Η Apple κυκλοφορεί την ενημέρωση γρήγορης απόκρισης ασφαλείας του iPhone

0
56
Κίτρινη οθόνη NextPit Apple iPhone 14 Plus
© NextPit

Η Apple δοκιμάζει τη νέα της γρήγορη απόκριση ασφαλείας σε πρόσφατες επαναλήψεις beta του iOS 16. Το RSR είναι ένας τύπος αυτόνομης ενημέρωσης που φέρνει βελτιώσεις ασφαλείας σε iPhone και άλλες συσκευές όπως το iPad και το MacBook. Σήμερα, η Apple κυκλοφόρησε το πρώτο δημόσιο υλικολογισμικό RSR μέσω iOS 16.4.1.

Σε αντίθεση με πριν, όπου οι περισσότερες ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας συνδέονται με μικρές και μεγάλες εκδόσεις λογισμικού iOS, ο κατασκευαστής του iPhone το έχει ανανεώσει για το iOS 16 αυτή τη φορά. Εκτός από τη μετονομασία του σε Rapid Security Response, καθιστούν επίσης δυνατή την προώθηση αυτών των ενημερώσεων στους χρήστες ξεχωριστά από τις τυπικές εκδόσεις iOS. Αυτή είναι μια κίνηση ζωτικής σημασίας σε περιπτώσεις όπου απαιτείται επείγουσα επισκευή.

  • Διαβάστε επίσης: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το iOS 17

Η Apple δεν παρείχε μια λίστα με το τι άλλαξε σε αυτήν την έκδοση, εκτός από τη γενική πολυφωνία που περιγράφει τι είναι το RSR στον ιστότοπό της. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η ενημέρωση περιλαμβάνει σημαντικές βελτιώσεις ασφάλειας στο Safari και τα πλαίσια συστήματος, καθώς και βιβλιοθήκες που θα μείωναν ή θα εξαλείψουν τις ευπάθειες.

Ποιες συσκευές Apple είναι συμβατές με το Rapid Security Response

Η πρώτη ενημέρωση της γρήγορης απόκρισης ασφαλείας είναι πλέον διαθέσιμη για γενικούς χρήστες. Υποστηρίζει συσκευές που εκτελούνται σε εκδόσεις του iOS 16.4.1. iPadOS 16.4.1 και macOS 13.3.1. Ο τεχνολογικός γίγαντας του Κουπερτίνο λέει ότι η ενημέρωση θα κυκλοφορήσει σε κλιμακωτές εκδόσεις, επομένως ορισμένοι χρήστες ενδέχεται να τη λάβουν μόνο αργά εντός του χρονικού πλαισίου των 48 ωρών.

Δεν θα πρέπει να βλέπετε την ενημέρωση εάν χρησιμοποιείτε κάποια από τις πιο πρόσφατες εκδόσεις beta, όπως το iOS 16.5. Παραμένει ασαφές εάν η Apple πρόκειται να παραδώσει παρόμοια ενημέρωση κώδικα για τις άλλες εκδόσεις.

Πώς να εγγράψετε βίντεο στην οθόνη του iPhone χρησιμοποιώντας τη φωνητική εντολή Siri

Η Apple θα ενεργοποιήσει την εγγραφή βίντεο οθόνης μέσω Siri στο iOS 16.5. / © NextPit

Σε iPhone και iPad, θα ειδοποιηθείτε για λήψη και εγκατάσταση της ενημέρωσης ή, εναλλακτικά, μεταβείτε στα Γενικά στις Ρυθμίσεις για να την εγκαταστήσετε μη αυτόματα. Παραδόξως, οι χρήστες θα έχουν την επιλογή να αφαιρέσουν το υλικολογισμικό εάν προκύψουν προβλήματα όπως σφάλματα μετά την ενημέρωση.

Πιστεύετε ότι το νέο πλαίσιο ενημέρωσης ασφαλείας της Apple θα είναι καλύτερο σε σύγκριση με το παρελθόν; Έχετε εγκαταστήσει την πιο πρόσφατη ενημέρωση λογισμικού Rapid Security Response στη συσκευή σας Apple; Πείτε μας στα σχόλια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here