Η Google θα ενεργοποιήσει την Εύρεση συσκευής για συσκευές Android εκτός σύνδεσης

0
42
Ετικέτα σύνδεσης samsung 02
© NextPit

Η εκδήλωση I/O 2023 της Google ήταν φορτωμένη με ανακοινώσεις που κυμαίνονταν από νέες δυνατότητες Android 14 έως την ολοκαίνουργια σειρά υλικού Pixel. Η Google κατάφερε επίσης να παρέχει ενημερώσεις σε ορισμένες από τις υπηρεσίες της, συμπεριλαμβανομένου του Find My Device. Επιβεβαίωσαν ότι η ανεπιθύμητη παρακολούθηση θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες μαζί με μια ενημέρωση λογισμικού που θα επιτρέψει τη δυνατότητα εντοπισμού συσκευών εκτός σύνδεσης.

Παρόμοια με άλλα συστήματα παρακολούθησης, το Find My Device στο Android λειτουργεί με συμβατές συσκευές και αξεσουάρ που διαθέτουν GPS και αναβαθμισμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας, όπως UWB (υπερευρεία ζώνη) και Bluetooth LE. Επιπλέον, το υλικό απαιτείται για να ενεργοποιεί αυτή τη δυνατότητα συνεχώς, προκειμένου το δίκτυο παρακολούθησης με πληθώρα να εντοπίσει τις συντεταγμένες του σε έναν χάρτη.

  • Διαβάστε επίσης: Αναθεώρηση Apple AirTag – Τι μπορούν να κάνουν οι νέοι ιχνηλάτες της Apple

Παρακολούθηση ετικετών και συσκευών Bluetooth εκτός σύνδεσης

Η Google αποκάλυψε σε μια ανάρτηση ιστολογίου ότι επιτρέπει στην εφαρμογή να παρακολουθεί αυτές τις συσκευές ακόμα και όταν είναι εκτός σύνδεσης ή δεν διαθέτουν δυνατότητες τοποθεσίας/GPS. Αυτό σημαίνει ότι εξακολουθείτε να έχετε την ευκαιρία να βρείτε τα χαμένα αντικείμενα, τα τηλέφωνα ή τα φορητά σας αντικείμενα, ακόμα κι αν έχουν ξεμείνει από χυμό. Η εταιρεία ανέφερε αυτή τη δυνατότητα μέσω της χρήσης της εγγύτητας Bluetooth και της παραμονής του τσιπ ενεργού μετά την απενεργοποίηση του τηλεφώνου ή των ακουστικών.

Πρόσθεσε ότι επεκτείνουν την υποστήριξη για άλλες μάρκες παρακολούθησης Bluetooth. Εάν χρησιμοποιείτε οποιεσδήποτε ετικέτες από το Tile, το Pebblebee και το Chipolo, μπορείτε να τις προσθέσετε στην εφαρμογή αργότερα. Ταυτόχρονα, η Google σχεδιάζει να στείλει νέο υλικολογισμικό για ακουστικά Pixel Buds, έτσι ώστε αυτά να λειτουργούν στο Find My Device. Επιβεβαιώθηκε επίσης η συμβατότητα με τα ασύρματα ακουστικά JBL και Sony.

Tile Pro 2022 tracker για Android και iOS

Το Tile Pro και άλλα προγράμματα παρακολούθησης με επωνυμία Tile θα είναι συμβατά με την εφαρμογή Find My Device μετά από ενημέρωση. / © Πλακάκι

Google για να ενεργοποιήσει την ανεπιθύμητη παρακολούθηση στο Find My Device

Η εταιρεία Mountain View παρείχε επίσης ενημερώσεις σχετικά με την προτεινόμενη ανεπιθύμητη παρακολούθηση μεταξύ πλατφορμών σε συνεργασία με την Apple. Η Google ανέφερε την ενεργοποίηση αυτής της δυνατότητας παράλληλα με την επερχόμενη ενημέρωση της εφαρμογής Find My Device, η οποία θα φτάσει μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου με βάση το θερινό χρονοδιάγραμμα.

Για αρχή, η λειτουργία θα επέτρεπε τον εντοπισμό μη εξουσιοδοτημένων ετικετών Bluetooth κοντά σε έναν χρήστη, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για AirTag ή διαφορετική μάρκα. Στη συνέχεια, η εφαρμογή Find My Device του iPhone ή του Android θα ειδοποιεί και θα παρέχει οδηγίες στον χρήστη σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης του tracker.

Η Google διπλασίασε επίσης τα θέματα απορρήτου και ασφάλειας. Ισχυρίστηκαν ότι τα δεδομένα τοποθεσίας που χρησιμοποιούνται από το δίκτυο θα βασίζονται σε κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο και η εταιρεία δεν θα μπορεί να δει και να χρησιμοποιήσει ευαίσθητες πληροφορίες.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για αυτήν την πρωτοβουλία της Google και της Apple για ανεπιθύμητη παρακολούθηση μεταξύ πλατφορμών; Τους εμπιστεύεστε όσον αφορά το απόρρητο των χρηστών; Μοιραστείτε τη γνώμη σας μαζί μας στα σχόλια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here