Μπορώ να προσθέσω έναν σύνδεσμο στην ανάρτησή μου στο Instagram;

0
311

Το Instagram είναι ένας ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης γνωστός για το ότι επιτρέπει στους χρήστες του να δημοσιεύουν φωτογραφίες και Ιστορίες. Όμως, υπάρχει και μια άλλη πτυχή στο Instagram.

Μπορώ να προσθέσω έναν σύνδεσμο στην ανάρτησή μου στο Instagram;

Πολλοί χρήστες διευθύνουν επιχειρήσεις και χρησιμοποιούν την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για μάρκετινγκ. Για να προωθήσουν σωστά ένα προϊόν, οι χρήστες πρέπει να κατευθύνουν άλλους στις ιστοσελίδες τους, στα κανάλια YouTube ή σε άλλους ιστότοπούς τους. Αλλά, πώς μπορείτε να προσθέσετε μια διεύθυνση URL με δυνατότητα κλικ σε μια ανάρτηση Instagram;

Αυτό το άρθρο θα σας διδάξει πώς να προσθέτετε συνδέσμους στην ανάρτησή σας στο Instagram και θα σας βοηθήσει με μερικές άλλες συμβουλές.

Πώς να προσθέσετε έναν σύνδεσμο σε μια ανάρτηση στο Instagram

Η δημοσίευση ενός συνδέσμου σε μια ανάρτηση στο Instagram δεν είναι τόσο εύκολη όσο θα φανταζόταν κανείς. Το Instagram περιορίζει τους συνδέσμους για την προστασία των χρηστών από ανεπιθύμητα μηνύματα και απάτες. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάποιες λύσεις στις αναρτήσεις μας στο Instagram για να κάνουμε τους χρήστες να κάνουν κλικ σε συνδέσμους.

Προσθέστε έναν σύνδεσμο στο βιογραφικό σας

Εάν έχετε ορίσει μια τυπική ανάρτηση στο Instagram, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να προσθέσετε έναν σύνδεσμο στο βιογραφικό σας. Στη συνέχεια, ενημερώστε τους άλλους για να επισκεφτούν αυτόν τον σύνδεσμο στους υπότιτλους της ανάρτησής σας.

  1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το hashtag, «Σύνδεσμος στο Bio», για να επισημάνετε το κείμενο που θα το κάνει να ξεχωρίζει περισσότερο.
  2. Στη συνέχεια, οι χρήστες μπορούν να πατήσουν στο προφίλ σας και να κάνουν κλικ στον σύνδεσμο.

Τα μειονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι πολλά. Αρχικά, ο χρήστης πρέπει να δει τον σύνδεσμο στο κείμενο του Bio. Στη συνέχεια, πρέπει να κάνουν κλικ στο προφίλ σας και, στη συνέχεια, να κάνουν κλικ στον σύνδεσμο. Εάν έχετε πολλούς συνδέσμους, θα χρειαστείτε ένα δέντρο συνδέσμων, γεγονός που περιπλέκει περαιτέρω τη διαδικασία.

Ωστόσο, υπάρχουν άλλοι τρόποι για να προσθέσετε συνδέσμους σε αναρτήσεις στο Instagram.

Προσθέστε έναν σύνδεσμο Bit.ly

Μια άλλη επιλογή για την προσθήκη συνδέσμου στην ανάρτησή σας στο Instagram είναι να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο Bit.ly και να τον δημοσιεύσετε στις λεζάντες. Υπάρχουν επίσης μερικά μειονεκτήματα σε αυτήν τη μέθοδο, επειδή οι ακόλουθοί σας θα πρέπει να αντιγράψουν και να επικολλήσουν τον σύνδεσμο σε ένα πρόγραμμα περιήγησης. Όσοι κάνουν περιστασιακή κύλιση πιθανότατα δεν θα κάνουν τα απαραίτητα βήματα για να επισκεφτούν τον ιστότοπό σας.

Όμως, με μια εξαιρετική διαφημιστική καμπάνια, αυτή η μέθοδος συντομεύει τον σύνδεσμο διευκολύνοντας τους οπαδούς σας. Δείτε τι πρέπει να κάνετε:

  1. Ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού και δημιουργήστε έναν λογαριασμό στο Bitly ιστότοπος.
  2. Επιλέξτε ένα πρόγραμμα συνδρομής. Εάν χρειάζεστε λιγότερους από 50 συνδέσμους το μήνα, το δωρεάν πρόγραμμα θα λειτουργήσει καλά.
  3. Αφού ρυθμίσετε τον λογαριασμό σας κάντε κλικ
  4. Εισαγάγετε τη διεύθυνση URL σας στο δεύτερο πλαίσιο από την κορυφή. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία.
  5. Τώρα, μπορείτε να αντιγράψετε τον σύνδεσμο bit.ly στις λεζάντες σας στο Instagram.

Εάν έχετε έναν σύντομο και απλό σύνδεσμο, είναι μάλλον καλύτερο να τον χρησιμοποιήσετε. Ωστόσο, εάν πρέπει να κατευθύνετε τους ακόλουθούς σας σε μια μεγαλύτερη διεύθυνση URL, ο σύνδεσμος Bitly λειτουργεί καλύτερα.

Δημιουργήστε μια ιστορία Instagram

Εάν θέλετε την πιο εύκολη λύση, θα πρέπει να παραιτηθείτε από την ανάρτηση στο Instagram εντελώς. Αν και μια ιστορία είναι διαθέσιμη στους θεατές σας μόνο για 24 ώρες, μπορείτε να προσθέσετε έναν σύνδεσμο με δυνατότητα κλικ χωρίς εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης. Δείτε τι πρέπει να κάνετε:

  1. Ανοίξτε το Instagram και πατήστε την επιλογή Δημοσίευση στην επάνω δεξιά γωνία.
  2. Πατήστε στην επιλογή Ιστορία.
  3. Ηχογραφήστε ή ανεβάστε την ιστορία σας. Στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο Αυτοκόλλητο.
  4. Πατήστε στο αυτοκόλλητο Σύνδεσμος.
  5. Εισαγάγετε τη διεύθυνση URL σας στο πλαίσιο κειμένου. Στη συνέχεια, πατήστε Τέλος.
  6. Τώρα, όταν δημοσιεύετε την Ιστορία σας, οι χρήστες μπορούν να πατήσουν το Αυτοκόλλητο και να πάνε κατευθείαν στον ιστότοπό σας.

Εάν θέλετε να διατηρήσετε το Story σας τις τελευταίες 24 ώρες, μπορείτε να το μετατρέψετε σε Highlight του Instagram. Το Highlight θα παραμείνει στο προφίλ σας μέχρι να το διαγράψετε.

Συχνές Ερωτήσεις

Το Instagram είναι ένα εξαιρετικό μέρος για την εμπορία των αγαθών και των υπηρεσιών σας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί κανόνες στην πλατφόρμα. Αυτή η ενότητα θα απαντήσει σε περισσότερες από τις ερωτήσεις σας σχετικά με την προσθήκη συνδέσμων στο Instagram.

Γιατί το Instagram δεν επιτρέπει συνδέσμους με δυνατότητα κλικ;

Όσο απογοητευτικό κι αν είναι, το Instagram έχει έναν πολύ καλό λόγο να περιορίζει τη σύνδεση. Μια φορά κι έναν καιρό, οι χρήστες μπορούσαν να περιλαμβάνουν συνδέσμους σε υπότιτλους και σχόλια. Ωστόσο, αυτή η λειτουργία καταχράστηκε σε μεγάλο βαθμό με ανεπιθύμητη αλληλογραφία συνδέσμων σε σχόλια και συχνό χακάρισμα και κακή χρήση προφίλ. Το Instagram έκτοτε έχει λάβει σταθερή στάση ενάντια στην υπερβολική αυτοπροβολή.

Το Instagram αντέδρασε στην κατάχρηση της πλατφόρμας του, απαγορεύοντας εντελώς τους συνδέσμους με δυνατότητα κλικ.

Τι γίνεται με τις εταιρείες που υπόσχονται λύσεις;

Ορισμένες εταιρείες όπως το Linkin.bio και το Link My Photos υπόσχονται να μεταφέρουν λειτουργικούς συνδέσμους σε αναρτήσεις ή να δημιουργήσουν σελίδες προφίλ Instagram που μπορούν να υποστηρίξουν πολλαπλούς συνδέσμους.

Ωστόσο, αυτές οι υπηρεσίες κοστίζουν χρήματα και συνήθως διατίθενται στην αγορά σε εταιρείες που θέλουν τη δυνατότητα να υποστηρίζουν τακτική αυτοπροβολή χωρίς να αγοράζουν πάντα διαφημίσεις Instagram.

Ωραία, πώς διαφημίζομαι στο Instagram;

Εάν ενδιαφέρεστε να δημιουργήσετε μια συνδεδεμένη διαφήμιση, μεταβείτε στο Η διαφημιστική σελίδα του Instagram. Μπορείτε να δημιουργήσετε διαφημίσεις Story, διαφημίσεις φωτογραφιών, διαφημίσεις βίντεο, διαφημίσεις καρουζέλ ή διαφημίσεις συλλογής.

Υπάρχουν τρεις τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αγοράσετε διαφημίσεις Instagram. Μπορείτε απλώς να επιλέξετε τις αναρτήσεις που θέλετε να προωθήσετε και να τις προωθήσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Facebook Ad Manager ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα Instagram Partners για να λάβετε βοήθεια με τις διαφημίσεις σας στο Instagram.

Έχετε κάποιες σκέψεις σχετικά με τη δημοσίευση συνδέσμων με δυνατότητα κλικ στο Instagram; Αν ναι, αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here