Η Samsung ενημερώνει τους κόμβους και την εφαρμογή SmartThings για την υποστήριξη του Matter

0
87
Samsung SmartThings Matter Ενημερώστε τον τρόπο
© Samsung

Σχεδόν ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του προτύπου Matter 1.0, η Samsung ανακοίνωσε ότι η υποστήριξη Matter για την πλατφόρμα SmartThings κυκλοφορεί επιτέλους. Η over-the-air ενημέρωση είναι διαθέσιμη σε συμβατούς κόμβους SmartThings και εφαρμογή Android.

TL;DR

  • Η Samsung κυκλοφορεί την ενημέρωση της εφαρμογής Android SmartThings προσθέτοντας υποστήριξη Matter.
  • Οι συμβατοί κόμβοι και συσκευές Samsung με Matter μπορούν τώρα να αναβαθμιστούν.
  • Η Google και η Samsung παρέχουν δυνατότητες πολλαπλών διαχειριστών ενσωματωμένες και στις δύο εφαρμογές έξυπνου σπιτιού.

Το νέο πρότυπο έξυπνου σπιτιού που υποστηρίζεται από μεγάλες εταιρείες όπως η Apple, η Google και η Amazon, μεταξύ άλλων, στοχεύει να φέρει τη διαλειτουργικότητα στα έξυπνα σπίτια. Η Samsung, ως το βασικό μέλος της συμμαχίας που επιβλέπει την ανάπτυξη του Matter, ανακοινώνει τώρα ότι οι χρήστες SmartThings μπορούν πλέον να επωφεληθούν από το Matter.

  • Μάθετε: Τι είναι Ύλη και γιατί πρέπει να σας ενδιαφέρει

Ποιοι κόμβοι Samsung SmartThings θα λάβουν Matter

Η Samsung λέει ότι οι έξυπνοι κόμβοι δεύτερης και τρίτης γενιάς (με Thread) μπορούν τώρα να ενημερωθούν για να λαμβάνουν υποστήριξη Matter. Η κορεατική εταιρεία περιλαμβάνει επίσης το Aeotec Smart Home Hub καθώς και τα νέα έξυπνα ψυγεία και έξυπνες τηλεοράσεις. Οι δύο τελευταίες σειρές συσκευών θα λειτουργήσουν ως ελεγκτές έξυπνου σπιτιού. Επιπλέον, η υποστήριξη για συσκευές Zigbee και Z-wave θα συνεχιστεί σύμφωνα με τη Samsung.

Όσον αφορά την εμπειρία κινητής τηλεφωνίας, είναι ήδη διαθέσιμη μια ενημέρωση λογισμικού για την εφαρμογή SmartThings Android. Μόλις αποκτήσουν την πιο πρόσφατη έκδοση, οι χρήστες μπορούν να αρχίσουν να προσθέτουν και να ελέγχουν συσκευές έτοιμες για ύλη, ακόμη και κατασκευασμένες από άλλους κατασκευαστές.

Η Google και η Samsung συνεργάζονται για τη λειτουργία πολλών διαχειριστών

Ταυτόχρονα, η Google και η Samsung έχουν ξεκινήσει μια συνεργασία για μια λειτουργία πολλαπλών διαχειριστών. Σημαίνει ότι οι έξυπνες οικιακές συσκευές που προστίθενται στο Google Home μπορούν να συγχρονιστούν με την εφαρμογή Samsung SmartThings και αντίστροφα. Αυτό επιτρέπει στους ίδιους ή διαφορετικούς χρήστες να ελέγχουν αυτές τις συσκευές. Ωστόσο, η λειτουργικότητα δεν αναμένεται να φτάσει μέχρι κάποια στιγμή το 2023.

Αντίθετα, η Apple κυκλοφόρησε στο κοινό τα iPadOS 16.1 και iOS 16.1. Το κύριο υλικολογισμικό για tablet iPad και iPhone προσθέτει υποστήριξη Matter μέσω της εφαρμογής Home. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το Apple TV 4K (2022) παρουσιάστηκε με πλήρη συμβατότητα με το νέο πρότυπο μαζί με τις προδιαγραφές δικτύου Thread mesh.

Ποιο οικοσύστημα έξυπνου σπιτιού χρησιμοποιείτε στο σπίτι; Πιστεύετε ότι το πρωτόκολλο Matter είναι απαραίτητο χαρακτηριστικό όταν κατέχετε έξυπνο εξοπλισμό στο σπίτι; Θα θέλαμε να ακούσουμε τα σχόλιά σας.

Πηγή:
Samsung

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here