Η Google τερματίζει τα Hangouts τον Νοέμβριο

0
118
Η Google τερματίζει τα Hangouts τον Νοέμβριο

Η Google πρόκειται να κλείσει το Google Hangouts φέτος τον Νοέμβριο. Πέρυσι, η Google αντικατέστησε την εφαρμογή Hangouts για χρήστες του χώρου εργασίας με το Chat. Εκείνη την εποχή, ήταν επίσημο ότι η εφαρμογή θα πεθάνει σύντομα.

Τώρα, ο τεχνολογικός γίγαντας αποκάλυψε επίσημα ότι το Google Hangouts θα κλείσει φέτος. Παροτρύνει τους ανθρώπους να μεταβούν στο Google Chat.

Οι χρήστες του Google Hangouts θα ζητήσουν να μεταβούν στη συνομιλία

Η Google τερματίζει τα Hangouts τον Νοέμβριο

Σε ένα ανάρτησηείπε η Google, οι χρήστες της εφαρμογής για κινητά Hangout θα δουν ένα μήνυμα που θα τους λέει να μεταβούν στο Chat.

Οι χρήστες του Hangouts στο Gmail στον ιστό δεν θα δουν το μήνυμα μετάβασης στο Chat μέχρι τον Ιούλιο. Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο για υπολογιστές μέχρι τον Νοέμβριο.

Ο τεχνολογικός γίγαντας λέει ότι θα προειδοποιήσει τους χρήστες για τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα πριν κλείσει την εφαρμογή.

Το Google Chat δεν είναι το ίδιο με το GChat ή το Google Talk. Ακόμη και αυτή η εφαρμογή διακόπηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Το 2018, η Google υπαινίχθηκε τα σχέδια μεταφοράς χρηστών από το Hangouts στο Chat και το 2020, η λειτουργία ήταν δωρεάν για όλους.

Από τον επόμενο μήνα, οι χρήστες του Hangout στο Gmail θα ενημερώνονται αυτόματα στο Chat. Σύμφωνα με τις αναφορές, το Google Hangouts θα πεθάνει τον Νοέμβριο του 2022. Μετά από αυτό, η πλατφόρμα δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη.

Όλες οι συνομιλίες του Google Hangouts θα μεταφερθούν στο Chat. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την Αρχειοθέτηση Google για να λάβουν ένα αντίγραφο πριν πεθάνει η εφαρμογή.

Τη στιγμή της ανακοίνωσης, η Google τόνισε την εφαρμογή Chat και είπε ότι είναι ένας καλύτερος τρόπος συνεργασίας. Η εφαρμογή Chat είναι διαθέσιμη για όλους και προσφέρει λειτουργίες όπως επεξεργασία Εγγράφων και Φύλλων, πρόσβαση στο Spaces για συνεργασία με βάση το θέμα, υποστήριξη emoji και πολλά άλλα.

Στο μέλλον, το Google Chat θα προσθέσει σύντομα περισσότερες δυνατότητες, όπως η εν σειρά νήμα στο Spaces, η κοινή χρήση και η προβολή πολλών εικόνων και πολλά άλλα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here