Πώς να αλλάξετε τις επεκτάσεις αρχείων για ένα αρχείο σε ένα iPhone

0
51

Το σύστημα διαχείρισης αρχείων iOS ήταν ένα σημείο διαμάχης για τους χρήστες της Apple από τις πρώτες μέρες. Πολλοί έχουν διαπιστώσει ότι η ενσωματωμένη εφαρμογή Αρχείο είναι περιορισμένη σε λειτουργικότητα, χωρίς συχνά τις απλούστερες επιλογές.

Πώς να αλλάξετε τις επεκτάσεις αρχείων για ένα αρχείο σε ένα iPhone

Μέχρι πρόσφατα, οι χρήστες iPhone δεν μπορούσαν να αλλάξουν μια επέκταση αρχείου χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Αρχείο. Αυτή η επιλογή εισήχθη τελικά με την κυκλοφορία του iOS 16. Ακολουθήστε για να μάθετε πώς μπορείτε να αλλάξετε τις επεκτάσεις αρχείων στο iPhone σας και τι να κάνετε εάν χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Apple.

Πώς να προβάλετε την επέκταση αρχείου για ένα αρχείο

Οι επεκτάσεις μπορεί μερικές φορές να μπερδεύονται κατά τη μεταφορά αρχείων μεταξύ πολλών συσκευών, με αποτέλεσμα το αρχείο να μην είναι αναγνώσιμο στο iPhone σας. Αυτό μπορεί να είναι απίστευτα απογοητευτικό εάν δεν έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας του αρχείου, με αποτέλεσμα να χάσετε το αρχείο για πάντα.

Εάν θέλετε να είστε σίγουροι πριν αναζητήσετε μια λύση, δείτε πώς μπορείτε να δείτε την επέκταση αρχείου στο iPhone σας.

  1. Επιλέξτε ένα αρχείο και πατήστε παρατεταμένα το αρχείο μέχρι να εξαφανιστεί το όνομά του.
  2. Στην αναδυόμενη γραμμή μενού, επιλέξτε την καρτέλα “Πληροφορίες”.

Η καρτέλα Πληροφορίες θα εμφανίσει τις ακόλουθες πληροφορίες σχετικά με το αρχείο σας.

  • Ονομα αρχείου
  • Επέκταση
  • Τύπος αρχείου
  • Μέγεθος
  • Τοποθεσία αποθήκευσης
  • Ημερομηνία και ώρα δημιουργίας
  • Ημερομηνία και ώρα τροποποίησης
  • Ετικέτες

Εάν το κείμενο στην ενότητα Επέκταση δεν ταιριάζει με την αρχική επέκταση του αρχείου, ήρθε η ώρα να το αλλάξετε ξανά και να κάνετε το αρχείο ξανά αναγνώσιμο.

Πώς να αλλάξετε την επέκταση αρχείου για ένα αρχείο

Σε όλο το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας της Apple, η αλλαγή της επέκτασης αρχείου ήταν δυνατή μόνο με χρήση Mac. Στη συνέχεια, το αρχείο θα μπορούσε να μεταφερθεί πίσω στο iPhone, όπου το σύστημα θα προσπαθήσει να το ανοίξει χρησιμοποιώντας την εφαρμογή που συνάγεται από την επέκταση.

Η ενημέρωση του iOS 16 έχει εξαλείψει τον μεσάζοντα, επιτρέποντάς σας να αλλάξετε μια επέκταση αρχείου απευθείας στο iPhone σας.

Αλλάξτε την επέκταση αρχείου για ένα αρχείο χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Files

Η αλλαγή της επέκτασης αρχείου στο iPhone σας είναι μια αρκετά απλή διαδικασία που δεν θα σας πάρει περισσότερο από μερικά λεπτά. Να είστε προσεκτικοί με τις αλλαγές, για να βεβαιωθείτε ότι το αρχείο μπορεί να ανοίξει με μια αντίστοιχη εφαρμογή.

  1. Εκκινήστε την εφαρμογή Αρχεία.
  2. Επιλέξτε ένα αρχείο και πατήστε παρατεταμένα το αρχείο.
  3. Επιλέξτε την επιλογή «Μετονομασία» από το αναπτυσσόμενο μενού.
  4. Διαγράψτε το προηγούμενο όνομα και εισάγετε ένα νέο.
  5. Πατήστε «Τέλος» στην κάτω δεξιά γωνία του πληκτρολογίου σας.

Εάν θέλετε να αλλάξετε την επέκταση ενός υποστηριζόμενου αρχείου σε ένα iPhone, θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικά ακόμη βήματα. Τα υποστηριζόμενα αρχεία είναι μερικά από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα αρχεία σε smartphone, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω.

  • MP4
  • JPG
  • PNG
  • PDF

Όταν κοιτάζετε αυτά τα αρχεία, δεν θα μπορείτε να δείτε τις επεκτάσεις τους στην αρχή. Για να το αλλάξετε αυτό, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Αρχεία.
  2. Ανοίξτε το αρχείο που θέλετε να αλλάξετε.
  3. Πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας.
  4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην “Προβολή επιλογών”. Επιλέξτε την επιλογή “Εμφάνιση όλων των επεκτάσεων”.

Τώρα θα μπορείτε να δείτε όλες τις επεκτάσεις ανεξάρτητα από τον τύπο αρχείου και να τις αλλάξετε όπως θέλετε, ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται παραπάνω.

Αλλάξτε την επέκταση αρχείου για ένα αρχείο χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή τρίτου μέρους

Εάν χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση iOS στο iPhone σας, δεν θα μπορείτε να αλλάξετε την επέκταση αρχείου χρησιμοποιώντας τα εγγενή εργαλεία της Apple. Μπορείτε ακόμα να ολοκληρώσετε αυτήν την εργασία χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή τρίτου μέρους.

FileMaster είναι μια εξαιρετικά ευέλικτη εφαρμογή που μπορεί να χρησιμεύσει ως εξαιρετικός διαχειριστής αρχείων. Μεταξύ άλλων επιλογών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να αλλάξετε τις επεκτάσεις αρχείων στο iPhone σας. Απλώς χρησιμοποιήστε τη δυνατότητα Κοινή χρήση για να στείλετε το αρχείο του οποίου την επέκταση θέλετε να αλλάξετε στην εφαρμογή FileMaster. Από εκεί και πέρα, η αλλαγή της επέκτασης απαιτεί μερικά απλά βήματα.

  1. Πατήστε παρατεταμένα το επιλεγμένο αρχείο.
  2. Επιλέξτε “Μετονομασία” από το μενού περιβάλλοντος.
  3. Αλλάξτε το όνομα.
  4. Πατήστε «Επιβεβαίωση».

Επιστρέψτε στο Reading in No Time

Επειδή είναι μια τόσο σύντομη σειρά γραμμάτων, μια επέκταση αρχείου μπορεί σίγουρα να προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα. Ευτυχώς, αυτό το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί σε σχετικά σύντομο αριθμό βημάτων. Ανάλογα με το λειτουργικό σας σύστημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε την ενσωματωμένη εφαρμογή Αρχείο είτε μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή για να επαναφέρετε το μη αναγνώσιμο αρχείο σας στην παλιά του δόξα.

Είχατε ποτέ πρόβλημα να ανοίξετε ένα αρχείο λόγω της επέκτασής του; Πώς επιλύσατε το ζήτημα; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here