Οι καλύτερες πλατφόρμες διαδικτυακών σεμιναρίων με αίθουσες επιλογών

0
209

Τα διαδραστικά διαδικτυακά σεμινάρια έχουν οδηγήσει τις διαδικτυακές επιχειρηματικές αλληλεπιδράσεις σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Όμως, ενώ είναι ένας φανταστικός τρόπος για να πυροδοτήσετε συνομιλίες, μια παρουσίαση σε ένα δωμάτιο δεν είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος για να προωθήσετε τα έργα.

Οι καλύτερες πλατφόρμες διαδικτυακών σεμιναρίων με αίθουσες επιλογών

Ένας μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων σε ένα μέρος μπορεί να είναι συντριπτικός και αυτή η ρύθμιση μπορεί να δυσκολέψει τον καταιγισμό ιδεών και τη δικτύωση. Ευτυχώς, οι αίθουσες επισκέψεων παρέχουν μια λύση σε αυτές τις ανησυχίες.

Αν ψάχνετε για μια αξιόπιστη πλατφόρμα διαδικτυακού σεμιναρίου με λειτουργίες δωματίου, διαβάστε παρακάτω για τις καλύτερες επιλογές.

Τι είναι τα δωμάτια ανάπαυσης και γιατί είναι σημαντικά;

Οι αίθουσες συσκέψεων διαδικτυακού σεμιναρίου είναι μικρότερες συνεδρίες ξεχωριστές από την κύρια αίθουσα εικονικού διαδικτυακού σεμιναρίου. Κάνουν τα διαδικτυακά σεμινάρια πολύ πιο ευέλικτα, παραγωγικά και οικεία.

Αυτά τα ιδιωτικά δωμάτια επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να συγκεντρώνονται σε μικρότερους αριθμούς και να διεξάγουν πολλές δραστηριότητες ακατάλληλες για την κύρια συνεδρία, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας και του καταιγισμού ιδεών. Οι αίθουσες επισκέψεων είναι επίσης πιο ανεπίσημες, κάτι που μπορεί να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αισθάνονται άνετα.

Οι αίθουσες επιλογών όχι μόνο μπορούν να κάνουν ένα διαδικτυακό σεμινάριο πιο ελκυστικό, αλλά μπορεί να είναι ανεκτίμητες στις διαδικασίες εκπαίδευσης και πρόσληψης.

9 καλύτερες πλατφόρμες διαδικτυακών σεμιναρίων

Τα διαδικτυακά σεμινάρια έχουν γίνει ένα ζωτικό εργαλείο στις στρατηγικές μάρκετινγκ πολλών επιχειρήσεων σήμερα, γι’ αυτό υπάρχουν πολυάριθμες λύσεις, με πολλές από αυτές να προσφέρουν σε κάποιο βαθμό αίθουσες επισκέψεων.

Ακολουθούν εννέα σταθερές επιλογές πλατφόρμας διαδικτυακού σεμιναρίου.

Zoho

Zoho προσφέρει μια σειρά από επιχειρηματικά εργαλεία, από εφαρμογές διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (CRM) έως διάφορα εργαλεία απομακρυσμένης εργασίας και συνεργασίας. Το λογισμικό συναντήσεων και διαδικτυακών σεμιναρίων είναι κορυφαία επιλογή στην αγορά σήμερα. Είναι επίσης δωρεάν για διαδικτυακά σεμινάρια περιορισμένης διάρκειας και περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων.

Η Zoho διαθέτει μια φιλική προς τον χρήστη πλατφόρμα, η οποία κάνει τη διοργάνωση ενός διαδικτυακού σεμιναρίου παιχνιδάκι. Το εργαλείο προσφέρει πολλές επιπλέον δυνατότητες για να κάνει τις εκδηλώσεις πιο χαλαρές και διαδραστικές.

Google Meet

Η ευέλικτη λύση συνάντησης της Google μάλλον δεν χρειάζεται εισαγωγή. Αυτό το δωρεάν εργαλείο διαδικτυακού σεμιναρίου είναι εύκολο στη χρήση και επιτρέπει παραγωγικές διαδικτυακές συναντήσεις, χάρη σε λειτουργίες όπως η κοινή χρήση αρχείων, η εγγραφή συνεδρίας και πολλά άλλα.

Οι αίθουσες επισκέψεων είναι μια άλλη ευέλικτη Google Meet χαρακτηριστικό. Ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για να ομαδοποιήσει τους συμμετέχοντες, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν ιδιωτικά πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά την εκδήλωση. Στο τέλος της σύσκεψης, ο οικοδεσπότης θα λάβει μια αναφορά σχετικά με τη συμμετοχή των χρηστών στις δραστηριότητες επιμέρους αιθουσών.

LiveWebinar

Μια άλλη λύση διαδικτυακού σεμιναρίου που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης που προωθεί τη συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων είναι το LiveWebinar. Η δωρεάν έκδοσή του επιτρέπει έως και πέντε συμμετέχοντες σε διαδικτυακά σεμινάρια, ενώ τα προγράμματα επί πληρωμή προσφέρουν μια σειρά προηγμένων λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης της απεριόριστης προσαρμογής και δημιουργίας διαδικτυακού σεμιναρίου έναντι χρέωσης.

LiveWebinar καθιστά πολύ εύκολη την οργάνωση των συμμετεχόντων σε διάφορες αίθουσες επιλογών, επίσης. Μπορείτε να τα εκχωρήσετε χειροκίνητα ή να τυχαιοποιήσετε τη διανομή τους με το πάτημα ενός κουμπιού. Οι παρευρισκόμενοι μπορούν να διεξάγουν συζητήσεις μακριά από την κύρια αίθουσα, γεγονός που δίνει μια πρόσθετη διάσταση στην διαδικτυακή σας εκδήλωση.

Ομάδες της Microsoft

Ομάδες της Microsoft είναι μια άλλη λύση που εφαρμόζουν πολλές επιχειρήσεις σήμερα. Αυτή η εφαρμογή συνοδεύεται από πολλά εργαλεία που ενισχύουν τη συνεργασία, συμπεριλαμβανομένης της φιλοξενίας συναντήσεων διαφόρων μεγεθών.

Η δυνατότητα “χωρίς δωμάτιο” του Microsoft Teams έχει ισχυρές δυνατότητες. Οι οικοδεσπότες μπορούν να δημιουργήσουν έως και 50 αίθουσες επιμέρους συσκέψεων στο ίδιο συνέδριο. Οι συμμετέχοντες μπορούν να ανατεθούν εκ των προτέρων και ακόμη και να μετακινηθούν από τη μια αίθουσα συνεδριάσεων στην άλλη κατά τη διάρκεια της συνεδρίας. Οι οικοδεσπότες μπορούν επίσης να εισέλθουν σε δωμάτια επιμέρους συσκέψεων όποτε θέλουν. Οι επιχειρήσεις που έχουν ήδη ενσωματώσει προϊόντα της Microsoft θα βρουν αυτό το εργαλείο βολικό.

Ανίπταμαι διαγωνίως

Ανίπταμαι διαγωνίως προσφέρει επίσης μια πλατφόρμα Webinars που πολλοί θεωρούν χρήσιμη. Φυσικά, η εφαρμογή παρέχει μια δυνατότητα ξεμπλοκαρίσματος δωματίου.

Παρόμοια με το Microsoft Teams, τα διαδικτυακά σεμινάρια Zoom επιτρέπουν επίσης έως και 50 αίθουσες συσκέψεων σε μια διάσκεψη. Ο οικοδεσπότης μπορεί να εκχωρήσει εκ των προτέρων δωμάτια επιμέρους συσκέψεων ή να επιτρέψει στους συμμετέχοντες να επιλέξουν ποια θα εισέλθουν οι ίδιοι. Οι οικοδεσπότες μπορούν επίσης να εναλλάσσονται μεταξύ των δωματίων για να ελέγχουν τους συμμετέχοντες τους, όπως απαιτείται. Οι συμμετέχοντες μπορούν επίσης να ζητήσουν από τον οικοδεσπότη, κάνοντας κλικ στο “Ζητήστε βοήθεια”.

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι οι οικοδεσπότες μπορούν να μεταδώσουν ένα μήνυμα σε όλα τα δωμάτια.

Παω σε

Παω σε προσφέρει μια σειρά από λύσεις για διάφορες επιχειρηματικές ανάγκες. Τα εργαλεία τηλεδιάσκεψης τους περιλαμβάνουν το GoTo Meeting, το GoTo Training και το GoTo Webinar.

Αν και το GoTo Webinar δεν υποστηρίζει ακόμη αίθουσες επιλογών, η δυνατότητα περιλαμβάνεται στις άλλες δύο λύσεις. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το ενεργοποιήσετε στις ρυθμίσεις σας και θα μπορείτε να χωρίσετε τους συμμετέχοντες σε πολλές μικρότερες ομάδες μέσα σε μια συνεδρία.

Ο μέγιστος αριθμός δωματίων για επιμέρους δραστηριότητες είναι 50 και εδώ. Προς το παρόν, οι συμμετέχοντες δεν μπορούν να μετακινηθούν από τη μία συνεδρία επιμέρους συσκέψεων σε μια άλλη χωρίς να τερματιστεί η συνεδρία, αλλά στο μέλλον θα έρθουν στο GoTo πρόσθετες λειτουργίες δωματίου.

Airmeet

Airmeet είναι μια πλατφόρμα εικονικών εκδηλώσεων που εστιάζει στην αφοσίωση. Οι αίθουσες επιλογών της εφαρμογής ενθαρρύνουν την αλληλεπίδραση με εξαιρετικά διαδραστικές λειτουργίες.

Στους συμμετέχοντες μπορεί να ανατεθεί μια μεταφόρτωση CSV, τυχαία ή σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους. Οι οικοδεσπότες είναι ελεύθεροι να εισέλθουν σε συνεδρίες ή να κάνουν ανακοινώσεις όπως απαιτείται. Εκτός από τις αίθουσες επισκέψεων, η Airmeet προσφέρει επίσης ειδικούς χώρους δικτύωσης για να κάνει τις αλληλεπιδράσεις ακόμα πιο βελτιστοποιημένες.

Webex

Webex είναι μια ολοκληρωμένη λύση για βιντεοκλήσεις, διαδικτυακές συναντήσεις, διαδικτυακά σεμινάρια και παρόμοιους επαγγελματικούς σκοπούς. Τα συνέδρια Webex μπορούν να χωριστούν σε πολλές αίθουσες επιλογών με δυνατότητες συνεργασίας. Οι ξεχωριστές συνεδρίες μπορούν επίσης να καταγραφούν για μελλοντική αναφορά.

Οι συνεδρίες εκκίνησης της πλατφόρμας μπορούν να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για συζήτηση. Εάν οι συμμετέχοντες χρειάζονται βοήθεια, μπορούν να ζητήσουν βοήθεια από τον οικοδεσπότη ανά πάσα στιγμή. Οι οικοδεσπότες και οι συν-οικοδεσπότες μπορούν επίσης να εκχωρήσουν, να αναδιατάξουν και να εισαγάγουν συνεδρίες επιμέρους σύνδεσης. Επιπλέον, μπορούν να τερματίσουν τις συνεδρίες με το πάτημα ενός κουμπιού ή αυτόματα μετά από καθορισμένο χρόνο.

Επιλέξτε το κατάλληλο εργαλείο για εσάς

Κάθε επιχείρηση είναι διαφορετική, επομένως η καλύτερη λύση διαδικτυακού σεμιναρίου για εσάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ιδιαίτερες ανάγκες σας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να επιλέξετε μια επεκτάσιμη επιλογή, όπως το Zoho, που θα αναπτυχθεί μαζί σας και θα παρέχει μια πλατφόρμα για αλληλεπιδράσεις που θα ωθήσουν την επιχείρηση και τον κλάδο σας μπροστά.

Έχετε δοκιμάσει κάποια από αυτές τις πλατφόρμες webinar στο παρελθόν; Πώς ήταν η εμπειρία σας; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here