Η Samsung θα ενεργοποιήσει τον ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό στο Galaxy Watch μέσω ενημέρωσης

0
46
Η Samsung ενεργοποιεί τον ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό ρολόι Galaxy
© NextPit

Η Samsung ανακοίνωσε ότι θα ενεργοποιήσει την ανίχνευση ακανόνιστου καρδιακού ρυθμού στα ρολόγια Galaxy της αφού η FDA ενέκρινε τη χρήση αυτής της δυνατότητας. Η εταιρεία τεχνολογίας της Νότιας Κορέας ισχυρίστηκε ότι η δυνατότητα θα φτάσει πρώτα στο Galaxy Watch 6 προτού γίνει διαθέσιμη σε παλαιότερα μοντέλα Galaxy Watch μέσω της ενημέρωσης One UI 5 Watch που θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος.

Παρόμοια με τα έξυπνα ρολόγια Apple Watch και Fitbit, ο ακανόνιστος καρδιακός ρυθμός παρακολουθεί την κολπική μαρμαρυγή μέσω της ροής του αίματος στον καρπό και ειδοποιεί τον χρήστη μόλις εντοπιστούν ασυνήθιστα σημάδια. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τη διάγνωση εάν οι συγκεκριμένες κοιλότητες της καρδιάς βρίσκονται σε λιγότερο από τη βέλτιστη κατάσταση ή εάν υπάρχουν πιθανές κρυφές ασθένειες που σχετίζονται με την καρδιά. Στη συνέχεια, μπορεί να απαιτηθεί η απαραίτητη παρέμβαση με τη μορφή ιατρικής θεραπείας και ακόμη και διαδικασίες σε πιο σοβαρές περιπτώσεις.

  • Διαβάστε επίσης: Η Samsung θα ενεργοποιήσει τον αισθητήρα θερμοκρασίας στο Galaxy Watch 5 (Pro).

Όσο για τη Samsung, η εταιρεία ανέφερε ότι η δυνατότητα θα κάνει το ντεμπούτο της για πρώτη φορά στο Galaxy Watch 6 ως ειδοποίηση ακανόνιστου καρδιακού ρυθμού (IHRN) ενσωματωμένη στην εφαρμογή Health Monitor. Πρόσθεσε ότι το IHRN θα ενεργοποιηθεί μόνο σε προηγούμενα ρολόγια Galaxy μέσω μιας επερχόμενης ενημέρωσης One UI 5 Watch.

Samsung Galaxy Watch 4

Ο ακανόνιστος καρδιακός ρυθμός της Samsung μπορεί να είναι συμβατός με το Galaxy Watch 4 (Classic). / © NextPit

Ποιο ρολόι Samsung Galaxy θα μπορούσε να λάβει τη λειτουργία παρακολούθησης ακανόνιστου καρδιακού παλμού;

Η Samsung αναμένεται να αποκαλύψει τα Galaxy Watch 6 και Watch 6 Pro στα τέλη Ιουλίου. Αν και δεν υπάρχει ακόμη ακριβές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα φτάσει το υλικολογισμικό σε παλαιότερα smartwatches, δεν υπάρχουν επίσης επαρκείς πληροφορίες σχετικά με τα μοντέλα που θα λάβουν την ενημέρωση για να ενεργοποιηθεί το IHRN. Αλλά με βάση την πρώιμη λίστα συμβατότητας, οι σειρές Galaxy Watch 5 (αναθεώρηση) και Galaxy Watch 4 θα υποστηρίζονται από το One UI 5 Watch OS και πιθανότατα θα μπορούν να προσφέρουν και IHRN.

Εκτός από τους ακανόνιστους καρδιακούς ρυθμούς, το επόμενο λειτουργικό σύστημα Galaxy Watch της Samsung διαφημίζεται για τη βελτίωση της παρακολούθησης ύπνου και την εισαγωγή βαθύτερης ενσωμάτωσης των ρολογιών της στο οικοσύστημα του έξυπνου σπιτιού. Προσφέρεται επίσης εξατομικευμένη ζώνη καρδιάς και διευρυμένες διαδρομές.

Πιστεύετε ότι ο ακανόνιστος καρδιακός ρυθμός είναι ένα χαρακτηριστικό που θα αναζητούσατε όταν αγοράζετε ένα smartwatch; Μοιραστείτε τις απαντήσεις σας στα σχόλια.

Πηγή:
Samsung

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here