Η Dark Mode στους Χάρτες Google για Android και iOS ενημερώθηκε

0
67
AndroidPIT apple iphone σκοτεινή λειτουργία ios 01
© NextPit

Από τον Αύγουστο του 2021, η Google έχει διαθέσει τη Dark Mode στην εφαρμογή Χαρτών της τόσο για smartphone Android όσο και για iPhone. Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να αλλάξετε την παραδοσιακή προβολή σε σκούρα χρώματα στην κινητή συσκευή σας. Σε αυτό το σεμινάριο, θα σας διδάξουμε πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στους Χάρτες Google τόσο για Android όσο και για iOS.

  • Android 12: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πιο πρόσφατη έκδοση Android
  • iOS 15: Όλες οι δυνατότητες και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της χρήσης Dark Mode στο smartphone σας είναι να μπορείτε να ξεκουράζετε τα μάτια σας κατά πολύ με τη μείωση της φωτεινότητας της οθόνης, για να μην αναφέρουμε την παράταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας της συσκευής σας. Από τότε Το iOS 13 και το Android 11 κυκλοφόρησαν, αυτή η δυνατότητα είναι πλέον εγγενής στα αντίστοιχα λειτουργικά συστήματα. Ωστόσο, οι Χάρτες Google άργησαν να υποστηρίξουν τη Σκοτεινή λειτουργία και στα δύο λειτουργικά συστήματα για κινητά.

  • Σχετίζεται με: Πώς να χρησιμοποιήσετε τους Χάρτες Google εκτός σύνδεσης και να αποθηκεύσετε τα δεδομένα σας

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, η Google έκανε διαθέσιμη τη Dark Mode στους Χάρτες Google στο Android, η οποία σας επέτρεψε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή πλοήγησης σε έναν συνδυασμό σκούρων χρωμάτων. Ωστόσο, μόλις στις αρχές Αυγούστου είδαμε αυτή τη λειτουργία να ανακοινώνεται για τους Χάρτες Google στο iOS.

Επιτρέψτε μας να σας δείξουμε πώς να χρησιμοποιείτε αυτήν τη δυνατότητα στην κινητή συσκευή σας και να έχετε μια καλύτερη νυχτερινή εμπειρία με την πιο δημοφιλή εφαρμογή τοποθεσίας στον κόσμο.

Γρήγοροι σύνδεσμοι:

Ενεργοποίηση Dark Mode στους Χάρτες Google για Android

Για να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στους Χάρτες Google για Android, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Εκτόξευση Χάρτες Google.
  2. Επιλέγω η ΕΙΚΟΝΑ ΠΡΟΦΙΛ σου που βρίσκεται στα δεξιά της γραμμής αναζήτησης.
  3. Επιλέγω Ρυθμίσεις.
  4. Επιλέγω Θέμα > Πάντα σε σκοτεινό θέμα.
  5. Είσαι έτοιμος! Τώρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους Χάρτες Google σε Dark Mode στη συσκευή σας Android!

Για μια ακόμα πιο ομαλή εμπειρία με τους Χάρτες Google στο Android, θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα να ρυθμίσετε την εφαρμογή ώστε να εναλλάσσεται αυτόματα μεταξύ φωτεινής και σκοτεινής λειτουργίας για να ταιριάζει με τις ρυθμίσεις του λειτουργικού συστήματος του smartphone σας. Για να το κάνετε αυτό, απλώς επιλέξτε την επιλογή “Το ίδιο με το θέμα της συσκευής”.

Σκοτεινό θέμα χαρτών

Ενεργοποίηση Dark Mode στους Χάρτες Google για Android / © NextPit

Ενεργοποίηση Dark Mode στους Χάρτες Google στο iOS

Για να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στους Χάρτες Google για iPhone, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Εκκινήστε την εφαρμογή Χάρτες Google και κάντε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ σας που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
  2. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.
  3. Πατήστε στο Dark Mode και επιλέξτε On.
  4. Εντάξει! Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους Χάρτες Google σε Dark Mode στο iPhone σας!

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, για να έχετε μια ακόμα πιο ρευστή εμπειρία με τους Χάρτες Google στο iOS, θα συνιστούσα να ρυθμίσετε την εφαρμογή να εναλλάσσεται μεταξύ φωτεινής και σκοτεινής λειτουργίας για να ταιριάζει αυτόματα με τις ρυθμίσεις λειτουργικού συστήματος του iPhone επιλέγοντας την επιλογή “Ίδιο με το θέμα της συσκευής”.

Σκοτεινή λειτουργία Χαρτών Google

Η σκοτεινή λειτουργία στους Χάρτες κυκλοφόρησε από τις αρχές Αυγούστου για χρήστες iPhone / © Bihlmayer Fotografie / Shutterstock.com

Αναφέραμε επίσης στην αρχή αυτού του άρθρου ότι η Σκοτεινή λειτουργία για τους Χάρτες Google έφτασε πρόσφατα στο iOS, οπότε αν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να δείτε αυτήν τη δυνατότητα, λάβετε υπόψη ότι διατίθεται σταδιακά. Σύμφωνα με την Google, όλα τα συμβατά iPhone θα πρέπει να λάβουν αυτά τα νέα μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Πώς να ορίσετε σκούρα χρώματα κατά την πλοήγηση σε Android και iOS

Ένα άλλο ωραίο χαρακτηριστικό του Dark Mode στους Χάρτες Google είναι η δυνατότητα χρήσης φωτεινών και σκούρων θεμάτων που συγχρονίζονται με τη λειτουργία πλοήγησης ή το GPS. Εάν επιλέξετε να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία αυτόματα, για παράδειγμα, οι φωτεινοί χάρτες θα εισέλθουν σε σκοτεινή λειτουργία τη νύχτα ή όταν οδηγείτε μόνοι σας μέσα από ένα τούνελ. Για να απολαύσετε αυτήν τη δυνατότητα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Εκκινήστε τους Χάρτες Google και κάντε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ σας που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
  2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις > Ρυθμίσεις πλοήγησης.
  3. Στην ενότητα Εμφάνιση χάρτη στο Color Scheme, επιλέξτε Automatic.

Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε τη Dark Mode μόνο κατά την πλοήγηση, ανεξάρτητα από το αν είναι μέρα ή νύχτα, επιλέξτε Night αντί για Automatic.

Πλοήγηση στους Χάρτες Google για iOS

Τόσο σε Android όσο και σε iOS, η λειτουργία είναι διαθέσιμη στις Ρυθμίσεις πλοήγησης / © NextPit

Πόσο καιρό περιμένατε να εμφανιστεί αυτή η δυνατότητα στη συσκευή σας iPhone ή Android; Χρησιμοποιείτε τους Χάρτες Google, την εγγενή εφαρμογή Χάρτες της Apple ή μια εφαρμογή πλοήγησης τρίτου μέρους για να μετακινηθείτε; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας με την κοινότητά μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here