Η Google θα μπορούσε σύντομα να ενεργοποιήσει τη λειτουργία Dashcam σε Android και Pixel

0
49
Λειτουργία Google Android Dashcam
© NextPit

Το Android προσφέρει ήδη μια χούφτα εφαρμογές τρίτων που μετατρέπουν το smartphone σας σε κάμερα ταμπλό ή ψηφιακό βίντεο εγγραφής αυτοκινήτου όταν οδηγείτε. Ωστόσο, η Google θα μπορούσε να αρέσει στην ιδέα να μετατρέψει τη βασική λειτουργικότητα αυτών των εφαρμογών σε μια αυτόνομη λειτουργία που θα δημιουργηθεί σε τηλέφωνα Android ή Pixel μετά την αποκάλυψη ενδείξεων.

Στην απομεταγλωττισμένη επερχόμενη έκδοση της εφαρμογής Personal Safety, το 9to5Google ανακάλυψε ότι η Google εργάζεται σε μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται Dashcam. Η πρίζα κατάφερε να ενεργοποιήσει τη δυνατότητα απευθείας στην εφαρμογή, η οποία θα έρθει ως ξεχωριστό εργαλείο μαζί με τον Έλεγχο ασφαλείας στην ενότητα Να είστε προετοιμασμένοι.

  • Διαβάστε επίσης: Πώς λειτουργεί το Passkey της Google;

Πώς να μετατρέψετε το τηλέφωνό σας Google Pixel σε κάμερα ταμπλό

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η κάμερα Dashcam σάς επιτρέπει να ενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας σε μια ψηφιακή συσκευή εγγραφής βίντεο αυτοκινήτου. Μετά από περαιτέρω πλοήγηση, θα σας ζητηθεί να το ρυθμίσετε. Υπάρχουν επίσης σημειώσεις που λένε ότι όλα τα μη αποθηκευμένα βίντεο διαγράφονται από τη συσκευή μετά από 3 ημέρες και ότι κάθε εγγραφή μπορεί να διαρκέσει έως και 24 ώρες. Εν τω μεταξύ, η τελευταία σελίδα σάς επιτρέπει να επιλέξετε εάν θα εγγραφεί και ο ήχος.

Λειτουργία Google Dashcam για την Προσωπική Ασφάλεια

Η νέα λειτουργία Dashcam της Google στην εφαρμογή Personal Safety. / © 9to5Google

Ακριβώς στις ρυθμίσεις Dashcam, υπάρχουν επιλογές για μη αυτόματη έναρξη εγγραφής βίντεο ή αυτόματη εκκίνηση μόλις το τηλέφωνό σας συνδεθεί σε μια συσκευή Bluetooth. Η πρόσβαση στα εγγεγραμμένα βίντεο γίνεται και στις ρυθμίσεις. Ταυτόχρονα, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Dashcam θα ενσωματωθεί στη λειτουργία Car Crash Detection του Pixel. Ως εκ τούτου, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό συνολικά.

Όσον αφορά τη συμβατότητα, δεν είναι σαφές εάν η Dashcam θα βρει τον δρόμο της για συσκευές Android, δεδομένου ότι η Προσωπική Ασφάλεια είναι διαθέσιμη μόνο στο Pixel και πρόσφατα στο Nothing Phone (1). Ωστόσο, ενδέχεται η Google να επιτρέψει στους OEM Android να ενσωματώσουν τις λειτουργίες μέσω των προσαρμοσμένων υπηρεσιών ασφαλείας τους. Επιπλέον, η δυνατότητα θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στο επερχόμενο υλικολογισμικό Pixel Ιουνίου ή ενδεχομένως να έρθει ως ενημέρωση εφαρμογής.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για τη μετατροπή του τηλεφώνου σας σε κάμερα ταμπλό; Θα προτιμούσατε αυτό από μια αποκλειστική συσκευή εγγραφής βίντεο αυτοκινήτου; Ας ακούσουμε τις απαντήσεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Μέσω: 9to5Google

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here