξύ αυτών των τριών χαρακτήρων είναι δυνατή για την πλειοψηφία του GTA 5, και σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και κατά τη διάρκεια αποστολών. Ας εμβαθύνουμε στην εναλλαγή χαρακτήρων GTA 5 σε διάφορες πλατφόρμες.

Πώς να αλλάξετε χαρακτήρες στο GTA 5

Πρώτα απ ‘όλα, ναι, είναι δυνατή η εναλλαγή μεταξύ των τριών χαρακτήρων κατά τη λειτουργία ελεύθερης περιαγωγής. Είναι τόσο απλό όσο κρατάτε ένα κουμπί και επιλέγετε έναν από τους άλλους δύο χαρακτήρες (θα μπούμε στις λεπτομέρειες αργότερα). Τη στιγμή που αλλάζετε σε διαφορετικό χαρακτήρα, η κάμερα πλοηγείται στο σημείο που βρίσκεται αυτός ο χαρακτήρας τη δεδομένη στιγμή.

Αυτοί οι διακόπτες έχουν επίσης γίνει ενδιαφέροντες και καθηλωτικοί. Για παράδειγμα, η μετάβαση στον Trevor μπορεί να μειώσει τη στιγμή που φαινομενικά προσπαθεί να σπρώξει ένα νεκρό σώμα στην τουαλέτα. Μπορεί επίσης να κυνηγάει μια γυναίκα που προσπαθεί να ζητήσει συγγνώμη για την άσεμνη έκθεση ή ακόμα και να πετάξει έναν άνδρα στο νερό από τον πεζόδρομο. Άλλοι χαρακτήρες έχουν επίσης ενδιαφέροντες διακόπτες. κανένας σαν τον Τρέβορ, όμως.

Κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής αποστολής, θα γνωρίσετε τον μηχανικό μεταγωγής. Ωστόσο, δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτήν τη λειτουργία, μέχρι να συνδεθείτε με τους άλλους δύο χαρακτήρες (μετά τον Πρόλογο, παίζετε με τον Franklin για μερικές αποστολές). Μετά από λίγο, θα μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των τριών χαρακτήρων τις περισσότερες στιγμές μέσα στο παιχνίδι.

Ορισμένες αποστολές ενδέχεται να σας εμποδίσουν να εκτελέσετε έναν διακόπτη ή να περιορίσουν τον διακόπτη σε δύο χαρακτήρες. Σε ορισμένες στιγμές του παιχνιδιού, δεν θα μπορείτε να επιλέξετε άλλον χαρακτήρα ακόμα και όταν κάνετε ελεύθερη περιπλάνηση. Αυτό εξαρτάται από την ιστορία.

Αλλά ας δούμε πώς να αλλάζουμε πραγματικά χαρακτήρες στο GTA 5, από πλατφόρμα σε πλατφόρμα.

Πώς να αλλάξετε χαρακτήρες στο GTA 5 σε υπολογιστή

Οι παίκτες PC χρειάστηκε να περιμένουν για αρκετή ώρα μετά την κυκλοφορία της κονσόλας του παιχνιδιού (αυτή είναι κάπως μια παράδοση με τη Rockstar), αλλά κατέληξαν να αποκτήσουν το ίδιο παιχνίδι με τους παίκτες της κονσόλας. Φυσικά, η εναλλαγή χαρακτήρων έπαιξε εξίσου σημαντικό ρόλο στον υπολογιστή όσο και στις κονσόλες. Δείτε πώς να κάνετε εναλλαγή μεταξύ χαρακτήρων GTA 5 στον υπολογιστή σας.

  1. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο ”Alt” μετά την εκτέλεση του παιχνιδιού
  2. Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα κατεύθυνσης ή το ποντίκι για να επισημάνετε τον χαρακτήρα στον οποίο θέλετε να μεταβείτε
  3. Αφήστε το πλήκτρο ”Alt”

Η εναλλαγή μεταξύ χαρακτήρων GTA 5 είναι τόσο απλή.

Πώς να αλλάξετε χαρακτήρες στο GTA 5 στο PS4

Η ίδια αρχή που έχουμε εξηγήσει για την έκδοση του παιχνιδιού για υπολογιστή ισχύει και για τις κονσόλες, συμπεριλαμβανομένου του PS4. Η μόνη διαφορά είναι ότι τα κλειδιά που χρησιμοποιούνται είναι διαφορετικά.

  1. Κρατήστε πατημένο το κουμπί κάτω στο D-Pad
  2. Επισημάνετε τον χαρακτήρα στον οποίο θέλετε να μεταβείτε χρησιμοποιώντας το δεξί αναλογικό μοχλό
  3. Αφήστε το κουμπί Down για εναλλαγή

Πώς να αλλάξετε χαρακτήρες στο GTA 5 στο PS3

Αν και το PS3 ακούγεται σαν πολύ καιρό πριν (ό,τι και με το PS5 που κυκλοφορεί εδώ και μήνες), το GTA 5 κυκλοφόρησε ακόμα κατά τη διάρκεια της βασιλείας του PS3 ως η κονσόλα του επόμενου παιχνιδιού. Το PS4 είδε το φως της ημέρας λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του GTA 5. Έτσι, το παιχνίδι μπορεί να παίξει σίγουρα σε κονσόλες PS3. Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε χαρακτήρες όταν παίζετε στην παλαιότερη κονσόλα.

  1. Κρατήστε πατημένο το κουμπί στο D-Pad
  2. Χρησιμοποιώντας το δεξί αναλογικό μοχλό, επιλέξτε τον χαρακτήρα στον οποίο θέλετε να μεταβείτε
  3. Αφήστε το κουμπί Down για να κάνετε τη μετάβαση

Πώς να αλλάξετε χαρακτήρες στο GTA 5 στο Xbox

Είτε παίζετε το παιχνίδι σε Xbox 360 είτε σε Xbox One, τόσο η αρχή όσο και η σειρά των πλήκτρων είναι η ίδια. Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε χαρακτήρες στο GTA 5 σε οποιαδήποτε από τις δύο κονσόλες.

  1. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Down που βρίσκεται στο D-Pad
  2. Επιλέξτε τον προτιμώμενο χαρακτήρα με το δεξί αναλογικό μοχλό
  3. Αφήστε το κουμπί κάτω για να επιλέξετε τον επισημασμένο χαρακτήρα

Πώς να αλλάξετε χαρακτήρες στο GTA 5 Online

Το GTA Online επιτρέπει σε κάθε παίκτη να δημιουργήσει δύο διαφορετικούς χαρακτήρες και να τους χρησιμοποιήσει όσο τον βολεύει. Φυσικά, ο παίκτης μπορεί να κάνει εναλλαγή μεταξύ των δύο. Ωστόσο, οι αλλαγές χαρακτήρων στη λειτουργία Online του παιχνιδιού δεν είναι τόσο απλές όσο στην έκδοση για έναν παίκτη του παιχνιδιού. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των δύο χαρακτήρων σας στο GTA 5 Online.

  1. Ενεργοποιήστε το μενού παύσης του παιχνιδιού ενώ παίζετε με έναν από τους δύο χαρακτήρες
  2. Επιλέξτε την καρτέλα ”Online”
  3. Μεταβείτε στο “Ανταλλαγή χαρακτήρων”
  4. Επιβεβαιώστε ότι θέλετε να τερματίσετε τη συνεδρία
  5. Επιλέξτε τον χαρακτήρα στον οποίο θέλετε να μεταβείτε χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα κατεύθυνσης
  6. Επιβεβαιώνω

Πώς να αλλάξετε κουλοχέρηδες χαρακτήρων στο GTA 5

Όταν πατάτε παρατεταμένα το ”Alt” (PC) ή το κουμπί Down στο D-Pad (κονσόλες), θα δείτε ένα μικροσκοπικό μενού χαρακτήρων να εμφανίζεται στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης. Θα δείτε τον Michael (μπλε) στα αριστερά, τον Franklin (πράσινο) επάνω και τον Trevor (πορτοκαλί) στα δεξιά. Ίσως θέλετε να αλλάξετε αυτές τις υποδοχές χαρακτήρων, αλλά, δυστυχώς, αυτό δεν μπορεί να γίνει στο GTA 5. Οι τρεις χαρακτήρες είναι πάντα συνδεδεμένοι στις εν λόγω θέσεις.

Ομοίως, στην οθόνη επιλογής χαρακτήρων στο GTA 5 Online, οι χαρακτήρες είναι συνδεδεμένοι στις θέσεις τους και δεν μπορούν να αλλάξουν.

Πρόσθετες συχνές ερωτήσεις

1. Πώς αλλάζετε λειτουργίες στο GTA 5;

Ανάλογα με το είδος του παίκτη που είστε, μπορεί να προτιμάτε διαφορετικές λειτουργίες στόχευσης στο GTA 5. Ευτυχώς, υπάρχει μια επιλογή μεταξύ των λειτουργιών στόχευσης.

Ωστόσο, ορισμένοι παίκτες βρήκαν ότι η επιλογή Λειτουργία στόχευσης είναι γκριζαρισμένη στη λειτουργία Online. Αν και το GTA 5 και το GTA Online θεωρούνται γενικά ως ξεχωριστά παιχνίδια, οι ρυθμίσεις από τη λειτουργία ενός παίκτη μεταφέρονται σε εκείνες της διαδικτυακής έκδοσης.

Έτσι, μεταβείτε σε έναν χαρακτήρα για έναν παίκτη (Μάικλ, Φράνκλιν ή Τρέβερ), μεταβείτε στο μενού, μεταβείτε στην καρτέλα Ρυθμίσεις, επιλέξτε “Στοιχεία ελέγχου” και επιλέξτε τη Λειτουργία στόχευσης της προτίμησής σας. Οι αλλαγές θα ισχύουν και για τη λειτουργία παιχνιδιού για πολλούς παίκτες.

2. Πώς αλλάζετε από πρώτο πρόσωπο σε τρίτο στο GTA 5;

Σε όποια πλατφόρμα και αν παίζετε το GTA 5 online, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ πρώτου και τρίτου προσώπου στο GTA 5. Για PS4, πατήστε το touchpad για να κάνετε την εναλλαγή. Στο Xbox One, το κουμπί “Επιλογή” κάνει το ίδιο πράγμα. Όσο για τον υπολογιστή, πατώντας το πλήκτρο ”V” θα γίνει εναλλαγή μεταξύ της προβολής πρώτου και τρίτου προσώπου.

Ενώ ορισμένοι παίκτες προτιμούν τη λειτουργία πρώτου προσώπου από το τρίτο πρόσωπο, μπορεί να δυσκολευτούν την οδήγηση σε πρώτο πρόσωπο. Ευτυχώς, το παιχνίδι σάς επιτρέπει να παίζετε σε πρώτο πρόσωπο ενώ είστε με τα πόδια και να μεταβείτε αυτόματα σε τρίτο πρόσωπο όταν βρίσκεστε σε όχημα (ή αντίστροφα). Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο μενού “Ρυθμίσεις”, επιλέξτε “Εμφάνιση” και ενεργοποιήστε την επιλογή “Να επιτρέπονται οι ανεξάρτητες λειτουργίες κάμερας”.

Επιπλέον, εάν εισέλθετε στο μενού Controls, μπορείτε να κάνετε την αλλαγή πρώτου τρίτου προσώπου καθώς μπαίνετε στο κάλυμμα με τα πόδια. Αυτό μπορεί επίσης να βελτιώσει την απόδοση του παιχνιδιού σας.

3. Γιατί δεν μπορώ να αλλάξω τον χαρακτήρα μου στο GTA 5;

Υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι για τους οποίους ενδέχεται να μην μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ χαρακτήρων GTA 5. Το πρώτο είναι ότι θα μπορούσατε να βρίσκεστε σε μια αποστολή που δεν επιτρέπει εναλλαγές χαρακτήρων. Ο άλλος λόγος μπορεί να είναι ότι είστε πολύ κοντά σε μια αποστολή. Εάν βρίσκεστε πολύ κοντά σε ένα σημείο αποστολής, το μενού που συνήθως εμφανίζει την οθόνη χαρακτήρων μπορεί να εμφανίσει την οθόνη του ραδιοφωνικού σταθμού. Οδηγήστε περίπου 10 δευτερόλεπτα μακριά από το σημείο αποστολής και δοκιμάστε ξανά.

Εάν δεν συμβαίνει κανένας από τους δύο λόγους, επικοινωνήστε με την τεχνική υποστήριξη της Rockstar για να σας βοηθήσει να επιλύσετε αυτό το ζήτημα.

4. Πώς μπορώ να επιστρέψω στο Franklin στο GTA 5;

Σε μια συγκεκριμένη στιγμή στη λειτουργία ιστορίας του παιχνιδιού, ενδέχεται να μην μπορείτε να παίξετε ως Franklin. Αυτό είναι, ως επί το πλείστον, σε μια σειρά από μερικές διαδοχικές αποστολές με τον Trevor. Δεν θα μπορείτε να μεταβείτε σε Franklin ή Michael, ακόμη και κατά τη λειτουργία ελεύθερης περιαγωγής. Απλώς συνεχίστε να παίζετε τις αποστολές ιστορίας για να προχωρήσετε το παιχνίδι και η επιλογή εναλλαγής θα γίνει ξανά διαθέσιμη. Ωστόσο, σας ενθαρρύνουμε να αφήσετε τον εαυτό σας να βυθιστεί σε αυτές τις αποστολές Trevor. είναι λαμπροί.

GTA 5 Εναλλαγή μεταξύ χαρακτήρων

Σε όποια πλατφόρμα και αν παίζετε το GTA 5, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των τριών διαθέσιμων χαρακτήρων για το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Είναι απλό καθώς κρατάτε πατημένο το κουμπί μενού χαρακτήρων (Alt στον υπολογιστή, κουμπί Down στο D-pad στις κονσόλες) και επιλέγετε τον χαρακτήρα στον οποίο θέλετε να μεταβείτε.

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός σας βοήθησε να μάθετε πώς να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των χαρακτήρων στο GTA 5 και να ξεπερνάτε τυχόν προβλήματα που μπορεί να έχετε αντιμετωπίσει. Εάν έχετε κάτι άλλο να προσθέσετε ή περισσότερες ερωτήσεις, πατήστε τα σχόλια παρακάτω και ενημερώστε μας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here