Μάθετε κιθάρα με εφαρμογές: το καλύτερο σε Android και iOS

0
66
Εφαρμογές εκμάθησης οργάνων AndroidPIT2
© NextPit

Η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου είναι μια τεράστια επένδυση χρόνου. Όλοι έχουμε ακούσει για τη θεωρία των 10.000 ωρών, αλλά με τις πιο πρόσφατες εφαρμογές και τα εργαλεία ψηφιακής εκμάθησης, μπορείτε να μετατρέψετε τον χρόνο εξάσκησής σας σε κάτι που είναι και ευχάριστο και ικανοποιητικό. Ποτέ δεν είναι αργά να σηκώσεις την κιθάρα και να αρχίσεις να γαργαλάς αυτές τις χορδές. Εδώ είναι οι καλύτερες εφαρμογές για εκμάθηση κιθάρας στο Android iOS.

Συντομεύσεις:

  1. Fender Play
  2. Yousician
  3. Amped
  4. Τζάστιν Κιθάρα
  5. Fret Trainer

Όπως διακήρυξαν οι Βρετανοί εναλλακτικοί ρόκερ το 1993, Οποιοσδήποτε μπορεί να παίξει κιθάρα. Αν και αυτό είναι, κατά τη γνώμη μου, απολύτως αλήθεια, το να ξεκινήσετε το ταξίδι σας μπορεί να είναι τρομακτικό. Υπάρχουν εκατοντάδες εφαρμογές και υπηρεσίες εκεί έξω που υπόσχονται να σας βοηθήσουν να μεταβείτε από τον Jimmy Riddle στον Jimi Hendrix σε χρόνο μηδέν, αλλά έχω αφιερώσει χρόνο για να ψάξω για να σας φέρω τη λίστα με τις καλύτερες εφαρμογές και Υπηρεσίες.

Δωρεάν ή επί πληρωμή εφαρμογές και υπηρεσίες;

Τα μαθήματα κιθάρας μέσω μαθημάτων πρόσωπο με πρόσωπο με έναν εκπαιδευτή μπορεί να είναι ακριβά και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μάθετε το όργανο μόνοι σας χωρίς να πληρώσετε ούτε μια δεκάρα. Ωστόσο, γενικά παίρνετε ό,τι πληρώνετε σε αυτόν τον κόσμο και ορισμένες από τις εφαρμογές αυτής της λίστας απαιτούν μια συνδρομητική υπηρεσία για να έχετε πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο και τις λειτουργίες του μαθήματος.

Fender Play

Σε αντίθεση με την Gibson, η οποία πάλεψε με τη χρεοκοπία εν μέσω πτώσης των πωλήσεων, η Fender ταξίδευε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Η θρυλική μάρκα κιθάρας ανανέωσε τη σειρά της, γεμίζοντάς την με όργανα υψηλής ποιότητας αλλά οικονομικά προσιτά. Το δεύτερο μέρος αυτής της στρατηγικής για να κάνει περισσότερους ανθρώπους να παίζουν κιθάρα είναι το Fender Play, το δικό του διαδικτυακό εργαλείο εκμάθησης και εφαρμογή.

Το Fender Play είναι το πιο κομψό προϊόν όσον αφορά τη λήψη μαθημάτων ψηφιακής κιθάρας στο smartphone ή το tablet σας. Τα μαθήματα παραδίδονται από επαγγελματίες της Fender και τα επίπεδα παραγωγής είναι κορυφαία. Το σύστημα βασίζεται σε τραγούδια, ώστε να μπορείτε να παραλείψετε όλες τις βαρετές επαναλήψεις και κλίμακες που συχνά έρχονται από νωρίς στα παραδοσιακά μαθήματα κιθάρας. Παίρνετε επίσης ταμπλατούρα (μια απλή και ευανάγνωστη έκδοση παρτιτούρας για κιθάρα) για να κάνετε τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη. Η βιβλιοθήκη των τραγουδιών είναι ήδη εντυπωσιακή και συνεχίζει να μεγαλώνει.

Το μόνο μικρό μειονέκτημα του Fender Play είναι ότι, λόγω του γεγονότος ότι στοχεύει σαφώς σε όσους αγοράζουν κιθάρες για πρώτη φορά, υπάρχει ελάχιστο περιεχόμενο μαθημάτων για μεσαίους ή προχωρημένους παίκτες. Το Fender Play δεν θα ανεβάσει τις δεξιότητές σας στο επόμενο επίπεδο, εάν έχετε ήδη καταφέρει να διαβάζετε καρτέλα και να μαθαίνετε τα αγαπημένα σας τραγούδια, αλλά για όλους που δεν έχουν φτάσει ακόμη σε αυτό το επίπεδο, είναι μια εξαιρετική υπηρεσία.

Το Fender Play κοστίζει 9,99 $ μηνιαίως ή 89,99 $ για μια ετήσια συνδρομή. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτές οι τιμές είναι ίδιες με τις αγγλικές λίρες της Βασίλισσας. Υπάρχει επίσης μια δωρεάν δοκιμή τριών μηνών. Η Fender προωθεί επιθετικά την υπηρεσία Play της και συχνά θα έχετε έξι μήνες δωρεάν όταν αγοράζετε ένα νέο όργανο απευθείας από τον κατασκευαστή. Επίσης, λαμβάνετε έκπτωση 10 τοις εκατό στις κιθάρες, τους ενισχυτές και τον εξοπλισμό όταν γίνετε συνδρομητής του Fender Play, ώστε να μπορείτε να εξοικονομήσετε λίγα χρήματα εάν αποφασίσετε να προσθέσετε ένα πεντάλ ενισχυτή ή εφέ στις ρυθμίσεις σας πιο κάτω.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή Fender Play από Google Play Store ή το Apple App Store.

Yousician

Εάν έχετε κάνει ποτέ κάποιο Googling γύρω από τα διαδικτυακά εργαλεία εκμάθησης κιθάρας, ο Yousician θα βρίσκεται ήδη στο ραντάρ σας. Ο Yousician ακολουθεί μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση στο Fender και η εφαρμογή είναι πολύ πιο gamified. Η ιδέα είναι παρόμοια με αυτή των παιχνιδιών μουσικού ρυθμού που είχαν την ακμή τους στα μέσα της δεκαετίας του ’00 στις οικιακές κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών. Σε αντίθεση με το Guitar Hero και το Rock Band, ωστόσο, θα χρησιμοποιήσετε μια πραγματική κιθάρα ως «συσκευή εισόδου» με το Yousician. Φανταστείτε μια έκδοση του Rocksmith που βασίζεται σε εφαρμογές και θα έχετε την ιδέα.

Γρήγορη σημείωση: Το Rocksmith είναι επίσης ένα εξαιρετικό παιχνίδι εκμάθησης κιθάρας για PS4, αλλά το άφησα εκτός αυτής της λίστας, καθώς απαιτεί κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών και τηλεόραση, συν μια ηλεκτρική κιθάρα, για να μπορέσετε να αρχίσετε να μαθαίνετε. Ωστόσο, προτείνω το Riff Repeater λογαριασμό στο YouTube, το οποίο ανεβάζει ολόκληρα τραγούδια που μπορείτε να ακολουθήσετε στο σπίτι εάν θέλετε να μάθετε τραγούδια από τους Rocksmith.

Η διεπαφή θυμίζει τα προαναφερθέντα βιντεοπαιχνίδια, αλλά η εφαρμογή χρησιμοποιεί το μικρόφωνο που είναι ενσωματωμένο στο smartphone ή το tablet σας για να παρακολουθεί τις νότες και τις συγχορδίες που παίζετε. Υπάρχει επίσης ένα σύστημα που βασίζεται σε βαθμούς για να σας ενθαρρύνει να εξασκηθείτε στα τραγούδια για καλύτερη ακρίβεια και καλύτερη βαθμολογία. Όλα έχουν χρωματική κωδικοποίηση για να βοηθήσουν τους αρχάριους να ξέρουν πού να τοποθετήσουν τα δάχτυλά τους σε ορισμένες συγχορδίες – κάτι που δεν καταλαβαίνετε από την ταμπλατούρα – και περιλαμβάνεται επίσης ένας δέκτης.

Το Yousician κοστίζει 9,99 $ το μήνα εάν λαμβάνετε ετήσια συνδρομή ή 19,99 $ το μήνα εάν θέλετε να έχετε την επιλογή να ακυρώσετε ανά πάσα στιγμή. Υπάρχει επίσης μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών πριν να πρέπει να δεσμευτείτε.

Μπορείτε την εφαρμογή Yousician από το Google Play Store ή το Apple App Store.

Amped

Το Amped, όπως και το Yousician, είναι μια παιχνιδοποιημένη εφαρμογή εκμάθησης κιθάρας. Αυτό που κάνει αυτή την υπηρεσία μοναδική είναι ότι χρησιμοποιεί επαυξημένη πραγματικότητα για να μεταφέρει αυτό που παίζετε σε πραγματικό χρόνο και να το αναπαράγει σε εσάς μέσω ακουστικών. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικούς ενισχυτές και εφέ χωρίς να χρειάζεται να έχετε εξοπλισμό αξίας χιλιάδων δολαρίων – μπορείτε επίσης να το κάνετε μέσω μιας διεπαφής ήχου στον υπολογιστή ή στο Mac σας, αλλά απαιτεί λίγο περισσότερες τεχνικές γνώσεις για να ρυθμίσετε και να λάβετε τους ήχους θέλετε – και σας επιτρέπει να παίξετε μαζί με τραγούδια που είναι βουτηγμένα σε αντήχηση, παραμόρφωση ή καθυστέρηση και έχουν τον ήχο της κιθάρας σας ακριβώς όπως το τραγούδι που προσπαθείτε να αναπαραγάγετε.

Η διεπαφή δεν είναι τόσο κομψή και επαγγελματική όσο το Yousician ή το Fender Play, αλλά για παίκτες κρεβατοκάμαρας που θέλουν να παίξουν με ακουστικά ή για όσους μαθαίνουν ακουστικά και θέλουν να αισθάνονται ότι παίζουν ηλεκτρικό με εφέ, το Amped είναι ένα καλή λύση. Μια ετήσια συνδρομή κοστίζει 87,99 $ ή μπορείτε να πληρώνετε 14,99 $ μηνιαίως.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Amped από το επίσημη ιστοσελίδα. Η εφαρμογή δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμη στο Google Play Store, αλλά μια έκδοση Android είναι στα σκαριά και θα κυκλοφορήσει σύντομα. Θα σας κρατάμε ενήμερους.

Τζάστιν Κιθάρα

Ο Justin Sandercoe είναι ένας από τους διασημότερους δασκάλους κιθάρας του YouTube. Ο γεννημένος στην Τασμανία επαγγελματίας μουσικός εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και παραδίδει μαθήματα κιθάρας στο Διαδίκτυο από το 2001. Η Sandercoe προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υλικών εκμάθησης κιθάρας από έντυπα βιβλία έως διαδικτυακά μαθήματα. Τώρα, υπό την επωνυμία του JustinGuitar, ο Sandercoe διαθέτει πολλές εφαρμογές τόσο για τα οικοσυστήματα Android όσο και για iOS.

Αυτό που πραγματικά αποκομίζετε όταν επιλέγετε το JustinGuitar είναι η εμπειρία και η γνώση ενός έμπειρου υπέρ-δασκάλου. Σε αντίθεση με το Fender Play, το οποίο χρησιμοποιεί πολλούς δασκάλους, το JustinGuitar σάς προσφέρει περισσότερη εμπειρία μάθησης ένας προς έναν. Το να έχετε έναν μόνο δάσκαλο με μία φιλοσοφία διδασκαλίας μπορεί να είναι ωφέλιμο και, ανάλογα με το μαθησιακό σας στυλ, θα αποδειχθεί πιο αποτελεσματικό με την πάροδο του χρόνου από την εναλλαγή και την αλλαγή μεταξύ πολλών εκπαιδευτών.

Η εφαρμογή τραγουδιού για αρχάριους JustinGuitar είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε για όσους θέλουν να πάρουν την κιθάρα και να αρχίσουν να παίζουν μουσική αμέσως. Έχει σχεδιαστεί για να είναι σύντροφος στο μάθημα αρχαρίων του Sandercoe, αλλά μπορείτε να το κατεβάσετε και να μάθετε μερικά τραγούδια χωρίς να χρειάζεται να κάνετε all-in στο πλήρες μάθημα. Ο Justin έχει επίσης ένα σωρό περιεχόμενο YouTube στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση δωρεάν, αλλά είναι ωραίο να υποστηρίζετε δημιουργούς κατά καιρούς.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή JustinGuitar στο Google Play Store ή το Apple App Store.

Fret Trainer

Για την τελική εφαρμογή αυτής της λίστας, θα ήθελα να σας καθοδηγήσω προς ένα εργαλείο εκμάθησης που είναι λίγο διαφορετικό από τα άλλα. Ενώ η δημιουργία μυϊκής μνήμης και επιδεξιότητας για να εκνευριστείτε και να παίξετε νότες και συγχορδίες είναι ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση όταν αρχίζετε να μαθαίνετε να παίζετε κιθάρα, είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην ξεχνάτε τη θεωρητική πλευρά του να παίζετε ένα μουσικό όργανο. Τόσοι πολλοί παίκτες μπορούν να μάθουν τραγούδια και να τα παίξουν με ακρίβεια, αλλά μήνες αργότερα θα τα ξεχάσουν εντελώς, εκτός εάν ενισχύονται συνεχώς. Ένας από τους λόγους για αυτό είναι ότι δεν ήξεραν πραγματικά τι έπαιζαν όταν το έμαθαν.

Το Fret Trainer είναι μια εφαρμογή που σας βοηθά να μάθετε κάθε νότα στο ταστιλό μιας κιθάρας. Αυτή η γνώση όχι μόνο θα σας βοηθήσει πιο κάτω όταν αρχίσετε να παίζετε σόλο και να αυτοσχεδιάζετε πρωταγωνιστικά μέρη και πρέπει να παραμείνετε στο κλειδί του τραγουδιού, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε τις συγχορδίες πιο κάτω από το λαιμό, εντοπίζοντας τη ρίζα. Αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση γνώσεις για αρχάριους, αλλά όσο νωρίτερα το μάθετε στο ταξίδι σας στο παίξιμο της κιθάρας, τόσο πιο εύκολα θα βρείτε τόσες άλλες πτυχές του mastering του οργάνου.

Το Fret Trainer είναι ουσιαστικά ένα παιχνίδι. Θα σας δώσει μια χορδή με τάστιχο στην κιθάρα και πρέπει να προσδιορίσετε ποια νότα είναι. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές και αντιστροφές αυτού του παιχνιδιού, όπως η αναγνώριση της νότας στόχου από μια πολλαπλή επιλογή τριών νότων, αλλά η αρχή είναι ουσιαστικά η ίδια για κάθε λειτουργία παιχνιδιού. Η έμφαση εδώ είναι στην ταχύτητα. Κατακτήστε αυτό το παιχνίδι και θα είστε σε θέση να αναγνωρίσετε γρήγορα και εύκολα οποιαδήποτε νότα, σε οποιαδήποτε χορδή της κιθάρας σας.

Η δωρεάν έκδοση της εφαρμογής είναι καλή για αρχάριους, αλλά σας επιτρέπει μόνο να τολμήσετε τόσο μακριά στην κιθάρα. Για να ξεκλειδώσετε ολόκληρο το όργανο, θα πρέπει να πληρώσετε για την πλήρη έκδοση.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή Fret Trainer από το Google Play Store και Apple App Store.

Ποιες είναι οι αγαπημένες σας εφαρμογές για να μάθετε να παίζετε κιθάρα; Μοιραστείτε τις προτάσεις σας κάτω από τη γραμμή.

Διαβάστε σχετικά άρθρα στο AndroidPIT:

  • Οι καλύτερες εφαρμογές συγχορδιών για μουσικούς και εκκολαπτόμενους τραγουδοποιούς
  • Οι καλύτερες εφαρμογές πεντάλ βρόχου για την εγγραφή των μουσικών σας ιδεών
  • Πώς να γράψετε ένα ποπ τραγούδι χρησιμοποιώντας AI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here