Η Google φέρνει νέες δυνατότητες για συσκευές Android & Wear OS

0
62
Η Google φέρνει νέες δυνατότητες για Android & Wear OS

Η Google ανακοίνωσε ότι θα φέρει πολλαπλές νέες λειτουργίες στο Android και στο Wear OS και αυτή η παρτίδα για όλους τους χρήστες θα φτάσει τον Δεκέμβριο.

Η Google θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί αυτές τις λειτουργίες από την επόμενη εβδομάδα. Ενώ η εταιρεία φέρνει αυτές τις δυνατότητες λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις των χρηστών, ας συζητήσουμε λοιπόν όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με αυτές παρακάτω.

Οι χρήστες Android & Wear OS θα λάβουν νέες δυνατότητες αυτόν τον μήνα των διακοπών

Η Google φέρνει νέες δυνατότητες για Android & Wear OS

Σύμφωνα με την αναφορά της Google, τα τηλέφωνα Android και οι κάτοχοι έξυπνων ρολογιών Wear OS πρόκειται να λάβουν μια δέσμη νέων λειτουργιών για τον εορτασμό αυτής της εορταστικής περιόδου.

Λειτουργία ανάγνωσης για χρήστες Android

Οι χρήστες Android θα λάβουν μια νέα λειτουργία ανάγνωσης που θα παρέχει ορισμένες δυνατότητες προσβασιμότητας για να προσφέρουν μια πιο χρήσιμη εμπειρία σε χρήστες που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως χαμηλή όραση ή αχρωματοψία.

Και αυτές οι δυνατότητες προσβασιμότητας θα σας επιτρέψουν να προσαρμόσετε την αντίθεση και να αλλάξετε το μέγεθος κειμένου και τους τύπους γραμματοσειράς σε γενικές ιστοσελίδες και σε οποιεσδήποτε εφαρμογές. Επίσης, η μετατροπή κειμένου σε ομιλία είναι διαθέσιμη εκεί με έλεγχο ταχύτητας.

Κοινόχρηστο ψηφιακό κλειδί αυτοκινήτου

Κοινόχρηστο ψηφιακό κλειδί αυτοκινήτου

Αυτή η λειτουργία θα επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται το ψηφιακό κλειδί του αυτοκινήτου τους με κάποιον μέσω μιας εφαρμογής ψηφιακού πορτοφολιού. Όταν φτάσει αυτή η δυνατότητα, θα τη βρείτε στην εφαρμογή ψηφιακού πορτοφολιού σας, όπου μπορείτε επίσης να δείτε όλη την πρόσβαση και να αποκλείσετε οποιαδήποτε πρόσβαση.

Ωστόσο, στην αρχή, μπορείτε να μοιραστείτε αυτό το ψηφιακό κλειδί αυτοκινήτου μόνο με χρήστες που διαθέτουν Pixel ή ικανό iPhone, αλλά σύντομα θα φτάσει σε περισσότερα επιλεγμένα τηλέφωνα που διαθέτουν Android 12 ή μεταγενέστερη έκδοση.

Περισσότερα αυτοκόλλητα

Καθώς η Google παρέχει αυτοκόλλητα που βασίζονται σε emoji στο Gboard, έτσι δεν χρειάζεται να κατεβάσετε καμία ειδική εφαρμογή για αυτοκόλλητα emoji. Τώρα, θα υπάρχουν περισσότερα emoji, από τα οποία μπορείτε να λάβετε αυτοκόλλητα με διαφορετικό σχεδιασμό μόνο χρησιμοποιώντας το Gboard.

Γραφικό στοιχείο αρχικής σελίδας YouTube

Γραφικό στοιχείο αρχικής σελίδας YouTube

Θα υπάρχει ένα νέο γραφικό στοιχείο που σχετίζεται με το YouTube, το οποίο ονομάζεται γραφικό στοιχείο Αναζήτησης στην αρχική οθόνη του YouTube. Αυτό το γραφικό στοιχείο θα σας δώσει τη δυνατότητα να έχετε εύκολη πρόσβαση στην εφαρμογή σας YouTube με ένα μόνο πάτημα.

Και όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα, θα υπάρχουν τέσσερις επιλογές: μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στη μηχανή αναζήτησης του YouTube, να μεταβείτε απευθείας στη ροή της αρχικής οθόνης, στη ροή συνδρομών και στη ροή Shorts.

Νέα σχέδια φωτογραφιών στο Google Photos

Νέα σχέδια φωτογραφιών στο Google Photos

Το Google Photos θα παρουσιάσει ορισμένες νέες επιλογές σχεδίασης φωτογραφιών, όπως υπάρχουν ορισμένες νέες διατάξεις στο Google Photos Collage Editor, και μπορείτε επίσης να τις προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Μπορείτε να δείτε την παραπάνω εικόνα που εξηγεί πιο καθαρά τις επιλογές, όπως η επιλογή αναδιάταξης της διάταξης με απλή μεταφορά και απόθεση.

Πιο εύκολη μετάδοση στο Google TV

Πιο εύκολη μετάδοση στο Google TV

Η Google εξακολουθεί να σας επιτρέπει να κάνετε μετάδοση στο Google TV σας, αλλά πρόκειται να γίνει πιο εύκολη σύντομα. Από την επόμενη εβδομάδα, η Google θα σας δώσει μια νέα επιλογή στην εφαρμογή Google TV που σας επιτρέπει να κάνετε μετάδοση απευθείας από το συμβατό σας τηλέφωνο στο Google TV σας με ένα μόνο πάτημα.

Ταυτόχρονα, μπορείτε να κάνετε και άλλα πράγματα στο τηλέφωνό σας, ώστε να μην χρειάζεται να παραμένετε στην οθόνη αναπαραγωγής. Επίσης, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας ως τηλεχειριστήριο ενώ κάνετε μετάδοση.

Λειτουργίες Wear OS

Φορέστε OS New Tiles

Η Google φέρνει τρία νέα πλακίδια σε όλα τα έξυπνα ρολόγια που λειτουργούν με το Wear OS καθώς τα πλακίδια έχουν στόχο να σας προσφέρουν άμεση πρόσβαση σε ορισμένες σημαντικές λειτουργίες.

Το πρώτο πλακίδιο είναι οι Αγαπημένες Επαφές που θα σας δείξει τις πιο χρησιμοποιημένες και αγαπημένες επαφές ως πρώτη προτεραιότητα. Το δεύτερο πλακίδιο είναι το Sunrise/Sunset, το οποίο θα σας δείξει την αριστερή ώρα ανατολής και δύσης του ηλίου με κινούμενα σχέδια.

Και το τελευταίο είναι οι Χάρτες που ήταν ήδη εκεί, αλλά τώρα έχουν κάποια βελτίωση, καθώς θα σας δείχνουν τώρα τοποθεσίες του σπιτιού και των χώρων εργασίας σας για να πλοηγηθείτε άμεσα και να παρακολουθείτε τον χρόνο.

Επιπλέον, υπάρχει μια ακόμη αναβάθμιση που είναι στην εφαρμογή Notes του Wear OS. Τώρα θα εμφανίζει ετικέτες και εικόνες φόντου, ώστε να μπορείτε να αναγνωρίζετε εύκολα αυτό που ψάχνετε.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here