Οι καλύτερες εναλλακτικές μηχανές αναζήτησης του 2019: έτοιμες να εγκαταλείψετε το Google;

0
81
Google 01
© Castleski/Shutterstock

Η πανταχού παρουσία της Google μπορεί να το κάνει να φαίνεται σαν να είναι το μοναδικό παιχνίδι στην πόλη, αλλά υπάρχουν και άλλες μηχανές αναζήτησης εκεί έξω και είναι δυνατό να κάνετε την αλλαγή χωρίς να χάσετε την ευκολία και την αξιοπιστία. Ακολουθούν οι 5 μηχανές αναζήτησης που αξίζει να λάβετε υπόψη εάν θέλετε να εγκαταλείψετε την Google το 2019.

Φυσικά, υπάρχουν πολλές μηχανές αναζήτησης εκτός Google εκεί έξω, αλλά λίγες από αυτές είναι ακόμη και κατά το ήμισυ αξιοπρεπείς. Τα περισσότερα έχουν απαράδεκτο αριθμό διαφημίσεων, κακή σχεδίαση ή αναξιόπιστα αποτελέσματα αναζήτησης. Αφού χτένισα τις ατελείωτες λίστες με τις «καλύτερες» και τις δοκίμασα μόνος μου, έφτιαξα αυτή τη λίστα που περιέχει μόνο τις μηχανές αναζήτησης που πραγματικά θα συνιστούσα. Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω λίστα και θα δείτε ότι μπορείτε να κερδίσετε πολλά αν εγκαταλείψετε το Google.

Μετάβαση στην ενότητα:

Bing

μηχανή αναζήτησης bing

Η όμορφη, μοντέρνα αρχική σελίδα του Bing διαθέτει περιστρεφόμενες ταπετσαρίες. / © NextPit

Το Bing είναι η μόνη επιλογή που αξίζει να εξετάσετε εάν θέλετε μια σύγχρονη αρχική σελίδα, εξαιρετικά σχετικά αποτελέσματα, λίγες διαφημίσεις και ένα ισχυρό οικοσύστημα που να συναγωνίζεται αυτό της Google.

Ένα από τα δυνατά σημεία του Bing, η αρχική σελίδα, διαθέτει μια περιστρεφόμενη επιλογή όμορφων ταπετσαριών από όλο τον κόσμο, καθώς και μη παρεμβατικές ειδήσεις στο κάτω μέρος. Τα αποτελέσματα αναζήτησης που προσφέρει το Bing τείνουν όχι μόνο να είναι ακριβή όσον αφορά τη συνάφεια, αλλά παρέχουν επίσης σχετικές προτάσεις και συνδέσμους που σχετίζονται με το ερώτημά σας, όπως κάνει η Google, και με σχεδόν καθόλου διαφημίσεις σε σύγκριση με άλλες μηχανές αναζήτησης. Φυσικά, μπορείτε να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Microsoft, συνδέοντάς σας με μια ολόκληρη σειρά υπηρεσιών όπως το Outlook και το Office, ακόμη και να κερδίσετε πόντους Microsoft Rewards για τις αναζητήσεις σας.

αποτέλεσμα αναζήτησης bing

Η σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης του Bing παρέχει σχετικά αποτελέσματα και χρήσιμες προτάσεις, με λίγες διαφημίσεις. / © NextPit

Οικοσία

μηχανή αναζήτησης ecosia

Η μινιμαλιστική αρχική σελίδα του Ecosia έχει έναν ζωντανό πάγκο με δέντρα φυτεμένα. / © NextPit

Αν θέλετε να είστε φιλικοί προς το περιβάλλον, το Ecosia είναι ένα αξιόπιστο πρόγραμμα περιήγησης που φυτεύει δέντρα με τα κέρδη του και έχει αρκετές δυνατότητες απορρήτου για να ικανοποιήσει τους περισσότερους χρήστες.

Η Ecosia είναι μια μοναδική μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιεί τα κέρδη της για να φυτέψει δέντρα και να χρηματοδοτήσει προγράμματα αναδάσωσης και είναι μια επιχείρηση θετική σε CO2. Η κατά τα άλλα μινιμαλιστική αρχική σελίδα έχει ακόμη και ζωντανό μετρητή που δείχνει πόσα δέντρα έχουν φυτέψει οι χρήστες. Τα αποτελέσματα αναζήτησης τροφοδοτούνται από το Bing, επομένως θα λαμβάνετε χρήσιμα, αξιόπιστα αποτελέσματα και υπάρχουν λίγες διαφημίσεις. Υπάρχουν επίσης βασικές λειτουργίες απορρήτου: όλες οι αναζητήσεις είναι κρυπτογραφημένες με SSL, τα δεδομένα σας δεν πωλούνται σε διαφημιστές και το ιστορικό αναζήτησης και περιήγησής σας δεν παρακολουθείται.

αποτελέσματα αναζήτησης ecosia

Τα αποτελέσματα αναζήτησης της Ecosia υποστηρίζονται από το Bing και δεν έχουν πάρα πολλές διαφημίσεις. / © NextPit

DuckDuckGo

μηχανή αναζήτησης duckduckgo

Η αρχική σελίδα του DuckDuckGo είναι διακριτική, όπως και οι λειτουργίες απορρήτου της. / © NextPit

Το DuckDuckGo είναι η καλύτερη επιλογή για όσους θέλουν απόρρητο χωρίς να θυσιάζουν την απλότητα και τη χρηστικότητα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσπαθήσετε να διατηρήσετε τις δραστηριότητές σας στο Διαδίκτυο ιδιωτικές, αλλά δεν είναι όλοι βολικοί ή εύκολοι να κάνετε τη συνήθεια να χρησιμοποιείτε. Εάν κάνετε τη μετάβαση στο DuckDuckGo, θα διαπιστώσετε ότι είναι μια μη ανόητη εναλλακτική μηχανή αναζήτησης που παρέχει ένα επιπλέον επίπεδο απορρήτου χωρίς καμία τριβή. Η αρχική σελίδα και οι σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης είναι πολύ καθαρές και απογυμνωμένες. Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές λειτουργίες απορρήτου κάτω από την κουκούλα, όπως: αποκλεισμός δικτύων παρακολούθησης διαφημίσεων τρίτων, αύξηση της προστασίας κρυπτογράφησης σε ιστότοπους που επισκέπτεστε από προεπιλογή, μη παρακολούθηση αναζητήσεων, εμφάνιση Βαθμού απορρήτου για ιστότοπους που επισκέπτεστε και πολλά άλλα.

duckduckgo αποτελέσματα αναζήτησης

Μπορείτε να περιμένετε σχετικά, αλλά όχι περίπλοκα, αποτελέσματα αναζήτησης από το DuckDuckGo. / © NextPit

Αρχική σελίδα

μηχανή αναζήτησης εκκίνησης

Η StartPage ισχυρίζεται ότι είναι η πιο ιδιωτική διαθέσιμη μηχανή αναζήτησης. / © NextPit

Το StartPage προσφέρει ανώτερο απόρρητο και ακόμη και έναν βολικό διακομιστή μεσολάβησης, αλλά θα πρέπει να υποστείτε ελαφρώς περισσότερες διαφημίσεις από ό,τι με ορισμένες άλλες μηχανές αναζήτησης.

Το StartPage έχει να κάνει με το απόρρητο. Οι αναζητήσεις είναι κρυπτογραφημένες και ανώνυμες με SSL, οι όροι αναζήτησης είναι αόρατοι στους ιστότοπους που επισκέπτεστε και η διεύθυνση IP, η τοποθεσία και οι όροι αναζήτησης δεν καταγράφονται ποτέ. Υπάρχει ακόμη και ένας διακομιστής μεσολάβησης διαθέσιμος από τη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης: απλώς κάντε κλικ στην Ανώνυμη Προβολή και θα μεταφερθείτε σε έναν καθρέφτη του ιστότοπου που θέλετε να επισκεφτείτε, ο οποίος φιλοξενείται από τους διακομιστές του StartPage. Εάν θέλετε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις χωρίς cookie, όπως αλλαγή σε διαφορετική προεπιλεγμένη γλώσσα ή σκοτεινή λειτουργία, μπορείτε να αποθηκεύσετε τις προτιμήσεις σας δημιουργώντας μια προσαρμοσμένη διεύθυνση URL την οποία μπορείτε να προσθέσετε σελιδοδείκτη ή να ορίσετε ως αρχική σελίδα. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα, δηλαδή περισσότερες διαφημίσεις σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά όχι σημαντικά περισσότερα από όσα θα έπαιρνα με την Google ούτως ή άλλως.

αποτελέσματα αναζήτησης αρχικής σελίδας

Με το StartPage, θα λαμβάνετε περισσότερες διαφημίσεις (δείτε παραπάνω). / © NextPit

  • Αποκτήστε την εφαρμογή StartPage στο Google Play Store ή Apple App Store.

Yahoo

μηχανή αναζήτησης yahoo

Η αρχική σελίδα του Yahoo δίνει μια καλή δόση νοσταλγίας. / © NextPit

Εάν θέλετε μια μηχανή αναζήτησης που απλά λειτουργεί, ενώ βάζει τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν μπροστά και στο επίκεντρο: Το Yahoo είναι ο καλύτερος τρόπος.

Διασκεδαστικό γεγονός: Το Bing εξουσιοδοτεί πραγματικά την αναζήτηση του Yahoo στις μέρες μας. Έτσι, λαμβάνετε αξιόπιστα αποτελέσματα και προτάσεις, συνήθως με ελάχιστες διαφημίσεις. Ο πραγματικός λόγος για να χρησιμοποιήσετε το Yahoo αντί του Bing έγκειται στην προσωπική προτίμηση σχετικά με το σχεδιασμό. Το Yahoo προσφέρει μια εμπειρία που μπορεί να θυμάστε από τις παλιές καλές μέρες του Διαδικτύου, με την αρχική σελίδα να λειτουργεί ως κόμβος για ειδήσεις, καιρικές συνθήκες, αθλητικές βαθμολογίες, ανερχόμενα θέματα και, φυσικά, έναν σύνδεσμο προς τον λογαριασμό σας στο Yahoo Mail. Δοκιμάστε το αν νιώθετε νοσταλγία και μπορεί να εκπλαγείτε ευχάριστα.

αποτελέσματα αναζήτησης yahoo

Τα αποτελέσματα αναζήτησης του Yahoo υποστηρίζονται από το Bing και προσφέρουν χρήσιμες προτάσεις. / © NextPit

Ποια μηχανή αναζήτησης χρησιμοποιείτε; Έχετε δοκιμάσει κάτι από τα παραπάνω; Αφήστε τα σχόλια και τις προτάσεις σας παρακάτω!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here