Πώς να αλλάξετε τον διακομιστή DNS στα Windows 11

0
87

Αλλάξτε εύκολα τον διακομιστή DNS στα Windows 11!

Πώς να αλλάξετε τον διακομιστή DNS στα Windows 11
Πώς να αλλάξετε τον διακομιστή DNS στα Windows 11

Το Domain Name System ή DNS είναι μια βάση δεδομένων που αποτελείται από διαφορετικά ονόματα τομέα και διευθύνσεις IP. Κάθε φορά που ένας χρήστης εισάγει έναν τομέα στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού, ο διακομιστής DNS εξετάζει τη διεύθυνση IP με την οποία συσχετίζονται οι τομείς.

Μετά την αντιστοίχιση της διεύθυνσης IP, σχολιάζει στον διακομιστή web του ιστότοπου που επισκέπτεται. Οι περισσότεροι χρήστες βασίζονται στον προεπιλεγμένο διακομιστή DNS που παρέχεται από τον ISP. Ωστόσο, ο διακομιστής DNS που εκχωρείται από τον ISP είναι συνήθως ασταθής και προκαλεί σφάλματα συνδεσιμότητας.

Επομένως, είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιείτε διαφορετικό διακομιστή DNS. Μέχρι στιγμής, υπάρχουν εκατοντάδες δημόσιοι διακομιστές DNS διαθέσιμοι για υπολογιστή. Οι δημόσιοι διακομιστές DNS όπως το Google DNS, το OpenDNS κ.λπ., παρέχουν καλύτερη ταχύτητα, καλύτερη ασφάλεια και λειτουργίες αποκλεισμού διαφημίσεων.

Βήματα για την αλλαγή του διακομιστή DNS στα Windows 11

Είναι πολύ εύκολο να αλλάξετε το DNS στα Windows 10, αλλά οι ρυθμίσεις έχουν αλλάξει στα Windows 11. Επομένως, εάν χρησιμοποιείτε Windows 11 και δεν ξέρετε πώς να αλλάξετε τον διακομιστή DNS, διαβάζετε το σωστό άρθρο.

Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε έναν λεπτομερή οδηγό για τον τρόπο αλλαγής του διακομιστή DNS στα Windows 11. Ας το ελέγξουμε.

Βήμα 1. Πρώτα απ ‘όλα, κάντε κλικ στο μενού Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε “Ρυθμίσεις”.

Βήμα 2. Στη σελίδα Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στην επιλογή «Δίκτυο και Διαδίκτυο».

Βήμα 3. Στη σελίδα Δίκτυο και Διαδίκτυο, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στην επιλογή “Αλλαγή επιλογών προσαρμογέα”

Βήμα 4. Κάντε δεξί κλικ στο Συνδεδεμένο δίκτυο και επιλέξτε “Ιδιότητες”.

Βήμα 5. Στο επόμενο Παράθυρο, κάντε διπλό κλικ στο ‘Internet Protocol Version 4’.

Βήμα 6. Στο επόμενο παράθυρο, ενεργοποιήστε το «Χρήση των ακόλουθων διευθύνσεων διακομιστή DNS. Στη συνέχεια, συμπληρώστε τους διακομιστές DNS και κάντε κλικ στο κουμπί «Ok».

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αλλάξετε τον διακομιστή DNS σε υπολογιστή με Windows 11.

Έτσι, αυτός ο οδηγός έχει να κάνει με τον τρόπο αλλαγής του διακομιστή DNS στον υπολογιστή με Windows 11. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με αυτό, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here