Οι καλύτερες δωρεάν εναλλακτικές λύσεις Imgur

0
278

Ενώ πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το Imgur αυτές τις μέρες, δεν είναι το μόνο ψάρι στη θάλασσα. Αυτές οι 10 εναλλακτικές λύσεις Imgur θα μπορούσαν να αποδειχθούν καλύτερες για τις ανάγκες φιλοξενίας εικόνων σας.

Οι καλύτερες δωρεάν εναλλακτικές λύσεις Imgur

Flickr για επεξεργασία εικόνας

Flickr είναι μια από τις παλαιότερες και πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κοινής χρήσης φωτογραφιών και ήδη φιλοξενεί δισεκατομμύρια φωτογραφίες. Με την υποστήριξη της Yahoo, το Flickr είναι αναμφισβήτητα η πρώτη εναλλακτική λύση για το Imgur που μας έρχεται στο μυαλό, ειδικά όταν αναζητάτε καλύτερη ποιότητα εικόνας.

Η πλατφόρμα παρέχει σε κάθε χρήστη έως και 1 TB αποθηκευτικού χώρου και δεν έχει όρια στο πόσες φωτογραφίες μπορεί να εμφανίσει ένας χρήστης. Επιπλέον, υποστηρίζει αρχεία μεγέθους έως 200 MB και σε οποιαδήποτε ανάλυση.

Οι δυνατότητες που βοηθούν στη διάκριση του Flickr περιλαμβάνουν εξελιγμένα εργαλεία επεξεργασίας που επιτρέπουν προσαρμογές, επαναεστίαση, σχολιασμούς και προσθήκη διαφόρων φίλτρων στις φωτογραφίες σας.

Το Flickr απολαμβάνει μια τεράστια κοινότητα φωτογράφων και προσφέρει μια διαδραστική εφαρμογή για κινητά ικανή να χειρίζεται μεταφορτώσεις και επεξεργασία φωτογραφιών εν κινήσει.

Αυτές οι διακρίσεις το καθιστούν ιδανική επιλογή για όλους, από απλούς χρήστες έως έμπειρους φωτογράφους.

Για να αξιοποιήσουν στο έπακρο το Flickr, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν την premium συνδρομή για να έχουν πρόσβαση σε περισσότερα στατιστικά στοιχεία, να αφαιρούν διαφημίσεις και να μην ανησυχούν για ενημερώσεις λογισμικού.

Imgbox για περισσότερο χώρο αποθήκευσης

Imgbox είναι μια από τις πιο χρήσιμες δωρεάν εναλλακτικές λύσεις Imgur. Αυτή η πλατφόρμα διακρίνεται προσφέροντας απεριόριστη χωρητικότητα αποθήκευσης και παραλείποντας ένα χρονικό όριο για τα μεταφορτωμένα αντικείμενα.

Το Imgbox είναι επίσης φιλικό προς το χρήστη, κάτι που μπορεί να βοηθήσει πολύ τους χρήστες που κάνουν πρώτη φορά ή οποιονδήποτε έχει βιώσει μια δύσκολη εμπειρία σε άλλες πλατφόρμες κοινής χρήσης εικόνων.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι δεν απαιτείται εγγραφή εάν είστε απλός χρήστης που δεν χρησιμοποιεί την υπηρεσία τακτικά.

Ορισμένοι χρήστες ενδέχεται να μην εκτιμούν τους περιορισμούς μεγέθους αρχείου. Σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες, το Imgbox ορίζει μια χαμηλότερη γραμμή και περιορίζει τη μεταφόρτωση οποιουδήποτε αρχείου άνω των 10 MB.

Αυτό είναι κάπως περίεργο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι η πλατφόρμα υποστηρίζει αρχεία GIF, PNG, JPEG και βίντεο. Ομολογουμένως, η δωρεάν υπηρεσία και ο απεριόριστος αποθηκευτικός χώρος θα πρέπει να αντισταθμίσουν αυτό το μικρό μειονέκτημα.

Postimage για μεταφορτώσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Εάν θέλετε να μοιράζεστε εύκολα εικόνες ή να ενσωματώνετε διάφορους συνδέσμους σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Postimage μπορεί να είναι η κατάλληλη πλατφόρμα για τη δουλειά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άμεσους συνδέσμους, hot συνδέσμους, ακόμη και κοινή χρήση μικρογραφιών μετά τη μεταφόρτωση μιας εικόνας στην πλατφόρμα. Αυτό θα κάνει την επισύναψη φωτογραφιών σε αναρτήσεις φόρουμ και μεταφορτώσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης πολύ πιο εύκολη.

Ένα από τα σπουδαία πράγματα για το Postimage είναι ότι σας επιτρέπει να διαγράφετε εικόνες που δεν θέλετε πλέον να μοιράζεστε χρησιμοποιώντας έναν απλό σύνδεσμο.

Το Postimage διαθέτει δωρεάν έκδοση και πρόγραμμα συνδρομής επί πληρωμή. Οι χρήστες του Freemium μπορούν να ανεβάσουν φωτογραφίες έως και 10.000 x 10.000 pixel και μεγέθους 24 MB.

Ο λογαριασμός premium αυξάνει το όριο μεγέθους αρχείου στα 48 MB και σας επιτρέπει να ανεβάσετε 1.000 φωτογραφίες ταυτόχρονα.

Οι χρήστες Premium μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την απεριόριστη φιλοξενία και δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν τη διαφήμιση, ακόμη και όταν χρησιμοποιούν την έκδοση για κινητά του Postimage.

ImageShack για φωτογραφίες υψηλότερης ανάλυσης

Εάν η ποιότητα είναι το κύριο μέλημά σας, ImageShack είναι μια από τις πιο αξιόπιστες πλατφόρμες κοινής χρήσης εικόνων. Σε αντίθεση με το Imgur, δεν συμπιέζει τις φωτογραφίες σας και τις αποθηκεύει σε υψηλή ανάλυση.

Αυτή η πλατφόρμα είναι φορτωμένη με δυνατότητες όπως πρόσβαση στο API, δυναμική αλλαγή μεγέθους εικόνας και μια καλή ομάδα υποστήριξης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ImageShack για να δημιουργήσετε ολόκληρα άλμπουμ, να ορίσετε κανόνες πρόσβασης και να περιορίσετε ή να επεκτείνετε εύκολα την προβολή των φωτογραφιών σας.

Είναι μια εξαιρετική λύση για τη φιλοξενία εικόνων για έναν προσωπικό ιστότοπο ή ένα φόρουμ, ειδικά αν θέλετε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης.

Τα φίλτρα, η περικοπή, η αλλαγή μεγέθους και ακόμη και ο συγχρονισμός τρίτων εφαρμογών είναι μεταξύ των προνομίων.

Αλλά υπάρχει ένα μειονέκτημα στο ImageShack. Δεν υπάρχει δωρεάν σχέδιο. Αντίθετα, η πλατφόρμα προσφέρει ένα βασικό πρόγραμμα συνδρομής για απεριόριστη χωρητικότητα φιλοξενίας και άμεση σύνδεση και ένα επαγγελματικό σχέδιο που επιτρέπει πρόσβαση στο API, δυναμική αλλαγή μεγέθους και υποστήριξη 24/7.

ImgPile για δωρεάν φιλοξενία

Υπάρχουν πολλοί δωρεάν ιστότοποι φιλοξενίας φωτογραφιών, αλλά λίγοι από αυτούς μπορούν να κρατήσουν ένα κερί ImgPile. Αυτή η πλατφόρμα υπερβαίνει τα όρια για να εξισορροπήσει μια δωρεάν υπηρεσία και χαρακτηριστικά που θέλουν γενικά οι χρήστες.

Το ImgPile διαθέτει δωρεάν φιλοξενία και προσφέρει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης. Επιτρέπει επίσης στους χρήστες να ανεβάζουν αρχεία έως και 100 MB και δημιουργεί μόνιμους συνδέσμους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο Facebook, το Twitter, το Instagram και άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων ή φόρουμ.

Αν και η πλατφόρμα είναι δωρεάν, η δημιουργία λογαριασμού έχει κάποια επιπλέον οφέλη. Οι κάτοχοι λογαριασμού μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ιστορικό μεταφόρτωσης εικόνων τους. Αυτό διευκολύνει την επανεξέταση παλιών εικόνων χωρίς αποθήκευση των συνδέσμων σε ξεχωριστό αρχείο.

Η δημιουργία λογαριασμού δεν κοστίζει τίποτα και η μεταφόρτωση μέσω URL και προγράμματος περιήγησης αρχείων είναι και τα δύο διαθέσιμα.

Unsee για προστασία πνευματικών δικαιωμάτων και απορρήτου

Unsee έχει μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση στη φιλοξενία εικόνων. Σε αντίθεση με το Imgur, εστιάζει περισσότερο στο απόρρητο παρά σε οτιδήποτε άλλο, κάτι που είναι υπέροχο να το δείτε, δεδομένου ότι είναι δωρεάν στη χρήση.

Η υπηρεσία ζητά από τους χρήστες να επιλέξουν ημερομηνία λήξης για τις εικόνες τους. Υπάρχουν πέντε επιλογές για να διαλέξετε κατά τη μεταφόρτωση μιας φωτογραφίας.

  • Μια μέρα
  • Μία ώρα
  • 30 λεπτά
  • 10 λεπτά
  • Μετά την πρώτη προβολή

Επομένως, μπορείτε να μοιραστείτε μια φωτογραφία με ένα μόνο άτομο και να γνωρίζετε ότι η πλατφόρμα θα τη διαγράψει αμέσως από τους διακομιστές της.

Αλλά το Unsee πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα. Σηματοδοτεί τις διευθύνσεις IP των χρηστών και τις μοιράζεται με τον χρήστη. Μπορείτε να δείτε ποιος συντονίζεται για να δει τις φωτογραφίες σας και την πιθανότητα οι εικόνες σας να κοινοποιηθούν σε άλλες πλατφόρμες.

Το Unsee δημιουργεί κωδικούς QR για εικόνες, κάτι που δεν το κάνουν πολλές πλατφόρμες. Ο κωδικός έχει ένα αναγνωριστικό εικόνας, μια χρονική σήμανση και τη διεύθυνση IP του χρήστη σε κρυπτογραφημένη μορφή.

Pixelfed για περισσότερο έλεγχο πρόσβασης

Pixelfed είναι μια πλατφόρμα που ανταγωνίζεται την Imgur και τη μάχεται με το Unsee για υπεροχή στον χώρο που προσανατολίζεται στην ιδιωτικότητα και την ασφάλεια.

Αυτή η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα αναλυτικών στοιχείων και να ελέγχουν ποιοι λογαριασμοί μπορούν να δουν και να σχολιάσουν τις κοινόχρηστες εικόνες τους.

Η πλατφόρμα προσφέρει επίσης έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, αρχεία καταγραφής προβολής, δυνατότητα αποκλεισμού και δυνατότητα ορισμού ενός λογαριασμού σε ιδιωτικό.

Μπορείτε ακόμη και να αναφέρετε ανάρμοστη συμπεριφορά στην πλατφόρμα εάν παρατηρήσετε εικόνες NSFW, κακές γλώσσες κ.λπ.

Η υπηρεσία είναι εκπληκτικά χωρίς διαφημίσεις και ευνοείται σε μεγάλο βαθμό από τους δημιουργούς περιεχομένου. Σε αντίθεση με άλλες παρόμοιες πλατφόρμες, επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν άλμπουμ, χρονοδιαγράμματα και να προσθέτουν διάφορα φίλτρα στις εικόνες τους.

Η εγγραφή είναι υποχρεωτική επειδή το Pixelfed λειτουργεί περισσότερο σαν δίκτυο κοινωνικών μέσων παρά η μέση υπηρεσία φιλοξενίας εικόνων. Αλλά χάρη σε αυτό, προσφέρει ανώτερο έλεγχο στο περιεχόμενο και τις ρυθμίσεις απορρήτου σας.

Kek.gg για βασικές μεταφορτώσεις περιεχομένου εικόνας χωρίς περιορισμούς

Αν θέλετε μια πλατφόρμα που να μην υπερβαίνει τα χαρακτηριστικά και να φιλοξενεί απλώς εικόνες, Κεκ.γκ είναι μια σταθερή εναλλακτική του Imgur.

Αυτή είναι μια δωρεάν υπηρεσία με μια βασική διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης. Μπορείτε εναλλακτικά να επικολλήσετε μια διεύθυνση URL ή να ανεβάσετε αρχεία από τη συσκευή σας.

Δεν απαιτείται δημιουργία λογαριασμού και η πλατφόρμα είναι κάτι παραπάνω από διαισθητική.

Πολλοί χρήστες εκτιμούν το Kek.gg επειδή έχει ελάχιστους έως καθόλου περιορισμούς όσον αφορά το περιεχόμενο. Η μόνη απαίτηση είναι το περιεχόμενο να μην χαρακτηρίζεται παράνομο στις ΗΠΑ

Δεν υπάρχει μεγάλη υποστήριξη για φωτογραφίες υψηλότερης ανάλυσης, καθώς το μέγιστο μέγεθος μεταφόρτωσης αρχείου είναι 5 MB.

ImgBB για εύκολη ενσωμάτωση προσθηκών

Συνεχίζοντας την τάση δωρεάν φιλοξενίας, ImgBB είναι μια άλλη πλατφόρμα με πολλούς χρήστες και μια ωραία γκάμα λειτουργιών.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με μια τυπική Εξερεύνηση αρχείων ή μια διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης για να ανεβάσετε φωτογραφίες έως και 32 MB. Αυτό είναι ένα σημαντικό μέγεθος αρχείου με άλλες δωρεάν εναλλακτικές λύσεις για το ImgBB και το Imgur.

Κάθε αρχείο μπορεί αργότερα να μετατραπεί σε BBCode, μικρογραφίες HTML και διευθύνσεις URL με δυνατότητα κοινής χρήσης.

Το καλύτερο μέρος για το ImgBB είναι αναμφισβήτητα το πρόσθετο μεταφόρτωσης. Μπορείτε να το προσθέσετε σε ένα ιστολόγιο ή ιστότοπο και να επιτρέψετε στους θεατές να μοιράζονται φωτογραφίες ενώ τις φιλοξενούν στον διακομιστή ImgBB. Η προσθήκη της προσθήκης είναι τόσο απλή όσο η αντιγραφή-επικόλληση του κώδικα στον κώδικα HTML του ιστότοπου.

Publitio for a Complete Professional-Oriented Solution

Εάν θέλετε μια πιο επαγγελματική εναλλακτική λύση στο Imgur, Publitio είναι μια εξαιρετική λύση. Αυτή η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για φιλοξενία, μεταφορτώσεις, μετατροπές αρχείων, κοινή χρήση hot συνδέσμων και προστασία περιεχομένου εικόνας.

Το Publitio επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν μέσω API ή πίνακα ελέγχου και να δημιουργούν μετασχηματισμούς βάσει URL για να μετατρέψουν το μεταφορτωμένο αρχείο σε διαφορετικές μορφές.

Η υδατογράφηση, η περικοπή, οι προσαρμογές ποιότητας και η αλλαγή μεγέθους είναι διαθέσιμα για αρχεία πολυμέσων εικόνας και βίντεο.

Η πλατφόρμα δίνει στον χρήστη που ανέβασε τον απόλυτο έλεγχο της πρόσβασης και του απορρήτου. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε τις μεταφορτώσεις σας ορατές σε έναν τομέα ή να τις διατηρήσετε ιδιωτικές. Η κρυπτογράφηση βίντεο HLS είναι διαθέσιμη για την αποτροπή λήψης περιεχομένου πολυμέσων.

Είναι ενδιαφέρον ότι το Publitio διαθέτει μια δωρεάν έκδοση με 5 GB αποθηκευτικού χώρου και έως και 10 GB εύρος ζώνης ανά μήνα. Ωστόσο, μόνο η πληρωμένη έκδοση παρέχει πρόσβαση σε προηγμένες λειτουργίες, έλεγχο πρόσβασης, κρυπτογράφηση και δεδομένα αναλυτικών στοιχείων. Η πρόσβαση Premium αυξάνει τη χωρητικότητα αποθήκευσης στα 50 GB και δεκαπλασιάζει το εύρος ζώνης.

Ποια είναι η επιλογή σας;

Ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες φιλοξενίας εικόνας. Μερικοί άνθρωποι θέλουν μια δωρεάν υπηρεσία, άλλοι θέλουν να προστατεύσουν το περιεχόμενό τους, ενώ κάποιοι εκτιμούν την ποιότητα και τις δυνατότητες επεξεργασίας.

Όποιες κι αν είναι οι ανάγκες σας, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι υπάρχουν τουλάχιστον μία ή δύο πλατφόρμες που καλύπτουν τις συγκεκριμένες απαιτήσεις σας.

Αυτό το άρθρο προσέφερε τις 10 κορυφαίες εναλλακτικές λύσεις για το Imgur, αλλά είναι απλώς ένα μικρό δείγμα του τι είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο.

Ενημερώστε μας στην ενότητα σχολίων παρακάτω πώς πιστεύετε ότι το Imgur ανταποκρίνεται σε αυτές τις εναλλακτικές, που είναι οι αγαπημένες σας, και ποιες άλλες προτάσεις έχετε για αξιόπιστη φιλοξενία εικόνων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here