Πώς να αλλάξετε το νόμισμα στο Facebook Marketplace

0
43

Η αγορά και η πώληση με το Facebook Marketplace μπορούν να σας συνδέσουν με χρήστες από όλο τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να κάνετε εναλλαγή μεταξύ νομισμάτων για τον καθορισμό των συναλλαγματικών ισοτιμιών. Ευτυχώς, η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου έχει απλές ρυθμίσεις, που επιτρέπουν στους χρήστες να ενημερώνουν τα νομίσματα που προτιμούν.

Πώς να αλλάξετε το νόμισμα στο Facebook Marketplace

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς να αλλάζετε νομίσματα στην αγορά του Facebook.

Αλλαγή νομισμάτων

Τα πραγματικά βήματα για την αλλαγή νομισμάτων στην αγορά του Facebook είναι αρκετά απλά. Ωστόσο, μόλις αλλάξετε το προτιμώμενο νόμισμα, δεν μπορείτε να το αλλάξετε ξανά για 72 ώρες. Οι αλλαγές στις ρυθμίσεις νομίσματος στην αγορά του FB ισχύουν επίσης για όλες τις προτιμήσεις νομισμάτων σας στο Facebook, όχι μόνο για την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου της αγοράς.

Δείτε πώς να το κάνετε:

  1. Συνδεθείτε στον κανονικό λογαριασμό σας στο Facebook.
  2. Επιλέξτε την επιλογή με τρεις γραμμές. Αυτό βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία της διεπαφής.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή «Market».
  4. Στην κορυφή της διεπαφής θα εμφανιστούν πολλές επιλογές νομίσματος. Επιλέξτε το νόμισμα που προτιμάτε.
  5. Ανανεώστε το παράθυρό σας ή αποσυνδεθείτε και συνδεθείτε ξανά στο Facebook.

Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία, μπορείτε να δείτε τις καταχωρίσεις σας ή να δημιουργήσετε μια δική σας καταχώριση. Θα πρέπει να εμφανίζονται ως το νέο νόμισμα που επιλέξατε.

Αλλαγή νομισμάτων στο Facebook Pay

Η αγορά του Facebook και η διεπαφή μπορεί να διαφέρουν μεταξύ των χρηστών. Εφόσον η πληρωμή συνδέεται μέσω όλων των ρυθμίσεων, υπάρχουν πολλοί τρόποι να αλλάξετε το νόμισμά σας εάν δεν υπάρχουν οι παραπάνω επιλογές.

Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε το νόμισμα πληρωμής που προτιμάτε:

  1. Ενώ είστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας, επιλέξτε την επιλογή του μενού λογαριασμού με την εικόνα του προφίλ σας.
  2. Στο μενού, εντοπίστε και επιλέξτε “Ρυθμίσεις & Απόρρητο”.
  3. Από τις επιλογές που ανοίγουν, επιλέξτε ξανά “Ρυθμίσεις”.
  4. Επιλέξτε την επιλογή «Παραγγελίες και πληρωμές».
  5. Στις ρυθμίσεις σχετικά με την πληρωμή, επιλέξτε «Δραστηριότητα».
  6. Εντοπίστε την επιλογή που λέει “Νόμισμα” και επιλέξτε το νόμισμα που θέλετε.

Αλλαγή νομίσματος με διαφημίσεις Facebook

Ας υποθέσουμε ότι χρησιμοποιείτε διαφημίσεις Facebook για να πουλήσετε προϊόντα στην αγορά του Facebook. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε επίσης να αλλάξετε το νόμισμα μέσω των συγκεκριμένων ρυθμίσεών τους. Ωστόσο, μπορείτε να το κάνετε αυτό μόνο μία φορά κάθε 60 ημέρες και όχι 72 ώρες όπως στις άλλες πλατφόρμες του Facebook.

Δείτε πώς να το κάνετε:

  1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Facebook και επιλέξτε το κουμπί μενού.
  2. Επιλέξτε την επιλογή “Διαφημίσεις” από το αναπτυσσόμενο μενού με ένα bullhorn δίπλα της.
  3. Από τον διαχειριστή διαφημίσεων, μεταβείτε στις πληρωμές.
  4. Επιλέξτε την επιλογή “Επεξεργασία” κάτω από τις “Πληροφορίες επιχείρησης”.
  5. Επιλέξτε τη ζώνη ώρας που θέλετε (εύχρηστο για να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το σωστό νόμισμα) και το νόμισμα.

Μόλις προσαρμόσετε αυτές τις ρυθμίσεις, θα πρέπει να αλλάξει και το νόμισμα της χώρας που πραγματοποιείτε τις συναλλαγές σας στο Facebook. Ωστόσο, μπορείτε να εφαρμόσετε αυτές τις αλλαγές μόνο εάν είστε ο διαχειριστής του διαφημιστικού λογαριασμού Facebook. Ομοίως, η χώρα των ρυθμίσεών σας πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένη με το νόμισμα που επιλέξατε για να λειτουργήσει αυτή η μέθοδος.

Αλλαγή της τοποθεσίας σας στο Facebook Marketplace

Ένας από τους κύριους λόγους που οι χρήστες μπορεί να θέλουν να αλλάξουν το νόμισμά τους στην αγορά του Facebook είναι είτε μετακόμιση είτε ταξίδι. Για αυτόν τον λόγο, ίσως χρειαστεί επίσης να ξέρετε πώς να αλλάξετε την τοποθεσία σας μέσω των ρυθμίσεων.

  1. Ενώ είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας στο Facebook, επιλέξτε την επιλογή “Marketplace” στο αριστερό μενού.
  2. Κάτω από την επιλογή “Φίλτρα”, επιλέξτε “Τοποθεσία”.
  3. Μπορείτε να επιλέξετε την τοποθεσία σας και πόσο μακριά θέλετε να είναι ορατές οι καταχωρίσεις σας.
  4. Αφού εισαγάγετε τις πληροφορίες που ζητήσατε, επιλέξτε «Απάντηση».

Μόλις εφαρμόσετε αυτές τις αλλαγές, μη διστάσετε να ανανεώσετε τη σελίδα ή να αποσυνδεθείτε και στο Facebook ξανά, εάν οι αλλαγές δεν εμφανιστούν αμέσως. Η διαφορά στην τοποθεσία θα επηρεάσει τις ορατές καταχωρίσεις σας. Ωστόσο, η τοποθεσία του υπάρχοντος λογαριασμού σας στο Facebook (και όχι η αγορά σας) θα παραμείνει η ίδια.

Αγορά αντικειμένων στο Facebook Marketplace

Αφού αλλάξετε το νόμισμα και την τοποθεσία που προτιμάτε στην αγορά του Facebook, ήρθε η ώρα να κάνετε αγορές περιηγώντας τις καταχωρίσεις που θέλετε. Ίσως έχετε βρει μια καταχώριση για ένα προϊόν που θα θέλατε να αγοράσετε. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η επιλογή ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμη για ορισμένες χώρες σε όλη την Ευρώπη και την Ιαπωνία.

Δείτε πώς μπορείτε να περιηγηθείτε στις καταχωρίσεις και να χρησιμοποιήσετε την επιλογή ολοκλήρωσης αγοράς:

  1. Ενώ βρίσκεστε στον λογαριασμό σας στο Facebook, επιλέξτε την επιλογή “Marketplace” από το αριστερό μενού. Θα πρέπει να έχει ένα μπλε emoji σκηνής δίπλα του.
  2. Περιηγηθείτε στις διαθέσιμες λίστες και επιλέξτε το προϊόν που θέλετε να αγοράσετε.
  3. Θα έχετε δύο επιλογές για να επικοινωνήσετε με τον πωλητή. Μπορείτε να επιλέξετε “Μήνυμα” για να γράψετε στον πωλητή ένα εξατομικευμένο μήνυμα ή μπορείτε να επιλέξετε να στείλετε ένα μήνυμα που θα σας ρωτάει “Είναι διαθέσιμο;”

Όταν ο πωλητής δει το μήνυμά σας, μπορεί να απαντήσει για να ξεκινήσει η διαδικασία διαπραγμάτευσης για το αντικείμενο. Αυτή η απλή διαδικασία κάνει το ηλεκτρονικό εμπόριο εύκολο.

Πώληση στο Facebook Marketplace

Ενώ η διαδικασία είναι πιο απλοποιημένη από άλλες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, η πώληση με το Facebook Marketplace μπορεί να είναι ελαφρώς πιο συγκεχυμένη από την αγορά. Το Facebook θα λάβει ένα τέλος 5% για κάθε πώληση που κάνετε, ενώ η καταχώριση των αντικειμένων είναι δωρεάν. Εάν το προϊόν σας πωλείται για λιγότερο από 8 $, το Facebook marketplace θα χρεώσει 0,40 $. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αυτή η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη σε ορισμένες χώρες.

Δείτε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε να πουλάτε τα πράγματά σας δημοσιεύοντας καταχωρίσεις στην αγορά του Facebook:

  1. Μέσω του λογαριασμού σας στο Facebook, αποκτήστε πρόσβαση στο Marketplace από το αριστερό μενού.
  2. Επιλέξτε την επιλογή που λέει, “Δημιουργία νέας καταχώρισης”.
  3. Επιλέξτε «Αντικείμενο προς πώληση».
  4. Μια εξειδικευμένη διεπαφή για την προσαρμογή της λίστας θα πρέπει να εμφανίζεται στην αριστερή πλευρά της οθόνης σας.
  5. Επιλέξτε την επιλογή «Προσθήκη φωτογραφίας». Αυτό θα σας επιτρέψει να ανεβάσετε μια φωτογραφία του αντικειμένου σας από τη συσκευή σας ή να τραβήξετε μια φωτογραφία αν δεν το έχετε κάνει ήδη.
  6. Προσθέστε πληροφορίες για το προϊόν σας και την τιμολόγηση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Επόμενο».
  7. Επιλέξτε την κατάλληλη μέθοδο παράδοσης και μετά επιλέξτε «Επόμενο» για άλλη μια φορά.
  8. Τέλος, επιλέξτε την επιλογή «Δημοσίευση» και η καταχώρισή σας θα βρίσκεται στο Facebook Marketplace.

Κατά τη διαδικασία προσαρμογής της καταχώρισης, στο μέσο της οθόνης σας θα εμφανιστεί μια προεπισκόπηση για να σας δείξει τι θα είναι ορατό στους χρήστες που βλέπουν την καταχώριση. Κάντε τις απαραίτητες αλλαγές.

Συχνές ερωτήσεις

Γιατί η αγορά του Facebook έχει περιορισμό χρόνου 72 ωρών για την αλλαγή νομίσματος;

Το Facebook χρησιμοποιεί περιορισμό 72 ωρών για να αποτρέψει την απάτη για να διασφαλίσει ότι όλες οι συναλλαγές είναι νόμιμες. Οι αγοραστές μπορεί να επιχειρήσουν να χειραγωγήσουν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, επομένως ο κανονισμός το αποτρέπει.

Μπορώ να αγοράσω και να πουλήσω αντικείμενα στο εξωτερικό χρησιμοποιώντας την αγορά του Facebook;

Ναι, μπορείτε να αγοράσετε και να πουλήσετε αντικείμενα διεθνώς χρησιμοποιώντας την αγορά του Facebook. Το σύστημα θα μετατρέψει αυτόματα την πληρωμή στο κατάλληλο τοπικό νόμισμα. Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρχει πρόσθετο κόστος κατά την αγορά ή την πώληση αντικειμένων διεθνώς.

Μπορώ να επιστρέψω προϊόντα μέσω του Facebook Marketplace;

Το Facebook Marketplace δεν έχει θεσπίσει πολιτική επιστροφών με την οποία πρέπει να συμμορφώνονται οι χρήστες. Ωστόσο, ενθαρρύνουν τους πωλητές και τους αγοραστές να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν μια εξατομικευμένη πολιτική επιστροφής. Εάν θέλετε να επιστρέψετε κάτι στο Facebook Marketplace, επικοινωνήστε με τον πωλητή ή την εξυπηρέτηση πελατών του τρόπου πληρωμής σας για να υποβάλετε ένα παράπονο.

Χρήση νομισμάτων στο Facebook Marketplace

Ευτυχώς, η αγορά του Facebook προσφέρει πολλαπλές μεθόδους αλλαγής και προσαρμογής της επιθυμητής μορφής νομίσματος. Ωστόσο, η γνώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας κατά τις διεθνείς πωλήσεις είναι απαραίτητη. Βεβαιωθείτε για το νόμισμά σας προτού το αλλάξετε, καθώς ο περιορισμός των 72 ωρών μπορεί να σας εμποδίσει να κάνετε αλλαγές.

Βρήκατε εύκολη την αλλαγή του νομίσματος και της τοποθεσίας σας στο Facebook Marketplace; Τι γίνεται με την αγορά αντικειμένων και την πώληση καταχωρίσεων; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here