Πώς να αλλάξετε τη γραμματοσειρά στο Weebly

0
44

Ακριβώς όπως τα λογότυπα, οι διατάξεις και οι εικόνες φόντου, η επιλογή γραμματοσειράς είναι ένα κρίσιμο μέρος του σχεδιασμού της ιστοσελίδας. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η γραμματοσειρά μπορεί να κάνει ή να σπάσει την αισθητική ενός ιστότοπου και υπάρχουν τόσες πολλές γραμματοσειρές για να διαλέξετε. Μερικά είναι διακοσμητικά και δυσανάγνωστα, ενώ άλλα είναι πολύ πιο απλά και κομψά.

Πώς να αλλάξετε τη γραμματοσειρά στο Weebly

Ευτυχώς, αρέσει στους κατασκευαστές τοποθεσιών Weebly να σας δώσει μια τεράστια ποικιλία από στυλ κειμένου για να δοκιμάσετε. Είτε είστε λάτρης της Arial, είτε παραδοσιακός των Times New Roman, είτε λάτρης των Comic Sans, οι επιλογές είναι σχεδόν ατελείωτες. Αυτός ο οδηγός θα διερευνήσει πώς ακριβώς μπορείτε να προσαρμόσετε τις γραμματοσειρές για τις κεφαλίδες, τους τίτλους και το περιεχόμενο του σώματος στο Weebly.

Πώς να αλλάξετε γραμματοσειρές στο Weebly

Ίσως θέλετε να αλλάξετε τον ιστότοπό σας σε μια πιο κομψή και μινιμαλιστική γραμματοσειρά για να κάνετε το κείμενο πιο ευανάγνωστο. Ή ίσως θέλετε να ανανεώσετε τις ιστοσελίδες σας με μια κομψή γραμματοσειρά serif που είναι πιο επίκαιρη με την επωνυμία σας. Είτε έτσι είτε αλλιώς, ορίστε πώς να το κάνετε:

  1. Βρείτε τον ιστότοπο για τον οποίο θέλετε να αλλάξετε το κείμενο και ανοίξτε τον στο πρόγραμμα επεξεργασίας του Weebly και επιλέξτε «Θέμα» από το επάνω μενού.
  2. Κάντε κλικ στο «Αλλαγή γραμματοσειρών» από το μενού στα αριστερά.
  3. Επιλέξτε για ποιο συγκεκριμένο τμήμα του ιστότοπού σας θέλετε να αλλάξετε τη γραμματοσειρά, όπως ο “Τίτλος τοποθεσίας”, το “Μενού πλοήγησης” ή το “Κείμενο παραγράφου”.
  4. Και πάλι, θα πρέπει να εμφανιστεί ένα νέο μενού, το οποίο θα εμφανίζει επιλογές και εργαλεία επεξεργασίας κειμένου. Στο επάνω μέρος, θα δείτε ένα αναπτυσσόμενο μενού με το όνομα της επιλεγμένης γραμματοσειράς σας. Κάντε κλικ στο βέλος για να εμφανιστεί ολόκληρη η λίστα με τις γραμματοσειρές Weebly και επιλέξτε αυτή που σας αρέσει.
  5. Μπορείτε να προβάλετε τη νέα γραμματοσειρά στο παράθυρο προεπισκόπησης και να την αλλάξετε όπως απαιτείται χωρίς να βγείτε από το μενού.
  6. Επαναλάβετε τη διαδικασία για όσα στοιχεία και περιοχές κειμένου χρειάζεστε – όλες οι αλλαγές σας θα αποθηκευτούν αυτόματα, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως χάσετε οποιαδήποτε από τις προσαρμογές γραμματοσειράς σας.

Μπορείτε να συνδυάσετε και να ταιριάξετε στυλ γραμματοσειράς στις σελίδες σας. Αυτό μπορεί να είναι ένας έξυπνος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές ποικιλίες. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα διακοσμητικό στυλ για τις κεφαλίδες, για παράδειγμα, και να επιλέξετε μια απλούστερη γραμματοσειρά πιο εύκολη στην παρακολούθηση για το σώμα.

Άλλοι τρόποι για να επεξεργαστείτε την εμφάνιση κειμένου στο Weebly

Η αλλαγή της γραμματοσειράς δεν είναι ο μόνος τρόπος για να προσαρμόσετε την εμφάνιση του κειμένου του ιστότοπού σας. Το Weebly σάς επιτρέπει επίσης να πειραματιστείτε με διάφορα χρώματα κειμένου, μεγέθη και στοίχιση. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα τρόπων τροποποίησης του κειμένου του ιστότοπού σας:

  • Για να κάνετε οποιεσδήποτε προσαρμογές, χρησιμοποιήστε το μενού «Θέμα» και «Αλλαγή γραμματοσειρών», που συζητήθηκαν στα προηγούμενα βήματα. Ή, απλώς ανοίξτε μια σελίδα στο παράθυρο ζωντανής προεπισκόπησης και επισημάνετε το κείμενο που θέλετε να αλλάξετε με το ποντίκι σας. Καθώς το κάνετε αυτό, θα πρέπει να εμφανιστεί μια γραμμή εργαλείων κειμένου, η οποία σας επιτρέπει να προσθέσετε διαφορετικά εφέ ή να αλλάξετε το χρώμα του περιεχομένου της σελίδας σας.
  • Το Weebly σάς επιτρέπει να προσθέτετε έντονους χαρακτήρες, πλάγια γράμματα ή υπογραμμίσεις σε οποιοδήποτε κομμάτι κειμένου, με το πάτημα ενός κουμπιού.
  • Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το μέγεθος της γραμματοσειράς μέσω του μενού “Αλλαγή γραμματοσειράς” ή της γραμμής εργαλείων προεπισκόπησης, χρησιμοποιώντας τα εικονίδια “+” και “-” για να αυξήσετε ή να μειώσετε το μέγεθος, αντίστοιχα.
  • Θέλετε να αλλάξετε το χρώμα της γραμματοσειράς; Μπορείτε να επιλέξετε από ένα προκαθορισμένο μενού χρωμάτων ή να ορίσετε μια συγκεκριμένη απόχρωση χρησιμοποιώντας το πλαίσιο που παρέχεται. Το βασικό μαύρο λειτουργεί καλά για τους περισσότερους ιστότοπους, αλλά ίσως θέλετε να επιλέξετε ένα εναλλακτικό χρώμα που ταιριάζει με το λογότυπο της επωνυμίας σας ή κάνει αντίθεση σε σκούρο φόντο.
  • Τέλος, το Weebly σάς επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε την ευθυγράμμιση του κειμένου σας. Μπορείτε να το ευθυγραμμίσετε αριστερά, δεξιά ή στο κέντρο ή να επιλέξετε την πλήρη ευθυγράμμιση. Και πάλι, συνιστάται να δοκιμάσετε κάθε ρύθμιση και να ελέγξετε το παράθυρο προεπισκόπησης για να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για τον ιστότοπό σας.

Συχνές ερωτήσεις

Ποιες γραμματοσειρές είναι διαθέσιμες στο Weebly;

Αυτή τη στιγμή, το Weebly προσφέρει περισσότερα από 100 διαφορετικά στυλ γραμματοσειράς. Η σειρά περιλαμβάνει τυπικές γραμματοσειρές serif και sans serif, καθώς και διακοσμητικές και χειρόγραφες ποικιλίες. Μπορείτε να περιηγηθείτε στο πλήρες μενού γραμματοσειράς βρίσκοντας τη ρύθμιση “Αλλαγή γραμματοσειράς” στην περιοχή “Θέμα” του προγράμματος δημιουργίας ιστού Weebly. Περισσότερες γραμματοσειρές ενδέχεται να προστεθούν στο μέλλον, καθώς το Weebly λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις, με νέες δυνατότητες και εξαιρετικές προσθήκες.

Ποιες γραμματοσειρές είναι καλύτερες για ιστότοπους;

Σε γενικές γραμμές, πολλοί ειδικοί συμφωνούν ότι οι γραμματοσειρές sans-serif είναι οι πιο ευανάγνωστες παγκοσμίως και επομένως η καλύτερη επιλογή για τους περισσότερους ιστότοπους. Οι γραμματοσειρές Sans-serif δεν έχουν κινήσεις και ανθίζουν στο τέλος κάθε γράμματος. Οι Arial και Lato κατατάσσονται στις αγαπημένες γραμματοσειρές sans-serif των χρηστών του Weebly, αλλά υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές για να διαλέξετε. Αντίθετα, οι γραμματοσειρές serif, όπως το Times New Roman, είναι λίγο πιο εντυπωσιακές αισθητικά, αλλά μπορεί να είναι ελαφρώς πιο δύσκολες στην ανάγνωση.

Πώς μπορώ να επιλέξω ποια γραμματοσειρά θα χρησιμοποιήσω στο Weebly;

Όλα εξαρτώνται από το είδος του ιστότοπου που δημιουργείτε και το είδος των εμπειριών που θέλετε να προσφέρετε στους χρήστες σας. Η αναγνωσιμότητα θα πρέπει πάντα να αποτελεί βασικό μέλημα, καθώς οι δυσανάγνωστες γραμματοσειρές μπορούν να απομακρύνουν τους ανθρώπους από τον ιστότοπό σας. Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο μόνος παράγοντας που πρέπει να σκεφτείτε. Είναι επίσης σημαντικό να βρείτε ένα στυλ κειμένου που συνδυάζεται καλά με το είδος της ατμόσφαιρας ή του θέματος που στοχεύει να δημιουργήσει ο ιστότοπός σας. Οι φανταχτερές γραμματοσειρές μπορούν να λειτουργήσουν καλά σε καλλιτεχνικούς ιστότοπους, με μέτρο, ενώ οι κομψές, απλές γραμματοσειρές sans serif συνιστώνται για μεγάλα μπλοκ κειμένου.

Έχει σημασία η γραμματοσειρά σε έναν ιστότοπο;

Απολύτως! Η επιλογή γραμματοσειράς είναι εξαιρετικά σημαντική για το σχεδιασμό ιστοσελίδων και ορισμένοι ιδιοκτήτες ιστότοπων μπορούν να περάσουν ώρες δοκιμάζοντας επίπονα διαφορετικές γραμματοσειρές ή σχεδιάζοντας μία από την αρχή, για να βρουν την τέλεια επιλογή. Μια καλή γραμματοσειρά μπορεί να βελτιώσει τη συνολική εμπειρία χρήστη του ιστότοπού σας. Οι χρήστες θα είναι πιο πιθανό να παραμείνουν και να διαβάσουν το περιεχόμενό σας εάν θεωρούν ότι η γραμματοσειρά είναι ευχάριστη. Εν τω μεταξύ, οι κακώς επιλεγμένες γραμματοσειρές μπορούν να αποτρέψουν τους χρήστες από το να διαβάσουν τις σελίδες σας και μπορεί να τους κάνουν να φύγουν από τον ιστότοπό σας εντελώς.

Είναι οι γραμματοσειρές Weebly φιλικές στον ιστό;

Ναι, όλες οι γραμματοσειρές Weebly ταξινομούνται ως φιλικές προς τον ιστό ή ασφαλείς για το διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι είναι ορατά και ευανάγνωστα σε σχεδόν οποιονδήποτε υπολογιστή ή συσκευή χωρίς επιπλέον λήψεις ή ενημερώσεις. Η χρήση γραμματοσειράς που είναι ασφαλής για τον ιστό ενθαρρύνεται ιδιαίτερα κατά την κατασκευή ενός ιστότοπου, καθώς διασφαλίζει ότι το περιεχόμενό σας θα είναι ορατό στο μεγαλύτερο και ευρύτερο κοινό.

Επιλέξτε την τέλεια γραμματοσειρά για κάθε ιστοσελίδα στο Weebly

Σαφώς, οι γραμματοσειρές έχουν σημασία. Έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην εμφάνιση και την αίσθηση ενός ιστότοπου. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να επιλέξετε τις καταλληλότερες γραμματοσειρές για κάθε κομμάτι κειμένου, από τις κεφαλίδες μέχρι το περιεχόμενο του σώματος. Ευτυχώς, το Weebly κάνει την όλη διαδικασία γρήγορη και εύκολη, επιτρέποντάς σας να αλλάζετε γραμματοσειρές αμέσως, όποτε θέλετε.

Έχετε μια αγαπημένη γραμματοσειρά ιστότοπου; Ή υπάρχουν γραμματοσειρές που απλά δεν αντέχετε; Μοιραστείτε τις απόψεις σας στην ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here