Η MediaTek κυκλοφόρησε το Dimensity 9000+ με βελτιωμένη απόδοση

0
178
Η MediaTek κυκλοφόρησε το Dimensity 9000+ με βελτιωμένη απόδοση

Η MediaTek παρουσίασε ένα νέο κορυφαίο chip smartphone που ονομάζεται Dimensity 9000+ με αναβαθμισμένες επιδόσεις του Dimensity 9000 που κυκλοφόρησε πριν από έναν μήνα. Ας συζητήσουμε όλες τις λεπτομέρειες.

Πρόσφατα, η AMD ανακοίνωσε επίσης ότι θα κυκλοφορήσει τον 64-πύρηνο θηριώδη επιτραπέζιο επεξεργαστή της, ο οποίος θα φτάσει αργότερα φέτος στην αγορά DIY και με ενσωματωμένο υπολογιστή/σταθμό εργασίας, θα είναι διαθέσιμος τον Ιούλιο.

Τι νέο υπάρχει στο MediaTek Dimensity 9000 Plus

Τι νέο υπάρχει στο MediaTek Dimensity 9000 Plus

Η μάρκα τσιπ για κινητά MediaTek εμφανίστηκε στην πρώτη θέση αφού οι μεγάλες μάρκες όπως η OnePlus κατασκεύασαν το smartphone τους με τσιπ CPU & GPU της MediaTek και τώρα αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο τα τσιπ.

Η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει αυτό το τσιπ για να ανταγωνιστεί τον ανταγωνιστή της της Qualcomm παραλλαγές, οι οποίες κυκλοφόρησαν πρόσφατα το Snapdragon 8+ Gen 1.

Το MediaTek Dimensity 9000+ θα φτάσει με βελτιωμένη απόδοση GPU και CPU και είναι ένα ισχυρό τσιπ από την MediaTek προς το παρόν.

Το τσιπ κατασκευάζεται με αρχιτεκτονική 4nm Arm’s v9 Arm’s, με τον πυρήνα ultra-Cortex-X2 στη βασική ταχύτητα ρολογιού των 3,05 GHz, η οποία είναι ίδια με το τσιπ MediaTek Dimensity 9000 και το ρολόι ενίσχυσης στα 3,2 GHz.

Το MediaTek Dimensity περιλαμβάνει επίσης τρεις πυρήνες super Cortex-A710 με ταχύτητα έως και 2,85 GHz και τέσσερις πυρήνες Cortex-A510 με ταχύτητα έως και 1,8 GHz. Συνολικά, το τσιπ προσφέρει 5% περισσότερη ώθηση στην απόδοση της CPU από το προηγούμενο τσιπ.

Επιπλέον, περιλαμβάνει επίσης το Arm Mali-G710 MC10, το οποίο θα προσφέρει έως και 10% βελτιωμένη απόδοση GPU σε σύγκριση με MediaTek Dimensity 9000 πατατακι.

Το MediaTek Dimensity 9000+ έρχεται με υποστήριξη για μόντεμ 5G 3GPP Release 16, Wi-Fi 6E, έκδοση Bluetooth 5.3 και RAM LPDDR5X.

Το τσιπ έχει επίσης MediaTek Imagiq 790 ISP για τη συσκευή να υποστηρίζει κάμερες έως 320 MP και τριπλή κάμερα με βίντεο HDR 18 bit και αποδοχή βίντεο 4K HDR.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε η συσκευή θα κληρονομήσει αυτό το τσιπ, αλλά μπορούμε να το περιμένουμε αργότερα φέτος. Εξάλλου, και το smartphone του Snapdragon 8+ Gen 1 εξακολουθεί να είναι ένα μυστήριο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here