Ξεχάστε την Google, η ανθρώπινη τεχνητή νοημοσύνη της Microsoft έχει κάνει ήδη 1 εκατομμύριο τηλεφωνικές κλήσεις

0
64

Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο τεχνολογικός γίγαντας Google μας έβαλε τα μυαλά με το Duplex AI, ωστόσο, τώρα, σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) που πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις από τον τεχνολογικό γίγαντα Microsoft έχει περάσει απαρατήρητη. και δεν πρέπει, γιατί μπορεί να είναι το μέλλον της επικοινωνίας.

Ξεχάστε την Google, η ανθρώπινη τεχνητή νοημοσύνη της Microsoft έχει κάνει ήδη 1 εκατομμύριο τηλεφωνικές κλήσεις

Η Τεχνητή Νοημοσύνη που πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις από τον τεχνολογικό γίγαντα Microsoft έχει περάσει απαρατήρητη. και δεν πρέπει, γιατί μπορεί να είναι το μέλλον της επικοινωνίας.

Ήταν η αστρική στιγμή του παρελθόντος Google I/O. τη στιγμή που η εταιρεία έδειξε το σύστημα Duplex της, ικανό να πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις από εμάς. Στην επίδειξη, η τεχνητή νοημοσύνη μπόρεσε να ζητήσει ένα ραντεβού στις επιχειρήσεις, για παράδειγμα, και να αντιδράσει ανάλογα με τα ζητήματα και τη διάθεση του ατόμου στην άλλη πλευρά της γραμμής.

Φυσικά, αυτή η επίδειξη δεν ήταν η στιγμή της δόξας που περίμενε η Google. Αντίθετα, αναζωπύρωσε τη συζήτηση σχετικά με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στις αλληλεπιδράσεις της με τους ανθρώπους. Αυτό οδήγησε την εταιρεία να διορθώσει και να διασφαλίσει ότι η ΙΑ θα αυτοπροσδιοριζόταν ως τέτοια από εδώ και στο εξής. Όχι μόνο αυτό, αλλά υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι η επίδειξη δεν ήταν πραγματική, αλλά μια απλή αναπαράσταση του τι θα ήταν δυνατό.

Η Microsoft διαθέτει ήδη Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) που πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις

Φανταζόμαστε τον τεχνολογικό γίγαντα μηχανικούς της Microsoft να παρακολουθούν το συνέδριο της Google και να χασμουριούνται γιατί τίποτα από αυτά δεν είναι καινούργιο. Στην πραγματικότητα, η Microsoft εργάζεται για λίγο σε ένα παρόμοιο σύστημα που λειτουργεί ήδη με εκατομμύρια πραγματικούς χρήστες.

Βασικά, είναι μια Τεχνητή Νοημοσύνη ικανή να προβλέψει τι θα πούμε στη συνέχεια και να έχει ετοιμάσει μια απάντηση ανάλογα. Επιπλέον, ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft το υλοποίησε στο bot του Xiaoice, ένα από τα πιο δημοφιλή στην Κίνα με 200 εκατομμύρια χρήστες.

Χάρη σε αυτό, ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft μπόρεσε να αποδείξει με πραγματικούς χρήστες πώς να βελτιώσει αυτήν την τεχνολογία. και σε συνέδριο στο Λονδίνο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Satya Nadella έδειξε τις δυνατότητές της. Προφανώς, οι φωνές μιλούν στα κινέζικα, αλλά έχουμε υπότιτλους στα αγγλικά για να ξέρουμε τι λένε.

Η περίπτωση του φωνητικού βοηθού της Xiaoice είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή γιατί κατάφερε να κερδίσει έδαφος στην ανταγωνιστική κινεζική αγορά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Το πέτυχε αυτό γιατί δεν είναι αποκλειστική για την πλατφόρμα του τεχνολογικού κολοσσού Microsoft, αλλά είναι προσβάσιμο μέσω 16 διαφορετικών μεθόδων, συμπεριλαμβανομένης της δημοφιλούς εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat.

Ένα «αστέρι» που έχει ήδη κάνει ένα εκατομμύριο κλήσεις

Το Xiaoice έχει γίνει αστέρι, καθώς έχει αποκτήσει φωνή και έχει ξεκινήσει φυσικές συζητήσεις με τους χρήστες. Η Microsoft δείχνει ότι προηγείται της Google σε αυτό το είδος ανάπτυξης και ότι έχει ήδη λάβει υπόψη ορισμένα από τα προβλήματά της. Για παράδειγμα, το πρώτο πράγμα που κάνει η Xiaoice σε μια κλήση είναι να αναγνωρίσει τον εαυτό της.

Μπορούμε να αρχίσουμε να μιλάμε στο Xiaoice μέσω μηνύματος κειμένου, να μας καλέσουμε και να συνεχίσουμε τη συνομιλία χρησιμοποιώντας τη φωνή. και όντας full duplex, δύο μπορούν να μιλήσουν ταυτόχρονα. Η Xiaoice έχει ήδη πραγματοποιήσει ένα εκατομμύριο κλήσεις, με αυτόν τον τρόπο.

Ίσως το πιο εκπληκτικό είναι ότι η Microsoft δεν εκμεταλλεύεται αυτήν την τεχνολογία για άλλα προϊόντα, όπως η Cortana. Είναι θέμα χρόνου, αλλά προς το παρόν οι μηχανικοί της επικεντρώνονται στην Κίνα.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για αυτό; Απλώς μοιραστείτε όλες τις απόψεις και τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here