Ο Βοηθός Google μπορεί πλέον να σας διαβάσει μια ιστορία πριν τον ύπνο

0
74
Google Home Tink Androidpit
© Tink

Για όσους αγαπούν το διάβασμα, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να χαλαρώνουν στον καναπέ με ένα καλό βιβλίο. Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας, όταν είστε σπίτι από τη δουλειά, μπορεί να είστε πολύ κουρασμένοι για να συγκεντρωθείτε, ειδικά αν περάσετε τη μέρα μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή. Αυτό είναι το τέλειο σενάριο για να παρέμβει ο Βοηθός, να σας διαβάσει τα αγαπημένα σας ηχητικά βιβλία ενώ χαλαρώνετε, πίνετε ένα ποτήρι κρασί ή μαγειρεύετε.

  • Μόλις αγοράσατε ένα Google Home Mini; Δείτε πώς να το ρυθμίσετε
  • Η πιο οικονομική επιλογή για να αποκτήσετε το Assistant στο σπίτι σας: Google Home Mini

Πώς να αγοράσετε ένα ηχητικό βιβλίο στο Play Store

Ένα σημαντικό βήμα έκανε η Google τον Ιανουάριο: να κυκλοφορήσει ηχητικά βιβλία στο Play Store, τα οποία είναι διαθέσιμα σε 45 χώρες και 9 διαφορετικές γλώσσες. Εάν μεταβείτε στο Play Store ή στο Play Books, μπορείτε να επιλέξετε ποιο ηχητικό βιβλίο θέλετε να αγοράσετε, αφού ακούσετε την προεπισκόπηση, η οποία σας βοηθά να αποφασίσετε εάν το βιβλίο και ο αφηγητής είναι κατάλληλοι για εσάς.

Βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

  1. Ανοιξε Βιβλία Google Play
  2. Κάντε κλικ στην εικόνα του εξωφύλλου του βιβλίου που σας ενδιαφέρει
  3. Επιλέξτε Αναπαραγωγή προεπισκόπησης
  4. Προχωρήστε στην πληρωμή και είστε έτοιμοι!

Χρήσιμες πληροφορίες: Η Google προσφέρει έκπτωση 50% για την αγορά του πρώτου σας ηχητικού βιβλίου. Αφού το αγοράσετε, δεν χρειάζεστε απαραίτητα το Google Home ή τη μίνι έκδοσή του για να το διαβάσετε, καθώς μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Assistant στο smartphone σας. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε ένα από τα έξυπνα ηχεία, η εμπειρία θα είναι σίγουρα καλύτερη.

Ακούστε ηχητικά βιβλία στο Google Home (ή Mini)

Τώρα έχετε το ηχητικό βιβλίο σας, πιάστε το ποτήρι του κρασιού ή το φλιτζάνι του τσαγιού σας και χαλαρώστε, αλλά πριν:

  1. Πείτε “Ok Google, διαβάστε το βιβλίο/ηχητικό βιβλίο μου”.
  2. Εάν έχετε περισσότερα από ένα ηχητικά βιβλία, να είστε πιο ακριβείς “Ok Google, διαβάστε…” και πείτε τον τίτλο του βιβλίου σας
  3. Εάν για κάποιο λόγο δεν έχετε κατεβάσει κανένα ηχητικό βιβλίο, ο Βοηθός Google θα σας ειδοποιήσει

Ακολουθούν ορισμένες άλλες χρήσιμες φωνητικές εντολές:

  • “Ok Google, παύση.”
  • “Ok Google, προηγούμενο/επόμενο κεφάλαιο.”
  • “Ok Google, πόσος χρόνος απομένει;”
  • “Ok Google, σταματήστε να παίζετε σε 20 λεπτά.”
  • “Ok Google, ποιος το έγραψε αυτό;” ή “Ok Google, ποιος είναι ο συγγραφέας;”
  • “Ok Google, διάβασε το βιβλίο μου [Chromecast name]”: Αυτή η εντολή θα είναι χρήσιμη εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε άλλη συσκευή αντί για τις τρεις που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.
AndroidPIT google home mini κριτική 3229

Πείτε “Ok Google, διαβάστε το βιβλίο/ηχητικό βιβλίο μου” και ο Βοηθός θα σας το διαβάσει! / © NextPit

  • Αποφασίζετε μεταξύ Google Home Mini ή Amazon Echo Dot;

Ποια είναι η συνολική εντύπωση;

Με μερικά απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα με τη γενική λήψη και ρύθμιση της λειτουργίας ηχητικών βιβλίων. Στο Google Home Mini μου, οι απαντήσεις εντολών ήταν άμεσες, μετακινήθηκαν στο επόμενο κεφάλαιο και σταματούσαν όταν απαιτείται. Αυτό που μπορεί να μην σας αρέσει είναι η φωνή του αφηγητή για το βιβλίο που έχετε επιλέξει και δυστυχώς δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για αυτό.

Προσωπικά, έχω ένα πρόβλημα με τα ηχητικά βιβλία: δεν μπορώ να συγκεντρωθώ σε αυτά για περισσότερο από 20 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι μετά από αυτό το διάστημα είτε θα με πάρει ο ύπνος είτε θα αρχίσω να σκέφτομαι κάτι άλλο. Αλλά φυσικά, δεν φταίει ο Βοηθός. Αυτή η λειτουργία θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμη για διάφορες καταστάσεις: όταν κάνετε δουλειές στο σπίτι, μαγειρεύετε ή διαβάζετε στα παιδιά σας εάν είστε απασχολημένοι.

Θα επιμείνετε στα αξιόπιστα βιβλία σας ή είστε διατεθειμένοι να δοκιμάσετε ηχητικά βιβλία με το Assistant; Ενημερώστε μας στα σχόλια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here