Νέα μοντέλα VanMoof S4 και X4: Ποιοτική ποδηλασία σε α “Προϋπολογισμός”

0
66
VanMoof ddlkjfdlkjfd S4 X4 News Teaser
© VanMoof

Είναι γνωστό ότι τα πράγματα δεν είναι ιδιαίτερα ρόδινα στο VanMoof αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, τέτοιες ταραχώδεις στιγμές δεν εμπόδισαν τον κατασκευαστή ηλεκτρονικών ποδηλάτων να λανσάρει δύο νέα ποδήλατα. Τα μοντέλα S4 και X4 διαφημίστηκαν ως προσιτές εναλλακτικές λύσεις για τα S5 και A5. Οι συμβιβασμοί που έγιναν ήταν αποδεκτοί κατά την εξέταση των προδιαγραφών. Ωστόσο, η VanMoof εξακολουθούσε να τιμολογεί τα ποδήλατά της στην αγορά υψηλότερης κατηγορίας.

Με φήμη ως “iPhone σε ρόδες,” Τα ηλεκτρονικά ποδήλατα της VanMoof έχουν σίγουρα κάνει όνομα. Πράγματι, το τελευταίο VanMoof S5 μας εντυπωσίασε στο NextPit, οδηγώντας τον οδηγό μας στα καλύτερα ηλεκτρονικά ποδήλατα το 2023.

Ωστόσο, τα premium χαρακτηριστικά, όπως η ισχυρή ώθηση με το πάτημα ενός κουμπιού και το ενσωματωμένο κλείδωμα του kick lock ενσωματωμένο στον πίσω τροχό, έχουν τιμή μέχρι στιγμής: Θα πρέπει να διαθέσετε περίπου 4.000 $ για το S5.

Για να προσφέρει φθηνότερες εναλλακτικές στα κορυφαία μοντέλα της, όπως τα S5 και A5, η VanMoof παρουσίασε τώρα τα νέα μοντέλα S4 και X4. Τελικά γίνεται σαφές γιατί ο Ολλανδός κατασκευαστής παρέλειψε έναν αριθμό όταν μεταπήδησε από το VanMoof S3 (αναθεώρηση) στο S5 και δεν παρουσίασε άλλο μοντέλο X μέχρι τώρα.

Στη συνέχεια, παρουσιάζουμε τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά αυτών των νέων μοτοσυκλετών και εξετάζουμε πού έγινε η μείωση του κόστους και αν είχε τεράστιο αντίκτυπο ή όχι.

VanMoof S4 σε τέσσερα νέα χρώματα

Ας ξεκινήσουμε με το S4, το οποίο ελάχιστα διαφέρει οπτικά από το πιο ακριβό S5. Ως πρώτο μοναδικό σημείο πώλησης, η VanMoof παρουσίασε τέσσερα νέα χρώματα: Evergreen, Purple Fog, Sunbeam Yellow και Foam Green. Αυτή είναι μια καλή απόφαση, καθώς τα μοντέλα S5 και A5 μπορούν να παραγγελθούν εδώ μόνο σε μια μάλλον μονότονη, γκρι παραλλαγή χρώματος.

VanMoof S4 και στα τέσσερα χρώματα

Η VanMoof θέλει να ανανεώσει τη γκάμα των προϊόντων της με νέα χρώματα. / © VanMoof

Λειτουργικά, το VanMoof βασίζεται επίσης σε έναν ηλεκτρικό κινητήρα 250 watt στον πίσω τροχό, από τον οποίο μπορείτε να πείσετε άλλα 59 Nm—9 λιγότερα από ό,τι στο S5— για γρήγορες εκκινήσεις ή γρήγορα προσπεράσματα χάρη στο κουμπί ώθησης. Αν και η διαφορά είναι ελάχιστη εδώ, με έκπληξη βλέπω το VanMoof να αυξάνει την ισχύ της μπαταρίας που είναι ενσωματωμένη στο πλαίσιο κατά 15 watt/h σε 478 Wh. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια στοχευμένη εμβέλεια από 60 έως 150 km.

Αυτό που είναι ένα σαφές μειονέκτημα, όπως φαίνεται από τις προδιαγραφές, είναι πώς ο VanMoof περιόρισε την αυτόματη αλλαγή ταχυτήτων σε μόλις δύο ταχύτητες. Με βάση την εμπειρία μου με το S5, αυτό θα έχει επίδραση σε ελαφρώς υψηλότερο ρυθμό όταν κινείστε από στάση. Ωστόσο, εάν ο VanMoof διατηρούσε την υψηλότερη σχέση μετάδοσης, ακόμη και το S4 θα είναι άνετο και ομαλό στην οδήγηση με τελική ταχύτητα 25 km/h.

Τόσο τα γρανάζια όσο και ο έξυπνος κινητήρας βασίζονται σε δεδομένα από έναν αισθητήρα περιστροφής στο κάτω βραχίονα, τον οποίο ο VanMoof χρησιμοποιούσε ήδη στη σειρά S3. Τα πιο ακριβά ποδήλατα VanMoof προσφέρουν έναν νέο αισθητήρα ροπής εδώ.

VanMoof S4

Το VanMoof S4 δεν διακρίνεται σχεδόν από το S5. / © VanMoof

Άλλα χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά του VanMoof περιλαμβάνουν ενσωματωμένα φώτα, συνδεσιμότητα εφαρμογών, βάση τηλεφώνου στο μπροστινό τιμόνι, δαχτυλίδια LED και στις δύο λαβές του τιμονιού και εκτεταμένη προστασία κλοπής, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης GPS και μιας εσωτερικής μοίρας “κυνηγοί ποδηλάτων” ποιος θα σου επιστρέψει κλεμμένα ποδήλατα.

Ο VanMoof ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν δύο αντί για τέσσερα κουμπιά στο τιμόνι των ποδηλάτων καθώς και το παλαιότερο kick lock στην έκδοση 4.0 ως πρόσθετες διαφορές. Οι θαυμαστές της Apple ενδέχεται να χάσουν την υποστήριξη για το δίκτυο Find My.

VanMoof X4 για μικρότερους αναβάτες

Το VanMoof συνεχίζει επίσης τον πιο εντυπωσιακό σχεδιασμό του πλαισίου με μια μίνι μπροστινή σχάρα στο X4. Το πλαίσιο X είναι λίγο μικρότερο και ελαφρύτερο, λέγεται ότι είναι κατάλληλο για άνδρες και γυναίκες αναβάτες ύψους μεταξύ 155 και 190 εκατοστών και διαθέτει μικρότερους τροχούς 24 ιντσών. Εκτός από αυτές τις δυνατότητες, δεν χρειάζεται να κάνετε συμβιβασμούς στη λειτουργικότητα.

VanMoof X4

Το VanMoof X4 έρχεται με ασυνήθιστο σχεδιασμό. / © VanMoof

Ακριβώς όπως στην πιο ακριβή σειρά, βλέπουμε να χωρίζεται σε ποδήλατο cruiser για αρκετά ψηλούς ανθρώπους καθώς και σε ποδήλατο πόλης για πιο κοντούς ανθρώπους με μικρότερο μεταξόνιο και μικρότερα ελαστικά. Ωστόσο, το γιατί η VanMoof αποφάσισε να μην έχει ένα πλαίσιο για τα προσιτά μοντέλα, είναι κάτι που μόνο η VanMoof γνωρίζει.

Τιμές, διαθεσιμότητα και σκέψεις

Όπως αναφέρθηκε: Η VanMoof τοποθέτησε τη νέα της σειρά 4 ως φθηνότερη εναλλακτική λύση στα μοντέλα S5 και A5. Οι θυσίες που θα πρέπει να κάνετε όταν εξοικονομήσετε περισσότερα περίπου 1.300 $ είναι πραγματικά αμελητέες κατά τη γνώμη μου. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα καθώς τα μοντέλα S5 και A5 έχουν προφανώς τιμές περίπου 500 $ περισσότερο λίγο πριν από την κυκλοφορία των πιο προσιτών μοντέλων.

Ο κατασκευαστής μας ενημέρωσε ότι η αλλαγή της τιμής δεν σχετίζεται με την κυκλοφορία των νέων μοντέλων, αλλά δεν κατάφερε να μας γεμίσει με πιο λεπτομερείς πληροφορίες. Υποψιάζομαι ότι θα ακολουθήσει τη γραμμή του “Λόγω του αυξημένου κόστους πρώτων υλών και του πληθωρισμού, μπλα μπλα μπλα…”

Η ελαφρά αύξηση της ισχύος στο Boost και η πιο περίπλοκη αλλαγή ταχυτήτων ήταν διασκεδαστικές στην ανασκόπηση του S5, αλλά όπως τα περισσότερα άλλα πλεονεκτήματα, δεν είναι καθόλου απαραίτητα στην καθημερινή ποδηλασία. Με τα S4 και X4, η VanMoof έκανε τα πιο ακριβά ηλεκτρονικά της ποδήλατα με την πρώτη ματιά.

Φυσικά, αυτό φαίνεται λίγο μπερδεμένο στην αρχή, αλλά αν κοιτούσατε τους μήνες παράδοσης της σειράς premium, ο VanMoof θα μπορούσε να είχε κάνει μια έξυπνη κίνηση εδώ. Ωστόσο, η VanMoof πρέπει να είναι σε θέση να παραδώσει τα νέα ηλεκτρονικά της ποδήλατα εγκαίρως και χωρίς επιπλοκές. Κατά πάσα πιθανότητα θα μάθουμε αν αυτή η στρατηγική λειτουργεί από τον Αύγουστο και μετά, καθώς τότε η VanMoof θα ξεκινήσει να παραδίδει (!) τα νέα της μοντέλα.

Τι γνώμη έχετε για τα νέα ποδήλατα VanMoof; Είναι λογικές προσθήκες στον κατάλογο ή αισθάνεστε εξαπατημένος ως αγοραστής του S5/A5; Μοιραστείτε μαζί μας στα σχόλια!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here