Η Apple μπορεί να ενεργοποιήσει τη ρεαλιστική ροή βίντεο 3D στο Reality Pro της

0
70
NextPit HTC VR Glasses 09
© NextPit

Αρκετά από τα υποτιθέμενα χαρακτηριστικά των ακουστικών εκτεταμένης πραγματικότητας Reality Pro της Apple αποκαλύφθηκαν πρόσφατα. Ένα από αυτά που αναφέρονται περιλαμβάνει ένα καθηλωτικό ή τρισδιάστατο ρεαλιστικό βίντεο το οποίο διαφημίζεται ως το βασικό περιεχόμενο της συσκευής παράλληλα με το gaming. Ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που απονέμεται στον κατασκευαστή iPhone μπορεί να υπονοεί πώς θα ενεργοποιηθεί.

Εντοπίστηκε από την Patently Apple, η κατάθεση περιγράφει καθηλωτική ροή βίντεο μέσω ενός Apple HMD (συσκευή που τοποθετείται στο κεφάλι). Η συσκευή μπορεί να έχει τη μορφή ακουστικών μικτής πραγματικότητας, έξυπνων γυαλιών Apple, φορητή ολογραφική οθόνη ή συνδυασμό οποιουδήποτε από αυτά, όπως ένα ακουστικό XR ή εκτεταμένης πραγματικότητας.

  • Μην χάσετε: Τα καλύτερα αυτόνομα γυαλιά VR για αγορά το 2023

Apple Reality Pro για ενεργοποίηση τρισδιάστατου ρεαλιστικού βίντεο κατά την παρακολούθηση βίντεο

Αν και το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ακούγεται βασικό σε σχέση με τις τρέχουσες δυνατότητες των γυαλιών AR/VR όπως το Meta Quest Pro, το ενδιαφέρον μέρος είναι η χρήση μιας θύρας προβολής. Όπως περιγράφεται λεπτομερώς στην τεκμηρίωση, η μέθοδος ή το σύστημα προβάλλει μόνο ένα επιλεγμένο τμήμα του περιεχομένου βίντεο σε ένα εκτεταμένο περιβάλλον (π.χ. σφαίρα) ενώ το επικαλύπτει στη θέση και τον προσανατολισμό του χρήστη, συμπεριλαμβανομένων των κινήσεων του κεφαλιού και των ματιών.

Επιπλέον, η παρακολούθηση του κεφαλιού ή η γνώση της θέσης του χρήστη θα ταιριάζει με το παράθυρο προβολής με τα αντίστοιχα οπτικά δεδομένα. Συγκεκριμένα, οι αλλαγές στα μάτια ή την κατεύθυνση του κεφαλιού θα μεταφράζονται συνεχώς στο εικονικό περιβάλλον. Όμως, όπως σημειώθηκε, ένας χρήστης έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει το παράθυρο προβολής του και μέσω φυσικών στοιχείων ελέγχου.

Τρισδιάστατη ροή βίντεο χωρικής ή πραγματικότητας της Apple

Η καθηλωτική ευρεσιτεχνία ροής βίντεο της Apple χρησιμοποιεί τη θύρα προβολής / © Patently Apple

Ίσως το πιο κοντινό παράδειγμα αυτού είναι ένας ενισχυμένος κόσμος πραγματικότητας ή ένα χωρικό βίντεο. Κάθε αλλαγή στο βλέμμα ή στην κίνηση του κεφαλιού σας αντανακλάται δίνοντάς σας την εντύπωση ότι βρίσκεστε μέσα στην ταινία ή τη σειρά που παρακολουθείτε συγκρίσιμη με έναν χωρικό ήχο 360°.

Eye-control μέσω προηγμένης τεχνολογίας eye-tracking

Εκτός από αυτή τη ρεαλιστική ροή βίντεο, η Apple εργάζεται επίσης για να προσθέσει προηγμένη παρακολούθηση ματιών και κεφαλών στα ακουστικά και τα γυαλιά της. Η τεχνολογία λέγεται ότι επιτρέπει στον χρήστη να ελέγχει το εικονικό περιεχόμενο μέσω του βλέμματος. Ωστόσο, όλα αυτά δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί ότι θα κυκλοφορήσουν με το Reality Pro της Apple.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για τη ροή της αγαπημένης σας ταινίας ή σειράς σε εικονική πραγματικότητα χρησιμοποιώντας ένα wearable; Πιστεύετε ότι θα είναι πιο συναρπαστικό; Αφήστε μας να ακούσουμε τις σκέψεις σας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here